HWSW Informatikai Kerekasztal: MISTRAL, Garancia??!, Mistral vállalt garanciáiról! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

MISTRAL, Garancia??!, Mistral vállalt garanciáiról! Értékeld a témát: -----

#381 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 24. 23:48

Idézet: mistralhungary - Dátum: 2005. aug. 24., szerda - 22:16

Mindenki ott vásárol ahol akar, olyan preferenciák szerint, amit önnmagának alakít ki.

Ezért nem fogok soha hozzátok menni...
... a trip back in time is all I need ...

#382 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 25. 08:31

Idézet: mistralhungary - Dátum: 2005. aug. 24., szerda - 20:16

Álláspontunk szerint a vásárló a szerződéskötést megelőzően köteles kellőképpen tájékozódni, ennek elmulasztása részéről alapvetően negligencia, melynek esetleges következményeiért a vásárló köteles helytállni. Ebből  a helytállási kötelezettségből adódó macerán szeretnénk enyhíteni a 3 napon belüli áruvisszavétellel, melynek szabályrendszeréről a vásárlót  - a fennt említett módokon - kellőképpen tájékozattjuk.

Kedves Mistralhungary!

Tekintsünk el attól, hogy most nem fogyasztóról van szó, mert egy bíróság elött a bíróság ugyanúgy a PTK-ban foglatakat tekintené irányelvnek.
A probléma ezzel az, hogy az álláspontjuk ellentétes a hatályos magyar törvényekkel!
Anyiban helyes, hogy mindkét félnek meg kell tennie amni elvárható tőle, azonban
a megvásárolt terméknek meg kell felelnie a kötelezettnek, a gyártónak, az importálónak vagy ezek képviselőjének a szolgáltatás konkrét tulajdonságaira vonatkozó, különösen reklámban vagy az áru címkéjén megjelenő, nyilvános kijelentésének.
Valamint rendelkeznie kell a kötelezett által adott leírásban szereplő, és az általa a jogosultnak mintaként bemutatott szolgáltatásban lévő tulajdonságokkal.

Abban viszont egyetértek, hogy nem várható el, hogy egy visszavitt terméket bevizsgálás nélkül kicseréljenek, azt gondolom mindenki belátja, hogy csak úgy blikkre nem lehet visszavenni semmit, bevizsgálni meg gondolom csak a szervíz tud.

#383 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 25. 09:36

Idézet: mistralhungary - Dátum: 2005. aug. 24., szerda - 22:16

A szarrágásról tett nyilatkozatára csak annyit, hogy egy proletár országban mindenki szarrágó, tőlünk eggyel, vagy kettővel nyugatabbra nemcsak a cégek, de a vevők hozzáállása is más, és ebben is, mint annyi minden másban nekünk van a legnagyobb tapasztalatunk........

Na itt bújik ki a szög a zsákból. Ez a baj a mistrallal. "Szabadverseny" van, ha más szarrágó, akkor "mi is megengedhetjük magunknak" nóta megy.

Most igazat adok annyiban, hogy zsolt008 megnézhette volna alaposabban mit vesz, tájékozódhatott volna előtte, de ez még a normális hozzáállást nem zárta volna ki. Szvsz nem halt volna bele a cég, ha visszaveszi a kártyát (amennyiben a doboz és a termék sértetlen) jóindulatból és visszaadja a pénzt (lehet úgy tekinteni jóindulattal, hogy egy szervízes gépben lett tesztelve érdekességképp). Az egész 1 perces procedúrát ha kitett volna és senki nem lett volna pipa.
Azt megértem, hogy pl. vga kártyát nem vesznek a boltok vissza "nemtetszés alapon", amit egy 10 éves overclocker már szénnétuningolhatott. De egy ilyen kártyát, ami csak teszt erejéig volt benne egy gépben és szinte azonnal sértetlenül visszaviszik, nem lenne rémálom visszavenni. Ezzel nem lehet "spílerkedni". Nem tudja ezt a wpa-izét, annyi baj legyen.

Lehet, hogy most lenne egy hálás vásárló, aki végre bízna a cégben (még a vásárlói hibáját is elnéznik annak ellenére, hogy nem lenne kötelességük) és esetleg legközelebb szívesebben venne ott mást is, mert tudná, hogy a jóindulat a jellemző a legszerencsétlenebb esetekben is és még az itteni topikba is leírna valami pozitív fejleményt, nemcsak szidás lenne itt olvasható.
Nem azt mondom, hogy innentől a cég játszon terézanyut, és jótékonykodjon minden ilyen esetben, de ez még belefért volna.

