Hááát az Aopen télleg jó, de nem olcsó
Átcímkézett tápok, FSP (Asszem a nevében is bennevan ...)
Felsőkategória
Ultrapower-ekről tudtok már valamit?
Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Elküldve: 2003. 12. 05. 01:45
Elküldve: 2003. 12. 05. 06:49
idézet:
Ezt írta Telcontar:
Az csúnya lenne, ha a tápegység teljes kapacitása rázúdulna az alaplapra. Imho talán arról van szó, hogy "intelligens" tápegységeknél a nem használt ág (itt most vezetékekre gondolj, amiken a csatik lógnak, ne az +5V meg +12V ill. a többire) nem kap "meddő" teljesítményt (nem tudom, hogy ez megintcsak nem mókusvakítás-e).[/quote]
Szia.
Ha jól tudom, a vezetékek, amiken a csatlakozók vannak, a tápon belül feszültségenként egy közös pontból indulnak.
Honnan tudná a táp, hogy ezek közül, melyiken mekkora terhelés van? Vagy ha ez nem így van, akkor a tápegységnek több külön szabályozható kimenetének kel lennie, ami ugye szép és jó lenne, de akkor az a táp nam annyi lenne, amenyni, hanem a többszöröse, mert akkor ez nem egy tápegység, hanem több.
Alapban csak annyit. Egyenáramú rendszerekben olyan, hogy meddő teljesítmény nincs.
Az hozzászólásod uolsó zárójeles mondatában vélem felfedezni az igazság elvetett magvait.![]()
Ha nem lenne egyértelmű, akkor a feltett kérdésre a válasz:
DE AZ.![]()
![]()
![]()
Szia.
Putt Putt
Elküldve: 2003. 12. 05. 07:57
idézet:
Ezt írta trrex:
Olvastam mar parat de igazabol sehol nem irjak le mit kene ahoz a gepbe pakolni hogy tuning nelkul 300watt ne legyen eleg neki , erre lennek kivancsi igazabol es akkor utana mar tudnam a valaszt a kerdesemre[/quote]
ÉS pontosan ez az, amit csak te tudsz megnézni magadnak... és eldönteni magadnak.
Te tudod, mit akarsz belepakolni, és te kell, hogy tudjad, annak mekkora áramerősség kell. Az áramerősségeket összeadogatva kiderülhet - neked -, hogy az egyes ágakon mekkora teljesítményt leadni képes tápegységre van szükséged. Neked.
Elküldve: 2003. 12. 05. 08:31
Elküldve: 2003. 12. 05. 09:25
idézet:
Ezt írta Benoke:
Szerintetek mennyi a normális fesz ingadozás +12V esetén.
Csak mert nekem 0,1 - 0,15 -t ingadozik.
Nem terhelés hatására, hanem úgy mikor milyenje van.
Cheiftec 360W PFC
A többi fesz nem nagyon moccan.[/quote]
Normális.
Elküldve: 2003. 12. 05. 09:50
idézet:
Ezt írta Mono:
Normális.[/quote]
Akkor meg vagyok nyugodva, a Noname KME tápegységem még ennyit sem ingadozott. Terhelésnél estek a feszkók egy kicsit 0,05V körüli értékel. De alapból nem ingadozott csak minimálisat. Mindenesetre kicsit fura nekem, hogy a 12V vacakol, +11,65V - +11,80V között szaladgál.
Mondjuk van előtte egy izmos 750VA szünetmentes, bár nem hiszem, hogy ez számitana. Annyiban igen, hogy a Hállózati feszkó nállunk nem stabil hanem 8-10V -al több általában. Ezt a Szünetmentes leszűri és fixet küld a tápnak. LEhet kopróbálom szünetmentes nélkül, de nem szeretem hosszab ideig hállózatról üzemeltetni, mert mert abszolute nem stabil az eletromos hállózatunk amióta a szolgáltatót eladták külföldikenek, egy csomó leépités volt az áramszünetek minden naposak. A hállózati max feszültséget is meg meg csapta néha ami 320V körül van, nem tudom melyik tép szereti ezt. pl a TV -nk nem szerette.![]()
Elküldve: 2003. 12. 05. 12:08
Elküldve: 2003. 12. 06. 15:42
Elküldve: 2003. 12. 06. 16:17
Elküldve: 2003. 12. 06. 17:15
idézet:
Ezt írta DummyBoy:
Ultrapower-ekről tudtok már valamit?[/quote]
Nekem bejött.
Stabil megbízható eddig.
