HWSW Informatikai Kerekasztal: MISTRAL, Garancia??!, Mistral vállalt garanciáiról! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

MISTRAL, Garancia??!, Mistral vállalt garanciáiról! Értékeld a témát: -----

#441 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 26. 13:20

Idézet: Koga - Dátum: 2005. aug. 26., péntek - 13:48

És árlevonásra sem kötelezi őket senki. Magyarul egyik kezével szór kicsit eléd, míg a másikkal kisepri a házat.

Bocs, de mi az, hogy az egyik kezével szór egy kicsit a másikkal meg kisepri a házat. A kereskedő nem szociális intézmény. Amire nem kötelezi jogszabály azt ne várja már el senki. Bocs de nagyon rosszul nézed ezt a kérdést. Ami a kereskedőnek kötelessége az, hogy betartsa ami a jogszabályokban le van írva. A többi már csak pusztán marketing és nem kötelező egy kereskedőre nézve sem

#442 Felhasználó inaktív   Koga 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 26. 13:25

Ok ez így végülis igaz (mondjuk a törvényen nem ártana változtatni, de jelenleg ez van érvényben). Nem tudom miért, Jahno megközelítése mondjuk akkor is értelmesebbnek tűnik.

#443 Felhasználó inaktív   Koga 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 26. 13:27

Pontosan az, amit leírtál. Mivel a jogszabályokat (pénzt vissza soha! pereljél!) sem tartja be, ezért a kis kevezményért ne istenítsük már.

#444 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 26. 13:29

Idézet: Koga - Dátum: 2005. aug. 26., péntek - 14:25

Ok ez így végülis igaz (mondjuk a törvényen nem ártana változtatni, de jelenleg ez van érvényben). Nem tudom miért, Jahno megközelítése mondjuk akkor is értelmesebbnek tűnik.

Azért azt ne felejtsd el, hogy hosszú évtizedekig Magyarországon kötelező volt minden kereskedőnek 3 napon belüli pénzvisszafizetés ha nem tetszett a termék. De amióta az unijó tagja vagyunk ezt eltörölték. (mint ahogy sok más itthoni vásárlókat jobban védő rendelkezést)

#445 Felhasználó inaktív   zsolt008 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 26. 13:30

Idézet: wpepi - Dátum: 2005. aug. 26., péntek - 11:55

...
Szóval egyértelmű, azaz a vásárló az üzletbe vigye vissza de ne a kereskedőn akarjon bosszút állni azért mert a kiválasztott termék gyártója hamis információt írt le.

...

???

ha ezt meg mindig a wpa kapcsan irod le, akkor kezdem azt hinni, hogy szovegertesi problemaid vannak.
proc: A64X2, ram: 3gb ddr, hdd:  160gb sata, vga: x800xt agp

#446 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 26. 13:31

Idézet: zsolt008 - Dátum: 2005. aug. 26., péntek - 14:30

???

ha ezt meg mindig a wpa kapcsan irod le, akkor kezdem azt hinni, hogy szovegertesi problemaid vannak.

Nem. Ez Palmtop2000-nek szólt  :D

#447 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 26. 13:39

Idézet: Koga - Dátum: 2005. aug. 26., péntek - 12:25

Komolyan nem értem mi bajotok van, ha maradva a példánál veszel egy kártyát a mistrálban, ami nem tudja wpa-t van három napod arra, hogy kipróbáld, hogy jó-e.
Ha nem jó, és nem tetted tönkre, akkor visszaviheted és kérhetsz egy másik tipust.
Ha 15 napon belül viszed vissza, akkor levonnak 15%-ot, az azért nem sok...
Ha meg 15 napopn belül sem tudtad eldönteni, akkor adnak érte 50%-ot, az kb. annyi mintha használtan adnád el.
Mi ezzel a gond?
Mutass egy boltot, ahol ha 20 nap múlva visszaviszel egy terméket, akkor visszakapod az árat....

Ha most jönne az akinek Jahno eladta a kártyát azzal, hogy vettem egy kártyát ami nem tudta a wpa-t, visszavittem és kaptam egy olyat ami tudja de ez olcsóbb és Jahno nem adta vissza a különbözetet, akkor nekiesnétek Jahnonak is?

#448 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 26. 16:41

Idézet: wpepi - Dátum: 2005. aug. 26., péntek - 14:29

Azért azt ne felejtsd el, hogy hosszú évtizedekig Magyarországon kötelező volt minden kereskedőnek 3 napon belüli pénzvisszafizetés ha nem tetszett a termék. De amióta az unijó tagja vagyunk ezt eltörölték. (mint ahogy sok más itthoni vásárlókat jobban védő rendelkezést)

Ilyen soha nem volt kötelező és nem is lesz.

