HWSW Informatikai Kerekasztal: MISTRAL, Garancia??!, Mistral vállalt garanciáiról! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

MISTRAL, Garancia??!, Mistral vállalt garanciáiról! Értékeld a témát: -----

#861 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 12. 10. 19:03

Nana! Azért te se vedd fel a kesztyűt, mert amit most írtál, enyhén személyeskedés.
Neki ilyen a stílusa, ha kifogásolod, a jelzés gombbal jelezd.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#862 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 10. 19:22

Idézet: didyman - Dátum: 2005. dec. 10., szombat - 20:03

Nana! Azért te se vedd fel a kesztyűt, mert amit most írtál, enyhén személyeskedés.
Neki ilyen a stílusa, ha kifogásolod, a jelzés gombbal jelezd.

Bocs, nem állt szándékomban, SORRY  :)

Még gyakorlom, hogy kell használni ezt a sok izét  :D

Bocsánat. Valoban nehéz tárgyilagosnak maradni, ha látod, hogy (vélt vagy valos sérelmei okán) a másikat elragadja a hév...  :respect:

OK, Ne FRUSTRAL-ozzunk. Rossz példa, lehet -- sőt, majdnem biztos  :D

De Te, kedves Didyman. Nem kivánom, ne adja az Isten hogy azzal kelljen operáltatni magad, amivel nekem kellett...  :( 

Aláfeküdnél egy oan doki kése alá, aki dühében szétvagdalja a mütőasztalt a szikéjével, és vitustáncot járva orditozik, hogy mekkora barom a sok hüe beteg, meg a többi seggfej kolléga? Ugye, nem? Elárulom, hogy -- bár Hálistennek semmi szükségem rá -- az ien mentalitásu emberkéket nem engedném még a gépeim közelébe sem...  :(    

Szerkesztette: Macikák 2005. 12. 10. 19:25 -kor

Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

#863 Felhasználó inaktív   Joooe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 11. 12:24

Idézet: Cilinder - Dátum: 2005. dec. 10., szombat - 16:34

Joooe!
Az utolsó mondatod javítása:
Az olcsó/drága összehasonlításban meg nem értem a véleményed, nyilvánvaló, hogy egy olcsóbb termék általában kevesebbet tud, persze rendeltetésszerű használatra alkalmasnak kell(ene) lennie.

Az ugynaz :D
Ha nem alkalmas akkor nem kell forgalmazni, vagy ha mégis akkor ezért felelősséget kell vállani.

Sajnos néhány területen néhány gyártó még nem igazán jutott túl a barkácsszínvonalon.
Kemény és kitartó munka idővel meghozza gyümölcsét. A lustasag azonnal.

#864 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 11. 13:25

Idézet: Yoisten - Dátum: 2005. dec. 9., péntek - 21:42

Abban a pillanatban, ahogy belenyúlunk a gépbe,  -ha nem is az egész, de egy része - a felelőség a mi vállunkra kerül.

Abban a pillanatban, ahogy belenyúlunk a gépbe,  -ha nem is az egész, de egy része - a felelőség a mi vállunkra kerül.

#865 Felhasználó inaktív   Öregszem 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 11. 14:37

Idézet: Yoisten - Dátum: 2005. dec. 11., vasárnap - 13:25

felelősség

Szép volt, jó volt,
Köszönöm. Ennyi!

#866 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 11. 15:12

Idézet: Joooe - Dátum: 2005. dec. 10., szombat - 15:02

Most miért fáj ez neked annyira, ha elbassza a saját cuccát? Ez azért nem számtech sajátosság, ha veszek egy tv-t, és elejtem miközben felfelé cipelem a lépcsőn, az legen már az én gondom  :respect:

folytatván a hasonlatodat, senkit sem zavarna a dolog, ha nem álnának sorba a szerviznél a júzerek az asztalt verve, hogy de igenis cseréljék ki garanciában a leejtett tévéjüket, és később nem ezek miatt küldenék el a halálba a normális júzer akinek "simán" elromlott a tévéje...
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#867 Felhasználó inaktív   Joooe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 11. 16:26

Nyilván van olyan eset is, de ne mond nekem hogy ez annyira gyakori...
Most egy-két tuskó miatt kár ebből vitát rendezni... Vannak olyan emberek akinek a jelleme finoman szólva nem tetszik, ez nem csak a számítástechnikában van így.

