HWSW Informatikai Kerekasztal: MISTRAL, Garancia??!, Mistral vállalt garanciáiról! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

MISTRAL, Garancia??!, Mistral vállalt garanciáiról! Értékeld a témát: -----

#761 Felhasználó inaktív   Cilinder 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 05. 17:13

Tényleg csak a békéltető testületig jutottál?  :omg:

#762 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 05. 17:17

Idézet: mistralhungary - Dátum: 2005. dec. 5., hétfő - 15:07

ezek a feltételek évek óta változatlanok, én sem tudom hogy azok akik nem fogadják el, miért jönnek még mindig hozzánk. Ezek a kondíciók nyilvánosak, elérhetők, sőt még csak nem is vagyunk merkúr hogy csak nálunk lehessen vásárolni.

Nekünk az a lényeg hogy a mainstream vásárló elégedett legyen, és visszajöjjön.

A garanciális ügyintézés attól még nem lesz jogszerű, hogy mindenkinek elmagyarázza a Mistral, hogy ezt így kell csinálni.

Pista bácsi és Mari néni azért jár vissza, mert amikor elmondják neki a boltban, hogy az a szabályos, ha garanciális hibánál kisemmizik őt, akkor ő azt hiszi, a bolt még jót is tesz vele, ha adni neki valamit az eredeti ár töredékéért.

#763 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 05. 17:20

Idézet: mistralhungary - Dátum: 2005. dec. 5., hétfő - 17:04

kedves ariadne,

ha szavakon akarsz lovagolni, akkor tegyed. azt hittem te nem vagy ebben az öntudatos hü**p*csa állapotban

Kedves mistralhungary,

arra még nem gondoltál, hogy az ilyen hangnemű hozzászólásokkal a cég amúgy sem túl jó hírnevét milyen szépen tovább rontod? :think:  :confused:

#764 Felhasználó inaktív   mistralhungary 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 12. 05. 17:22

Idézet

arra még nem gondoltál, hogy az ilyen hangnemű hozzászólásokkal a cég amúgy sem túl jó hírnevét milyen szépen tovább rontod

nem

BTW arra az 50 fórumtársadra gondolsz, aki aktív?

#765 Felhasználó inaktív   Ariadne 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 05. 17:31

Idézet: Cilinder - Dátum: 2005. dec. 5., hétfő - 18:13

Tényleg csak a békéltető testületig jutottál?  :omg:

Ami késik, nem múlik. De megnyugtatlak, jártam már bíróságon, nem egyszer, szóval nem a levegőbe beszélek. Érik az fmh, de én együttműködő vásárló vagyok, aki tényleg próbál megegyezni a másik féllel, ezért minden lehetőséget végigjárok a bíróság előtt... Sajnos/hálistennek ez a másik cég is sikeresen elvágta maga alatt a fát, még mielőtt perre kerülne a sor, mert azt hitték, amit hittek - azt, amit mistral is hisz. Azonban tévedtek, így jártak. Még pár nap, aztán belinkelem a helyére a nyilvánosságra hozott békéltető döntést, azután huss, fmh megy. Már kész van...  :evil2:

Én azt hiszem, vásárlóként is meg kell tennem annyit, hogy ha látom, hogy a cég nem érti miről van szó, hiába magyarázom nekik, akkor ne rögtön a bíróságra szaladjak, hanem adjak egy esélyt nekik arra, hogy esetleg rájöjjenek :" :omg: a francba, mégiscsak fizetnem kell neki". Én szeretem a bíróságokat, de nem akarom feltétlenül odahurcolni a bf-t, csak ha nem megy másképp. De ez off, nem mistral ügy.

Szerkesztette: Ariadne 2005. 12. 05. 17:35 -kor

Muszáj mindig megoldást találnunk? Nem élvezhetnénk egy kicsit a problémát?

