HWSW Informatikai Kerekasztal: Codegen 300W 10 nap??!?!! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (16 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Codegen 300W 10 nap??!?!!

#181 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 02. 24. 10:16

Akkor meg főleg a kábelezés! Az UPS a szabvány szerinti tűrés alatt/feletti értékeknél azonnal átkapcsol akkus táplálásra. Valahol túl nagy áram folyik túl kicsi vezetőkeresztmetszet mellett. Ezt ki kell kutatni, tűzveszélyes lehet!!
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#182 Felhasználó inaktív   C+H2O 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 02. 24. 10:25

Hmm, hát már nekem is több mint 1 éve megy codegen táp a codegen házban.De:
Amikor megvettük kb. 2-3 nappal később jöttünk rá (a család, aki szokott rádiót is hallgatni), hogy ha megy a gép, az xy rádiót nem lehet fogni. (csak sercegés volt az egész házon belül) Aztán kicseréltettük, megy >1éve, DE: miért van az, ha bekapcsolom a shutdown when cpufan fail-t nem indul a gép: indul aztán 1-2 mp. után leáll... a régi táppal ment...
(nekem akkor most kék címkés codegenem van? (kor miatt... Bp.-n vagyok, nem tudom megnézni)) :p

#183 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 27. 23:02

Jelentem kibírta a codegány tápom és már a Zalmant nyúzom. Két észrevehető változás történt azóta:

1. Szebb lett a kép a monitoron, ez nem vicc!

2. A BIOS bootnál időnként 1.5-2 percig várt mire továbblépett az IDE eszközök felismerésére, ez az új táppal teljesen megszűnt.

Ezek után mégegy ilyen hulladékot nem építek be sehova az tuti.

[ 2004. február 27.: Freddy001 szerkesztette a hozzászólást ]

#184 Felhasználó inaktív   solide 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 03. 08:43

nekem karácsonykor táp miatt szállt el az egész gépem, erre most én hülye codegen-t vettem (3-as nari).

eddig megyeget, bár vannak problémáim: lehet h a táp miatt?
--- az van hogy meghatározatlan időkben újraindul magától a gépem.

a proci 36-42C körül van mikor kikapcsol - ez nem lehet a gond. az XP loggolni sem tudja, h vmi hiba lett volna, oly hirtelen történik. nemtudom, kevés volna neki a delej(p42.66, abitVI7, 512elixir +1 vinyót és 1 Cd-t hajt)? :(
vagy teszteljek memót? - lehet h az?

légyszi adjatok már tippeket és/vagy tanácsot!
. . .

#185 Felhasználó inaktív   greeny 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 03. 14:54

idézet:
Ezt írta solide:
nekem karácsonykor táp miatt szállt el az egész gépem, erre most én hülye codegen-t vettem (3-as nari).

a proci 36-42C körül van mikor kikapcsol - ez nem lehet a gond. az XP loggolni sem tudja, h vmi hiba lett volna, oly hirtelen történik. nemtudom, kevés volna neki a delej(p42.66, abitVI7, 512elixir +1 vinyót és 1 Cd-t hajt)? :(

[/quote]

Van olcsón pl. Enermax, [url="http://"https://forum.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=19&t=022641"]KATT IDE.[/url] Inkább ne kisértsd az ördögöt. :D
1st: MSI P45Neo C2D-E6550 2x1Kingston-800 MSI Radeon3850-512 2x500GB Samsung+Seagate Samsung S223Q DVD CT550W Altec Lansing ATP3 Logitech MX310 2nd: Giga P35-DQ6 C2Q-Q8400@... 2x2Samsung-800 HD5750-OC Vapor-X 1GB 250GB Hitachi PIO115D CT550W 3rd: Asus TUSL2-C Tua@1333 512SD... 4th: HP 6720S

#186 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 03. 18:22

idézet:
Ezt írta solide:

[/quote]

Ha egy gépedet már kinyírta ezek után gondolom elment a kedved az ilyen hulladékoktól, célszerű lenne egy minőségi tápra beruházni. Ezek jók biztosan jók: Chieftec, Enermax, Zalman, (DTK). Tegnap építettem be egy 400W-os DTK-t, nem túl drága, szép hosszú vezetékei vannak így könnyen szerelhető. PFC nem árt ha van és legalább 400W, mert a 300W egy kissé kevés a P4-hez. Nézd meg [url="http://"http://prohardver.hu/rios3_content.php?mod=20&id=240&p=16"]ezt az összehasonlítást[/url].

