HWSW Informatikai Kerekasztal: AMD Athlon 64/FX - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (142 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

AMD Athlon 64/FX Értékeld a témát: -----

#421 Felhasználó inaktív   T2k 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2003. 10. 26. 20:31

idézet:
Ezt írta attilav:

Szánalmas a P4 oc (pláne hidrogén!) nélkül is megy 3gigán.
[/quote]

Szanalmas a teljesitmenyes is a P4nek, plane 3.5GHz-en.

#422 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 10. 26. 20:34

Kiváncsi vagyok mikorra kapható valami emberi árban is. :)
http://tet-halo.ning.com/
TeT háló-Tanulást segítő technológiák.
Pedagógus mentor rendszer.

#423 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 26. 20:35

idézet:
Ezt írta Socket370:
Kiváncsi vagyok mikorra kapható valami emberi árban is. :)[/quote]Arra várhatsz legalább egy évet... :( :eek: :D
Szvsz az a legnagyobb baj, hogy az új procikat nem skálázza vissza az AMD alacsonyabb órajelekre, ugyanis a 3200+ a csúcs, és ennek megfelelően a legdrágább. Ha lennének 1.4-1.8 GHz-es példányok is olcsóbban, tuti, hogy vinnék mint a cukrot, elvégre nagyon kevéske ember engedheti meg magának a csúcsproci megvételét. Igaz, ez inkább Mo.-ra érvényes, de az FX ára qrvára el van szállva még a kinti fizetésekhez képest is.

[ 2003. október 26.: fLeSs szerkesztette a hozzászólást ]

#424 Felhasználó inaktív   attilav 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 26. 20:37

idézet:
Ezt írta Rive:

van-e esélye az AMD-nek, illetve milyen stratégiával lehet esélye fejlődésre, fennmaradásra.
[/quote]

Ha kiad végre egy saját chipkészletet egybeintegrált északi és déli híddal (a'la SiS) így az alaplapgyártók nem tudnak hekkelt deszkákat csinálni.

No és persze órajelet emelnie kell mert a 2 giga (még A64 nél is) szánalmas amikor a konkurencia 3 giga felett jár.
Abit IC7, Kingmax MPXD42F-D8KT4B 400Mhz 2x1GB,
Pioneer 112D, Prescott 2.8, Leadtek A6200TD,
Samsung 160GB 8MB HD160JJ S-ATA NIDEC motor,
WD5002ABYS-01B1B0 S-ATA 500 GB, Hannsg HI221DP 22" LCD,
Intel Pro/100S

#425 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 26. 20:40

idézet:
Ezt írta attilav:
Ha kiad végre egy saját chipkészletet egybeintegrált északi és déli híddal (a'la SiS) így az alaplapgyártók nem tudnak hekkelt deszkákat csinálni. [/quote]Minek saját chipkészlet, és főleg miért csináljon, amikor még a procigyártással is küszködik?
idézet:
Ezt írta attilav:
No és persze órajelet emelnie kell mert a 2 giga (még A64 nél is) szánalmas amikor a konkurencia 3 giga felett jár.[/quote]Ez a hozzászólás volt szánalmas, ugyanis ha nem tűnt volna fel, akkor ez a 2 GHz-en járó proci a sima P4 3.2C-vel partyban van simán (nem a P4EE-re gondolok, annak ellenfeléül ott az FX).

#426 Felhasználó inaktív   hobizoli 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 26. 20:44

idézet:
Ezt írta fLeSs:
Arra várhatsz legalább egy évet... :( :eek: :D
Szvsz az a legnagyobb baj, hogy az új procikat nem skálázza vissza az AMD alacsonyabb órajelekre, ugyanis a 3200+ a csúcs, és ennek megfelelően a legdrágább. Ha lennének 1.4-1.8 GHz-es példányok is olcsóbban, tuti, hogy vinnék mint a cukrot, elvégre nagyon kevéske ember engedheti meg magának a csúcsproci megvételét. Igaz, ez inkább Mo.-ra érvényes, de az FX ára qrvára el van szállva még a kinti fizetésekhez képest is.