Azt meg végképp nem értem, hogy mi fájhat annyira a cégnek a vásárlók könyvébe való beíráson.  Érdektelen mi van beleírva (főleg ha ennyire meg vannak győződve az igazukról).
Én már egy SPAR-ban olvastam olyan meszes nyugdíjas öreganyó panaszkönybeli siránkozását, hogy felért egy viccrovattal. Panaszolta benne, hogy a pénztárnál a vonalkód alapján a kiírt árnál magasabb jelent meg (de mégis megvette az élelmiszert, nem rakatta vissza ennek ellenére), eddig még "ejjnyézhető" valamennyire, de még folytatta , hogy ez milyen erkölcstelen, mert bezzeg 1956-ban (?) micsoda világ volt és különben is az unokája... A beírás 75%-nak értelme nem volt, elolvasni is alig lehetett, nemszólva a hájjasirásról  :)
Ha valaki korrekt, akkor végképp nem érdekli mi szerepel a vásárlók könyvében, még akkor sem ha hazudtak benne vagy mellébeszéltek. Ha már a vásárló a könyvért nyúl, akkor ott már az eladó döntött (nem) és ezért konfliktus van (a vevő nem hagyja annyiban), de ha nincs igaza a vásásrlónak, akkor el se olvassák mit írt oda.
Ha valaki akar, akkor még rajzfilmfigurát is rajzolhat bele  :D Nem értem, hogy ezen ez a cég miért akadt fenn, mikor ennél sokkal merészebbek.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#384 Felhasználó inaktív   Vertigo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 25. 10:02

Hmmm... Mistral?!? Ti meg eltek?!?! :)
Sot Ausztriaba is vagytok? (azert kiwi lennek ua. -t a garis alkatreszt a Vaci uton, es Becsben hogy kezelitek...)

Valamit tudhattok... Kene nyitni egy balkan specifikus uzleti tanfolyamot... Lehet mennek...Tenyleg, eredendoen nincs vastag borom, de szivesen tanulnek Toletek! ;)

u.i.
Velemenyemet (vagy is csak a sugallatat) termeszetesen osregi tapasztalaltaimra alapozom (de szomoruan olvasom, hogy nem valtozott semmi erdemleges azota), mar reg leszoktam ezekrol a boltokrol (Mistral, Ready, Carrera, ...), untam mar, hogy garis problemanal orakat kellett egyeztetnem a fogyasztovedelemmel, milyen PTK paragrafusokra kell hivatkoznom a problemaimmal kapcsolatban, na meg a 120kilos haverjaim idobeosztasahoz is kellett alkalmazkodni, leven egy ido utan a szervizek az eladotertol kulon koltoztek,es meg "biztonsagi orok" is teremtek benne nemely helyeken...

Szerkesztette: Vertigo 2005. 08. 25. 10:08 -kor

#385 Felhasználó inaktív   rohamkocka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 25. 11:17

Idézet: Palmtop2000 - Dátum: 2005. aug. 24., szerda - 16:13

P.S.1:  Bizonyos fokig megértem a Mistrál hozzáállását is, mivel ezen a kártyán maximum 1000Ft árrés van (stb...)

Én nem!
Gondolom a Mistral sem úgy vásárol, hogy kimegy az Ecserire hoci-nesze alapon.
Körbenéz a piacon, lát X terméket, végignézi az árlistát,
A összegért megveheti
B összeg a szervízdíj
C összeg a jutalék
Elolvas hatmillió fórumot róla, ahol mind írják, hogy sok gond van vele.

Ennek ellenére bevásárol a dzsumbujban. Innentől kezdve magára vessen, vásárolt egy nagy halom #&@! , pedig senki sem kötelezte rá.
----------
rohamkocka

#386 Felhasználó inaktív   Palmtop2000 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 25. 12:58

Most próbálok nem Ali chipkészletes PCMCIA USB kártyát keresni és így jutottam a Gépbolt oldalára. Ők azt írják, hogy a garanciális ügyeket a megfelelő törvények szerint intézik és hogy ennek ne kelljen utána járni be is linkelik a törvényt. Érdekes azt olvasgatni az eddigi tapasztalatok alapján.

