ASUS P4C800 i875 chipset
Elküldve: 2007. 01. 22. 09:24
Nem tudjátok, hogy honnan lehet a kiegészítő két portos USB kártyához kábelt beszerezni? Maga a kiegészítő kártya megvan, csak a kábelét nem találom, amivel az alaplaphoz kellene csatlakoztatni...
Elküldve: 2007. 02. 08. 11:06
Mostanában néha fagyizott a gépem, aztán az egyik ilyen fagyi után nem indult el. P4C800 dlx lap, mindent lehúz, másik táp, másik vga (procot és ram-ot kipróbáltam másik gépben és OK) de semmi. Bekapcsra elindul a táp, de POS nem fut le az alaplapon. USB és KB power on nem működik. Tehát lap game ower ez világos. Van egy másik ugyanilyen lapom amit egy űbergiga proc hűtővel tettek tönkre úgy indult annó, ha megemelték a hűtőt kézzel, tehát valami elszakadt a nyákon. Átnéztem már nagyító alatt is de semmit nem leltem. Mi lehet az 1. lap hibája, hátha a másikkal össze lehetne kombinálni...
Ha van valakinek ötlete, nagyon örülnék...
Elküldve: 2007. 02. 08. 22:20
Idézet: donLee - Dátum: 2007. febr. 8., csütörtök - 12:06
Mostanában néha fagyizott a gépem, aztán az egyik ilyen fagyi után nem indult el. P4C800 dlx lap, mindent lehúz, másik táp, másik vga (procot és ram-ot kipróbáltam másik gépben és OK) de semmi. Bekapcsra elindul a táp, de POS nem fut le az alaplapon. USB és KB power on nem működik. Tehát lap game ower ez világos. Van egy másik ugyanilyen lapom amit egy űbergiga proc hűtővel tettek tönkre úgy indult annó, ha megemelték a hűtőt kézzel, tehát valami elszakadt a nyákon. Átnéztem már nagyító alatt is de semmit nem leltem. Mi lehet az 1. lap hibája, hátha a másikkal össze lehetne kombinálni...
bios reset -et javallnaék, esetleg szedd ki az elemet is, minnél durvább anál hatásosabb nyugi mert elcseszni nem tudod mert alt+f2 -re keresi (még bios nélkül is) keresni fogja a floppyn/cd-n a default nevű bios fájlt
Egy anlgaii etegyem ktuasátai szenirt nem szímát, melyin serenrodbn vnanak a bteűk egy szbóan, az etegyeln ftonos dloog, hogy az eslő és az ultosó bteűk a hölyeükn lneegyek, A tböbi bteű lheet tljees összevabisszásagn, mgiés porbléma nlkéül oalvsahtó a szveög. Eennk oka, hogy nem ovallusk el mniednigyk bteűt mgaát, hneam a szót eszgébéen ltjáuk.
Elküldve: 2007. 02. 08. 22:24
Idézet: donLee - Dátum: 2007. febr. 8., csütörtök - 12:06
az asus lapok usb tüskéi full szabványosak, pl. csiftek ház usb kimenetivel bár kétségtelenűl nem árt az óvatosság mert usb és firewire rossz bekötése mind az eszközre mind a lapra végzetes lehet izé tessék jó drága seasonic tápot tartani azzal nem lesz ilyen baj, nyugodtan zárlatozható mert időben véd mindent :Đ
Egy anlgaii etegyem ktuasátai szenirt nem szímát, melyin serenrodbn vnanak a bteűk egy szbóan, az etegyeln ftonos dloog, hogy az eslő és az ultosó bteűk a hölyeükn lneegyek, A tböbi bteű lheet tljees összevabisszásagn, mgiés porbléma nlkéül oalvsahtó a szveög. Eennk oka, hogy nem ovallusk el mniednigyk bteűt mgaát, hneam a szót eszgébéen ltjáuk.
Elküldve: 2007. 03. 19. 20:49
Vettem használtan egy ilyen lapot. A kérdésem az lenne, hogy lehet 100%-osan megállapítani, hogy
pontosan melyik típus?
P4C800 kilöve, mert ha jól látom, azon nincs firewire
de lehet még P4C800 Deluxe, vagy akár P4C800-E Deluxe.