Sajnos tényleg nem köteles visszavenni az eladó "nemtetszés" alapon. Lehet olyan rendes és visszaveszi, de nem kötelessége! Sehol nem is csinálták ezt sehol, kivéve egyes üzleteket, akik vállalták ezt az extra vásárlóbarát feltételt.

Itt ugyan elsőre látszólag nem a "nemtetszés" esete áll fenn, mert a kézikönyv... és az eladó nem tudta...
A termék sajnos akkor is hibátlan ettől eltekintve, tehát ha az eladó nem állította soha hogy tudja a wpa-t a termék, akkor bizony nem kötelessége visszavenni. Bár az üzletnek nem ártott volna a visszavétel, ez spéci és olcsó eszköz, egy ilyen visszavitelével nem szórakozik senki, senki nem játssza azt, hogy emiatt egy üzletbe visszajárkál (neki is idő+pénz az ökörködés). Mondjuk ezt már másodszor írom és aki "ígyjártál kiskomám, a pénz már nálam van, legközelebb figyeljél" beállítodottságú, annak el lehet regélni ezerszer is, akkor se fog változtatni a hozzáállásán.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#449 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 26. 16:46

Volt amikor kötelező volt.
Itt nem a "nemtetszés esete" forgott fent, mert ahogy már harmincszor le lett írva a hozzáadott papirokban az volt, hogy tudja és mégsem tudta.

#450 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 26. 16:59

Idézet: pjotr007 - Dátum: 2005. aug. 26., péntek - 17:46

Volt amikor kötelező volt.
Itt nem a "nemtetszés esete" forgott fent, mert ahogy már harmincszor le lett írva a hozzáadott papirokban az volt, hogy tudja és mégsem tudta.

Mutasd meg, hogy mi írta ezt elő !!!

Hidd el én nem akarom védeni a Mistralt, mert utálom őket meglehetősen. De sajnos ez esetben a jog nekik kedvez. Igaz, hogy célszerűtlen egy hozzáállás, de ha valaki ennyire görcsösen ragaszkodik a jogi minimumhoz (elbújik mögé, pedig lehetne gerincesebb, belátóbb is), akkor nem lehet mit tenni.

Itt lehet internet terminált emlegetni, a lényegen nem változtat a csűrés csavarás, és az ejjnyebejnye.

Max a gyártóval veheti fel a vevő a kapcsolatot és beindulhat az egymásramutogatás, amit itt már leírtak előttem, de akkor is csak ennyit lehet tenni.

Olvassad el figyelmesen az előző hozzászólásomat, abban benne volt rendesen (rendszeresen olvasom a topikot, ismerem a részleteket). Ez zsolt008-ra is vonatkozik.

Idézet: N0zer0

mert a kézikönyv... és az eladó nem tudta...

Idézet: N0zer0

ha az eladó nem állította soha hogy tudja a wpa-t...

Nagyon hirtelen felindulásból, pár percen belül nyomtad el a választ, nem gondoltad át.

Ez az utolsó post, amit a wpa-s dologgal kapcsolatban ide leírok, mert
- túl lett lihegve a dolog
- unom
- nem fogom a szabadidőmben ezt a tránya céget védeni

Szerkesztette: N0zer0 2005. 08. 26. 17:05 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#451 Felhasználó inaktív   zsolt008 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 26. 17:01

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2005. aug. 26., péntek - 15:41

...

Itt ugyan elsőre látszólag nem a "nemtetszés" esete áll fenn, mert a kézikönyv... és az eladó nem tudta...
A termék sajnos akkor is hibátlan ettől eltekintve, tehát ha az eladó nem állította soha hogy tudja a wpa-t a termék, akkor bizony nem kötelessége visszavenni. ...

Ez szerencsere nem igy mukodik, ahogy leirod. Akkor lenne igy, ha elotte figyelmeztettek volna, hogy NEM tud wpa-t.

#452 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 26. 18:09

Idézet: zsolt008 - Dátum: 2005. aug. 26., péntek - 18:01

Ez szerencsere nem igy mukodik, ahogy leirod. Akkor lenne igy, ha elotte figyelmeztettek volna, hogy NEM tud wpa-t.

Ez tök jó ez a túl van lihegve.

