AMD Athlon 64/FX
Elküldve: 2004. 05. 25. 17:49
SiS 755FX vs. VIA K8T800pro, egy 2200 MHz-es (FX51?) A64FX-el tesztelve.
Elküldve: 2004. 05. 25. 17:57
Elküldve: 2004. 05. 25. 18:13
Idézet: fLeSs - Dátum: 2004. máj. 25, kedd - 18:57
szerk: bár a PCMark2002 is egy barom tesztprogram, szal minden elképzelhető.
Mondjuk, hogy nem életszerű az eredmény.
Egyébként a PH!-n miért nincs lemezkezelés-benchmark az alaplaptesztekben?
Elküldve: 2004. 05. 25. 19:58
Idézet: Hasse - Dátum: 2004. máj. 25, kedd - 19:13
Egyébként a PH!-n miért nincs lemezkezelés-benchmark az alaplaptesztekben?
http://prohardver.hu...d=20&id=302&p=6
Most lesz újabb versenyző, teszteltem a SIS655FX/TX-et, lemértem azoknak az IDE-sebességét is (sejthetően semmit különbség).
Elküldve: 2004. 05. 25. 20:21
Idézet: fLeSs - Dátum: 2004. máj. 25, kedd - 20:58
Most lesz újabb versenyző, teszteltem a SIS655FX/TX-et, lemértem azoknak az IDE-sebességét is (sejthetően semmit különbség).
Aha, thx.
Elküldve: 2004. 05. 26. 06:44
Idézet: -Vitya- - Dátum: 2004. máj. 24, hétfő - 22:22
Mindegyiknek van ertelme, de ossze nem lehet oket hasonlitani.
Enyhe fogalomzavar...
A TDP (Thermal Design Power) ~ a tipikus fogyasztást jelenti az Intel processzoroknál, az AMD (mivel újabban nem Intel processzorokat gyárt
Elküldve: 2004. 05. 26. 06:49
Idézet: Hasse - Dátum: 2004. máj. 25, kedd - 18:49
SiS 755FX vs. VIA K8T800pro, egy 2200 MHz-es (FX51?) A64FX-el tesztelve.
Egy ES S939 procival teszteltek, ami 2,2 GHz-en fut, és 1 MB L2-je van.
Gyakorlatilag egy alacsony órajelű új FX.
Elküldve: 2004. 05. 26. 07:14
Idézet: fLeSs - Dátum: 2004. máj. 24, hétfő - 13:08
A 3400+ (2.2 GHz/1 MB/SC) vs 3500+ (2.2 GHz/512 KB/DC)-nél az AMD a DC-t nagyobbra értékeli, mint amennyit ér valójában (és amennyit ér a cache-sel szemben). Viszont az biztos, hogy így könnyebben/jobb kihozatallal/olcsóbban tudják legyártani a procit, mert kisebb a mag a fele cache miatt. Lehetett volna az is nyugodtan 3400+, csak akkor meg a júzerek nem tudták volna, hogy hova nézzenek már megint.
Logikus.
Amugy ez is ugyanazt tamasztja ala, hogy baromsag, amit ebben a topicban egyesek erolkodnek az Opteron kapcsan: jelenleg ZERO ertelme van single procit venni belole. Az ara ugyan lement, ami nem mellesleg rohejes az FXhez kepest ( ti uaz a proci).
Meg ugysincs sok ertelme egyebkent, hogy lement nagyon az ara: a dual ch. a nullaval egyenlo elonyt jelent az integralt kontroller miatt.
Jelenleg MESSZE a legokosabb dolog a 754es proci, ha nem akarsz az alaplappal orokke uzemelni: a 3400+ mar $390-tol megy, mig a 3200+ meg vmi $280 korul es barmelyiket ugyanoda huzod fel.
Opteronhoz nincs KT800 Pro jelenleg, csak NF3, jobb esetebn a 250Gb, de vehetsz Reg ramot, ami a dc mellett amugy lomhabb (registered), viszont legalabb dragabb is es tipikusan kevesbe tuningbarat.
Ennyit az 'unikum' es hasonlo baromsagokhoz...
Az S939-et en tudtam elore: a brutal cache sokkal fontosabb, mint a dc - lasd a kntrollerre vonatkozo kommentemet.
