Idézet: -MM- - Dátum: 2005. febr. 2., szerda - 17:40
Na, szóval ma engem is leszopattak sajnos.
2 évenként megszopatnak, úgy vagyok vele, hogy ott soha többet, aztán mégis...
A tápot miután a másik gépben meg sem mukkant, ma visszavittem.
Aki kérdezte a hangját: nagyon halk, de a 2 ventis is ugyanolyan halk volt. (ezt megerősítem, mert közben más is írta)
Szóval visszavittem, rádugták egy 1,7-es celeronra. Jéé, megy.
Nembaj, akkor valami erősebbre. Beraktak a cerka mellé egy egy 9600-as radeont, ami ugye rengeteget nagy étvágyú. Ment.
Na mindegy, akkor mik a lehetőségek?
1. levásárlás 3 napon belül. Csak 1x lehet, ezt már eljátszottam.
2. mivel szerintük hibátlan, visszavásárolják, és akkor levásárolhatom. De mivel karcos, nem veszik már vissza. Szinte semmi karc nem volt rajta, mikor odavittem, de elvitték hátra 2x is, ahol nem láttam. Másodszor előtte beszélgettek, "hogy szted karcos?" aztán elvitték, visszahozták. Az egyik oldala csupa karc. Nem akarom kimondani, hogy mire gondolok...
3. tartósan tesztelik, ami lehet max. 2 hét...
Szóval ott van a táp náluk. És láttam vagy 15-öt a színes 12cm-es 410-esből, rajta a cetli, hogy "nem indul, sípol"...
Másik: ha a sima 360-asnak el kellett volna vinni a gépemet, akkor viszont tényleg lehet vmi gáz. De már nem marad más, mint a videokártya.
Látod pontosan ezért bólintottam rá a 11100-as beszámítási összegre, és siettem el a Chieftec dualventis tápommal 5000-et ráfizetve.
Amúgy nem tudom mi a baja ezeknek a 410-es Sirtec tápoknak, azt tudom, hogy amikor múlt héten telefonon hívtam őket, egyből vágták hogy a 410-essel van a gond, és amikor személyesen bent voltam, akkoris vágták. Szerintem azért jóval több hibásodik meg belőlük, mint kéne. Márkanévtől függetlenül, én azt szűrtem le belőle, hogy ez a 410-es széria nem a legjobb, ezért is cseréltem le a duálventis - már évek óta gyártott és futó, ezért megbízhatóbb konstrukciójú - duálventis 420-asra. Ezt javaslom neked is. Nem mondom, hogy szar a 410-es, de mivel a Chieftec néven futó 410-eseket is a Sirtec gyártja, és egyesek szerint belül tök ugyanaz a kettő, attól a szériától tartózkodnék.
Egyébként mivel új terméket hoztál el a 3 napos cseregari miatt, szerintem arra ugyanúgy vonatkozna a 3 nap, gondolom ezért karcolták össze, hogy azt mondhassák, hogy sérülten vitted vissza. Sajnos ilyen a Mi**ral...
A másik kérdésedről annyit, hogy az előző tápom egy 360-as Chieftec volt, a konfigom pedig P4/2.6HT, P4P800DL alaplap, 2x512 DDR400, 3 vinyó, 3 cd/dvd egység, és egy - régebbi, energiazabáló - Radeon 9500pro. Azt hittem, hogy a táp miatt indul újra néha a gép, ezért vettem a nagyobb tápot, de később kiderült, hogy egy - évek óta meglévő és fel nem derített, de folyamatosan javulgató - ATI driver hiba miatt. Felraktam más drivereket, aztán egy idő után az ATI-ét is, azóta megy. Mellesleg múlt hét közepétől tegnapig, amíg nem cseréltettem ki a 410-est, gyönyörűen vitte a 360-as táp a gépet, szóval szerintem el kell hogy bírja a te konfigodat is.
Javaslom az
Omega Driver-t a kártyádhoz, nekem azzal stabil volt és nem fagyogatott. Egy próbát mindenképp megér.
Szerkesztette: tiin 2005. 02. 02. 17:13 -kor