Vazz. Veszel egy TVt. Az van ráírva (doboz, manula, hogy színes, dolby). Aztán otthon kiderül, hogy feketefehér, és mono. Persze ezt tőled nem köteles visszavenni az, aki eladta neked. Hát lol lenne, ha így lenne.
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#453 Felhasználó inaktív   komi28 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 26. 18:35

Idézet: kroozo - Dátum: 2005. aug. 26., péntek - 19:09

Vazz. Veszel egy TVt. Az van ráírva (doboz, manula, hogy színes, dolby). Aztán otthon kiderül, hogy feketefehér, és mono. Persze ezt tőled nem köteles visszavenni az, aki eladta neked. Hát lol lenne, ha így lenne.

Ez jó példa. lol :up:
Mi lekvár helyett inkább pálinkát főzünk. Kicsit fura vele először a palacsinta, de meg lehet szokni!

#454 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 26. 18:59

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2005. aug. 26., péntek - 17:41

Ilyen soha nem volt kötelező és nem is lesz.

Dehogynem. A rendszerváltás előtt Magyarországon kötelező volt. Teljes mértékben az EU csatlakozásunkkal törölték el mivel Magyarországon is ugyanazt kell követni mint a csudajó unijó többi tagállamának.

De továbbmegyek. Az EU-s csatlakozás előtt Magyarországon sokkal szigorúbbak voltak a kereskedelmi jogszabályok. De a legszigorúbb az élelmiszerek esetében volt. A csodaszép unijós tagságunknak a következménye, hogy a kereskedelmi szabályok sokkal lazábbak lettek. Nézd csak meg az élelmiszereket. Soha nem volt Magyarországon ennyi sz*r minőségű élelmiszer mint amióta tagok lettünk. És ugyanez igaz a teljes kereskedelemre.

#455 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 26. 18:59

Idézet: kroozo - Dátum: 2005. aug. 26., péntek - 19:09

Az üzletben kipróbálni meg megnézni, hogy valójában mi van a dobozban azt ugye nem kell. Bocs, de ha az aki úgy vesz TV-t, hogy meg sem nézi mi a sz*rt vesz az meg is érdemli a mono fekete-fehér TV-jét  :D

Ha már a TV-kn él tartunk. Szinte minden fogyasztóvédelmi műsorban dunát lehetne rekeszteni a vásárlókat ellátó jó tanácsokkal pld. mindig nézd meg mit veszel azaz még ott az üzletben bontsd ki a dobozt és nézd meg, hogy a tartozéklistában szereplő összes tartozék benne van e hiánytalanul, stb.. Szóval a vásárló tudatlanságát, hülyeségét azért nem kellene összekeverni a nem megfelelő kiszolgálással.

#456 Felhasználó inaktív   zsolt008 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 26. 20:00

inkabb a johiszemuseget nem kellene osszekeverni a hulyeseggel...
azert csak nem fogok kiprobalni egy mosogepet a vasarlasnal - persze minden lehetseges programmal, mert a manual tevedhet... :o
vagy alaplapot minden lehetseges processzorral, stb...

#457 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 26. 20:02

Kicsit mintha elrugaszkodtál volna a valóságtól, wpepi. :D

Alapesetben a vevő feltételezi, hogy az van a dobozban, amiért fizetett. Hogy az eszköz, aminek vásárlás előtt megnézte a manualját, valóban bír a feltüntetett tulajdonságokkal.
Ha ez esetleg nem így lenne - akkor természetesen a vevő a hülye. Dögöljön meg, minek vásárol egyáltalán, inkább gyártaná le otthon az eszközt, az a tuti. :rolleyes:

Jesszus.
Szerintem ne ragozd tovább az álláspontodat, mert még inkább bele fogsz zavarodni. :omg:

RE: megint megelőztek, affene. :)

Szerkesztette: Etele 2005. 08. 26. 20:03 -kor

#458 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 26. 21:06

Idézet: zsolt008 - Dátum: 2005. aug. 26., péntek - 21:00

inkabb a johiszemuseget nem kellene osszekeverni a hulyeseggel...
azert csak nem fogok kiprobalni egy mosogepet a vasarlasnal - persze minden lehetseges programmal, mert a manual tevedhet... :o
vagy alaplapot minden lehetseges processzorral, stb...

Bocs, de kipróbálás alatt nem ezt értettem. Ez eleve a színes TV kiválasztó de fekete-fehér mono TV-t hazavitt hozzászólásra vonatkozott.  :D
Egyébként a 3 nap pont amiatt van, hogy ha nem vagy megelégedve a termékkel vagy nem tudja azt amiért megvetted akkor ki tudd cseréltetni vagy visszakaphatod a pénzedet.
És ez vonatkozik arra ha esetleg az alaplapod meg a procid nem kompatibilis, stb.