#766 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 05. 17:40

Idézet: MisterY - Dátum: 2005. dec. 5., hétfő - 17:20

Kedves mistralhungary,

arra még nem gondoltál, hogy az ilyen hangnemű hozzászólásokkal a cég amúgy sem túl jó hírnevét milyen szépen tovább rontod? :think:  :confused:

Mint írtam, ez benne a lényeg. A hozzáértők még csak a közelébe se menjenek, hiszen a garral való visszaéléshez mindenképpen kell érteni a dolgokhoz.
Ezen kívül ha valóban láthatóan rombolná a cég hírnevét, akkor ezekbe a topikokba maximum azt írnák be a hozzászólok, hogy már 456. napja nem vásároltam a mistrálban, Pali barátom pedig lassan közelít a 600. mistralmentes naphoz.

#767 Felhasználó inaktív   Cilinder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 05. 17:43

Idézet: Ariadne - Dátum: 2005. dec. 5., hétfő - 17:31

...

De miben nem tudtok megegyezni?

#768 Felhasználó inaktív   Ariadne 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 05. 17:49

OFF Bf topicban leírtam, a totálkáros soxorjavított mp3 playeremnél ők is próbálkoztak csökkentett áron való beszámítással, mostanában meg a nagykerre kenik, akivel ugyebár nem állok szerződéses viszonyban, ezért tőlük nem kérhetem a vételárat. De - és ez meglepő és pozitív - eljöttek a békéltetős meghallgatásra! Ezért várok még egy kicsit, mert becsülöm, hogy legalább eljöttek, ha már addig nem tudtam szót érteni velük. Kár, hogy ilyen nehezen megy, pedig azt is mondtam nekik, hogy szinte tutira megállna akár perben is az ő követelésük a nagykerrel szemben, ha kifizetik nekem... Olyan egyszerű ügy lenne/lehetne... :( Remélem azért még talán bíróság nélkül zárul, csak kivárják ők is az időt...

Szerkesztette: Ariadne 2005. 12. 05. 17:50 -kor

#769 Felhasználó inaktív   a t o s z 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 05. 17:50

Ejj, szep kis parazs vita alakult ki...

Mindenesetre utananeztem jobban az ide vonatkozo jogszabalyokban (PTK), illetve ertelmeztettem ugyved ismerossel.

Arra jutottam, hogyha nem tudjak cserelni azonos kutyure, de a kisker felkinal nekem egy hasonlo, avagy a hibas termeknel "ujabb-jobb" kutyut, akkor a kisker velem szemben johiszemuen jart el, es azt nekem "illik" elfogadni. Azert irtam, hogy illik, mert ez eleg homalyosan van megfogalmazva, ha akarom, akkor akar visszakerhetem - es vissza is kell kapnom - az eredeti vetelarat, de ez esetben nem vagyok igazan korrekt, nem kovetem a torveny iranyelveit, habar jogszeru. :)

Igy egy cseret termeszetesen elfogadok, de persze abban az esetben, ha "ujbol" indul a garancia, amit a torveny ki is mond.

mistralhungary: A garancias ugyintezest az orszag barmely uzleteben lehet intezni? Mert mas varosban lesz ugyis dolgom, igy szamomra kenyelmesebb lenne. Erre van lehetoseg?

#770 Felhasználó inaktív   Cilinder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 05. 17:53

Idézet: a t o s z - Dátum: 2005. dec. 5., hétfő - 17:50

Mindenesetre utananeztem jobban az ide vonatkozo jogszabalyokban (PTK), illetve ertelmeztettem ugyved ismerossel.

Arra jutottam, hogyha nem tudjak cserelni azonos kutyure, de a kisker felkinal nekem egy hasonlo, avagy a hibas termeknel "ujabb-jobb" kutyut, akkor a kisker velem szemben johiszemuen jart el, es azt nekem "illik" elfogadni. Azert irtam, hogy illik, mert ez eleg homalyosan van megfogalmazva, ha akarom, akkor akar visszakerhetem - es vissza is kell kapnom - az eredeti vetelarat, de ez esetben nem vagyok igazan korrekt, nem kovetem a torveny iranyelveit, habar jogszeru. :)

Igy egy cseret termeszetesen elfogadok, de persze abban az esetben, ha "ujbol" indul a garancia, amit a torveny ki is mond.

mistralhungary: A garancias ugyintezest az orszag barmely uzleteben lehet intezni? Mert mas varosban lesz ugyis dolgom, igy szamomra kenyelmesebb lenne. Erre van lehetoseg?

