HWSW Informatikai Kerekasztal: ASUS P4C800 i875 chipset - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (52 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ASUS P4C800 i875 chipset Értékeld a témát: -----

#691 Felhasználó inaktív   Max Payne 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 11. 21:44

Idézet: hekkerbarbi - Dátum: 2004. nov. 11., csütörtök - 0:02

Az, hogy az ic7 és ic7max rosszúl mér az tény.

Nemtudom milyen procid van de nekem alapjáraton 48-50 és stabilan hajtva felmegy 65-ig gyári intel hűtővel, fogdostam is néha a hűtőt és ha 75-85 lett volna az azért feltünt volna. Szerintem a kákán keresed a csomót.

Még annyit, hogy a gyári intel hűtőn a rézmagon ott ahola procihoz ér gyárilag 'ezüstpaszta' van odagyógyítva, én ezt még megfejeltem egy kevéskével - olyan minifecskendős piroskupakos kommersz-el és így keletkezik ez az eredmény. Teljesen jó minden Qfan-Enable viszont ha belehajt akkob jaj, mert hangos, ezért gombolkozom 2hete a zallmanon...

Feljebb már írtam, hogy megtalálható az adataimnál.

P4 2,8@3,5 + Zalaman 7000Cu @ 1400 RPM. 22 fokos szobahőmérséklet mellett 50-51 fokos a proci, enkódolás közben. Ezt egy kicsit kevésnek tartom. :think:

Az se jó, ha túl sok pasztát teszel...

Szerkesztette: Max Payne 2004. 11. 11. 21:49 -kor

Hogyan kérdezzünk okosan...

They come, they fight, they destroy, they corrupt. It always ends the same.

#692 Felhasználó inaktív   hekkerbarbi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 11. 22:39

Idézet: Max Payne - Dátum: 2004. nov. 11., csütörtök - 20:44

Feljebb már írtam, hogy megtalálható az adataimnál.

P4 2,8@3,5 + Zalaman 7000Cu @ 1400 RPM. 22 fokos szobahőmérséklet mellett 50-51 fokos a proci, enkódolás közben. Ezt egy kicsit kevésnek tartom. :think:

Az se jó, ha túl sok pasztát teszel...

nem túl sok a paszta, pont annyi amennyi még nem sok, namost te rápakolsz ca. fél kiló rezet a procira amit egy 9centis propeller nyom - nem hinném, hogy az 50c kevés ergó erre van a full cu verzió, hogy egy őrült amd-t vagy egekbetolt p4-et is kezelhető hőmérsékleten tartson - én úgy gombolom, hogy zallmanék is ismerik a piacot, a gyári intel hűtőt és árát és eenk fényében hozzák létre a terméket mely azután elfoglalja az adoott árkörnyezet vezető temékének pozicióját - valami ilyen lehet a cél, ehhez viszont valamit le kell tenni az sztalra azaz ha 4-5x annyiért veszel hűtőt mint a gyári azt is várod el, hogy ennyivel jobb is legyen.
Nagy lehetőség elött állunk...
Egy anlgaii etegyem ktuasátai szenirt nem szímát, melyin serenrodbn vnanak a bteűk egy szbóan, az etegyeln ftonos dloog, hogy az eslő és az ultosó bteűk a hölyeükn lneegyek, A tböbi bteű lheet tljees összevabisszásagn, mgiés porbléma nlkéül oalvsahtó a szveög. Eennk oka, hogy nem ovallusk el mniednigyk bteűt mgaát, hneam a szót eszgébéen ltjáuk.