Yoisten nem értem a hozzászólásod lényegét... most hogy? mi? miért?
Kemény és kitartó munka idővel meghozza gyümölcsét. A lustasag azonnal.

#868 Felhasználó inaktív   Victorius 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 11. 19:54

Mistral?  :down:  :down:  :down:  Ugyan már...
NEM VÁSÁROLOK A MISTRALNAL, MERT NEKEM FONTOS A GARANCIA!!!

#869 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 11. 21:50

Hmm, azért álljon meg a canga, Macikák.
Bizalom, és tsai. Az, hogy kinek mióta van PCje, milyen papirja van, milyen programozó, kalap sz*rt sem jelent. A PC iparban, a mai fejlődési ütemet figyelembe véve, és a piacot elöntött szemétáradatot bekalkulálva, kis túlzással azok tudnak csak képben lenni, hogy mi mivel megy, mi mivel nem megy, mit hogyan KELL működtetni, akiknek ilyen cuccok nagymennyiségben, napi szinten átfutnak a kezén. Senkit sem érdekel nálunk sem, hogy én még a C64 érában kezdtem, és még sorolhatnám, ha ma olyan ember kell, aki csipőből löki be a Xeonokat futószalagon, és aki ilyen még csak papiron látott, az ugy csinálja ki a 100k+ CPUt, mint a szélvész. A műszaki igazgatónknak a jóisten tudja csak hány mérnök, anyámtyúkja papirja van, mégsem tud egy CDt megirni, és engem hiv fel, hogy a 2 éves HP külső irója miért nem megy a 5.0.0.1es neroval, és különben is. Miért? Mert nincs képben. Józsika mikor bemegy a mustárba, és megveszi a vatta új AGPs varázslatot, megkérdezi, hogy megy e majd az alaplapjában? Nem. A boltosnak kötelessége lesz megkérdezni? Nem. És amikor majd józsika hazaviszi a csodás Asrock AGI, Gigabyte GEAR foglalatos lapjába, és a cucc NEM fog menni, akkor persze a hiába olcsó, mennie kell elv érvényesül, meg a boltos qrva anyját. Miért? Mert nem olvas utána, mert elemi szinten sem akar foglalkozni a dologgal, csak be akarja tolni, persze saját maga, mert fizetni a szakértelemért, na azt senki sem akar.
És nem, nem én vagyok az isten, a király, és mindenki más láma. De engedtessék meg, hogy a magam szakmáját ne degradáljam le egy olyan szintre, hogy "há csak leirás köll, meg erős kéz, oszt megy az".
Még egy szekrényt sem lehet úgy megemelni, hogy ne TUDD, hogy KELL csinálni, ha rosszul csinálod, akkor csak a szekrényt és magadat teszed tönkre. És lehet okoskodni, hogy a hülye rakodómunkás, és társai, és nagyon örülök, hogy itt telve van a fórum ügyeskezű, autodidakta műszerészekkel, de sajnos nem ez a trend. Kiváncsi vagyok, hány emberknek kellett elsibolni a könnyes szemű 14 éves kissrác cuccát gariban, aki azt hitte hogy ja, közben mégse, hány ember látott itt szervizt belülről, ahol csontig kell nyalni az ügyfélnek, a főnöknek, a csókos havernak aki nettóban kapja a VGAt, miközben te vagy a nigger, a csicska, a droid, aki olyan cuccokat szerel futószalagon, ami a havi fizetésének a többszörösét éri.
Na mindegy, ha személyeskedésnek tűnt, ha valakinek fájt, sajnálom. Lehet, hogy én vagyok a hibás, a munkaerőpiac selejtje, egy sz*rházi senki, aki meg mer szólalni, a pult túloldaláról. Végülis, nálam is, aki szám szerint több ezer gépet rakott össze, biztosan akad tapasztaltabb, okosabb, szebb, jobb, aki ki tud oktatni nagyon sok dologban. Csak ne az legyen már az alap, hogy tuti a szervizes a hülye.
Munkahelyi "sebecskéim" nincsenek, és úgy érzem, a megtorlás is kicsit erős, fényében az eddigi tevékenységemnek fórumszerte. Az, hogy a fórummotor 5 krumplit sz*r a nevem mellé, nem az én hibám, egyszerüen igy van. Az, hogy dolgoztam e a mistralban? Igen, dolgoztam ott. Egyik részről oldalvágányra siklott, sehova sem jó emberek gyülekezete, aki muszájból dolgoznak ott, másik részről gerinctelen rablóhalak gyülekezete, megint más oldalról, olyan emberek halálosan elfáradt csoportja a szerviz lenn, akiknek napjában ki kell szolgálni a szemétül beszélő, büdös, hálátlan, tahó embereket, akik hozzádvágják a videokártyát mert olyan szenes, hogy nem akarod kicserélni, aki a pofádba liheg, hogy miaz hogy egy SMC router tönkremegy, aki feltöri a csempét úgy odab*ssza a gépházat, mert rossz cetlit nyomtatott és nem kerül rögtön előre a sorban, és eztán, még tűrd el azt is, amikor este meló után a bolt előtt verik be a pofádat, amikor a szemlátomást tönkretett cuccot nem akarod kicserélni.
És igen, most hasonszőrűen szemét helyen dolgozom.