A gép újraindulását memóriahiba is okozhatja: [url="http://"http://www.memtest86.com"]www.memtest86.com[/url] / memtest v3.0 -t / all tests üzemmódban célszerű futtatni minimum 24 órát. Ezenkívül lehet felületes összeszerelés, bármely hardvereszköz okozhat ilyesmit. Nem kizárt a szoftver/driverhiba sem.

Ha sikerült vagy nem sikerült eredményt elérned írd meg. ;)

[ 2004. március 03.: Freddy001 szerkesztette a hozzászólást ]

#187 Felhasználó inaktív   Johnny Rico 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 02. 07:41

Na itt jon az en kodegen tapom :) Kozel 1 eve vettem, amikor a 2000+ t meg az alaplapot is. Eleinte teljesen jol mukodott, bar az feltunt, hogy a jatekok kozben valami iszonyat modon melegedett. Egeszen ket hettel ezelottig semmi baj nem volt vele, amig aztan egyszer csak kikapcsolgatott a monitor jatek  kozben. Akkor meg azt hittem, hogy az FX5600 am ment ganyra, ami 3 honapos. Hirtelen felindulasbol ujratelepitettem a vindozt, a hibajelenseg annyiban modosult, hogy mar nem a monitor kapcsol ki hanem a gep indul ujra. Ekkor dontottem ugy, hogy kontrollkent kolcsonkerem a haver FX5200-asat. A hibajelenseg termeszetetsen nem szunt meg... Motherboard monitor szerint a feszultsegek enyhen szolva ingadoznak, pl az alaplapi 5V legtobbszor 4.5 kornyeken jar, kulonosen jatek kozben. Most azon szurkolok, hogy kitartson addig a tap, amig lesz penzem masikra  ;) Egyebkent most megneztem, ez egy narancssarga szinu 300W-os Codegen tap...meg 1 rovid ideig, remelem, utanna Enermax  :D  :up:
valami gigabyte Athlon 64 5400+ 2 gb ram, geforce 8800gt csiliárd giga hdd, meg a többi apróság

#188 Felhasználó inaktív   Kraken 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 02. 20:03

Idézet: Johnny Rico - Dátum: 2004. április 2, péntek - 6:45

Most azon szurkolok, hogy kitartson addig a tap, amig lesz penzem masikra  ;) Egyebkent most megneztem, ez egy narancssarga szinu 300W-os Codegen tap...meg 1 rovid ideig, remelem, utanna Enermax  :D  :up:

Észnél légy, srác!!!
Nekem a (most már tudom) gyenge Codegen kékcimkés miatti monitorlekapcsolgatás mellékkövetkezménye egy halott GF4 Ti4200 volt kb. egy éve!!! Aztán persze a Codegen is követte fél év múlva.
NE HALOGASD az új táp megvásárlását!!!
We're the regulators that deregulate///We're the animators that de-animate///We're the propagators of all genocide///Burning through the world's resources///Then we turn and hide

#189 Felhasználó inaktív   Johnny Rico 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 02. 21:36

vennem en mar holnap csak meg nincs ra lem :think:
valami gigabyte Athlon 64 5400+ 2 gb ram, geforce 8800gt csiliárd giga hdd, meg a többi apróság

#190 Felhasználó inaktív   MarKinG 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 09. 11:24

nekem egy kb 2 éves feel IV hazhoz volt 300W-s codegen táp,eddig nem volt vele semmi gond,kezdjek el aggódni vajon?
A man must accept his fate or be destroyed by it.

