HWSW Informatikai Kerekasztal: Tapkerdes..... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (288 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tapkerdes..... Értékeld a témát: -----

#121 Felhasználó inaktív   DummyBoy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 12. 05. 01:45

:)

Hááát az Aopen télleg jó, de nem olcsó :)

Átcímkézett tápok, FSP (Asszem a nevében is bennevan ...)
Felsőkategória :)

Ultrapower-ekről tudtok már valamit?
"Live Fast! Die Young!"

#122 Felhasználó inaktív   Putt Putt 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 05. 06:49

idézet:
Ezt írta Telcontar:

Az csúnya lenne, ha a tápegység teljes kapacitása rázúdulna az alaplapra :D . Imho talán arról van szó, hogy "intelligens" tápegységeknél a nem használt ág (itt most vezetékekre gondolj, amiken a csatik lógnak, ne az +5V meg +12V ill. a többire) nem kap "meddő" teljesítményt (nem tudom, hogy ez megintcsak nem mókusvakítás-e).
[/quote]

Szia.

Ha jól tudom, a vezetékek, amiken a csatlakozók vannak, a tápon belül feszültségenként egy közös pontból indulnak.
Honnan tudná a táp, hogy ezek közül, melyiken mekkora terhelés van? Vagy ha ez nem így van, akkor a tápegységnek több külön szabályozható kimenetének kel lennie, ami ugye szép és jó lenne, de akkor az a táp nam annyi lenne, amenyni, hanem a többszöröse, mert akkor ez nem egy tápegység, hanem több.

Alapban csak annyit. Egyenáramú rendszerekben olyan, hogy meddő teljesítmény nincs.

Az hozzászólásod uolsó zárójeles mondatában vélem felfedezni az igazság elvetett magvait. :) :)

Ha nem lenne egyértelmű, akkor a feltett kérdésre a válasz:

DE AZ. :) :) :D :D

Szia.

Putt Putt

#123 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2003. 12. 05. 07:57

idézet:
Ezt írta trrex:

Olvastam mar parat de igazabol sehol nem irjak le mit kene ahoz a gepbe pakolni hogy tuning nelkul 300watt ne legyen eleg neki , erre lennek kivancsi igazabol es akkor utana mar tudnam a valaszt a kerdesemre :)
[/quote]

ÉS pontosan ez az, amit csak te tudsz megnézni magadnak... és eldönteni magadnak.

Te tudod, mit akarsz belepakolni, és te kell, hogy tudjad, annak mekkora áramerősség kell. Az áramerősségeket összeadogatva kiderülhet - neked -, hogy az egyes ágakon mekkora teljesítményt leadni képes tápegységre van szükséged. Neked.
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#124 Felhasználó inaktív   Benoke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 05. 08:31

Szerintetek mennyi a normális fesz ingadozás +12V esetén.
Csak mert nekem 0,1 - 0,15 -t ingadozik.
Nem terhelés hatására, hanem úgy mikor milyenje van.

Cheiftec 360W PFC

A többi fesz nem nagyon moccan.

#125 Felhasználó inaktív   Mono 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 05. 09:25

idézet:
Ezt írta Benoke:
Szerintetek mennyi a normális fesz ingadozás +12V esetén.
Csak mert nekem 0,1 - 0,15 -t ingadozik.
Nem terhelés hatására, hanem úgy mikor milyenje van.

Cheiftec 360W PFC

A többi fesz nem nagyon moccan.
[/quote]

Normális.
Adjon az Isten, szebb jövőt!