Azért ezt biosfrissítés elött nem ártana tisztázni...
Elöre is köszönöm a segítséget.
Elküldve: 2007. 03. 20. 05:42
Idézet: MrZed - Dátum: 2007. márc. 19., hétfő - 20:49
Vettem használtan egy ilyen lapot. A kérdésem az lenne, hogy lehet 100%-osan megállapítani, hogy
pontosan melyik típus?
P4C800 kilöve, mert ha jól látom, azon nincs firewire
de lehet még P4C800 Deluxe, vagy akár P4C800-E Deluxe.
Azért ezt biosfrissítés elött nem ártana tisztázni...
Elöre is köszönöm a segítséget.
1. ASUS LiveUpdate, ha jól emléxem akkor felismeri a típusát.
2. A gyártó oldalán megnézed a lapok közti különbséget.
Elküldve: 2007. 04. 08. 11:23
Elküldve: 2007. 04. 08. 19:45
Idézet: Georgo a dékán - Dátum: 2007. ápr. 8., vasárnap - 12:23
Link: AMI BIOS Beep Codes
Elküldve: 2007. 04. 09. 11:42
Igen, valami hasonló a kézikönyvben is benne van, de nekem nem 1 long van, hanem folyamatos (történni meg nem történik semmi.)
Nem tudom, hogy a proci, a ram, vagy a lap rossz, és nincs gépem már napok óta..
Elküldve: 2007. 05. 17. 13:28
Idézet: Georgo a dékán - Dátum: 2007. ápr. 16., hétfő - 9:31
nekem is volt mostanában rammal baj, de csak azt nyekeregte, hogy ...blablabla due overclocking... és nem indúlt el (nem volt overclock). 1ik ram behalt valahogy
Most 1 hete vagy mikor is újra megpróbáltam és megint megy az a hibásnak vélt ram is.
Szerkesztette: Kecsöpp 2007. 05. 17. 13:29 -kor
Elküldve: 2008. 08. 20. 21:51
...vettem egy procit...olvsom rajta:3.2GHz,Philippine...gépbe behelyez...pasztácskapötty...hűtő rákínlód...törörö-törörö...bekapcs...BIOS ezt írja:
Brand String:Intel P4 3200MHz
Courent Speed: 2800MHz
ratio status: locked
ratio actua value:14
...probálom állítgatni jobbra-balra (nem össze-vissza) ugyanúgy lock...de akkor miért írja rá az Íntel hogy 3.2GHz nem értem...
...itt a srácnál is ugyanaz a helyzet ahogy látom...ugyanaz a lapja is...Asus P4C800eDelux...lehet a lap a ludas...a BIOS a legfrissebb...
...ha valaki tudja a megoldást vagy a probléma konkrét okát az legyenszives írjon pár sort...előre is köszönöm...
Elküldve: 2008. 09. 02. 22:44
Mostanában úgy fagyott meg a gép, hogy se kép se hang, a rack piros ledje folyamatosan világított. Újraindítás, resetre nem reagált, sokszor úgy indult, hogy(sehogy) a rackbe folyamatosan a piros led, se kép se hang, volt hogy elindult de félúton, no signal detected a monitoron és ennyi. Meghalt az alaplap? Sokadik indításra elindult, utána újraindult magától, de továbbra is sötét kijelző, azóta nem tudom elindítani. Bios reset volt mert, halott amúgy is az elem
Ja, és múltkor csak úgy eltűnt az alaplapi hálókari.... azóta se tudtam működésre bírni
Elküldve: 2008. 10. 12. 03:27
Nekem is ugyanez a páros (proci+lap) és egy ideje nekem is csinálta
Szerkesztette: Str8 sk8r 2008. 10. 12. 03:27 -kor
Elküldve: 2008. 10. 13. 06:29
Idézet: Str8 sk8r - Dátum: 2008. okt. 12., vasárnap - 4:27
Nekem is ugyanez a páros (proci+lap) és egy ideje nekem is csinálta
Szia!
Én azóta nem kapcsoltam be... majd nézek valami más, hasonló lapot, hogy ne kelljen mindent cserélni...

Súgó
A téma zárva.