HWSW Informatikai Kerekasztal: MISTRAL, Garancia??!, Mistral vállalt garanciáiról! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

MISTRAL, Garancia??!, Mistral vállalt garanciáiról! Értékeld a témát: -----

#321 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 04. 23:22

Idézet: BigBear - Dátum: 2005. júl. 4., hétfő - 18:06

Röhögni fogsz: ami Asrock lappal találkoztam, az eddig kivétel nélkül ment mindennel, gyönyörűen, stabilan. Nem egy-két darab volt. Igaz, egyik se volt gyors, de stabilan mentek. Evvan.  :rolleyes:

Detto.

Eddig ami gagyi ram nem indult el P4I45GV-ben, vagy P4I65GV-ben, az eddig mind hibas volt mashol is, es cserelte a nagyker szo nelkul.

#322 Felhasználó inaktív   doodie 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 12. 10:50

Lenne egy ajánlatom azoknak, akik a Mistralban szeretnének vásárolni mostanság, van egy levásárolható utalványom 49.990 Ft értékben. A garancia értelmében nem tudtak cserét adni, így visszaadták a vételárat, csak nem készpénzben, én viszont nem akarok most semmit se venni.
Nem lenne vki olyan kedves, hogy kisegítene, szeretném eladni ezt az utalványt - egy kis engedmény lehetséges -
Főleg Szegeden aktuális, vagy megbeszélt időpontban Budapesten.
Emailben vagy PMben keressetek kérlek, köszi.
Két dolog végtelen: az univerzum, és az emberi hülyeség, de az előbbiben nem vagyok biztos.
---Albert Einstein

#323 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 12. 11:09

Idézet: doodie - Dátum: 2005. júl. 12., kedd - 11:50

Lenne egy ajánlatom azoknak, akik a Mistralban szeretnének vásárolni mostanság, van egy levásárolható utalványom 49.990 Ft értékben. A garancia értelmében nem tudtak cserét adni, így visszaadták a vételárat, csak nem készpénzben, én viszont nem akarok most semmit se venni.

Javasolnám inkább, hogy menj vissza hozzájuk, és közöld velük, hogy az utalványukat kenjék a hajukra, és  adják vissza a pénzedet, mert a jelenleg érvényben levő jogszabályok alapján nem kötelezhetnek Téged arra, hogy a garanciális csere meghiusulása esetén más terméket legyél köteles vásárolni helyette.

Pont az ilyenek miatt ne akarjon senki a Mistrálnál vásárolni.  :(

#324 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 12. 12:13

Nem fogják visszaadni, megmondták, hogy bírósági ítélet nélkül senkinek nem adnak vissza pénzt.

#325 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 12. 12:23

Idézet: pjotr007 - Dátum: 2005. júl. 12., kedd - 13:13

Nem fogják visszaadni, megmondták, hogy bírósági ítélet nélkül senkinek nem adnak vissza pénzt.

Ha csak nem volt valami probléma vevő oldalról, amibe bele lehetne kötni, akkor ez egy veszthetetlen per.
Én biztos bemennék és közölném velük, hogy ha azonnal nem adják vissza a pénzt, akkor másnap már a bíróságon lesz az ügy.

#326 Felhasználó inaktív   doodie 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 12. 15:44

Idézet: MisterY - Dátum: 2005. júl. 12., kedd - 11:23

Ha csak nem volt valami probléma vevő oldalról, amibe bele lehetne kötni, akkor ez egy veszthetetlen per.
Én biztos bemennék és közölném velük, hogy ha azonnal nem adják vissza a pénzt, akkor másnap már a bíróságon lesz az ügy.

Nézd, elvileg igazad van, főleg hogy a kérdéses garanciális eszközt másodszor vittem vissza január óta - úgy tűnik szériahiba -, de ezért egy 2-3 (!jóesetben) elhúzódó bírósági ügyet ?!? Ennyit nem ér meg.
Egyébiránt máshol is így szokták csinálni, a könyvelés miatt ők nem fizetnek ki pénz, csak beszámítanak.
Két dolog végtelen: az univerzum, és az emberi hülyeség, de az előbbiben nem vagyok biztos.
---Albert Einstein

#327 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 12. 15:49

Baromság azért nem fizetnek vissza pénzt, hogy náluk vásárold le.
Egyébként törvényellenes magatartás.
Egyszerűena hatályos törvények alapján ilyet nem csinálhatnának.