HÁT ERRÓL BESZÉLTEM NYUSZÓ-MUSZÓ!!!  ;)

(ez a hozzáállás már tetszik és követendő lenne!  :up: )

#771 Felhasználó inaktív   Vertigo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 05. 17:54

...nem tom, dobalozik itt a kedves uriember nagy gyartokkal, plane olyanokkal, akik szoba sem allnal 10k darabszamos (per termek) megrendeles alatt az emberrel, es ha beleveszem hogy itthon van jonehany boltja egy halozatnak, meg esetleg meg a kornyezo orszagokban is, legyen (sokat mondok) 20 bolt.

Nos kozep europai viszonyokat nezve, meg ennyi boltban sem hiszem, hogy el lehet adni pl ennyi processzort 1-2 honap alatt (kb ilyen idokozonkent valtoztatjak araikat a proc gyartok, itthoni viszonyok kozott pedig a raktarozas nem kifizetodo, nem is beszelve az elorendeles idointervallumarol), nemhogy egy fajta processzort...

Magyaran en ketelkedem abban az allitasban, hogy kozevtlenul a gyartotol rendel az adott ceg, de lehet nincs igazam, akkor termeszetesen bocsi!

Masik dolog az a nagy gyartok es a garancia kapcsan, hogy ugy 96-97 tajekan kedves baratom vett 540Mb -os WD winchestert (5ev gar, szamlat elkavarta, utannaerdeklodott garis e meg, az volt), majd visszakuldve,  nehany het alatt (na igen, nem 2 het volt, ugy majdnem egy honap), kapott egy 40 gigas szinten WD winyot, bocsanatkero levelecskevel, ujjonnan indult garipapirral...

Pepitaba megtortent ue. is ceges maxtorokkal (azok a 20 gigas kis lapos szeriabol, amelyek eredetileg hibas 30asokbol lett "csonkolva", majd kerskedelmi forgalomba helyezve magyarorszagon, es sorra doglottek). 5 -bol 3 behalt, elado ceg (nem a topic cege volt, ezt kiemelnem, de lenyegtelen) feltette a kezet, hogy o nem csinal semmit, igy pereskedest megelozve vissza lettek kuldve a gyartohoz, majd nehany honap mulva jott 5db 40gigas winyo, szinten udvarias bocsanatkero levellel, garijeggyel...

Nem tudom, lehet hogy en egy alomvilagba eltem ezen esetek folytan, de en ugy tapasztaltam kisemberkent, hogy nem olyan "szemetek" ezek a gyartok, igaz nem villamgyorsak, de nekem korrektnek tuntek...

#772 Felhasználó inaktív   Ariadne 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 05. 18:07

Idézet: Cilinder - Dátum: 2005. dec. 5., hétfő - 18:53

HÁT ERRÓL BESZÉLTEM NYUSZÓ-MUSZÓ!!!  ;)

(ez a hozzáállás már tetszik és követendő lenne!  :up: )

Egyetértek, és remélem az a jótállás újraindulás is összejön...

A gondok igazából onnan kezdődnek, amikor az adott fajta/típusú cuccot (pl. cds mp3 player, ha bizonyos okokból csak az jó) már nem forgalmazza a kisker; vagy épp hónapokig húzza a javítást, és a páciens kénytelen egy másik készüléket/alkatrészt venni, mert szüksége van rá; vagy esetleg ugyanazzal a hibával romlik el egy cucc sokszor egy más után, amit tessék-lássék megjavítanak, de végleg nem tudják.

Alapvetően nem tudom, igazából hogy lehet visszaélni ezekkel a szabályokkal, ha egyszer elromlik a cucc, és nem működik, akkor elromlott és kész, nem volt jó, ezért felel a forgalmazó. Szvsz kevés olyan hülye akad, aki direkt elront egy cuccot, hogy vitázhasson a jótálláson... (vagy csak optimista vagyok  :) )

Nem belekötésileg írtam, tényleg ez a jó hozzáállás, csak próbáltam megvilágítani, hogy ssajnos vannak esetek, amikor ez egyszerűen nem megy.