[ 2003. október 26.: fLeSs szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Na igen....de a P4 Emergency Edition-ert sem fogjak egymast taposni az emberek, foleg mert annak indulasi ara megtobb lesz (ugy olvastam), es az FX addigra mar csokken(het) :rolleyes:

hobizoli
Powered by:
intel Core i3-7350K (4.2GHz), Gigabyte GA-Z270M-D3H, Corsair Vengeance 16GB DDR4-3200, Asus Radeon RX580-8GB OC, Samsung 830 120GB SSD, WD Green 0.5TB HDD, Samsung M3 Portable 0.5TB USB, SoundBlaster Tactic THX USB, Enermax MaxPro 700W PSU
intel Pentium G4560 (3.5GHz), Gigabyte GA-B250M-D3H, Corsair Vengeance 8GB DDR4-3000, Asus GT730SL-2GB, Kingston HyperX 120GB SSD, WD Blue 1TB HDD, WD Green 3TB HDD, Asus Xonar DG PCI, Gigabyte 620W PSU
Dell D630, intel Core2Duo T7250 (2GHz), 4GB DDR2-800, Kingston HyperX 120GB SSD
VEMS standalone EFI, www.diyautotune.com

"Jópofa dolog a pörgős szívómotor, de ami üt, az a turbó"

#427 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 26. 20:48

idézet:
Ezt írta hobizoli:

Na igen....de a P4 Emergency Edition-ert sem fogjak egymast taposni az emberek, foleg mert annak indulasi ara megtobb lesz (ugy olvastam), es az FX addigra mar csokken(het) :rolleyes:
[/quote]Én úgy tudtam, hgy P4 Extremely Expensive Edition :D

#428 Felhasználó inaktív   Fiery 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 26. 20:49

idézet:
Ezt írta fLeSs:
Arra várhatsz legalább egy évet... :( :eek: :D
[/quote]

Nincs szukseg a visszaskalazasra, arra ott az Athlon XP. Az Athlon 64-et mar csak a bazi nagy core miatt sem erdemes alacsonyabb orajelen nyomni (es emiatt olcsobban "elosztogatni").

A 64 bittel mint fegyvertennyel amugy sem lehet sokat kezdeni sajnos es egyelore. Akinek kiszolgalo kell (SuSE Linux Enterprise pl.), annak ott az Opteron -- a tobbiek meg nyomjak csak 32 biten, szakit az Athlon XP 3000+ is 32 biten.

Fiery

#429 Felhasználó inaktív   Fiery 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 26. 20:50

idézet:
Ezt írta attilav:
Ha kiad végre egy saját chipkészletet egybeintegrált északi és déli híddal (a'la SiS)[/quote]

Az nem az nForce3 inkabb (a' la nVIDIA) ? :)

Fiery

#430 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 26. 20:52

idézet:
Ezt írta Fiery:
Nincs szukseg a visszaskalazasra, arra ott az Athlon XP. Az Athlon 64-et mar csak a bazi nagy core miatt sem erdemes alacsonyabb orajelen nyomni (es emiatt olcsobban "elosztogatni").[/quote]Én úgyértem, hogy ha lenne viszaskálázás, akkor jóval gyorsabban tudna "hódítani" az új proci, ami az Intellel szemben biztos jót tenne a statisztikáknak. Az emberek nem P4 2.4-es procit vennének, hanem A64 2600+-t, az már haladás lenne. És mivel sokan nem a csúcsprocesszort veszik meg maguknak, ezért ez az elmélet szvsz helytáll. :D

#431 Felhasználó inaktív   Fiery 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 26. 20:53

idézet:
Ezt írta fLeSs:
Konkrétumokat, esetleg linket tudnál adni ezekhez a bugokhoz? Csakmert én egyel sem találkoztam... :)
[/quote]