Szerkesztette: pjotr007 2005. 07. 12. 15:50 -kor

#328 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 12. 15:50

Idézet: doodie - Dátum: 2005. júl. 12., kedd - 16:44

Egyébiránt máshol is így szokták csinálni, a könyvelés miatt ők nem fizetnek ki pénz, csak beszámítanak.

A könyvelésre fogni teljes mértékben hülyeség!

Egyébként sokat nem tudsz vele kezdeni, hírdesd meg a bolhapiacon - hátha valaki vesz rajta cd/dvd lemzet.

#329 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 12. 15:57

Nézd, elvileg igazad van, főleg hogy a kérdéses garanciális eszközt másodszor vittem vissza január óta - úgy tűnik szériahiba -, de ezért egy 2-3 (!jóesetben) elhúzódó bírósági ügyet ?!? Ennyit nem ér meg.

Nézd! Ha nem ér rá Neked, hogy visszakapd a jogos tulajdonod, akkor hirdesd meg az apróneten, és add el féláron!
Ha viszont tudsz egy időre nélkülözni ennyi pénzt, plusz a 6% perköltséget, akkor ezt kamatostul, perköltségestül és kártérítésestül visszaperelheted.

Neked kell eldöntened, hogy beállsz-e a fejet hajtó birkák sorába, akik miatt a Mistrálhoz hasonló cégek ezt meg merik tenni, vagy kiállsz az igazadért.

#330 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 12. 15:57

Gyorsított bírósági eljárást kell kérni. olcsóbb, és 1 hónap alatt vége.
Üdvözlettel:
Gabi

#331 Felhasználó inaktív   Robi19 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 15. 00:51

Így van! Egyik egyik haver is így ment be a Mistralba hogy kéri a gyorsított eljárást és erre azt mondták tegye. Neki egy 74e forintos TFT romlott el és azt mondták neki hogy hogy biztos azért mert túl magasra tette a frissítési frekit :eek: Azóta az ügy a bíróságon van gyorsított eljárásban eddig 9 azaz kilec ezer forintjában van a dolog. Nem tom mikor lesz vége azt mondták max szeptember közepén megszületik a dontés. Bírnám ha megkapná a 300 e forintos követelését

#332 Felhasználó inaktív   Rent 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 28. 15:52

hupsz ako ma betolom ideis :)

mistral powa.

havernak raktam ossze gepet, egyedul vgat vette o, tobbit en nagykerbol. nemtom mer de mar megvette elore ati 9550. ezzel nemis volt baj csak azzal hogy mistral.  gep osszerak, particionalas formazas blabla, lenyeg win felall, legujabb ati driver fel. oke mehetnek gammak. cod szemetel, motogp2 szemetel, hl2 szemetel. mar itt ereztem gaz lesz. vga driver le, gyari fel, szinten. hivom sracot gaz van karival. elugrunk uzletbe ahol vette, termeszetesen flegmak, nagykepuek, es atkuldenek minket angyalfoldibe mondvan ott a szerviz. ja es hozzateszik ma mar nemertek oda ugyse mer 10 perc mulva bezar.
ok masnap elviszem angyalfoldibe, szivatnak varok kb fel orat, srac itt is flegma, aszondja kari nemszemetel es jo. mmint a desktopon nemszemetel, es mar kapcsolna ki a gepet. mondom indits el vmi gammat, vagy 3dmarkot. elinditja 3dmark01. kep esik osszevissza. aszondja jelenleg ilyen nincs raktaron varjunk, vagy ad szamlat es vasaroljuk le?. lol mondom most kerek egy ilyen kartyat vagy vissza az arat, mert nincs mas olyan kartya ilyen aron itt ami megfelelo lenne.
ez nem igy mukodik, vagy csere vagy levasarlas, mondom akkor kerek most egy ilyet. ez nem igy megy varni kell vele, es csak a raktarukba van onnan meg mitomen mikor lesz szallitas. de elintezi holnapra jojjon nekem vmi fecnire irkalt szamot nevet.

masnap telozok persze hogy halvany fingjuk sincs kivagyok de kari nincs. lenyeg 2 hetig szopattak, mire szemelyesen mentem be ujra hogy van e mar, persze telefonba aszontak nincs, gyerek szinten aszonta nincs a helyszinen, de addig vertem asztalt mig hatrament szetnezni, es nagyvigyorral kezembe nyomott egy ugyanolyat hogy veletlenul volt egy darab.
kise nyitottam,

otthon kibontom es ennek mar felvolt bontva a zacsija amibe kabelek vannak, mmint kivolt szakitva.
szal lehet fejemhez vagott vmi teszt darabot?