#870 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 12. 11. 22:14

Nézd meg a macskajajt.
Csak úgy, offtopik.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#871 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 11. 23:31

Idézet: 2-More - Dátum: 2005. dec. 11., vasárnap - 22:50

Ahoi  :)

Mega-kuul, meg rulez, meg mden!  :D
Több malomba örlögetésre asszem kevesebb hosszabb üzikét szántak TISZTELETEM hogy igy megtisztelsz... :respect:

Vagy tudod, miről cikkeztem, vagy nem! Utobbi esetben pedig, nincs miről tovább, asszem...
Feltéve de meg nem engedve hogy igen -- a Qtyuka sajnos az előadásod utso mdatában ásodtatott el...  :(
Az idevezető okok -- ismét csak, felettébb nagyvonaluan -- oly triviális aproságok, hogy pl.:
1. Se Te, se a céged, se bármelyik cég ELVBEN egy csavart sem csavarhatna egy gépbe sem, a gyártok előirásai szerint, mert még nem láttam Mo.-n 1 db. ESD-biztos munkahelyet sem! Ahol ugye az emberkék anti-sztatik csuklopántban, Intel-szkafanderben biggyesztik helyére a harmincadik nyüves RAM-ot hogy "hátha ezzel elindul végre a 14 éves Kovács2 Jozsika fekáliává tuningolt gépe!"  :D
Cáfoljon nyugodtan, aki tud -- ezért Forum, vagy mi a fene! Tuti én járok rossz helyeken  ;)
Kb, ennyit kirohanásodrol a Xeonok berakásával kapcsolatban, OK!! Kétségtelen, SZAKtudás kell hozzá, nem is kevés. Tisztelem, de azért hadd ne legyek elálélve tőle, mert ebben a szakmában ez az alap -- legalábbis kéne, hogy legyen...  :( Köszi!
2. Az előző vége. Nem tudom, azt pl. tudtad-e, hogy az OKJ-jegyzékben pl. oan SZAKMA hogy rencergizda? NEM is SZEREPEL  :D  Itt jön képbe, hogy ez a 3. népi sport. Több okbol, ne firtassuk tul messze vezetne de -- sajna ez is JOGOS! Én mindössze a hozzászolásod stilusán akadtam ki egy pöttyet... 
3. Az egész szakma erkölcsi-anyagi meg NEM becsülése, el NEM ismertsége...
Hogy a fenébe kérhetnék én 5E+ÁFA oradijat BÁRKITŐL? Elküldene nyaralni -- melegebb éghajlatokra...  :(