#693 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 19. 22:32

>>> Ismét újabb BIOS-ok <<<
Adatmentés Fizikailag és Logikailag Sérült Merevlemezekről. Bevizsgálási Díj Nincs! Veszek Rossz HDD-ket is.- Notebook, PC és PDA Javítás. MSN, Mail: adatmentes@hotmail.com

#694 Felhasználó inaktív   Kecsöpp 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 20. 05:24

Hmm :think: azt írja hogy új cpu support de valóban nincs is benne új cpu. http://www.asus.com....cpusupport.aspx
World Of Warcraft / Arathor / Rise Legacy

#695 Felhasználó inaktív   Sznfctm 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 21. 02:11

Végigolvastam mind a topic 24 oldalát, és arra következtettem, hogy a.) rossz helyen járok, b.) különösen láma vagyok, vagy c.) mindkettő. ;)

Szóval a problémám az, hogy most vettem egy Asus P4C800-E Deluxe alaplapot, 3 Ghz-es P4es procival, és 2*512Mb 400-as dual DDR rammal. Mivel a tuninghoz nem értek, hagytam minden, számomra ismeretlen beállítást a biosban auto-n, standardon, meg ilyeneken (ezek ált. a feszültséggel, rammal, meg hasonlókkal kapcsolatosak).

Ezek után azonban a csodás dual-os 400-as ramomra azt írja ki induláskor, hogy bár megvan mind az 1024 (még szép ;) ), csak 320-on megy, valamint Single-Channel, vagy Virtual Single-Channel módban. Namármost az a kérdés, mit tehetnék, hogy 400-on járjon, és valóban dual legyen. A gondos olvasás közben olvastam itt szinkron/asszinkron proci/ram beállításokról meg ilyesmiről, de sajna tényleg elég járatlan vagyok benne, szóval nagyon hálás lennék, ha valaki leírná, mit, hogyan, merre...
:confused:  :D

Ja, és köszi annak, aki a FastTrak kikapcsolást írta, komoly segítség volt!
:)

#696 Felhasználó inaktív   lepmah 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 21. 08:57

Ki tudja nekem megmondani, hogy milyen színpalettát kell használni ahhoz, hogy a P4C800 Deluxe bootolásakor jók legyenek a a saját logó színei. Tudom, hogy max. 8 bites (256 szín), de azon belül? Jónéhányat kipróbáltam a MyLogoval, de egyikkel sem voltak jók a színek.

#697 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 21. 19:59

Idézet: Sznfctm - Dátum: 2004. nov. 21., vasárnap - 1:11

Végigolvastam mind a topic 24 oldalát, és arra következtettem, hogy a.) rossz helyen járok, b.) különösen láma vagyok, vagy c.) mindkettő. ;)

Szóval a problémám az, hogy most vettem egy Asus P4C800-E Deluxe alaplapot, 3 Ghz-es P4es procival, és 2*512Mb 400-as dual DDR rammal. Mivel a tuninghoz nem értek, hagytam minden, számomra ismeretlen beállítást a biosban auto-n, standardon, meg ilyeneken (ezek ált. a feszültséggel, rammal, meg hasonlókkal kapcsolatosak).

Ezek után azonban a csodás dual-os 400-as ramomra azt írja ki induláskor, hogy bár megvan mind az 1024 (még szép ;) ), csak 320-on megy, valamint Single-Channel, vagy Virtual Single-Channel módban. Namármost az a kérdés, mit tehetnék, hogy 400-on járjon, és valóban dual legyen. A gondos olvasás közben olvastam itt szinkron/asszinkron proci/ram beállításokról meg ilyesmiről, de sajna tényleg elég járatlan vagyok benne, szóval nagyon hálás lennék, ha valaki leírná, mit, hogyan, merre...
:confused:  :D

Ja, és köszi annak, aki a FastTrak kikapcsolást írta, komoly segítség volt!
:)

Valszeg nem jó slotokba tetted a ramokat.
A slotok színeit kell nézni és az egyezőszínűekbe kell pakolni a két ramot!
Adatmentés Fizikailag és Logikailag Sérült Merevlemezekről. Bevizsgálási Díj Nincs! Veszek Rossz HDD-ket is.- Notebook, PC és PDA Javítás. MSN, Mail: adatmentes@hotmail.com

#698 Felhasználó inaktív   Hazo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 21. 21:21

Sziasztok!