mind1 lenyegtelen ennyit a mistralrol. de hasonlo problemat hallottam havertol anno. procit vett szinten szarvolt, visszavitte elkuldtek bevizsgaltatni, 2 honap mulva jott valasz menjen be garilevelert, es kb a proci fele ararol kapott egy levasarolhato szamlat.

mistral powa! perszehogy jolmegy nekik.  :omg:  :reklamacio:
Asus M2N-E AMD X2 4200+ Kingmax 2GB Galaxy 7900GS Super (600/1600) Samsung 400Gb (Sata2 16mb cache LG 4163b Thermaltake Tsunami BWA3000 Samsung 19" LCD 940n  Logitech MX518 Ultra Slim klaviatura

#333 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 11. 13:55

Akkor egy tapasztalat hasonló kártyával, ati 9600, a hibás kártya bevitelétől kezdve 10 perc múlva már jöttem is ki a Mistrálból az új kártyával a kezemben, mindezt normálisan, udvariasan, úgy ahogy egy boltnak működnie kell.
Mindezt Kaposváron, ahol eddig még soha nem volt problémám se a kiszolgálás minőségével, se a hangnemmel, se a hozzáértéssel.
Szóval lehet ezt így is a Mistrálnál.
Igaz a kártya egyértelműen rossz volt, se kép se hang, de nem is lettem meggyanúsítva, hogy én tettem tönkre.
Azt is tudta a srác, hogy mire kell a kártya és még vélettlenül sem szeretnék pénzt visszakapni.

#334 Felhasználó inaktív   Rent 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 11. 14:14

Idézet: pjotr007 - Dátum: 2005. aug. 11., csütörtök - 14:55

Akkor egy tapasztalat hasonló kártyával, ati 9600, a hibás kártya bevitelétől kezdve 10 perc múlva már jöttem is ki a Mistrálból az új kártyával a kezemben, mindezt normálisan, udvariasan, úgy ahogy egy boltnak működnie kell.
Mindezt Kaposváron, ahol eddig még soha nem volt problémám se a kiszolgálás minőségével, se a hangnemmel, se a hozzáértéssel.
Szóval lehet ezt így is a Mistrálnál.
Igaz a kártya egyértelműen rossz volt, se kép se hang, de nem is lettem meggyanúsítva, hogy én tettem tönkre.
Azt is tudta a srác, hogy mire kell a kártya és még vélettlenül sem szeretnék pénzt visszakapni.

ensem penzt akartam visszakapni hanem vagy olyan kartyat amilyet vettem vagy a lovet, nemfogok vga arabol szines vilagitos csilicsale kutyuket levasarolni. :)
Asus M2N-E AMD X2 4200+ Kingmax 2GB Galaxy 7900GS Super (600/1600) Samsung 400Gb (Sata2 16mb cache LG 4163b Thermaltake Tsunami BWA3000 Samsung 19" LCD 940n  Logitech MX518 Ultra Slim klaviatura

#335 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 11. 14:15

én anno 3 órán át ültem a szervizükben, hogy kideritsék, valóban szériahibás az a kártyaolvasó, amire én már az első tiz percben megmondtam, hogy az.

miután bebizonyosodott, hogy az összes azonos tipusból raktáron levő eszköz sem képes normálisan megirni az 512 megás sd kártyámat, közölték, hogy levásárolhatom az árát. mondtam, hogy inkább a pénzem kérem vissza (2500 forint), amire a srác persze hevesen rázta a fejét, hogy nekik nem áll módukban azt visszaadni.

ok, pda elővesz, jogszabály srác orra alá dug, szervizfőnök odahivat, másnap a vásárlás helyén pénz visszakap.