En is kerek linket. Ha annyira gaz lenne az nForce3, az Asus SK8N-et nem tolnak ennyire, inkabb nyomnak az AMD-8000-et (nincs is az Asusnak AMD-8000 alapu K8 alaplapja!) Persze lehet, hogy valamirol lemaradtam :)

Fiery

#432 Felhasználó inaktív   Fiery 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 26. 20:57

idézet:
Ezt írta fLeSs:
Én úgyértem, hogy ha lenne viszaskálázás, akkor jóval gyorsabban tudna "hódítani" az új proci, ami az Intellel szemben biztos jót tenne a statisztikáknak. Az emberek nem P4 2.4-es procit vennének, hanem A64 2600+-t, az már haladás lenne. És mivel sokan nem a csúcsprocesszort veszik meg maguknak, ezért ez az elmélet szvsz helytáll. :D[/quote]

El vagy tevedve. Az A64 qrvara es eszmeletlenul hodit igy is, az AMD keptelen elegendo procit gyartani. A ClawHammer/SledgeHammer waferek eloallitasi koltsege cirka negyszerese (ha nem tobb, lasd SOI) a Bartonnak. Ennek fenyeben ne csodalkozz, ha az AMD nem akar ertuk 100-300 dolcsit kerni, arra ott a Barton meg a Tbred.

Kicsit gondolkozz az erosen veszteseges ceg tetejen tronolo vezetok fejevel is, es rajossz, hogy az A64 mint "aranybol ontott" proci nem arra rendeltetett, hogy fillerekert elosztogassak. Persze mindenkinek (incl. AMD) jot tenne, ha lenne a mainstreamben is 64 bites AMD proci, de az majd csak jovore jon.

Fiery

[ 2003. október 26.: Fiery szerkesztette a hozzászólást ]

#433 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 26. 21:03

idézet:
Ezt írta Fiery:
El vagy tevedve. Az A64 qrvara es eszmeletlenul hodit igy is, az AMD keptelen elegendo procit gyartani. A ClawHammer/SledgeHammer waferek eloallitasi koltsege cirka negyszerese (ha nem tobb, lasd SOI) a Bartonnak. Ennek fenyeben ne csodalkozz, ha az AMD nem akar ertuk 100-300 dolcsit kerni, arra ott a Barton meg a Tbred.

Kicsit gondolkozz az erosen veszteseges ceg tetejen tronolo vezetok fejevel is, es rajossz, hogy az A64 mint "aranybol ontott" proci nem arra rendeltetett, hogy fillerekert elosztogassak. Persze mindenkinek (incl. AMD) jot tenne, ha lenne a mainstreamben is 64 bites AMD proci, de az majd csak jovore jon.

Fiery

[/quote]Értem. :)
Ezt a hódítást és négyszeres előállítási költséget honnan vetted, ha nem indiszkrét a kérdés? :)

#434 Felhasználó inaktív   Fiery 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 26. 21:32

idézet:
Ezt írta fLeSs:
Értem. :)
Ezt a hódítást és négyszeres előállítási költséget honnan vetted, ha nem indiszkrét a kérdés? :)
[/quote]

Hoditas: nezz utana, mennyit gyartanak A64-bol, nezz utana, hogy Anandon meg egyeb helyeken hogy sztaroljak a cuccot, nezz korul nehany nemzetkozi forumban, mint mondanak rola -- ja, es UK-rol olvastam, hogy elorendelesben elkapkodtak lenyegeben a teljes tervezett gyartasi darabszamot :)

Negyszeres: talan kicsit tuloztam, elnezest. Alapvetoen a Tbredhez hasonlitottam, ugy jott ki a 4x. De a Bartonhoz kepest is van vagy 3x a difi, vesd csak ossze kapasbol a core meretet :(

Fiery

#435 Felhasználó inaktív   max-pain 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 26. 21:37

Fiery

A napokban kijott 64 bites WinXP-hez valo Nvidia driver-t nem probaltad meg ki?