Éppen most készülök BIOS-t frissíteni P4C800 Delux-on 1010-től 1019-re. Van valami javaslatotok? Úgy gondoltam csinálok egy boot lemezt XP-ben, arról bebútolok, és az AFUDOS 2.11-gyel felnyomom az új BIOS-t. Vélemény vagy hozzáfűznivaló?
Előre is köszönöm a segítéséget.
P4C800 Deluxe * P4 2.4GHz@3GHz Northwood* Zalman CNPS7000A-ALCU * 2 x 512MB Kingmax Hardcore DDR500 * 2x120GB Samsung HDD * Excalibur HIS Radeon 9800 Pro 128 MB * Zalman ZM80C-HP + OP-1* Pioneer 107d * Teac w58e * Chieftec HPC-360 + Zalman ZM-F2

#699 Felhasználó inaktív   Sznfctm 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 11. 21. 21:59

XC-biker nem, el is felejtettem írni, hogy az alaplaphoz járó kis füzet is ezt írta megoldásnak. Kipróbáltam az A1-A2-ben, meg a B1-B2-ben is (szal az azonos színűekben), de ugyanolyan maradt. Nem lehet, hogy valamit át kell állítgatni biosban...? Mondjuk télleg nem értek hozzá, csak ott az a sok jó cucc a ramokhoz, amibe nem nyúltam bele... a default beállítások (nem tom mik azok) elvileg jók ehhez? Esetleg BIOS frissítés? (1018-as van alapból) Vagy más tipp?

#700 Felhasználó inaktív   Minike28 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 21. 22:18

Sziasztok!

Nincs kedvem vegeig olvasni az egeszet! Bocsi!

Na a lenyeg hogy van egy eleg jo gepem es a maximumot szeretnem kihozni belole mit tegyek! DE TENYLEG A MAXIMUMOT! a a legujabb BIOS van rajt a kerdesem az hogy mit kell beallitgatni hogy jol meglehessen hajtani!
ASUS P4C800E Deluxe
3.2Ghz EE
Corsair 500Mhz 2x512 ram!

Elore is koszi a segitseget!!
MSI K8N Neo2 Platinum, AMD64 3200+, Corsair 500Mhz 2x512MB, ASUS V9999 Ultra (6800 Ultra), Plextor PX712A DVD-RW, Plextor PX116A DVD-ROM, Seagate 160GB SATA, Maxtor 160GB SATA, Silentmaxx ST-11 case, Silentmaxx 450W, innovatek watercooling system.

#701 Felhasználó inaktív   Max Payne 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 21. 22:56

Idézet: Sznfctm - Dátum: 2004. nov. 21., vasárnap - 21:59

XC-biker nem, el is felejtettem írni, hogy az alaplaphoz járó kis füzet is ezt írta megoldásnak. Kipróbáltam az A1-A2-ben, meg a B1-B2-ben is (szal az azonos színűekben), de ugyanolyan maradt. Nem lehet, hogy valamit át kell állítgatni biosban...? Mondjuk télleg nem értek hozzá, csak ott az a sok jó cucc a ramokhoz, amibe nem nyúltam bele... a default beállítások (nem tom mik azok) elvileg jók ehhez? Esetleg BIOS frissítés? (1018-as van alapból) Vagy más tipp?

RAM-ok márkája, típusa, ídőzítése? A dual channelhez egyforma modulok kellenek.