#773 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 05. 18:47

Idézet: a t o s z - Dátum: 2005. dec. 5., hétfő - 16:50

És ezt mondta a jogász, hogy illik elfogadni? ;)
Mindamellett, hogy én is azon a véleményen vagyok, ha valaki kap egy a réginél nagyobb tudású készüléket, mégha az pár ezer forinttal olcsóbb is mint az eredeti, fogadja el, hiszen az érdeke az, hogy menjen a gép.
Persze, ha a cég jótállási ügymenete sok-sok hétig tart, sok vitával, akkor én sem fogadnék el semmit, kérem a pénzemet és viszlát.
De ha bemegyek és pár nap múlva közlik, hogy nem tudjuk ugyanolyanra cserélni, de itt egy újabb, új jótállással, akkor örülök és elfogadom.

#774 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 05. 18:55

Idézet: Ariadne - Dátum: 2005. dec. 5., hétfő - 17:49

Kár, hogy ilyen nehezen megy, pedig azt is mondtam nekik, hogy szinte tutira megállna akár perben is az ő követelésük a nagykerrel szemben, ha kifizetik nekem...

Nagykert nem tudja beperelni, hiszen neki nincsenek olyan torveny adta jogai a nagykerrel szemben, mint neked vele szemben.

Masreszt legkozelebb a nagyker beint, es azt mondja, hogy koszonjuk, hogy nalunk vasaroltal, de mostantol csak KP-re kapsz arut, vagy egyaltalan nem.

Na, akkor ki jar rosszabbul?

Szerkesztette: nyunyu 2005. 12. 05. 19:01 -kor

#775 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 05. 19:06

Idézet: Ariadne - Dátum: 2005. dec. 5., hétfő - 18:07

Alapvetően nem tudom, igazából hogy lehet visszaélni ezekkel a szabályokkal, ha egyszer elromlik a cucc, és nem működik, akkor elromlott és kész, nem volt jó, ezért felel a forgalmazó. Szvsz kevés olyan hülye akad, aki direkt elront egy cuccot, hogy vitázhasson a jótálláson... (vagy csak optimista vagyok  :) )

Azért nem tudod, mert nem értesz hozzá és nem is jut az eszedbe.
Vásároltam egy dobozos Pioner mittoménmilyen dvd írót talán 2-3 éve, 40-50ezer körül. Ha 3 év lenne rá a garom, akkor most megsüthetném és visszavihetném a kiskerbe, hogy kérek egy ugyanilyet (ragaszkodom a dobozoshoz). Tuti, hogy nem tudnának ilyet adni. Ha visszakérném a 40pénzt, abból most vehetnék 3db 4x-er olyan gyors írót.
Ha elfogadom, hogy kapok +3ezerért egy 4x-er olyan gyors írót és még a garom is újraindul 3 évvel, akkor nem nehéz kitalálni, hogy 2008 tájékán megint el fog romlani a készülékem, hogy kaphassak egy bluray írót +3ezerért.

#776 Felhasználó inaktív   Cilinder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 05. 19:12

Idézet: Yoisten - Dátum: 2005. dec. 5., hétfő - 19:06

Vásároltam egy dobozos Pioner mittoménmilyen dvd írót talán 2-3 éve, 40-50ezer körül. Ha 3 év lenne rá a garom, akkor most megsüthetném és visszavihetném a kiskerbe, hogy kérek egy ugyanilyet (ragaszkodom a dobozoshoz). Tuti, hogy nem tudnának ilyet adni. Ha visszakérném a 40pénzt, abból most vehetnék 3db 4x-er olyan gyors írót.
Ha elfogadom, hogy kapok +3ezerért egy 4x-er olyan gyors írót és még a garom is újraindul 3 évvel, akkor nem nehéz kitalálni, hogy 2008 tájékán megint el fog romlani a készülékem, hogy kaphassak egy bluray írót +3ezerért.