Na, most! E szakma siralmas helyzete a fent emlitettek miatt adja azt a konkluziot, hogy végülis és vmien szinten tlg. édesmindegy, hogy kékhalál, vagy frusztrál? A helyzetet EZ nem változtatja meg. Max. kisemberi sikon, tehát!

Ha az egyikben vertek át? Megyek a másikba és forditva... Ettől azonban a javulás mértéke pontosan NULLA lesz. Példa: a letöltő progik, ugye? Tölthetsz le velük 150 szálon, hurrá! Az össz sávszélességed viszont egy grammot se nő, hmmm...

Beszélgettek az Istenek? Lehet -- befejeztem, köszönöm a figyelmet.

UI.: Igazat adok a müszaki értelmiség általad vázolt szak-barbárságát illetően is. Magam is, mesélhetnék, hali  :)  

Szerkesztette: Macikák 2005. 12. 11. 23:40 -kor

#872 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 12. 12:23

Idézet: 2-More - Dátum: 2005. dec. 11., vasárnap - 21:50

Hmm, azért álljon meg a canga, Macikák.

És nem, nem én vagyok az isten, a király, és mindenki más láma. De engedtessék meg, hogy a magam szakmáját ne degradáljam le egy olyan szintre, hogy "há csak leirás köll, meg erős kéz, oszt megy az".

még tűrd el azt is, amikor este meló után a bolt előtt verik be a pofádat, amikor a szemlátomást tönkretett cuccot nem akarod kicserélni.

Már ne haragudj 2-more, de tényleg felháborító amit most ebben a topikban írkálsz. Eddig a top5 favorit fórumozók között tartottalak számon, mert csípem a hozzászólásaid stílusát, ötletességét és látszik, hogy szagolsz is "igencsak valamit" a PC-s témákhoz. Majdnem mindig egy az egyben egyet szoktam érteni a hsz-eiddel (még a nem-szakmaiakkal is). Nem értem, ezt most miért kellett. Az első hsz-ednél csak azt hittem, hogy rossz formában vagy, majd lehiggadsz, de ezek szerint nem.

Elmagyarázom én is, hogy képben legyél, mert nem érted, hogy miről szól ez a topik:
I. Ez az igen becses cégecske, aki úgy odavan magával, a garaciális (jótállásos) esetekben folyamatos törvénysértéseket követ el, b*ssz* át (le kell vásároljad aktuális áron, garancia nem indul újra) és félemlíti meg (nem sikerült átvernünk, de akkor perelned kell) sorban a vásárlókat. Ezek jogi dolgok, de nem kell hozzá jogásznak lenni ahhoz hogy lásd: ez gáz. Ilyen esetek közszemlére tétele miatt jött létre a topik. Erre nincs mentsége a Mistralnak. Kiemelem mégegyszer: garaciális eset-ekről van szó, ahol a a Mistral egyébként elismeri, hogy a cucc tényleg tömkrement és gariztatni kell neki. Még ilyen esetben is szivatja a vásárlókat. Itt szóba sem jön user hiba. Ez az esetek nagy többségét jelenti.