és én még nyugodt voltam, a tagbaszakadt kopasz motoros arc, akinek elmagyarázták, hogy a cdirójára milyen gari érvényes, és milyen nem, az már korántsem :)

ja, amugy kissé fogalomzavar van ott a srácoknál: szerintük a router is alkatrész, mert számitógép nélkül müködésképtelen; illetve nincs értelme üzemeltetni. na, itt már erősen röhögtem :)
*derelict flashdev & fotó weblog | SHELL8 "médiaipari faszkivan" | flickr galéria - mindenféle fotózmányok

#336 Felhasználó inaktív   vatom 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 11. 14:22

Idézet: kAy - Dátum: 2005. aug. 11., csütörtök - 15:15

én anno 3 órán át ültem a szervizükben, hogy kideritsék, valóban szériahibás az a kártyaolvasó, amire én már az első tiz percben megmondtam, hogy az.

miután bebizonyosodott, hogy az összes azonos tipusból raktáron levő eszköz sem képes normálisan megirni az 512 megás sd kártyámat, közölték, hogy levásárolhatom az árát. mondtam, hogy inkább a pénzem kérem vissza (2500 forint), amire a srác persze hevesen rázta a fejét, hogy nekik nem áll módukban azt visszaadni.

ok, pda elővesz, jogszabály srác orra alá dug, szervizfőnök odahivat, másnap a vásárlás helyén pénz visszakap.

és én még nyugodt voltam, a tagbaszakadt kopasz motoros arc, akinek elmagyarázták, hogy a cdirójára milyen gari érvényes, és milyen nem, az már korántsem :)

ja, amugy kissé fogalomzavar van ott a srácoknál: szerintük a router is alkatrész, mert számitógép nélkül müködésképtelen; illetve nincs értelme üzemeltetni. na, itt már erősen röhögtem :)

Attól, hogy egy 512-es kártyát egy kártyaíró/olvasó sem képes megírni, nem feltétlenül az utóbbiak hibája. Ha egy másik fajta 512-es kártyát megírnak, a te kareszodat meg egy másik típusu kártyaolvasó, szerinted melyik a hibás?

#337 Felhasználó inaktív   Rent 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 11. 14:22

Idézet: kAy - Dátum: 2005. aug. 11., csütörtök - 15:15

:respect:
sajnos nem mindenki ennyire tajekozott es hatarozott. :(

#338 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 11. 14:25

Idézet: vatom - Dátum: 2005. aug. 11., csütörtök - 15:22

Attól, hogy egy 512-es kártyát egy kártyaíró/olvasó sem képes megírni, nem feltétlenül az utóbbiak hibája. Ha egy másik fajta 512-es kártyát megírnak, a te kareszodat meg egy másik típusu kártyaolvasó, szerinted melyik a hibás?

szerinted miért ültem ott 3 órán át?

egy 512-es kártyát a felénél tovább irni usb1.1 alatt cirka 30 perc; 3 óra latt 3 olvasót próbáltunk ki két különböző kártyával.

a konzekvenciát gondolom képes vagy levonni.
*derelict flashdev & fotó weblog | SHELL8 "médiaipari faszkivan" | flickr galéria - mindenféle fotózmányok

#339 Felhasználó inaktív   vatom 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 11. 15:43

Idézet: kAy - Dátum: 2005. aug. 11., csütörtök - 15:25

szerinted miért ültem ott 3 órán át?

egy 512-es kártyát a felénél tovább irni usb1.1 alatt cirka 30 perc; 3 óra latt 3 olvasót próbáltunk ki két különböző kártyával.

a konzekvenciát gondolom képes vagy levonni.

Már megbocsáss, de csak egy kártyáról és egy fajta kártyaolvasóról írtál először, szóval ha egyértelműen vázolod a dolgokat én is képes vagyok "levonni a konzekvenciát"!

#340 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 11. 16:41

Idézet: doodie - Dátum: 2005. júl. 12., kedd - 15:44

Nem tudom milyen eszközt vittél vissza, de egy bíróságra terelt ügyben lehet majd elkérik a szakszervíz beszerelését igazoló munkalapot/számlát. Olyanod meg nem lesz, így iziben rádragasztják a garancia spíler - szakszerűtlen beszerelés kombót. (Ha beszerelést nem igénylő volt a cumód, akkor jó vagy)

Pénzt meg azért nem fognak sehol visszaadni, mert onnantól kezdve még jobban érdekelt leszel abban, hogy egy 3 év garis cumót a 2,9. év végén megciccentsed és mivel már nem lesz kapható, kéred majd vissza az akkori árát (okosan a kicsit jobb terméket sem fogadod el cserének, mivel el akarsz állni a vásárlástól). A pénz haramdából veszel egy nagyobb tudású eszközt, mint amid volt.

Szerkesztette: Yoisten 2005. 08. 11. 16:42 -kor

Téma megosztása:

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.