Idézet

4. § (1) A fogyasztó a szerződéstől nyolc munkanapon belül indokolás nélkül elállhat.
(2) A fogyasztó az elállás jogát attól a naptól kezdve gyakorolhatja, amikor az árut átvette, szolgáltatás nyújtása esetében pedig, amikor a szerződést megkötötte, feltéve, hogy a gazdálkodó szervezet a 3. § szerinti tájékoztatási kötelezettségének eleget tett.

(3) Ha a gazdálkodó szervezet nem tesz eleget a 3. § szerinti tájékoztatási kötelezettségének, a fogyasztó az elállás jogát az áru átvételének napjától, szolgáltatás nyújtása esetében pedig a szerződés megkötésének napjától számított három hónapon belül gyakorolhatja.

Ha megnézzük, hogy miről kellett engem tájékoztatni:

Idézet

2. § (1) A gazdálkodó szervezet a szerződés megkötése előtt kellő időben köteles a fogyasztót tájékoztatni:
a)...
f) az elállás jogáról (4-5. §);
g)...

Ez az én értelmezésemben azt jelenti, hogy mivel sem írásban sem szóban nem tájékoztattak arról, hogy 8 napon belül indoklás nélkül elállhatok a szerződéstől, ezért 3 hónapon belül tehetem ezt meg, tehát tulajdonképpen az augusztus 10-én vásárolt kártyámtól még elállhatnék akár november 7-én is.

Mindegy, most vesztettem 4500 Ft-ot de okosabb lettem egy tapasztalattal és ahogy korábban mondtam "több is veszett már Mohácsnál". ;)

#387 Felhasználó inaktív   Cilinder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 25. 13:05

Idézet: Palmtop2000 - Dátum: 2005. aug. 24., szerda - 16:13

Eltört a fürdőszobaszekrényünkön egy speciális kapcsoló/konnektor. Tegnap délelött írtam a spanyol cégnek, akik gyártják a konnektort, hogy hogyan tudnék venni egy újat. Délután felhívott egy spanyol, és igen tört angolsággal felajánlotta, hogy ha küldök egy fényképet a konektorról, hogy be tudják azonosítani a pontos típust, akkor ingyen és bérmentve küldenek egy újat.

Szia!

Erre csak azt tudom mondani, hogy amilyen az adjon isten, olyan a fogadj isten!

VAGYIS

Addig, amig a kedves vásárlók CSAK ÉS KIZÁRÓLAGOSAN az árat veszik figyelembe, addig  nem fog változni semmi sem.

Cilinder

#388 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 25. 13:18

Idézet: Palmtop2000 - Dátum: 2005. aug. 25., csütörtök - 13:58

Ez az én értelmezésemben azt jelenti, hogy mivel sem írásban sem szóban nem tájékoztattak arról, hogy 8 napon belül indoklás nélkül elállhatok a szerződéstől, ezért 3 hónapon belül tehetem ezt meg, tehát tulajdonképpen az augusztus 10-én vásárolt kártyámtól még elállhatnék akár november 7-én is.

8 nap elallasi jog csak online vasarlasra vonatkozik, hagyomanyos boltokra NEM.

Online boltokban ugyanis nincs lehetoseged a vasarlas elott elolvasni a keszulek kezikonyvet, tanacsot kerni a boltostol, hogy az adott termek megfelel-e az igenyeidnek. Emiatt van a 8 nap elallas, hatha megsem tudja azt, ami miatt megvetted.

Offline boltoknal ilyen nincs.

Szerkesztette: nyunyu 2005. 08. 25. 13:25 -kor

#389 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 25. 13:22

Idézet: Palmtop2000 - Dátum: 2005. aug. 25., csütörtök - 11:58

Most próbálok nem Ali chipkészletes PCMCIA USB kártyát keresni és így jutottam a Gépbolt oldalára. Ők azt írják, hogy a garanciális ügyeket a megfelelő törvények szerint intézik és hogy ennek ne kelljen utána járni be is linkelik a törvényt. Érdekes azt olvasgatni az eddigi tapasztalatok alapján.

Ha megnézzük, hogy miről kellett engem tájékoztatni:

Mindegy, most vesztettem 4500 Ft-ot de okosabb lettem egy tapasztalattal és ahogy korábban mondtam "több is veszett már Mohácsnál". ;)

A törvény nem ismerete nem mentesít annak betartása alól.