#191 Felhasználó inaktív   Mono 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 09. 15:19

Idézet: MarKinG - Dátum: 2004. április 9, péntek - 12:29

nekem egy kb 2 éves feel IV hazhoz volt 300W-s codegen táp,eddig nem volt vele semmi gond,kezdjek el aggódni vajon?

Szerintem már réges-régen el kellett volna kezdened.
Adjon az Isten, szebb jövőt!

#192 Felhasználó inaktív   MarKinG 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 09. 16:18

^^

idövel lecserélem tervbe is van :)
A man must accept his fate or be destroyed by it.

#193 Felhasználó inaktív   n.drews 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 10. 13:52

Üdv!

Nekem is volt, én is lecseréltem, de figyuzzatok! Az enyémben nagyon tuti golyóscsapágyas venti volt, 12V-ról járatva gyakorlatilag nincs hangja! Szóval a kuka előtt érdemes kioperálni a ventit belőle, kis szerencsével egy egészen használható házhűtőhöz juttok! (s a venti azóta is (kb 1.5 éve) vígan, és hangtalanul hűti a DTK házam..) :)
A processzorok füsttel működnek. Ha kijön belőlük a füst, nem működnek  tovább.

#194 Felhasználó inaktív   carline 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 10. 14:02

A havernak is volt egy 300W-os ilyen tápja.
Hibajelenségként említette, hogy kb.10-15 percenként újraindul vagy ha a DVD olvasni kezd.
Mondtam neki, hogy vegyen egy jobb tápot, mert ez nem viszi a konfigját.
Vett is egy 400W-os Codegent :D
Megdicsértem a jó választását.
Azóta ugyan már nincs újraindulás, de az örgög és a Kódgány táp nem alszik.

A tápventi pedig -mint azt n.drews is írta- egy kis átalakítással most a videókártyámról fújja el a meleget. :cool:
Erre még használható volt.

Carline
Lenovo X201s
­

#195 Felhasználó inaktív   RendszerGarázda 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 10. 17:04

Idézet: Zoz - Dátum: 2004. január 8, csütörtök - 20:48

Az én tapasztalatom szerint a narancssárga cimkés Codegenekkel rengeteg gond van, sokszor gyárilag szarok, késöbb is több pusztul meg ezekből, gyakran nevetséges terhelést se bírnak el. A régebbi kék cimkésekkel alig volt baj új korukban, viszont most, 1-2 éves korukban típushibának tekinthető módon durran el egy IC bennük. illusztráció

Nekem pont a narancssárga cimkés volt jó, és a kék cimkések szálltak el. Baráti körben volt egy pár. :)

#196 Felhasználó inaktív   Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 14. 09:52

Idézet: waveson - Dátum: 2003. október 16, csütörtök - 19:46

Csáasztok!
Vettem egy Codegen 6066L házat!
A ház KIRÁLY! A táp kőkemény 10 napig bírta..előző héten hétfőn vettem^^
És ALIG volt használva! Rákötött konfig:
ECS K7S5A(nemtom h így kell leírni vaj pontosan, de tudjátok miről van szó)
Duron 700MHz
256MB SDRAM, 2x4,3GB Seagate, TNT2, 10/100 hálókártya,cdrom
...ENNYI!
Kapcsolom ma be a gépet...semmi..megnézem billentyűt..égnek rajta rendesen a ledek..visszanézek, és füst gomolyog a gép mögül...
:confused:
Igen..igen..az a tápból jött!
Holnap viszem vissza a M*****Lba... Amúgy nekem eddig mindent nagyon korrektul kicseréltek,mondjuk mindíg egyértelmű volt a dolog..
Szóval nem tudom hogy ez mi már,hogy 10 nap után feladja a szolgálatot, csak annyit mondhatok, hogy tegnap amikor megnéztem az össze uptimeot, 3 nap 10 óra volt..ennyi idő után megpurcant...LOL?
Ha most rádugom alaplapra, beindítom, lassan elkezd pörögni a tápventi, utána 10mp, jön a füst...
Erre mondjatok vmi okosat, mi a fene megy el ezekben ilyen gyorsan? És mIÉÉÉÉ pont nekem hát hrhrBRBRLOL!^^
wave*

A téma címe: Codegen 300W 10 nap??!?!!