#126 Felhasználó inaktív   Benoke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 05. 09:50

idézet:
Ezt írta Mono­­:

Normális.
[/quote]

Akkor meg vagyok nyugodva, a Noname KME tápegységem még ennyit sem ingadozott. Terhelésnél estek a feszkók egy kicsit 0,05V körüli értékel. De alapból nem ingadozott csak minimálisat. Mindenesetre kicsit fura nekem, hogy a 12V vacakol, +11,65V - +11,80V között szaladgál.
Mondjuk van előtte egy izmos 750VA szünetmentes, bár nem hiszem, hogy ez számitana. Annyiban igen, hogy a Hállózati feszkó nállunk nem stabil hanem 8-10V -al több általában. Ezt a Szünetmentes leszűri és fixet küld a tápnak. LEhet kopróbálom szünetmentes nélkül, de nem szeretem hosszab ideig hállózatról üzemeltetni, mert mert abszolute nem stabil az eletromos hállózatunk amióta a szolgáltatót eladták külföldikenek, egy csomó leépités volt az áramszünetek minden naposak. A hállózati max feszültséget is meg meg csapta néha ami 320V körül van, nem tudom melyik tép szereti ezt. pl a TV -nk nem szerette. :rolleyes:

#127 Felhasználó inaktív   llacee. 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 05. 12:08

Az ,hogy az alaplapod mit mutt ill a monitoring programok a fesz ingadozásról nem igazán pontos...
Egy multiméter többet ér vagy olvasol egy tesztet ahol táp teszterrel vég teljesítményen mennyire mászik el a fesz.. vaszinü mindegyik kis eltérésel úgy fog viselkedni

#128 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 06. 15:42

Nálam

Chieftec 300W 102

12V 11,84V átlag
max: 12,04V min: 11,73

5V 5,13V átlag
max: 5,13V min: 5,11V

3,3V 3,26V átlag
max: 3,28 min: 3,22

Ezek terheletlenül. Terhelve a 12V leesik 11,82-80 ra.
De ezek MBM értékek. Multimeterrel nem mértem. Egy új lap NF7-S, Barton 2500+ egyelőre alapon.

A táp 1,5 éves, semmi gond nem volt vele. Kérdés, hogy ha 2200 Mhz meg 200 DDR meg Radeon 9600 vagy felette lesz, kell-e cseréln? Ezt a resetelésből tudom majd meg?

DTK 460W PFC van valakinek?

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#129 Felhasználó inaktív   Xikita 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 06. 16:17

íme a történetem:

1 hónapja vásároltam egy 400dx coolink tápot, semmi gondom nem volt vele attól eltekintve, hogy ha bemelegedett nagyon hangosan tekert a ventije. aztán betettem az új jövevevény videokártyámat, egy radeon 9600xt-t, na ekkor kezdődött a kálváriám. a 3.3 volt 10%-ot is ingadozott játék közben, a 2.9 volt sem számított ritkaságnak.
féltettem a gépem, ezért eladtam és vettem egy sokak által istenített chieftech 420-as tápot a varázsboltban.
hazahoz, beszerel, játszik. halk, a feszültség stabil, boldogság van.

kb. 3 óra után, nfs undergrund közben, qrva nagy csattanás, az új chieftech tápom áramtalanította a lakást, de úgy hogy a kismegszakítót azóta sem tudom visszakapcsolni (jöhet a villanyszerelő).
hát, halálközeli élmény volt, gyorsan rádugtam egy régi mercury tápot, hogy mi szállt el, de szerencsére semmi (a tápon kívül) kop-kop!
a M-ben úgy néztek rám mint a messiásra, én voltam az első akinél chieftech táp tönkrement, akár büszke is lehetnék, de nem vagyok.
csak egy jól működő tápot szeretnék, ha már egyszer ennyi pénzt kiadtam, szó nélkül kicserélték. ugyan olyat kértem, remélem ez nem hagy cserben.

hétfőn jön a villanyszerelő......

"nem mind arany, ami fénylik..."
GA-P35-DS3L - E6550 - HD5750 - 4 GB KLDD48F - WD1001FALS - HD502IJ - GH22NS40 - 485W - 2243SW

#130 Felhasználó inaktív   VizesBlokk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 06. 17:15

idézet:
Ezt írta DummyBoy:
:)

Ultrapower-ekről tudtok már valamit?
[/quote]

Nekem bejött.
Stabil megbízható eddig.
http://www.xboxklub.hu XBOX és GameCube konzolok szervizelése, moddolása rövid határidővel. ModChip-ek beépítése azonnal megvárhatóan, garanciával. SuperAladdin, QoobChip, Akira, Xecuter, DMS, SmartXX .. És minden mi zem zájnak ingere.

