A konfig részletesen:
ASUS P4C800-E Deluxe alaplap
PIV 3 GHz proci 1 Mb cache-el
GlacialTech Igloo 4360-as procihűtő
2x512 Samsung PC3200-as DDR RAM
Sapphire Radeon 9800Pro 128Mb videokártya
20 Gb Quantum Fireball vinyó (kicsit régebbi, de más gépben nem volt rá panasz)
Toshiba DVD-ROM
és mindez a már említett 400-as táppal felszerelt Codegen házban
A Bios verziója az alaplaphoz járó 1018-as, a gépen egyébként Windows XP Professional van, újabban SP2-vel, Catalyst 4.8-al (11-el még nem próbáltam, nem volt időm), és persze az alaplaphoz járó chipset vezérlő progival.
A videokártyán az alap, gyári ventillátor van, és a házon sincs semmi extra hűtés, csak az oldalát szedtem le, megszokásból (valszeg nem használ sokat). Mivel van másik gépem is, ezt főleg játékra használnám, ha úgy működne, ahogy szeretném.
Ja, és nem vagyok olyan láma, mint ahogy látszik, évek óta bütykölöm a másik gépemet (bár tuningolva az sincs, de nem ez volt az első gép, amit összeraktam), ha tudom, mi a baj, képes vagyok akár megszerelni is, és a windowssal is elboldogulok "valahogy" (bár a nem elsőre nyilvánvaló hardware problémák kifognak rajtam, ahogy a mellékelt ábra is mutatja). Szóval - ellentétben azzal amit hekkerbarbi sugallt, nem a "pistike 13. szülinapjára számítógépet kapott" klasszikus esete áll fenn. Ezzel teljes az ismertető...
StSanya köszi a tippeket, rávetem magam, mihelyt lesz egy szabad percem. Mondjuk a Spyware-t kizárnám, mert neten max a windows frissítések telepítése alatt tartózkodtam, a vírust dettó, mert nem kerültem kapcsolatba más oldallal, csak a MS homepage-dzsel, és még Nod32-m is van, a közönséget meg már megkérdeztem, úgyhogy... marad az eseménynapló meg a memtest. Akkor... talán felezzük meg.
Szal köszi a támogatást, rajta vagyok az ügyön!