Magam reszerol kivarok, hatha lesz vmi epkezlab, lassabb 939-es FX, amit jol lehet huzni - ha nem, akkor S754. Kiveve persze, ha botranyosan olcsoer' adjak majd azt a 3800+ 939est, mert akkor megbekelek vele a fele cache dacara is talan...
Elküldve: 2004. 05. 26. 08:37
Idézet: T2k - Dátum: 2004. máj. 26, szerda - 8:14
Amugy ez is ugyanazt tamasztja ala, hogy baromsag, amit ebben a topicban egyesek erolkodnek az Opteron kapcsan: jelenleg ZERO ertelme van single procit venni belole. Az ara ugyan lement, ami nem mellesleg rohejes az FXhez kepest ( ti uaz a proci).
Nem erőlködik itt senki rajtad kívül...
Mivel olcsóbban vettem mint amennyibe a 3200+ kerül (és még egy kicsivel gyorsabb is), soha nem fogod nekem bemagyarázni, hogy a hivatalosan is zsákutcaként jelölt S754 jobb vétel drágábban... :confused:
Mindazonáltal nem kívántam (és továbbra se kívánok) rábeszélni senkit. Nyilván nem egy mainstream megoldás, de megfelelő forrásokkal reális alternatíva.
Egyébként az FX-szel megegyező órajelű Opteron 148 és 150 továbbra is az FX körüli áron kapható, nem értem, mi benne a röhejes. Azt a tényt nem érted még mindig, hogy az FX alatti órajelű Opteronok (140-146) lehetnek esetleg jó vételek, mert akár az azonos teljesítményű A64 ára alatt is elérhetőek.
Idézet
Alkalmazástól/teszttől függően 0-10% előnyt jelent. Ha olvasol teszteket is, nem csak kötözködni akarsz, akkor ezt tudnod kellene.
Idézet
Szerinted. Szerintem a 800-as Northwood a legjobb vétel perpill, és a helyzet csak az év végén fog változni, de akkor már különösen nem a S754 javára. Néhány hónapig a S939 lesz a legjobb vétel, aztán majd meglátjuk, mit tud a desktop Dothan (2 mag, 64 bit?).
Idézet
Ahogy a kártyajátékokban mondják: Kontra!!!
Idézet
Hol az a teszt, ahol a reg OCZ és Corsair CL2 lomhább??? Ahogy már te is tudod (de elegánsan negligálod), lehet kapni regiszteres modulokat az unbuffered modulokhoz hasonló árban is.
Idézet
Ha nekem van, másnak nincs, akkor miért is nem jó kifejezés az unikum?
Idézet
Igen, ez mindig bölcs döntés hardvervásárlás esetén.
Szerkesztette: ekoder 2004. 05. 26. 08:43 -kor
Elküldve: 2004. 05. 26. 14:41
Idézet: ekoder - Dátum: 2004. máj. 26, szerda - 3:37
Mivel olcsóbban vettem mint amennyibe a 3200+ kerül (és még egy kicsivel gyorsabb is), soha nem fogod nekem bemagyarázni, hogy a hivatalosan is zsákutcaként jelölt S754 jobb vétel drágábban... :confused:
Mindazonáltal nem kívántam (és továbbra se kívánok) rábeszélni senkit. Nyilván nem egy mainstream megoldás, de megfelelő forrásokkal reális alternatíva.
Egyébként az FX-szel megegyező órajelű Opteron 148 és 150 továbbra is az FX körüli áron kapható, nem értem, mi benne a röhejes. Azt a tényt nem érted még mindig, hogy az FX alatti órajelű Opteronok (140-146) lehetnek esetleg jó vételek, mert akár az azonos teljesítményű A64 ára alatt is elérhetőek.
Alkalmazástól/teszttől függően 0-10% előnyt jelent. Ha olvasol teszteket is, nem csak kötözködni akarsz, akkor ezt tudnod kellene.
Szerinted. Szerintem a 800-as Northwood a legjobb vétel perpill, és a helyzet csak az év végén fog változni, de akkor már különösen nem a S754 javára. Néhány hónapig a S939 lesz a legjobb vétel, aztán majd meglátjuk, mit tud a desktop Dothan (2 mag, 64 bit?).
Ahogy a kártyajátékokban mondják: Kontra!!!