Elküldve: 2003. 12. 07. 09:39
Elküldve: 2003. 12. 07. 11:14
Elküldve: 2003. 12. 07. 22:41
Elküldve: 2003. 12. 08. 09:13
idézet:
Ezt írta Xikita:
íme a történetem:
1 hónapja vásároltam egy 400dx coolink tápot, semmi gondom nem volt vele attól eltekintve, hogy ha bemelegedett nagyon hangosan tekert a ventije. aztán betettem az új jövevevény videokártyámat, egy radeon 9600xt-t, na ekkor kezdődött a kálváriám. a 3.3 volt 10%-ot is ingadozott játék közben, a 2.9 volt sem számított ritkaságnak.
féltettem a gépem, ezért eladtam és vettem egy sokak által istenített chieftech 420-as tápot a varázsboltban.
hazahoz, beszerel, játszik. halk, a feszültség stabil, boldogság van.
kb. 3 óra után, nfs undergrund közben, qrva nagy csattanás, az új chieftech tápom áramtalanította a lakást, de úgy hogy a kismegszakítót azóta sem tudom visszakapcsolni (jöhet a villanyszerelő).
hát, halálközeli élmény volt, gyorsan rádugtam egy régi mercury tápot, hogy mi szállt el, de szerencsére semmi (a tápon kívül) kop-kop!
a M-ben úgy néztek rám mint a messiásra, én voltam az első akinél chieftech táp tönkrement, akár büszke is lehetnék, de nem vagyok.
csak egy jól működő tápot szeretnék, ha már egyszer ennyi pénzt kiadtam, szó nélkül kicserélték. ugyan olyat kértem, remélem ez nem hagy cserben.
hétfőn jön a villanyszerelő......
"nem mind arany, ami fénylik..."[/quote]
Na ez elég gáz.
Másrészt a Kismegszakitót úgy kell visszakapcsolni, hogy minden fogyasztót le kell kapcsolni, és utánna ha a kismegszakitó is fel van nyomva, akkor be lehet kapcsolni a fogyasztókat ujfent. HE nem megy, akkor kell a szerelő bácsi
NEm tudom miért vágta lea kismegszakitót.
Egyáltalán tönkrement a táp? Mert ez nem irtad.
Mert lehet hogy csak a Kismegszakitó volt alulméretezve a fogyasztókhoz képest. Egy tápnak önmagában is van fogyasztása. Ezek csak találgatások, tényleg nem tudom mi a gubanc.
Elküldve: 2003. 12. 08. 12:39
idézet:
Ezt írta Benoke:
Na ez elég gáz.
Másrészt a Kismegszakitót úgy kell visszakapcsolni, hogy minden fogyasztót le kell kapcsolni, és utánna ha a kismegszakitó is fel van nyomva, akkor be lehet kapcsolni a fogyasztókat ujfent. HE nem megy, akkor kell a szerelő bácsi
NEm tudom miért vágta lea kismegszakitót.
Egyáltalán tönkrement a táp? Mert ez nem irtad.
Mert lehet hogy csak a Kismegszakitó volt alulméretezve a fogyasztókhoz képest. Egy tápnak önmagában is van fogyasztása. Ezek csak találgatások, tényleg nem tudom mi a gubanc.[/quote]
terhelés nélkül próbáltam visszakapcsolni a kismegszakítót, de nem ment nem marad benn a gomb. a táppal nem próbálkoztam többet, inkább visszavittem a szervízbe ahol kipróbálták, és úgy cserélték be (ebből gondolom, hogy elszállt).... ami fura nem volt amperszag.
arra is gondoltam, hogy a táp nagy? áramfelvétele csapta le, és ettől ment tönkre a táp.
várom a villanyszerelő bácsit talán felhomályosít
Elküldve: 2003. 12. 08. 14:54
idézet:
Ezt írta Xikita:
terhelés nélkül próbáltam visszakapcsolni a kismegszakítót, de nem ment nem marad benn a gomb. a táppal nem próbálkoztam többet, inkább visszavittem a szervízbe ahol kipróbálták, és úgy cserélték be (ebből gondolom, hogy elszállt).... ami fura nem volt amperszag.
arra is gondoltam, hogy a táp nagy? áramfelvétele csapta le, és ettől ment tönkre a táp.
várom a villanyszerelő bácsit talán felhomályosít[/quote]
Ez engem is érdekel, hogy mi történt
Most hogy már Cheiftek tápom van.
Bár nekem szünetmentes is közbe van iktatva egy.
Elküldve: 2003. 12. 08. 15:42
Elküldve: 2003. 12. 09. 15:49
Elküldve: 2003. 12. 12. 12:36