II. Ha az user hibázik (tönkreteszi, kérdezés nélkül eleve inkompatibilis cuccot vesz, rosszabb esetben tényleg "spílerkedik" is) az nem tartozik a garancia körébe, nekik semmilyen garanciális joguk nincs (max bőghetnek). Erről nincs mit beszélni, ezeket a vásárlókat el lehet hajtani a francba (nem kell velük vitatkozni), ha bebizonyították az user okozta hibát. Az ilyen userek aránya pici, nem ismerem a statisztikát, de lehet olyan max 5% és akkor sokat mondtam.

Aki ebbe a topikba (és a többi fórum Mistral topikjába) ír, az 99%-ban az I. kategóriába tartozik, nem lámul, hanem tényleg szemétkednek vele olyan indokkal, hogy van pár % II. kategóriás user is. A II. kategóriás nem nagyon mer írni, mert nem fog hosszasan vitatkozni olyanról, amiről tudja, hogy nincs igaza. Ez neki felesleges, energiapocsékolás. A saját hülyeségét senki nem nagyon szereti a külvilág elé teregetni, helyette csendben sunnyog.

Tehát dolog rendes menete az kéne hogy legyen
- vagy garancia alá esik valami... ekkor teljesíteni kell a garanciális igényt a jogszabályok szerint, amitől a fogyasztó hátrányára a jogszabályok nem engednek eltérést. Nem a kifogásokat kell keresni.
- vagy nem esik garancia alá (ezt azonban be kell bizonyítani) és nincs mit róla tovább beszélni, ebben az esetben pedig ezért nem kell kifogásokat találni.

Ehelyett a Mistral ezt így csinálja
- vagy garancia alá esik valami: "igen garis" mondják, "de" megalázzák szerencsétlen vevőt, meggyőzik hogy biztos a II. kategóriába tartozik (balf*sz, ő tette töbkre, csaló, "spíler", átb*szható hülye) ezért csak törvénysértéssel hajlandóak intézni neki a garit ("mekkora szívességet teszünk..."). A Mistrál tehát az I. kategóriát szivatja egy csúsztatással, azaz "félgariznak", "ígyjártál"-oznak és miegymás. Próbálnak a II. gategóriába erőltetni. (Még téged is megszopatnának ha vásárolnál ott, nem érdekli őket, hogy te a nagy 2-more vagy a hwsw-ről, bemagyaráznák hogy nem értessz hozzá)
- vagy nem esik garancia alá: néha ezt nem tudják bizonyítani, nem kezelik ezt a kört megfelelően.... ezt persze a rendes vevőkön kell leverni, mert ez jó profitpoltika. Ők ekkora cég létükre nem tudnak pár ilyen hiba%-nyi, bizonyítás miatti veszteséget lenyelni (talán forgalmazási veszteségnek is elmenne olyan elenyésző lehet). Talán az egymagában is elenyésző hibás userek közül is csak kis részt tehetnek ki a "spíler"-ek. Kockázatos dolog pc-s termékekkel kereskedni, számolni kell ilyen veszteségekkel, ezeket kell minimalizálni és nem ezen a címen a jónéppel szórakozni. Ráadásul a visszaélés csak bizonyos termékkörnél játszható el.

Namármost jössz te és leírod, hogy nagyon helyesen teszik mindezt, a legtöbb user tényleg egy f*sz, mert pályafutásod alatt láttál pár igen meredek esetet. EZEN gondolkozzál már el!

Azért mert vannak elképesztően béna, garival visszaélő emberek, e csekély statisztikai tömeg miatt (emberi hülyeség mindig is lesz) ne írjuk le a normál többséget (akit ez a topik érint), még akkor sem, ha náluk sokkal jobban ért a témához valaki.
Mert ez velük szemben nagyképűen igazságtalan és az ilyen Mistral-félék alá lehet vele adni a lovat rendesen.