Hopsz, de most tényleg igazad van, ha nem tájékoztattak akkor három hónap.
De ahogy nyunyu irta, ez csak az online, telefonos, stb vásárlásokra vonatkozik, üzletre nem.

#390 Felhasználó inaktív   Palmtop2000 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 08. 25. 14:17

Idézet: Cilinder - Dátum: 2005. aug. 25., csütörtök - 14:05

Szia!

Addig, amig a kedves vásárlók CSAK ÉS KIZÁRÓLAGOSAN az árat veszik figyelembe, addig  nem fog változni semmi sem.

Cilinder

A fürdőszobaszekrény egy kifejezetten olcsó akciós darab volt egy nagy barkácsáruházban....

Szerkesztette: Palmtop2000 2005. 08. 25. 14:19 -kor

#391 Felhasználó inaktív   Palmtop2000 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 08. 25. 14:25

Idézet: nyunyu - Dátum: 2005. aug. 25., csütörtök - 14:18

8 nap elallasi jog csak online vasarlasra vonatkozik, hagyomanyos boltokra NEM.

Gondoltam, hogy a végén kiderül, hogy nincs igazam, ezért tűnt logikusnak, hogy mikor kiderül, hogy az egyébként tökéletesen működő kártya pont az én két laptopommal és pont az én külső winchesteremmel nem működik kapásból kidobjam a kukába, mint mikor a corában romlott joghurtot veszek. Így megsporolhattam volna némi idegeskedést meg egy csomó időt.

#392 Felhasználó inaktív   Cilinder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 25. 14:39

Idézet: Palmtop2000 - Dátum: 2005. aug. 25., csütörtök - 15:17

A fürdőszobaszekrény egy kifejezetten olcsó akciós darab volt egy nagy barkácsáruházban....

Szia!

Ez dícséret volt, mind neked, mind a cégnek, mert ha mindkét oldalnak ilyen lenne a hozzáállása, akkor megszünhetnének az ilyen témájú témák.

Cilinder

#393 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 25. 14:58

Idézet: zsolt008 - Dátum: 2005. aug. 24., szerda - 19:18

.....
Installalaskor kiderult, hogy nem tud wpa-t (a gyarto oldala is megerositett ebben). Mergesen megneztuk a Mistral arlistajat (ismerven, hogy penzt nem akarnak visszaadni - ami vegulis kabare - mire tudna becserelni. Ekkor lattam, hogy van az arlistajukban olyan wifi kartya amit nem emlitett a suttyo elado (elnezest, de a viselkedese, a nyeglesege erre a jelzore jogositja), es az tud wpa-t is (a gyarto oldalan is leellenoritem).
Ismeros vissza (eltelt 3 ora), elmondta mi tortent. Az elado sajnalja, de szerviz, neki nincs joga cserelni.
......

Nem állok se a Mistral se pedig más pártján de azért ha megnézed a cég honlapját valamint ha vásárláskor megkérdezted volna, hogy ha mégsem jó akkor, hogy lehet kicserélni vagy visszakapni a pénzt és csak akkor veszed meg ha vissza is viheted az nem lett volna tisztességesebb mint utólag fikázni. Persze tény, hogy ez a legkönnyebb de azért nézzük már meg másik oldalt is azaz azt, hogy a vásárlónak mielőtt megveszi a terméket saját érdeke, hogy tájékozódjon garancia, 3 napon belüli csere vagy pénzvisszafizetés, stb. ügyben. Szerintem az nem az eladó kötelessége, hogy kitalálja, hogy a tisztelt vevő PC-jéhez jó vagy nem az amit venni szeretne. Ezt nem a vevőnek kellene tisztáznia vásárlás előtt??? Továbbá nem egy mezei eladótól kellene szakmai tanácsot kérni hanem meg kellene keresni egy szakembert aki ismeri a nevezett terméket és tud műszaki segítséget adni (persze még a vásárlás előtt). Az eladó nem mérnök, hogy értsen a számítástechnikához/hardware-hez.

Egyébként a Mistral oldalán le is van írva, hogy a 3 napos cseregarancia csak a szerviz nyitva tartása alatt vehető igénybe. És hát ebből egyenesen következik, hogy a cserét nem az eladó fogja lebonyolítani hanem a szerviz. Akinek ez nem egyértelmű az magára vessen.