Hol az a teszt, ahol a reg OCZ és Corsair CL2 lomhább??? Ahogy már te is tudod (de elegánsan negligálod), lehet kapni regiszteres modulokat az unbuffered modulokhoz hasonló árban is.
Ha nekem van, másnak nincs, akkor miért is nem jó kifejezés az unikum?
Igen, ez mindig bölcs döntés hardvervásárlás esetén.
[quote name='ekoder' date='2004. máj. 26, szerda - 3:37']
Arankam, en feladom... most azt nem mondom ki, hogy hulye vagy, inkabb csak annyit mondok, hogy hulyesegeket hajtogatsz.
10% elony meg hasonlok - hol, joember, bazz?
Szemben veled nekem van itt vagy 100 gepem es konkretan tudom,. mennyit nyom egy dual 246, 248, dual Xeon 2.8, 3.06 etc - sot: a primary gepem egy A64 3200+, igy azt is jol ismerem.
LEhet, nem olvasgatnod kellene csak a dologrol, hanem testkozelbol is megnezni vegre egyet?
Masreszt az arakhoz is sik vagy: a 148 CSAKNEM UGYANANNYI, MINT A 3400+ (+$15-20), mar vagy egy honapja, de ne zavarjon: vmi $405 vs $390, mig az FX51-53 ugyanott mozog azota is, $690-$740 kozott.
A 3400+ meg 200MHz-cel gyorsabb, mint a 148as Opteron es bizony VIDAMAN lehagyja a reg dc memorias, de lassabb Opteront.
A 800-as Northwoododdal meg vegkepp kirohogteted magadat, ekkora hajmereszto otletet mar regen hallottam ROTFLMAO! LOL! - fordulj talan az itt jelenlevo kollegakhoz, akik - lathatoan veled ellentetben - kepesek lemerni ket proci teljesitmenyet, valamint hallottak mar arrol, hogy LGA775...
LOL...
Mermoria: te joember, tudod mit jelent az, hogy registered? Ha tudnad, nem kerdeznel marhasagokat, hogy az mitol lomhabb (picit).
Apropo, registered: hol ugyanannyi az unreg arban? Max a fejedben: unreg PC3200-as 512MB $70-80-tol indul, a registered $140 korul.
Unikum = egyedi, kiveteles. Orulok, ha segitettem az ertelmezesben.
Az Opteronod sem egyedi, sem kiveteles, viszont legalabb lassabb vagy egykutya egy hasonlo A64-gyel - dragabban, LOL...
Upgrade: Hidd el, hogy nem penzkerdes. A legnagyobb nyugalommal megvehetnem barmelyiket, de feleslegesen nem fogom megvenni az Opteront, az tuti.
Bar pont most probalom kideriteni, hogy az uj Iwill DK8N dual lapon a PCI-X mellett PCI-E es AGP is van-e avagy csak goodol' The Inq. nem ert megint vmit?
Elküldve: 2004. 05. 26. 14:48
http://www.theinquir.../?article=16173

Ez amjugy egy feloraja meg a a valodi DK8N-t abrazolta, most mar legalabb a kepet csereltek...
Kep es cikk2:
http://vr-zone.com/?i=843&s=1

Ez a szerencsetlen Inq. MEGINT elb@szta, legalabbis en a VR-Zone-nak ill. az Iwillnek hiszek, mert a DK8N az AGP-S LAP, nem a PCI-E-s - az a DK8E helyesen.
Szerkesztette: T2k 2004. 05. 26. 14:50 -kor
Elküldve: 2004. 05. 26. 17:02
Üdv. Hiányzott már a stílusod...
(bár gondolom nem mindenkinek...
Elküldve: 2004. 05. 26. 18:58
Idézet: T2k - Dátum: 2004. máj. 26, szerda - 15:48
http://www.theinquir.../?article=16173
Ez amjugy egy feloraja meg a a valodi DK8N-t abrazolta, most mar legalabb a kepet csereltek...
Kep es cikk2:
http://vr-zone.com/?i=843&s=1
Ez a szerencsetlen Inq. MEGINT elb@szta, legalabbis en a VR-Zone-nak ill. az Iwillnek hiszek, mert a DK8N az AGP-S LAP, nem a PCI-E-s - az a DK8E helyesen.
Akkor először erre...