Tudom dühítő, mikor egy magadfajta veterán látja, ahogy egy láma nagy önbizalommal nekilát "bölcsen" ügyködni és próbálja szánalmasan bizonygatni, hogy ő is képes összerakni. Vérlázító látni milyen szánalmas a szerencsétlenkedése egy szakmabelihez képest, úgy érzi az ember, hogy ezzel a szakmát is megcsúfolják, megalázzák.
Esetleg azt, amikor egy 14 éves a sufnituning sikertelenségét veri a nyakadba, mikor a pult túloldalán vagy, aztán bőg hogy "anyúúúú, bánt a bááááááciiiiiiiiii". Ők nincsenek többségben és EZ a lényeg ebben (hasonló) topikokban. Az ilyen hsz-eket itt nem kéne erőltetni...

Már Yoisten-re is rá akartam szólni minap, ő is állandóan az user-hibát feszegeti, mintha a Mistralnak igyekezne mentséget keresni. Tudom hogy nem ez áll szándékában, de ebbe az irányba tereli a témát. Jó lenne a fentiek miatt nem ebben a topikban megtenni, hanem mondjuk a "Mit tudnak a felhasználók" témában.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#873 Felhasználó inaktív   Cilinder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 12. 13:30

Szerintem elbeszéltek egymás mellett, bár megjegyzem, hogy mind a kereskedői, mind pedig a vásárlói oldal (gyakran) él (nem) jogi eszközökkel, és ebből (is) fakadnak a problémák.

#874 Felhasználó inaktív   Victorius 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 12. 13:50

2 More:

Én vagyok az élő példa. 1995-ben azt nem tudtam, hogy hol kell bekapcsolni egy számítógépet. Ekkor voltam 22 éves. Majd 1998-ban megvettem az első gépemet, s sajátkezűleg telepítettem fel rá a winfost. Évről évre, könyveket bújva, olvasva, informálódva s persze sok pénzt hardverre költve ott tartok, hogy lazán összerakok ma egy gépet, tesztelem, hibát keresek s többnyire találok is. Magam cserélem az alkatrészeimet, vásárlási tanácsokat adok, stb. S még csak nem is vagyok ügyes kezű, sőt, inkább az egybalkezesek közé sorolom magam.

Nos?

Az egyetlen hardver, amit gallyra vágtam, az egy Gigabyte alaplap volt, s azt sem beszerelés közben, hanem bios frissítés közben reseteltem! :D  :D Utána dobtam is ki. Mint később kiderült, nem kellett volna. :)

Úgyhogy ez a kétbalkezes ember még soha nem tett tönkre hardvert be és kiszerelés közben.

Szerkesztette: Victorius 2005. 12. 12. 13:52 -kor

#875 Felhasználó inaktív   Victorius 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 12. 14:01

N0zer0: kirrály, amit írsz!  :respect:  :respect:  :respect:  Magam sem tudtam volna jobban megfogalmazni!

ha megengeded egy másik fúrumon idézem soraid!

#876 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 12. 15:37

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2005. dec. 12., hétfő - 13:23

Aki ebbe a topikba (és a többi fórum Mistral topikjába) ír, az 99%-ban az I. kategóriába tartozik, nem lámul, hanem tényleg szemétkednek vele olyan indokkal, hogy van pár % II. kategóriás user is.

Hi! ITT a kényeg,barátom  :)

Tanulván az előzményekből, már levédem magam... 
Az, hogy egyéves cseregariban vásárolok a kékhalálnál. számomra sem azt jelenti, hogy megvárom a jövő nyarat és majd a gari lejárata előtt egy nappal kinyiffantom a Maxtorom egy szétkopott tápcsati forditva rádugásával. és viszem vissza...  
És szerintem az olvasok 95 %-a nem tartozik az ingyen upgradelők táborába. Ez csak paranoia a frusztrál részéről, amivel indokolja az "ügyes" kis lehuzásait... :(

Jah, és nem azért a kékhalál, mert hü de el lennék ájulva töle, nem! Sokkal prozaibb az oka: eccerüen nem tudok más helyről, ami ezt a szolgáltatást (= 1 éves csere-garancia) nyujtja. Ennyi a történet  :)

Picikét  :offtopic:  de csak részben!

