Idézet: 2-More - Dátum: 2005. dec. 10., szombat - 11:52
Mondjuk, a kéksz*r kicsit sem kisebb rablóbanda, mint a mistal.
A cipőtalpon való ramhúzás pedig: a RAMok érintkezőját, ha nincs WD40, vagy más tisztitóspray a közelben, akkor radirgumival szokták tisztitani, ha az sincs, akkor tényleg megteszi a gumi cipőtalp

Mellesleg, birom ezt a stilust, hogy az utóbbi időben mindenki PC szerelő+tesztelő szakértő lett, és a boltos, szervizes csipőből hülye, f*sz és gyökér, főleg ha nem hullik térdre, és szaggatja meg az ingét a betérő kedves vevő előtt.
szvsz a többségnél nem így megy. sokan be tudnak rakni egy floppy-t, ramot vagy egy vidkártyát. ez esetek többségében nem vágják le a PCI-E sínt, ha nem megy bele az AGP-be, nem törik ketté a ramokat és nem tuszkolnak 5cd-t az olvasóba. ha pedig nem ilyen gonddal mennek a boltba akkor nem kéne elküldeni az embert a halál f*szába olyas stílusban, mintha ők lennének az istenek. persze a kettétöréssel, elfüstöléssel továbbra is elhajthatják a vevőt, ez jogos.
ebből kiindulva pedig inkább a boltoknak kéne már leállni az ilyen hozzáállással. el kéne fogadni, hogy a sztech cuccok alapvetően más jellegűek, mint a többi műszaki cikk. ha bemész egy boltba a kínálat 95%-a alkatrész. teljesen nyilvánvaló, hogy ez nem kizárólag szakembereknem készült, átlag júzer megbírkózik vele. ha meg nem, akkor hívjon szakembert vagy ne sírjon a kettétört kártya felett.
viszont hogy emiatt büntessék a többséget, aki normálisan képes használni ezeket, az túlzás.
értem ezt mind hw mind sw oldalról. elég nevetséges, hogy elvileg egy szar gyári hűtőt nem cserélhetnél le a videókártyán. másik oldalról pedig ha visszaviszel egy több tízezer forintos kártyát a gyári szarráment, kattogó és/vagy beragadt hűtőddel, akkor meg elküldenek a p*csába. pedig az is kártya szerves része, mégha árban csak 1-2%-a. az sw oldalról ott vannak a bios, fw frissítések. ezt se lehetne vérgehajtani elvileg. pedig soxor a
normális működés feltétele! persze be lehet vinni a szervízbe jó pénzért... ezzel az a gond, hogy mikor bementem megvenni egy hw-t, akkor tudtam mennyi az ára, és azt nem írták egy szóval sem, hogy az alapvető funkciónalitásához még évente 8x kell fizetnem érte. és ez csak a pénz oldala. időben/ráfordításban ugyanígy jogtalanul károsítják az embert. az se volt leírva sehol, hogy fogalakozni kéne vele vásrálás után: hozni/vinni/5 napra otthagyni...
az ilyen szintű hozzálláson kéne váltzotatni. fel kéne fogni, hogy amit gyárilag modulárisra csinálnak, az azért van, mert nem csak a 20 éves gyakorlattal rendelkezők cserélhetik ki, illevte, hogy az otthoni sw csere lehetősége, amihez komoly gyári support tartozik, szintén nem véletlen.
ez egy ilyen eszköz! ott a tv meg a hűtőgép. azt ne szedje szét senki, nincs mit cserélni benne, nincs mit frissíteni rajta.
idáig kéne eljutni a jogi szabályozásnak...
szerintem.
Szerkesztette: vipisrac 2005. 12. 10. 12:26 -kor