A Tyannak és az MSI-nek már jó ideje van AGP-s dual Opteron lapja, előbbinek kétféle is. Az erősebbik Tyan nagyon ütősnek tűnt, amikor ezt a hármat tesztelték. Az én lottófőnyereményem csekély hányada is egy ilyen dual Opteron 250-es rendszerbe konvertálódna.
Ha érdekel, akkor megkeresem a tesztet is (ezzel nem akarom azt mondani, hogy te nem olvastad, de ki tudja).
Szerkesztette: ekoder 2004. 05. 26. 18:59 -kor
Elküldve: 2004. 05. 26. 20:01
Arankam, en feladom... [/quote]
Aztán erre Piroskám, mert ez kicsit több időt igényel.
[quote] ...most azt nem mondom ki, hogy hulye vagy, inkabb csak annyit mondok, hogy hulyesegeket hajtogatsz.
10% elony meg hasonlok - hol, joember, bazz?
Szemben veled nekem van itt vagy 100 gepem es konkretan tudom,. mennyit nyom egy dual 246, 248, dual Xeon 2.8, 3.06 etc - sot: a primary gepem egy A64 3200+, igy azt is jol ismerem. [/quote]
Én se mondom ki, hogy takarító lehetsz abban a gépteremben, mert még személyeskedésnek vennéd...
Szemben veled, én nem beszéltem egy szót se semmilyen dual gépről, pedig a dual Opteronra eléggé rá vagyok izgulva, d enincs annyi zsé (mellesleg szükségem sincs rá.)
0-10% fLeSs tesztjeiből származó információ, de összevág a neten már olvasható adatokkal is (válassz magadnak pl. [url="http://techreport.com/reviews/processors.x"]ITT[/url]).
[quote] Lehet, nem olvasgatnod kellene csak a dologrol, hanem testkozelbol is megnezni vegre egyet? [/quote]
Megmondom őszintén, olyan oldalakat olvasgatok, akiknek elhiszem a postolt cikkeikben leírtakat, viszont a Te hőzöngésedet nem támasztja alá semmi. Ha azt akarod, hogy az adottnak tűnő agresszív stílus mellett még komolyan is vegyelek, szigorúan alá kellene támasztanod az állításaidat.
[quote] Masreszt az arakhoz is sik vagy: a 148 CSAKNEM UGYANANNYI, MINT A 3400+ (+$15-20), mar vagy egy honapja, de ne zavarjon: vmi $405 vs $390, mig az FX51-53 ugyanott mozog azota is, $690-$740 kozott. [/quote]
newegg.com: Opteron 148 424 $, 3400+ 404 $, A64 FX-51 745 $
monarchcomputer.com: Opteron 148 424 $, 3400+ 431 $, A64 FX-51 éppen nincs az árlistán
Valóban leesett kint a 148 ára, ha most hozatnék, olyat rendelnék én is. 2-3 hete nem nézegettem, hogy ne idegesítsem, bár sejtettem, hogy így lesz, amikor bejelentették az x50-es Opteronokat.
[quote] A 3400+ meg 200MHz-cel gyorsabb, mint a 148as Opteron es bizony VIDAMAN lehagyja a reg dc memorias, de lassabb Opteront. [/quote]
Nevezzük ezt jóindulatúan durva tárgyi tévedésre alapozott helytelen okfejtésnek...
[quote] A 800-as Northwoododdal meg vegkepp kirohogteted magadat, ekkora hajmereszto otletet mar regen hallottam ROTFLMAO! LOL! - fordulj talan az itt jelenlevo kollegakhoz, akik - lathatoan veled ellentetben - kepesek lemerni ket proci teljesitmenyet, valamint hallottak mar arrol, hogy LGA775...
LOL... [/quote]
Ha veszel egy 1,475 V-os alapfeszű vagy egy EE magos 3,0C-t, azért az levegővel tuningolva kb. nagy átlagban hozza a 3200+ tuningolt szintjét (32 biten, szintén léghűtéssel). 3,7-3,8 GHz-en 1000+ MHz FSB-vel. Szerintem ezzel a kijelentéssel nem röhögtetem ki magam, fLeSs tesztelt ilyeneket együt mostanában, szerintem ő tud erről mesélni.