Még AT-s időkben történt. Rakom össze uncsi-öcsinek az erőmüvet: P233, Tomato-Zida alaplap  :D
Bekapcs. Vinyo felpörög, LED-ek mint a karácsonyfa (még a sárga TURBO-t is bekötöttem...  :D ) -- kép nuku, de fütty sem! Elkövettem a hibát hogy a CPU-RAM-okat a frusztrálban vettem, a deszkát és a többi cuccot máshol... Én vadbarom! Frusztrál és a másik bolt (lényegtelen meik, kékhalál akkor még nem volt) elkezdett labdázgatni velem, ment az egymásra mutiga, meg az ereszd el a hajam! Egy DU. alatt 2x vtam mindkettő helyen. És természetesen mindenhol én voltam a láma, béna, stb...  :mad:
Mint kiderült, gyári hibás volt a deszka: épp a középső PCI-slot volt halott, amibe a videokártyát szántam  :)  Olyan fejlett akkor még nem vtam, hogy a másik 2-t is kiprobáltam vna...  Másik bolt rendes volt. Fullra visszaadta a deszka árát KP-ben, kétlem, hogy ezt a frusztrál megtette volna!

Na most, az (ex?)frusztrálos urak szerint ezen is ÉN akartam NYERÉSZKEDNI! Ugye??!  :pokeas:

UI.: Aztán csak onnét kapott másik deszkát a gyerek, mert még egy boltot már nem akartam bevonni, ja! Egy Gigabyte-deszkát, az eredeti árának 2.5-szöröséért...  :(

Szerkesztette: Macikák 2005. 12. 12. 15:38 -kor

#877 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 12. 15:48

Idézet: Macikák - Dátum: 2005. dec. 12., hétfő - 15:37

És szerintem az olvasok 95 %-a nem tartozik az ingyen upgradelők táborába. Ez csak paranoia a frusztrál részéről, amivel indokolja az "ügyes" kis lehuzásait... :(

Én nem látom olyan pozitívan a dolgokat, hogy egészséges paranoiat tételezzek fel a boltról. Egyszerűen csak minden elképzelhető eszközt megragadnak arra, hogy csökkentsék kiadásaikat.
Az a legkevésbé sem zavarja őket, hogy az "üzletpolitikájuk" egyszerre etikátlan és törvénytelen.

#878 Felhasználó inaktív   Cilinder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 12. 15:49

Idézet: Macikák - Dátum: 2005. dec. 12., hétfő - 15:37

Hi! ITT a kényeg,barátom  :)

Tanulván az előzményekből, már levédem magam... 
Az, hogy egyéves cseregariban vásárolok a kékhalálnál. számomra sem azt jelenti, hogy megvárom a jövő nyarat és majd a gari lejárata előtt egy nappal kinyiffantom a Maxtorom egy szétkopott tápcsati forditva rádugásával. és viszem vissza...  

Jah, és nem azért a kékhalál, mert hü de el lennék ájulva töle, nem! Sokkal prozaibb az oka: eccerüen nem tudok más helyről, ami ezt a szolgáltatást (= 1 éves csere-garancia) nyujtja. Ennyi a történet  :)

Picikét  :offtopic:  de csak részben!