Én pusztán arra szeretem volna rávilágítani, hogy ha a vásárlónak kellemetlensége származik azaz nem olyan a termék amit szeretne vagy a cserével vannak gondok, stb. akkor mielőtt elkezdené szapulni a kereskedőt gondolja át, hogy mindent elkövetett e az érdekébe, hogy kivédje az átverést, stb. Csak akkor kezdje az üzletekben verni az asztalt ha valóban kereskedő a hibás. És valljuk be, hogy a körültekintő vásárlás ritkán szokott hajtépéssel végződni  :)

#459 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 26. 21:07

Idézet: Etele - Dátum: 2005. aug. 26., péntek - 21:02

Kicsit mintha elrugaszkodtál volna a valóságtól, wpepi. :D

Alapesetben a vevő feltételezi, hogy az van a dobozban, amiért fizetett. Hogy az eszköz, aminek vásárlás előtt megnézte a manualját, valóban bír a feltüntetett tulajdonságokkal.
Ha ez esetleg nem így lenne - akkor természetesen a vevő a hülye. Dögöljön meg, minek vásárol egyáltalán, inkább gyártaná le otthon az eszközt, az a tuti. :rolleyes:

Jesszus.
Szerintem ne ragozd tovább az álláspontodat, mert még inkább bele fogsz zavarodni. :omg:

RE: megint megelőztek, affene. :)

Egyáltalán nem rugaszkodtam el a valóságtól és nem is az álláspontomról van szó. Pusztán azt vetettem fel, hogy mielőtt a kereskedőt kezdjük szapulni előtte nem ártana egy pár alapvető a kérdést tisztázni.  Ma már a csapból is a vásárlókat megóvó szöveg folyik de nem azért, hogy elengedjük a fülünk mellett. És már megbocsáss de az, hogy a vásárolt termék dobozát az üzletben javasolt kinyitni és ellenőrizni, hogy az van e benne amiért fizettünk valamint hiánytalan tartozékokkal az ma természetes. Lehet, hogy Te még nem jártál úgy, hogy nem volt meg valamilyen tartozéka a megvásárolt terméknek de ha esetleg a jövőben részese leszel ennek és ez nem az üzletben derül ki akkor a hajadat fogod tépni mérgedben mert az üzletben akkor már hiába fogsz reklamálni. Magasról fognak tojni a problémádra. Speciel én már jártam így egy dobozos DVD íróval amiből hiányzott az író program + a grátisz írható valamint újraírható DVD-k és mivel az üzletben bontottam ki az egyébként leragasztott dobozt volt reklamációs alapom. Ráadásul akkor derült ki, hogy az üzletben lévő írók dobozaiból kilopkodták a lemezeket majd szépen visszaragasztották. Ugyan sűrűn elnézést kértek meg a türelmemet mert kerítenek hozzá eredeti tartozékokat de én inkább a vásárlás sztornózását kértem. Vissza is kaptam a pénzem. Viszont ha ez csak otthon derül ki akkor már cseszhettem volna az egészet (egyébként nem a Mistral volt mielőtt valaki ezt is a nyakukba varrná  :D )
Szóval attól mert az ember körültekintő és inkább óvatos mint hiszékeny azzal csak saját magát kíméli meg az esetleges bosszúságoktól.

#460 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 26. 21:30

Mellébeszélsz.

Ahonnan a beszélgetés kiindult, az az eset volt, hogy a termék manualjában feltüntetett tulajdonságokkal nem bírt a vásárolt eszköz. Ennek az esetnek még távolról sincsen semmi köze ahhoz, hogy a te DVD íródból kilopták a szoftvert és a lemezeket. :omg: Hiába próbálod összemosni a kettőt, hoyg bizonyítsd az igazad. Felesleges.

Bár nem is értem miért tépem a számat, mert jól láthatóan nem vagy képes felfogni, hogy miről folyik a csevely, de van olyan eset, amikor sem a vásárló, sem a kisker mulaszott, mégis a vássárló szívja meg. Azt próbáljuk kideríteni, hogy ezt a szar szitut hogyan lehet elkerülni, hogy milyen jogai vannak ilyen esetben a vevőnek.

De tudod mit? Hagyjuk, te ragadj le ott, hogy bontsuk ki a dobozt. :(

Téma megosztása:

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.