HWSW Informatikai Kerekasztal: ASUS P4C800 i875 chipset - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (52 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ASUS P4C800 i875 chipset Értékeld a témát: -----

#951 Felhasználó inaktív   Georgo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 08. 31. 10:36

Ez a chipset ki tudja hasznáni a NCQ adta lehetőségeket?

Épp vinyót akarok venni, fölöslegesen nem vennék NCQ-sat, de jó lenne, hogy gyorsulna HDD :Đ

#952 Felhasználó inaktív   hekkerbarbi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 13:49

Idézet: Georgo a dékán - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 11:36

Ez a chipset ki tudja hasznáni a NCQ adta lehetőségeket?

Épp vinyót akarok venni, fölöslegesen nem vennék NCQ-sat, de jó lenne, hogy gyorsulna HDD :Đ

az ich 5 sajna még nem ismeri az ahci -t...    :(
Nagy lehetőség elött állunk...
Egy anlgaii etegyem ktuasátai szenirt nem szímát, melyin serenrodbn vnanak a bteűk egy szbóan, az etegyeln ftonos dloog, hogy az eslő és az ultosó bteűk a hölyeükn lneegyek, A tböbi bteű lheet tljees összevabisszásagn, mgiés porbléma nlkéül oalvsahtó a szveög. Eennk oka, hogy nem ovallusk el mniednigyk bteűt mgaát, hneam a szót eszgébéen ltjáuk.

#953 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 20:24

Gyerekek lenne 1 kérdésem :)
Az Instant music (biosba lehet álogatni) hogy müxik pontosan? :D
Mert elviekben kikapcsolt gép mellett lehetne zenei cd-t hallgatni vele :D

#954 Felhasználó inaktív   hekkerbarbi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 20:34

Idézet: -=M@X[treme]=- - Dátum: 2005. szept. 12., hétfő - 21:24

Gyerekek lenne 1 kérdésem :)
Az Instant music (biosba lehet álogatni) hogy müxik pontosan? :D
Mert elviekben kikapcsolt gép mellett lehetne zenei cd-t hallgatni vele :D

úgy ahhogy mondod - de szerintem ezt csak a legfanatikusabb asus fanoknak lett kitalálva...
Egy anlgaii etegyem ktuasátai szenirt nem szímát, melyin serenrodbn vnanak a bteűk egy szbóan, az etegyeln ftonos dloog, hogy az eslő és az ultosó bteűk a hölyeükn lneegyek, A tböbi bteű lheet tljees összevabisszásagn, mgiés porbléma nlkéül oalvsahtó a szveög. Eennk oka, hogy nem ovallusk el mniednigyk bteűt mgaát, hneam a szót eszgébéen ltjáuk.

#955 Felhasználó inaktív   FragMaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 21:21

Idézet: hekkerbarbi - Dátum: 2005. szept. 12., hétfő - 21:34

úgy ahhogy mondod - de szerintem ezt csak a legfanatikusabb asus fanoknak lett kitalálva...

ha ki van kapcsolva a gép hogy a fenébe játssza le a zenét? :confused:
vagy a kikapcsoltat nem áramtalanítottnak kell értelmezni? :think:
Gigabyte GA-P35-DS3, Core2Quad Q9550 + CM TX2, 2*1gb Adata 800+, 2*1gb Supertalent, MSI GeForce GTX460 Cyclone OC 1GB, SB Audigy, Chieftec CFT-550, Pioneer DVR-216D, Samsung SH-D163B, Samsung 320gb, Dell U2311H

#956 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 13. 04:57

Idézet: FragMaster - Dátum: 2005. szept. 12., hétfő - 21:21

hát ezaz  :D  :D
Namajd ma kipróbálom  :)

#957 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 09. 13. 13:09

Nemmüxik.  :up:  :D

#958 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 13. 13:39

Idézet: FragMaster - Dátum: 2005. szept. 12., hétfő - 22:21

Az alábbi linken megtalálható az Asus Instant Music használati leírása:
http://www.asuscom.d...nstantmusic.htm
:D

Egyébként az ATX rendszerben a soft off azaz a normál kikapcsolás nem eredményez teljes áramtalanítást. Akkor lesz áramtalanítva ha kihúzod a konnektorból  :D

Szerkesztette: wpepi 2005. 09. 13. 13:44 -kor

#959 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 14. 06:35

Köszi  :D
Ez az én bajom:

Kép

:D

#960 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 19. 06:13

Lenne 1kis problémám ismét (kezd a tököm telelenni ezzel a lappal)
Valamiért teljesen random időközönként összemákolódik a kép, és csak a restart segít.
Van mikor ez a dolog 2-3 napig nem jön elő, van mikor 1 órába akár 2x is.
Teljesen mind1 hogy 3D-be vagy 2D-be vagyok.
Most próbaképp bekapcsoltam a motherboard chipsett compatibility mod-ot a rivatunerbe, hátha ez a gáz.  (öszeugrik a vga az Intel csipszettel) :think:
Érdekes dolog hogy a gép nem fagy le, csak elnyúlik a kép és minden olvashahtatlan lesz. (az egér mutatót kivéve, mert az nem változik)
Frisítettem már biost is, de a helyzet nem változott.
Igazából a hibát nehéz leírni. Képzeljétek el hogy teljesen kinyújtjátok a monitor képét (tehát csak 1 része látszik a megjelenítendő dolgoknak)  :eek:

Mi a fene lehet ez?  :reklamacio:
Még valami gond lesz ezzel a lappal komolyan eladom, oszt veszek A64-et  :D

Szerkesztette: -=M@X[treme]=- 2005. 09. 19. 06:18 -kor

#961 Felhasználó inaktív   hekkerbarbi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 19. 16:47

szerintem a deszkának semmi baja - én asus fanatikus hívő vagyok de videókariban asust sohasem vennék... az el*aszott számozáskok és nevek melett a körítések amik hozzávannak.... :think:    szerintem ott van a bibi és nem a deszkában

egyébként kering a neten egy olyan história is, hogy nem szerncsés a 0.13 -as cu -t 0,09-es gpu -val összeereszteni meg fordítva sem - tehát 6600 mellé prescott, nortwood mellé pedig fx5xxx...

#962 Felhasználó inaktív   FragMaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 19. 16:50

Idézet: hekkerbarbi - Dátum: 2005. szept. 19., hétfő - 17:47

egyébként kering a neten egy olyan história is, hogy nem szerncsés a 0.13 -as cu -t 0,09-es gpu -val összeereszteni meg fordítva sem - tehát 6600 mellé prescott, nortwood mellé pedig fx5xxx...

:confused:
Gigabyte GA-P35-DS3, Core2Quad Q9550 + CM TX2, 2*1gb Adata 800+, 2*1gb Supertalent, MSI GeForce GTX460 Cyclone OC 1GB, SB Audigy, Chieftec CFT-550, Pioneer DVR-216D, Samsung SH-D163B, Samsung 320gb, Dell U2311H

#963 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 19. 16:53

Idézet: hekkerbarbi - Dátum: 2005. szept. 19., hétfő - 16:47

szerintem a deszkának semmi baja - én asus fanatikus hívő vagyok de videókariban asust sohasem vennék... az el*aszott számozáskok és nevek melett a körítések amik hozzávannak.... :think:    szerintem ott van a bibi és nem a deszkában

Eddig a VGA-t használtam másik lapba, kitűnően működött.  :)

Ez az 6600 - Prescott, Fx - Northwood szvsz baromság. Jól néznénk ki  :D

#964 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 21. 17:07

Tudjátok mi volt a baj?
Asus smart doctor  :omg:  :reklamacio:

#965 Felhasználó inaktív   hekkerbarbi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 21. 21:45

Idézet: -=M@X[treme

=-,2005. szept. 21., szerda - 18:07] Tudjátok mi volt a baj?
Asus smart doctor  :omg:  :reklamacio:

ha jól tudom az nem a deszka hanem a vga részae...  :lefety: :nevet2: :lollypop:    :paci:

engem eddig ezek a gyáró által amatőrűl megírt kisprogik mindíg sz*rrá sz*pattak, ezért soha fel sem teszem - vga -ról meg annyit, hogy pci exoress-ben a foceware -ben kijön az 'autómatikus alkalmazásvezéret orajeltúlvezérlés' a p5gd2 premiumon -on meg beállítom a pcie peg-link -et auto -ra és csokolom...

a peg-link gyakorlatilag a forceware hw-es támogatása  :think:  ;)  :D

Szerkesztette: hekkerbarbi 2005. 09. 21. 21:53 -kor

#966 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 21. 22:49

Csak most hekelhetem azt a kurv@ vga biost, mivel baxik driverbe kírni a hőmérsékletetket.  :D
Namajd kap a pofájára. :Đ

#967 Felhasználó inaktív   GyM 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 27. 08:54