Még AT-s időkben történt. Rakom össze uncsi-öcsinek az erőmüvet: P233, Tomato-Zida alaplap  :D
Bekapcs. Vinyo felpörög, LED-ek mint a karácsonyfa (még a sárga TURBO-t is bekötöttem...  :D ) -- kép nuku, de fütty sem! Elkövettem a hibát hogy a CPU-RAM-okat a frusztrálban vettem, a deszkát és a többi cuccot máshol... Én vadbarom! Frusztrál és a másik bolt (lényegtelen meik, kékhalál akkor még nem volt) elkezdett labdázgatni velem, ment az egymásra mutiga, meg az ereszd el a hajam! Egy DU. alatt 2x vtam mindkettő helyen. És természetesen mindenhol én voltam a láma, béna, stb...  :mad:
Mint kiderült, gyári hibás volt a deszka: épp a középső PCI-slot volt halott, amibe a videokártyát szántam  :)  Olyan fejlett akkor még nem vtam, hogy a másik 2-t is kiprobáltam vna...  Másik bolt rendes volt. Fullra visszaadta a deszka árát KP-ben, kétlem, hogy ezt a frusztrál megtette volna!

Na most, az (ex?)frusztrálos urak szerint ezen is ÉN akartam NYERÉSZKEDNI! Ugye??!  :pokeas:

UI.: Aztán csak onnét kapott másik deszkát a gyerek, mert még egy boltot már nem akartam bevonni, ja! Egy Gigabyte-deszkát, az eredeti árának 2.5-szöröséért...  :(

Igen, ez is lehet egy érv, hogy ott vásárolj, de engem inkább az érdekelne, hogy ez miért éri meg a boltnak (amúgy ez már más boltban is elérhető)?

2% cseregarancia

A Bluefish Computers +2% szolgáltatásának igénybevételével sok kényelmetlenségtől kímélheti meg magát. Amennyiben volt már része garanciális ügyintézésekben, tudhatja, hogy ez - a számítástechnikai eszközök jellegéből adódóan - néha nem kevés időt vesz igénybe.

Ezt a problémát igyekszünk megoldani szolgáltatásunk bevezetésével, melynek keretében Önnek lehetősége van garanciális probléma esetén azonnali csereigénnyel élni. Ehhez csupán a vásárolt termék árának mindössze 2%-át kell felárként kifizetnie. Amennyiben az adott termék a garanciális időn belül meghibásodna, úgy azt Önnek helyben kicseréljük, ezáltal megspórolhatja azt az egy-két hetes időtartamot, amíg - normál esetben - a szakszerviz a hibás terméket bevizsgálja, s ennek eredményét közzé teszi. Önnek mindez néhány percébe fog kerülni csupán.

A szolgáltatás igénybevételének feltételei:
- Vásárláskor az adott termék/termékek árának 2%-át kell felárként kifizetnie
- A garancia - és ezzel együtt a szolgáltatás - csak a számla vagy másolatának bemutatása esetén érvényesíthető
- A termék bárminemû sérülése (repedés, törés, égés stb.), illetve bármilyen nem rendeltetésszerû használatra utaló nyom esetén a garancia - és ezáltal a szolgáltatás - érvényét veszti.
- A terméken lévő garanciacímke eltávolítása vagy sérülése esetén a garancia - és ezáltal a szolgáltatás - érvényét veszti.
- A szolgáltatás csak azon termékek esetén érvényesíthető, amelyek nem rendelkeznek külön garancialappal. A külön garancialappal rendelkező termékek garanciális ügyintézését a garancialapon feltüntetett szakszerviz végzi.

Amennyiben további kérdései vannak a szolgáltatással kapcsolatban, kérjük vegye fel a kapcsolatot értékesítőinkkel, akik készséggel állnak az Ön rendelkezésére.

#879 Felhasználó inaktív   Cilinder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 12. 15:51

Idézet: MisterY - Dátum: 2005. dec. 12., hétfő - 15:48

... az "üzletpolitikájuk" egyszerre etikátlan és törvénytelen.

Ezt kifejtenéd bővebben?

#880 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 12. 15:54

Idézet: Cilinder - Dátum: 2005. dec. 12., hétfő - 15:51

Ezt kifejtenéd bővebben?

Ha elolvasod a topikban írt kb. 900 hozzászólást, megérted.
Bár a lényeg max ötven hozzászólásonként újra előjön.

Téma megosztása:

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.