Nézd meg CPU-Z-vel. (Memory/SPD fülek)

#702 Felhasználó inaktív   Max Payne 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 21. 23:03

Idézet: Sznfctm - Dátum: 2004. nov. 21., vasárnap - 2:11

Ezek után azonban a csodás dual-os 400-as ramomra azt írja ki induláskor, hogy bár megvan mind az 1024 (még szép ;) ), csak 320-on megy,

Valószínű 5:4 osztó van beállítva (FSB:RAM). Ha mindent default/auton hagytál, akkor nem értem, hogy hogyan.  :think:  8)

BIOS-ban: advanced > jumperfree configuration > ai overclock tuner, ezt manualra állítsd. Ezután megjelenik pár lehetőség még. :) A dram frequency-t tedd 400-ra.

Szerkesztette: Max Payne 2004. 11. 21. 23:23 -kor

#703 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 22. 07:25

Idézet: Sznfctm - Dátum: 2004. nov. 21., vasárnap - 20:59

a ramjaid teljesen egyformák?

#704 Felhasználó inaktív   Sznfctm 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 11. 22. 14:14

Köszi a segítő szándékot!

A RAMok teljesen egyformák - egyszerre vettem őket, ugyanabból a rakatból, szóval... remélem. Egyébként Samsung 400 Mhz PC3200 DDR-ről van szó, 1024 Mb-ról, két 512-es modulban.

A Biosban átállítottam a sebességet, így már tényleg 400, de még mindig Single-Channel v. Virtual Single-Channel...
Egyébként BIOSban a CPU External Frequency 200-ra van állítva (ez volt az auto, nem piszkáltam hozzá), ha ez esetleg számít, a performance mode, meg az AGP-vel kapcsolatos cuccok szintén mindenhol auto-n maradtak (kiv. AGP aperture size, 64-ről 128-ra állítottam, de gondolom ez se gond).

A CPU-Z a következő dolgokat mondja:
1024 Mb ram, Single-channel mode, performance: enabled

azután

Model DDR-SDRAM PC3200 - 512 Mb, valamint hogy Mosel márkájú (az Everest is ezt látta, gondolom valamelyik "hozzávaló" miatt).
Frequency: 199,9 Mhz
FSB:DRAM: 1:1
CAS Latency: 2,5 clocks
RAS to CAS Latency: 4 clocks
RAS precharge: 4 clocks
Cycle time (Tras): 8 clocks

És az alatta levő helyek üresek, ki is vannak szürkítve.

Valószínű, hogy ezek alapján ha értenék hozzá, már látnom kéne a megoldást - izé... gondolom ...  :think: -, legalábbis ezeknek megtaláltam a megfelelőit a Biosban is, de mivel fogalmam se volt, mit hogy állítsak, inkább hagytam őket. Nektek valszeg többet mond, mint nekem...
;)

Szó... plíz help!
:confused:

#705 Felhasználó inaktív   FCs 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 22. 16:31

nem jó slot-ban van az egyik memóriád, az azonos színűekbe kell tenni. leírva: mem, üres slot, mem, üres slot

#706 Felhasználó inaktív   Max Payne 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 22. 20:14

Idézet: FCs - Dátum: 2004. nov. 22., hétfő - 16:31

nem jó slot-ban van az egyik memóriád, az azonos színűekbe kell tenni. leírva: mem, üres slot, mem, üres slot

Előző hozzászólásában azt írta, hogy az azonos színűekben próbálta.

#707 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 22. 20:38

Idézet: Sznfctm - Dátum: 2004. nov. 22., hétfő - 13:14

Köszi a segítő szándékot!

A RAMok teljesen egyformák - egyszerre vettem őket, ugyanabból a rakatból, szóval... remélem. Egyébként Samsung 400 Mhz PC3200 DDR-ről van szó, 1024 Mb-ról, két 512-es modulban.

A Biosban átállítottam a sebességet, így már tényleg 400, de még mindig Single-Channel v. Virtual Single-Channel...
Egyébként BIOSban a CPU External Frequency 200-ra van állítva (ez volt az auto, nem piszkáltam hozzá), ha ez esetleg számít, a performance mode, meg az AGP-vel kapcsolatos cuccok szintén mindenhol auto-n maradtak (kiv. AGP aperture size, 64-ről 128-ra állítottam, de gondolom ez se gond).