SEGÍTSÉG! SEGÍTSÉG!
Most cserélték garanciálisan a 3 hetes P4C800-E Deluxe alaplapomat, és az új lap ugyanazt az őrületet produkálja! Helyből nem ismeri fel jól a 200 GB-os Samsung HDD-t: néha a típus nevét jól írja ki, de a méretét 33,8GB-osnak mutatja, néha a típusát is rosszul írja ki, aztán van, hogy csak 600 MB-osnak látja… Mindez még a setup-ban, tehát Windowstól és meghajtóktól függetlenül. Az előző példány egy idő után már a Setup-ba sem akart belépni, WAIT-et írt ki és fagyott. Cseréltem HDD-kábelt, töltöttem új BIOS verziót, lehúztam a CD-írót, semmi javulás. Ha eljut a Windows-ig, akkor a drive.exe 2-3 MB/sec lineáris sebességet és 3 MB/s cache olvasást mutat. UGYANEZEK a vinyók az öreg CUSL-2C alaplapos gépben vidáman mennek (50 MB/sec ill 80 MB cache olvasás, persze az még "csak" 137 GB-osnak látja a 200 GB-t, mert nem ismeri a 48 bites LBA-t) A P4C800-E Deluxe ismeri a 48 bites LBA-t, mert ritka jó pillanataiban meg is mutatja a 200 MB-ot.
Időnként a Primary helyett Third master-slave-nek írja ki a két HDD-t.
CSERÉLTEM video-vezérlőt is (Abit Radeon 9550-ről a régi Matrox M 450-re) – ettől a HDD sebesség megnőtt 20 MB/s-ra, de változatlanul 33,8 GB-osnak látja a 200 GB-ost.
Még egy disznóság: a csere előtti alaplappal a memtest gond nélkül lement, az újjal csak villan egyet és resetel, ciklusban.
Ha a BIOS-ban minden default, akkor is ezt csinálja, meg ha letiltom a Promise-t és az Enhanced Mode-nál P-ATA-t állítok be, akkor is.
Nem akarom elhinni, hogy az ASUS ilyen gagyi lenne.
A konfig lényeges elemei: 120 + 200 GB Samsung P-ATA, ASUS CD-író, Abit-GURU R9550 128 MB, 2GB Kingston DDR400, 3 GHz Intel Prescott, USB egér, PS2 billentyűzet, 410W Chieftec táp. 
M.

#968 Felhasználó inaktív   GyM 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 27. 11:32

Még annyi, hogy a cserélt új alaplap SerialNumber-ét nem fogadja el az ASUS support regisztáció, mindván, hogy ilyen SN nem létezhet. A szerviz szerint ők nem a SN-re vállalnak garanciát... Viszont az alaplap sem működik, érdekes módon pont olyan hibákkal, mint az előző. Szerintetek OK ez így?
M.

#969 Felhasználó inaktív   hekkerbarbi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 27. 16:47

Szerintem kezgyük a hibát keresni és ne fikázni a deszkát mert finomanszólva a i875 sikertörtörténetű deszkájáról van szó - ha esetleg ez téged figyelmen kívül hagyott volna...  :omg:

1.
nem írtad, hogy a samu vinyód sata-e (mert ha igen akkor az már sata-2 és lehet dzsámperelni, hogy stata 1 legyen, bár a 2004 -et nem)

2.
tudnunk kellne milyen feloszlásban van az a 2Gb Ram !!! - ez ku*vára fonos volna(!)

3.
amennyiben használz ata eszközöket - nem átana ha tisztáznád magadban tudod-e mi az, hogy slave, master és dzsámper és az sem ártana ha tudod, hogy pl rendszervinyát mindíg masternek kötünk be oly modon, hogy azt a széles kábelnak a hosszabbik magányos vége az alaplapra csatlakoztatandó majd az ehhez ehhez közelebb eső lesz a slave és a 'másik vége' a master. Ha ezzel megvagy az alaplap sajátossága, hogy mivel sata csatlakozókat is tartalmaz ki kell sakkozni, hogy neked melyik IDE konfiguráció játszik - sata+pata stb...

4.
ha nem értesz hozzá 2 választásod van
a, elejétől elolvasod figyelmesen a topicot
b, olyanoz fordulsz aki ért hozzá

jóccakát...

#970 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 02. 11:51

Lenne ismételten 1 kérdésem :)
Ezt a bordát szeretném lecserélni valami brutálisabbra. Az sem baj ha ventit is tudnék rárakni. Finoman szólva eszméletlenül melexik.  :)

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Mit ajánlatok?
Most ráraktam 1 mobile rack ventit, de még így is forró  :D
(tuning nélkül is, pláne tuningal :) )

Elvárásom annyi lenne hogy könnyen fel lehessen szerelni, és ne kerüljön 10e-kbe :D
De ha valaki tud olyan helyet ahol kapok rá normális ventit, az is jó.  :)

Téma megosztása:

• (52 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.