Milyen igaz.  :(
(csak nem tapasztalat)

#777 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 05. 19:28

Normális embernek nem is jut ilyen az eszébe...
De ahogy korábban már írtam is, innen nézve egy kicsit megértem a Mistrálék hozzáálását is, mert amint elterjed az iskolában, hogy folyékony nátriumba kell mártani a videókártyát, mert az nem látszik és kicserélik egy újra és ez azt eredményezi, hogy megjelenik egy héten belül 15 Pistike a rossz kártyával sejtelmesen mosolyogva, akkor én is ferde szemmelé néznék rájuk.

DE! Amikor én bemegyek és nem tudják megjavítani a kártyámat ami tényleg rendeltetésszerű használat mellett ment tönkre, akkor nem érdekel, hogy más mit csinál, nekem adjanak egy másikat, vagy le akarom vásárolni az árát egy új termékre, amire természetesen újraindul a jótállás, ami jár nekem, mert én nem rontok el szándékosan semmit.

A jó az lenne, ha beviszem a kártyát és pár nap múlva azt modnja az eladó, hogy olyat már nem tud adni, hanem itt van egy másik ami gyorsabb, és a tesztprogramban 1000ponttal többet tud, és ez később igaznak is bizonyul, akkor elfogadom, de természetesen az új jótállással együtt.

Nyunyu: erre írtam, hogy harcoljanak ki olyan szerződéseket a nagykerekkel szemben amikben minden rögzítve van.
Ha összefog sok kisker, akkor tárgyalóképesek és nem a nagyker fog diktálni.

#778 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 05. 21:22

Idézet: Yoisten - Dátum: 2005. dec. 5., hétfő - 19:06

- Ha "megtörténik" a garanciális esemény, akkor ugyan etikátlan amit teszel, de jogszerű. A kereskedő nem tehet ellene semmit, hiszen jogodban áll elállni a szerzdéstől.

- Ha te okozod a problémát, akkor etikátlan és jogszerűtlen, de ha nem jönnek rá akkor kivitelezhető. De ilyen hozzászólások után ne csodálkozz azon, hogy "egyes" kiskerek igyekeznek mindenkit elhajtani, aki garanciális igénnyel fordul hozzájuk.

#779 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 12. 05. 21:59

Remélem, hogy némi részesedés kiosztása után ismét lehetséges normális, emberi hangnemben társalogni. Köszönöm.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#780 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 05. 23:36

Idézet: MisterY - Dátum: 2005. dec. 5., hétfő - 21:22

- Ha "megtörténik" a garanciális esemény, akkor ugyan etikátlan amit teszel, de jogszerű. A kereskedő nem tehet ellene semmit, hiszen jogodban áll elállni a szerzdéstől.

- Ha te okozod a problémát, akkor etikátlan és jogszerűtlen, de ha nem jönnek rá akkor kivitelezhető. De ilyen hozzászólások után ne csodálkozz azon, hogy "egyes" kiskerek igyekeznek mindenkit elhajtani, aki garanciális igénnyel fordul hozzájuk.

Arra a kérdésre válaszoltam, hogyan lehet visszaélni a garanciával (csak mert volt akinek nem világos) és miért kivitelezhetetlen a pénz vissza téma.

Magyarán előírhatja azt akármilyen törvény, rendelet, anyámkínnya, hogy el lehet állni a szerződéstől, csak épeszű számtechbolt nem fog pénzt visszaadni.
A legtöbb esetben nem okoz problémát, amikor a vevő belátja, hogy a régi elavult cucca helyet egy jobbat/szebbet/gyorsabbat kap, de netán erre rá kell fizetni.

Ha beszarik egy alkatrész a gépemben, elemi érdekem, hogy minél előbb jót kapjak helyette. Mivel javítani a cuccok 90%-át nem lehet, ezért ez cserét jelent. A vevő érdeke, hogy minél előbb (lehetőleg még aznap) egy működőképes darabb távozzon. Az eladó érdeke, hogy a vevőt kiszolgálja, anélkül, hogy magát beszopatná. Ennek a közös nevezője a kis ráfizetés egy jobb alaktrészre.

Téma megosztása:

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.