[quote] Mermoria: te joember, tudod mit jelent az, hogy registered? Ha tudnad, nem kerdeznel marhasagokat, hogy az mitol lomhabb (picit).
Ugyanolyan időzítésekkel persze valamivel "lomhább", de ezt bőven hozza a kétcsatornás memóriavezérlő.
[quote] Apropo, registered: hol ugyanannyi az unreg arban? Max a fejedben: unreg PC3200-as 512MB $70-80-tol indul, a registered $140 korul. [/quote]
Nézd meg, mennyibe kerül a Corsair v. OCZ PC3500 reg 1024 MB dual kit, és mennyibe kerül ugyanez unbuffered. Na ugye, nem is olyan sok a különbség.
Itthon is kapható Kingston CL3 Value registered PC3200 DDR, viszonylag olcsó.
[quote] Az Opteronod sem egyedi, sem kiveteles, viszont legalabb lassabb vagy egykutya egy hasonlo A64-gyel - dragabban, LOL... [/quote]
Ez olcsó odamondás, mondtam már párszor, hogy nekem kevesebbe került, mintha itthon vettem volna 3200+ A64-et nagykerben. Ja, és 0-10%-kal gyorsabb, alkalmazástól függően...
Dualhoz már adtam egy tippet az előző hozzászólásomban. Barátkozok...
Elküldve: 2004. 05. 26. 20:10
Ahogy SFIJ irta a multkor Victornak, a kulonbseg koztunk az, hogy en biztos tudasra alapozok, te meg jopofizasra meg linkekre, amelyek egy vak weblapra vezetenek az igert eredmenyek helyett.
Ballagj el es szerezz nemi tapasztalatot nem kivanok tovabb vitazni vkivel, aki OCZt rakna egy Opteron melle es hasonlo blod, "Zsoltika-szintu" okossagokat ereget, nem kiterve most a sikito ostobasagra az A64+ vs Opteron ill. a P4-es Northwood kapcsan.
Menj fiam, tanulj, Talan lesz is beloled vki, ha egyszer felnosz - addig en mostantol inkabb nem reagalok a hulyesegeidre, mindossze korrigalom oket mindig, nehogy vki a te barom tanacsaid alapjan valasszon gepet es jol pofara essen a vegen.
Elküldve: 2004. 05. 26. 20:12
Idézet: ekoder - Dátum: 2004. máj. 26, szerda - 13:58
A Tyannak és az MSI-nek már jó ideje van AGP-s dual Opteron lapja, előbbinek kétféle is. Az erősebbik Tyan nagyon ütősnek tűnt, amikor ezt a hármat tesztelték. Az én lottófőnyereményem csekély hányada is egy ilyen dual Opteron 250-es rendszerbe konvertálódna.
Ha érdekel, akkor megkeresem a tesztet is (ezzel nem akarom azt mondani, hogy te nem olvastad, de ki tudja).
Anyam...
PS: Abbol az 'erosebbik Tyanbol' nekem itt vagy 30 megy honapok ota, ahogyan ezt parszor mar elmondtam...
Szerkesztette: T2k 2004. 05. 26. 20:13 -kor
Elküldve: 2004. 05. 26. 20:25
Idézet: T2k - Dátum: 2004. máj. 26, szerda - 21:10
...
Menj fiam, tanulj, Talan lesz is beloled vki, ha egyszer felnosz - addig en mostantol inkabb nem reagalok a hulyesegeidre, mindossze korrigalom oket mindig, nehogy vki a te barom tanacsaid alapjan valasszon gepet es jol pofara essen a vegen.
hmm, jo az neked ha valaki idegrohamos igyekezeteben nyomogatja egergombokat, es megint kivag egy idore?
inkabb ilyenkor mondjal annyit, hogy Nincs igazad.
sztem ez tisztan ertheto.
(igaz nagyneha az en agyam is elborul, de akkor jobban mint a tied szokott...)
Elküldve: 2004. 05. 26. 20:26
Elküldve: 2004. 05. 26. 20:27
Idézet: -Vitya- - Dátum: 2004. máj. 26, szerda - 15:25
inkabb ilyenkor mondjal annyit, hogy Nincs igazad.
sztem ez tisztan ertheto.
(igaz nagyneha az en agyam is elborul, de akkor jobban mint a tied szokott...)

Súgó
A téma zárva.