A CPU-Z a következő dolgokat mondja:
1024 Mb ram, Single-channel mode, performance: enabled

azután

Model DDR-SDRAM PC3200 - 512 Mb, valamint hogy Mosel márkájú (az Everest is ezt látta, gondolom valamelyik "hozzávaló" miatt).
Frequency: 199,9 Mhz
FSB:DRAM: 1:1
CAS Latency: 2,5 clocks
RAS to CAS Latency: 4 clocks
RAS precharge: 4 clocks
Cycle time (Tras): 8 clocks

És az alatta levő helyek üresek, ki is vannak szürkítve.

Valószínű, hogy ezek alapján ha értenék hozzá, már látnom kéne a megoldást - izé... gondolom ...  :think: -, legalábbis ezeknek megtaláltam a megfelelőit a Biosban is, de mivel fogalmam se volt, mit hogy állítsak, inkább hagytam őket. Nektek valszeg többet mond, mint nekem...
;)

Szó... plíz help!
:confused:

Szvsz szar a lapod, vagy próbáld meg másfajta rammal is!

#708 Felhasználó inaktív   Sznfctm 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 11. 22. 21:49

Jó slotba tettem, de mikor nem ment az egyikben, áttettem a másikba is, de úgy se lett jobb.
:(

Más kérdés: mennyi egy 3Ghz-es P4 proci normális hőmérséklete húzás meg minden nélkül (pl. 5-6 óra játék után ;) )? 51 C sok...?

Oké, megpróbálom másik rammal is, ha tudom. Egyébként jelentős a különbség a dualban működő DDR meg a simán, 400 Mhz-en menő teljesítménye/sebessége között?

Szerkesztette: Sznfctm 2004. 11. 22. 21:51 -kor

#709 Felhasználó inaktív   Hazo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 22. 23:26

Sziasztok!

Nem tudom más is tapasztalta-e, de nekem kicsit bugos a 1019-es BIOS!!!!
Ha bántom a SMART, vagy a 32 bit transfe mode beállításait, akkor elfelejti újraindításkor a beállításokat (azt írja ki, hogy CMOS checksum bad!). Más forumokban olvastma, hogy ez mással is megtörtént már...remélem lesz ez a hiba javítva.

Egyébként Ti is találkoztatok ezze la hibával?
P4C800 Deluxe * P4 2.4GHz@3GHz Northwood* Zalman CNPS7000A-ALCU * 2 x 512MB Kingmax Hardcore DDR500 * 2x120GB Samsung HDD * Excalibur HIS Radeon 9800 Pro 128 MB * Zalman ZM80C-HP + OP-1* Pioneer 107d * Teac w58e * Chieftec HPC-360 + Zalman ZM-F2

#710 Felhasználó inaktív   hekkerbarbi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 02:08

bántaná a kezed ha odabigyessztenéd, hogy milyen a laopd? gold-delix-edelux  :confused:

mert nekem a gold 1019-el semmi baj, az igaz, hogy az update után full default lett a bios de ezen kívűl semmi bibi - megy mint atom  ;)

beujítottam a zalmann AlCu7000b-t hát nagyon állat, igaz én Tiatan Siver géllel kenegettem alá de átlagosan -7-8'C  és marha kussos ;)
Nagy lehetőség elött állunk...
Egy anlgaii etegyem ktuasátai szenirt nem szímát, melyin serenrodbn vnanak a bteűk egy szbóan, az etegyeln ftonos dloog, hogy az eslő és az ultosó bteűk a hölyeükn lneegyek, A tböbi bteű lheet tljees összevabisszásagn, mgiés porbléma nlkéül oalvsahtó a szveög. Eennk oka, hogy nem ovallusk el mniednigyk bteűt mgaát, hneam a szót eszgébéen ltjáuk.

Téma megosztása:

• (52 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.