#394 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 25. 15:43

Idézet: wpepi - Dátum: 2005. aug. 25., csütörtök - 15:58

...Továbbá nem egy mezei eladótól kellene szakmai tanácsot kérni hanem meg kellene keresni egy szakembert aki ismeri a nevezett terméket és tud műszaki segítséget adni (persze még a vásárlás előtt). Az eladó nem mérnök, hogy értsen a számítástechnikához/hardware-hez.
...

Akkor menjen zabot hegyezni, mert egy számítógépes bolt eladójának igenis értenie kell a hardverekhez. Legalább azokhoz, amiket az adott bolt árul, és legalább alapszinten. Nem tuningtanácsot, kompatibilitási listát kért a kedves vásárló, hanem csupáncsak a vásárolni kívánt termék specifikációit szerette volna kideríteni. Ehhez ugyan ne kelljen már egy sokdiplomás mérnököt felkeresnie! :D

A Mistral sara pediglen az, hogy ha már ennyire képzetlenek és tudatlanok az eladói, legalább egy szaros internetelérést biztosítson nekik, hogy neten utána tudjanak nézni a vevő kérdéseinek... :think:

Az, hogy az eladónak nem kell értenie az általa árult termékekhez szerintem kissé érdekes elképzelés.

A cipőboltban igenis tudja az eladó, hogy melyik cipőjük műbőr, vagy hogy mi a különbség as szandál és a papucs között, a hentespultban meg tudja különböztetni az engem kiszolgáló egyén a rövid és a hosszúkarajt, a PC-s bolt eladója pedig, ha megkérdezem, hogy mik az általam vásárolni kívánt termék specifikációt, adjon hiteles és korrekt tájékoztatást. Elvégre azért van ott. :omg: 

Szerkesztette: Etele 2005. 08. 25. 15:43 -kor

#395 Felhasználó inaktív   bj22 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 25. 15:58

Idézet: Etele - Dátum: 2005. aug. 25., csütörtök - 16:43

Akkor menjen zabot hegyezni, mert egy számítógépes bolt eladójának igenis értenie kell a hardverekhez. Legalább azokhoz, amiket az adott bolt árul, és legalább alapszinten. Nem tuningtanácsot, kompatibilitási listát kért a kedves vásárló, hanem csupáncsak a vásárolni kívánt termék specifikációit szerette volna kideríteni. Ehhez ugyan ne kelljen már egy sokdiplomás mérnököt felkeresnie! :D

A Mistral sara pediglen az, hogy ha már ennyire képzetlenek és tudatlanok az eladói, legalább egy szaros internetelérést biztosítson nekik, hogy neten utána tudjanak nézni a vevő kérdéseinek... :think:

Az, hogy az eladónak nem kell értenie az általa árult termékekhez szerintem kissé érdekes elképzelés.

A cipőboltban igenis tudja az eladó, hogy melyik cipőjük műbőr, vagy hogy mi a különbség as szandál és a papucs között, a hentespultban meg tudja különböztetni az engem kiszolgáló egyén a rövid és a hosszúkarajt, a PC-s bolt eladója pedig, ha megkérdezem, hogy mik az általam vásárolni kívánt termék specifikációt, adjon hiteles és korrekt tájékoztatást. Elvégre azért van ott. :omg:

1etértek :up:

A legutóbbi esetből sem lett volna semmi perpatvar, ha:
1; a vásárló azt kapja amit szeretett volna, mert hozzáértő eladóbácsi a kezébe adja a megfelelő cuccot
2; hozzáértő eladóbácsi informálja a kedves vevőt, hogy sajnos jelenleg nem tud megfelelő eszközzel szolgálni.

#396 Felhasználó inaktív   zsolt008 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 25. 16:37

Idézet: wpepi - Dátum: 2005. aug. 25., csütörtök - 13:58

Nem állok se a Mistral se pedig más pártján de azért ha megnézed a cég honlapját valamint ha vásárláskor megkérdezted volna, hogy ha mégsem jó akkor, hogy lehet kicserélni vagy visszakapni a pénzt és csak akkor veszed meg ha vissza is viheted az nem lett volna tisztességesebb mint utólag fikázni.
...