#131 Felhasználó inaktív   DummyBoy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 06. 19:33

Az OK, hogy jók, de hol lehet kapni???
"Live Fast! Die Young!"

#132 Felhasználó inaktív   Szandor 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 07. 09:39

Sziasztok!
Hogyan kell bekötni a tápcsatit hogy 5v-ot kapjon a ventillátor?
Magával a tápcsati nevével is ki tudnátok segíteni, mármint a hivatalos névvel mert nem igazából jut eszembe a dolog... :o
PARTYSERVICE - bulik, rendezvények lebonyolítása
Ha a kacsa nem tud úszni nem a víz a hülye!

#133 Felhasználó inaktív   tamás11 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 12. 07. 11:14

Hi !

Egy kérdésem lenne, lehet, hogy valahol megtalálható, de most nincs időm keresgélni:

A tápon van egy csatlakozó, ami használaton kívüli, piros-narancs-narancs-fekete-fekete-fekete színű vezetékekkel ellátva. Mi ez a csati? mire lehet használni?

Előre is kösz a választ !

Üdv.

#134 Felhasználó inaktív   Xikita 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 07. 22:41

az enyémen is van egy olyan csatlakozó, ami a ventiknek van, a kérdésem az lenne, hogy muszáj-e rákötnöm az alaplapra (nincs több helyem), vagy az csak monitorozza a venti fordulatszámát? valahol olvastam hogy egy srácnak addig nem indult el a gépe, amig nem csatlakoztatta.
lehet, hogy a 2. venti csatlakozója ez?
GA-P35-DS3L - E6550 - HD5750 - 4 GB KLDD48F - WD1001FALS - HD502IJ - GH22NS40 - 485W - 2243SW

#135 Felhasználó inaktív   Benoke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 08. 09:13

idézet:
Ezt írta Xikita:
íme a történetem:

1 hónapja vásároltam egy 400dx coolink tápot, semmi gondom nem volt vele attól eltekintve, hogy ha bemelegedett nagyon hangosan tekert a ventije. aztán betettem az új jövevevény videokártyámat, egy radeon 9600xt-t, na ekkor kezdődött a kálváriám. a 3.3 volt 10%-ot is ingadozott játék közben, a 2.9 volt sem számított ritkaságnak.
féltettem a gépem, ezért eladtam és vettem egy sokak által istenített chieftech 420-as tápot a varázsboltban.
hazahoz, beszerel, játszik. halk, a feszültség stabil, boldogság van.

kb. 3 óra után, nfs undergrund közben, qrva nagy csattanás, az új chieftech tápom áramtalanította a lakást, de úgy hogy a kismegszakítót azóta sem tudom visszakapcsolni (jöhet a villanyszerelő).
hát, halálközeli élmény volt, gyorsan rádugtam egy régi mercury tápot, hogy mi szállt el, de szerencsére semmi (a tápon kívül) kop-kop!
a M-ben úgy néztek rám mint a messiásra, én voltam az első akinél chieftech táp tönkrement, akár büszke is lehetnék, de nem vagyok.
csak egy jól működő tápot szeretnék, ha már egyszer ennyi pénzt kiadtam, szó nélkül kicserélték. ugyan olyat kértem, remélem ez nem hagy cserben.

hétfőn jön a villanyszerelő......

"nem mind arany, ami fénylik..."
[/quote]

Na ez elég gáz.
Másrészt a Kismegszakitót úgy kell visszakapcsolni, hogy minden fogyasztót le kell kapcsolni, és utánna ha a kismegszakitó is fel van nyomva, akkor be lehet kapcsolni a fogyasztókat ujfent. HE nem megy, akkor kell a szerelő bácsi :-)

NEm tudom miért vágta lea kismegszakitót.
Egyáltalán tönkrement a táp? Mert ez nem irtad.
Mert lehet hogy csak a Kismegszakitó volt alulméretezve a fogyasztókhoz képest. Egy tápnak önmagában is van fogyasztása. Ezek csak találgatások, tényleg nem tudom mi a gubanc.