Vagy még annyi se. Rekord 2 nap, hatalmas füst, irány bolt, venni csíftek/enermax 420W!!!
Nem a kenyér kicsi, hanem a pofátok nagy.

#197 Felhasználó inaktív   oregcsoka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 18. 09:35

Vagy fordítva: nekem 300-as Codegen ment a gépben két évig, aztán kicseréltem egy 360W-os Thermaltake-ra, az meg két hét után feldobta a bakancsokat. Itt Fehérváron a választék = 0, így aztán megint Codegent vettem, /a régit sajnos eladtam/ bár ez már 12cm-es ventivel szerelt, Codegen-Sowah LCD-s táp, /TFT tápkábel is van hozzá/, 5.500ft volt, és hibátlanul működik, és egy év gari van rá.
Szóval akkor most légy okos....

#198 Felhasználó inaktív   Rhino666, az médium 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 18. 10:23

Idézet: oregcsoka - Dátum: 2004. április 18, vasárnap - 10:35

Vagy fordítva: nekem 300-as Codegen ment a gépben két évig, aztán kicseréltem egy 360W-os Thermaltake-ra, az meg két hét után feldobta a bakancsokat. Itt Fehérváron a választék = 0, így aztán megint Codegent vettem, /a régit sajnos eladtam/ bár ez már 12cm-es ventivel szerelt, Codegen-Sowah LCD-s táp, /TFT tápkábel is van hozzá/, 5.500ft volt, és hibátlanul működik, és egy év gari van rá.
Szóval akkor most légy okos....

0D Végzetes kivétel történt.  :OOO

Rhino666
Rhino666

#199 Felhasználó inaktív   acu 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 20. 11:22

Hello!

főiskola, albérlet, 5-6 gép.
Egyikben mercury400W-os van. a gép rendszeresen kifagy(fehér képernyő, reset gomb lassan elkopik), bár lehet nem a táp okozza a gondot(de szerintem az). tulaj nem tud rájönni mi lehet a baj.
Másik emberke gépet újított(333 cerkáról 2600+ Athlon). vett egy 400W narancscimkés Codegent. Remélem nem lesz semmi baja, mer jó fej a sávó, meg amúgy sem akarok rosszat neki.

Én nemrég vettem egy Chieftec 360W-os tápot a gépembe, kb 13k forint. Azóta lakótársak állandóan basztatnak, hogy mekkora barom vagyok hogy ennyi pénzt kiadok egy szaros tápért, mikor 4-5k-ért vehettem volna fasza Codegent, vagy Mercuryt. :)

kb itt feladtam, asszem megmutatom nekik ezt a topicot.  meg a vargányásat is. :)
8 állat utazik egy kisbuszban. De csak 7 ülés van. A nyolcadik utas, a hal áll.

#200 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 20. 13:50

Idézet: Zoz - Dátum: 2004. január 8, csütörtök - 20:43

A régebbi kék cimkésekkel alig volt baj új korukban, viszont most, 1-2 éves korukban típushibának tekinthető módon durran el egy IC bennük.

Jó régen írtam már ide, akkor a munkahelyemen 2002 elején beszerzett gépek tápjára (kék címkés Codegen) panaszkodtam. Azóta a 18 gépből már csak 2-ben van meg az eredeti táp, a többi 16-ban fent említett ic szállt el. Szerencsére egy gépet sem vittek magukkal.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

Téma megosztása:

• (16 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.