Mirol beszelsz??? (olvasd el amit irtam)
1 - wpa-s kartyat kerestunk, az elado nem tudta hogy ez jo-e, de a kartya dobozaban levo leirasban az allt hogy wpa supported - szo nincs szivesseg csererol, hanem arrol hogy a vasarolt termek nem megfeleloen mukodik.
2 - az elado nem emlitette, hogy van masik wlan kartyajuk is ami tudja a wpa-t (ez vette meg az ismerosom 3 oraval kesobb) - ez erosen kifogasolhato eladoi magatartas.

na mindegy, peace , mindenki ott vasarol ahol akar :)
proc: A64X2, ram: 3gb ddr, hdd:  160gb sata, vga: x800xt agp

#397 Felhasználó inaktív   mistralhungary 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 08. 25. 16:38

szerintünk ismerik az eladók a forgalmazott termékeket, azonban irreális elvárás lenne minden eladótól megkövetelni,  hogy tudja a relatív kisforgalmú 54+ os 108MB pcmcia wireless adapterről hogy tudja -e a WPA-t. :confused: Ilyen speciális esetekben a vevő forduljon a szervizhez, vagy nézzen utána a neten.

#398 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 25. 16:47

Idézet: mistralhungary - Dátum: 2005. aug. 25., csütörtök - 17:38

szerintünk ismerik az eladók a forgalmazott termékeket, azonban irreális elvárás lenne minden eladótól megkövetelni,  hogy tudja a relatív kisforgalmú 54+ os 108MB pcmcia wireless adapterről hogy tudja -e a WPA-t.   :confused: Ilyen speciális esetekben a vevő forduljon a szervizhez, vagy nézzen utána a neten.

Nem értem, miért lenne olyan luxus dolog, hogy az eladók maguk is - a vevő kérdéseit követően - meg tudnák nézni a neten az adott termék specifikációit...

Jelen esetben kb. 1 perc netezés után kiderült volna, hogy az adott HW - a dobozban található leírással ellentétben - nem tudja az adott feature-t.

Az meg a másik, hogy nehogy már a vevő legyen hibás abban, hogy szar a cucc manualja!!! Ilyen esetben ő nem azt kapta, amiért fizetett - az lényegtelen, hogy a Mistral, vagy a gyártó slendriánsága okán, ez őt, mint végfelhasználót, nem érdekli, és nem is kell, hogy érdekelje.

Ha egy csipetnyi úriemberség és korrektség szorult volna belétek, szó nélkül cserélitek az adott terméket, mert 2 eset van:
A. Szar az általatok árusított eszköz leírása, erről ugye nem a vevő tehet...
B. Ez a félretájékoztatás kiküszöbölhető lett volna azzal, hogy az eladó képben van, ne adj' Isten utána tud nézni a cucc tudásának (ami a történet leírása szerint legelőször felmerült alternatíva volt...) - de ezt a lehetőséget nem biztosítottátok. Itt sem a vevő a ludas...

Mindegy, kutyából nem lesz szalonna. :(

#399 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 25. 16:49

Megnézték, a benne lévő leírás szerint tudta, a valóságban nem, vagyis egyértelmű, hogy hibássan teljesítettetek.
Az nem indok, hogy a weben nem az szerepelt, meg, hogy miért nem nézett utána máshol, ha a benne lévő papiron az volt, hogy alkalmas, az eladó azt mondta, hogy tudja, akkor nincs vita a Mistral hibázott.

#400 Felhasználó inaktív   mistralhungary 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 08. 25. 18:37

A nagy sommás szentenciák kimondására nem hiszem hogy feljogosítottak lennétek, azt hogy ki hibázott azt nálatok okosabb emberek mondják ki, nem 5 perc alatt, hanem a pp szerint..

másrészt itt a visszavásárlás rendjéről volt szó... illetve arról hogy az este 9 ig nyitvatartó üzletbe csak este 6 ig lehet visszahozni terméket visszavásárlásra.

Azt bírom, amikor az önjelölt bírójelöltek jogászkodnak abszolút zéró tudásanyaggal.. pjotr007 megsúgom neked, hogy a jogrend nem 2 PTK-s törvényhelyből meg egy kormányrendeletből áll.  :D

Általában a hozzád hasonló 20 éves okostónikák szövegéből egyértelműen visszacseng a FVF -nél ülő nincstelen lakossági panaszfelvevő által nyomott kvázi-sablon-mennyémáinnen-naggyábólígyvan szöveg... 

Téma megosztása:

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.