#136 Felhasználó inaktív   Xikita 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 08. 12:39

idézet:
Ezt írta Benoke:

Na ez elég gáz.
Másrészt a Kismegszakitót úgy kell visszakapcsolni, hogy minden fogyasztót le kell kapcsolni, és utánna ha a kismegszakitó is fel van nyomva, akkor be lehet kapcsolni a fogyasztókat ujfent. HE nem megy, akkor kell a szerelő bácsi :-)

NEm tudom miért vágta lea kismegszakitót.
Egyáltalán tönkrement a táp? Mert ez nem irtad.
Mert lehet hogy csak a Kismegszakitó volt alulméretezve a fogyasztókhoz képest. Egy tápnak önmagában is van fogyasztása. Ezek csak találgatások, tényleg nem tudom mi a gubanc.
[/quote]

terhelés nélkül próbáltam visszakapcsolni a kismegszakítót ;-), de nem ment nem marad benn a gomb. a táppal nem próbálkoztam többet, inkább visszavittem a szervízbe ahol kipróbálták, és úgy cserélték be (ebből gondolom, hogy elszállt).... ami fura nem volt amperszag.
arra is gondoltam, hogy a táp nagy? áramfelvétele csapta le, és ettől ment tönkre a táp.
várom a villanyszerelő bácsit talán felhomályosít

#137 Felhasználó inaktív   Benoke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 08. 14:54

idézet:
Ezt írta Xikita:

terhelés nélkül próbáltam visszakapcsolni a kismegszakítót ;-), de nem ment nem marad benn a gomb. a táppal nem próbálkoztam többet, inkább visszavittem a szervízbe ahol kipróbálták, és úgy cserélték be (ebből gondolom, hogy elszállt).... ami fura nem volt amperszag.
arra is gondoltam, hogy a táp nagy? áramfelvétele csapta le, és ettől ment tönkre a táp.
várom a villanyszerelő bácsit talán felhomályosít
[/quote]

Ez engem is érdekel, hogy mi történt :-)
Most hogy már Cheiftek tápom van.
Bár nekem szünetmentes is közbe van iktatva egy.

#138 Felhasználó inaktív   Xikita 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 08. 15:42

a vill. szerelő szerint zárlatos lett a táp, és a kismegszakító mivel nem volt mai darab, ezért távozott el örökre.
kismegszakító kicserélve, gép megy, egyenlőre boldogság van.

csak a gyomoridegemet tudnám feledni, mikor a power gombhoz nyúlok.

#139 Felhasználó inaktív   DummyBoy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 09. 15:49

Hali mindenkinek!

Utánnakérdeztem az Ultrapower tápnak :)

Telefon csörög... Majd egy kedves női hang:

"Halló, Vargáné és társa ..."

Aszittem kiesik a kezemből a telefon ....

Mind1 ... megpróbálom ... talán ez lesz a kakukktojás :)

Ja és lenne egy kérdésem ... talán a profibbak tudják a választ! :)

Ha majd a jövőben tuningoni is szeretnék, akkor milyen tápot érdemes néznem? Most nem márkára gondolok:

P4C, és Radeon 9800 Pro ... Gondolom ekkor inkább a 12V-os ág terhelhetősége számít ...nem ?

2 tápot néztem ki ...
Az egyik:
+5V : 30A
+12V: 30A
+3,3V: 28A

A másik:
+5V : 40A
+12V: 18A
+3,3V: 30A

(Esetleges harmadik versenyző:
+5V : 45A
+12V: 20A
+3,3V: 28A)

Melyiket célszerűbb?

[ 2003. december 09.: DummyBoy szerkesztette a hozzászólást ]
"Live Fast! Die Young!"

#140 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 12. 12:36

Megjött a z UltraPower SW-T360-as tápom. Stabil, csendes. Amit visz: Epox 8k7a+, 1700+@1750MHz, 3 vinyo, cd író, dvd. Az epox nagyon eszi az 5 Voltot így 4.82-5 között van seti mellett. Hazaviszem majd kipróbálni a Chieftec 360-hoz képest mit tud.

Téma megosztása:

• (288 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.