#436 Felhasználó inaktív   Fiery 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 26. 21:39

idézet:
Ezt írta max-pain:
Fiery

A napokban kijott 64 bites WinXP-hez valo Nvidia driver-t nem probaltad meg ki?
[/quote]

Mar letoltottem, ma vagy holnap probalom ki. Szerencsere nincs a gepemben megfelelo videokartya, szerelni meg most nincs kedvem :)

Fiery

#437 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 26. 21:44

Üdv

Az újdonság varázsa.A tetejébe jó is.A kinti fizetésekkel meg lehet venni,és ott is vannak akiket érdekel a cucc.

Aki gépet fejleszt, az a jövőre gondolva figyelembe veszi a 64 bitet, ha kell, ha nem.A legfőbb gond az, hogy nincs elég proci.

Ha az Athlon 64 normális áron elérhetővé válik,megfelelő mennyiségben, akkor fogyni fog rendesen.Talán azért, mert a jövő felé mutat.

Ha van olyan proci, amelyen a 32bit (jelen), és a 64 bit (a jövő) is megy, akkor te melyiket vennéd????

Amint lesz megfelelő mennyiségű gép, a 64 bit-es programok is jönni fognak.

Üdv
macska ;)
P3 Versus K7 ; p4 Versus K8 :) :)
Rögös a macskaköves út....

#438 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 26. 21:59

idézet:
Ezt írta Fiery:
Hoditas: nezz utana, mennyit gyartanak A64-bol, nezz utana, hogy Anandon meg egyeb helyeken hogy sztaroljak a cuccot, nezz korul nehany nemzetkozi forumban, mint mondanak rola -- ja, es UK-rol olvastam, hogy elorendelesben elkapkodtak lenyegeben a teljes tervezett gyartasi darabszamot :)[/quote]Bocsi, te állítottál vmit, szal neked kell bebizonyítani, hogy úgy van, nem nekem... :p
Egyébként a fórumokat nem nevezném mércének. A fórumokon hány embernek van Athlon 64 procija? Legyen összesen 5000. vagy 10000? Hú, az aztán óriási szám... :rolleyes:
idézet:
Ezt írta Fiery:
Negyszeres: talan kicsit tuloztam, elnezest. Alapvetoen a Tbredhez hasonlitottam, ugy jott ki a 4x. De a Bartonhoz kepest is van vagy 3x a difi, vesd csak ossze kapasbol a core meretet :([/quote]OK, de ezzel csak a saját igazadat bizonygatod, nem hoztál semmilyen konkrét dokumentumot, forrást, amiben ez le van írva.
De inkább nem kötözködöm... :)

#439 Felhasználó inaktív   Fiery 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 26. 22:02

idézet:
Ezt írta fLeSs:
OK, de ezzel csak a saját igazadat bizonygatod, nem hoztál semmilyen konkrét dokumentumot, forrást, amiben ez le van írva.
De inkább nem kötözködöm... :)
[/quote]

Ne kotozkodj, mert kapasbol fizikailag is igen nagy a difi a core-ok kozott:

Tbred: 87 mm2
Barton: 101 mm2
ClawHammer/SledgeHammer: 193 mm2

Aztan ugye egy nagyobb core az alabbi hatranyokkal is jar:

- nehezebb elhelyezni oket a waferen -> tobb a felhasznalatlan wafer terulet (mivel ugye a core nem kor alaku sajnos)

- nagyobb a selejtarany

Azt hittem, ezeket mar fejbol vagja mindenki, ezert nem akartam kapasbol ezt magyarazgatni.

A masik kotozkodesedet pedig nem kommentalnam, aki nem hiszi, az jarjon utana...

Fiery

#440 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 26. 22:06

Üdv Fless

A fő gond az világ szerte, hogy nincs elég proci.Még nem is az árral van gond, tőlünk nyugatabbra.A kinti jövedelmeket figyelembe véve,és a lakosság számát, szerintem 3X annyi proci is elfogyna, mint amennyit az AMD év végéig gyárt.

Üdv
macska ;)
P3 Versus K7 ; p4 Versus K8 :) :)
Rögös a macskaköves út....

Téma megosztása:

• (142 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23