HWSW Informatikai Kerekasztal: ASUS P4C800 i875 chipset - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (52 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ASUS P4C800 i875 chipset Értékeld a témát: -----

#341 Felhasználó inaktív   Lazy 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 03. 14. 17:11

Ami érdekes, hogy automatikusan az XP nem is jelzi, hogy új hardvert talált... :confused:
CrossNet
www.crossnet.hu

#342 Felhasználó inaktív   Max Payne 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 14. 18:34

idézet:
Ezt írta Kecsöpp:

sajna nem :( fel akartam tölteni neked mert nekem valahol megvan de nem találom a cd-t :( Ha megtalálom privezek hogy fent van de lehet hogy hamarabb beindul az asus support mint hogy megkerül az a vacak.
[/quote]

Köszönöm a fáradozásod. Azóta letöltöttem ezt: [url="http://"https://forum.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=1&t=006942&p=3#000106"]https://forum.hwsw.h...6942&p=3#000106[/url]
Attól tartok nem szoftveres eredetű a probléma.
Hogyan kérdezzünk okosan...

They come, they fight, they destroy, they corrupt. It always ends the same.

#343 Felhasználó inaktív   Max Payne 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 14. 18:41

idézet:
Ezt írta bajsz:

Ez nálam is kezdetek óta megvan, de nálam akkor is pattog kb 5 perces időközönként, amikor a gép nem megy, csak a hangfal van bekapcsolva(mert sosem nyomom ki a hangfalat). De erre azt a választ kaptam az egyik haveromtól, hogy a szobában lévő hűtő amikor ki és bekapcsol, akkor van egy ilyen pattogás. Sajnos még máshol nem tudtam kipróbálni, a hűtő meg olyan halk, hogy nem lehet hallani amikor bekapcsol. De szerintem tényleg amitt van. Nem tudom hogy neked van-e esetleg ilyen a környékeden...
[/quote]

Itt nics hűtő. :D Meg semmi elektromos cucc, ami ki-be kapcsolna. Ez pattogás dolog kb. 1-2 hete jelentkezett nálam először. Ezért nem értem mitől lehet. :confused:
Hogyan kérdezzünk okosan...

They come, they fight, they destroy, they corrupt. It always ends the same.

#344 Felhasználó inaktív   FCs 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 14. 19:33

idézet:
Ezt írta Lazy:

Igen megtettem.... :(

Lehet, hogy hibás a lap? Nincs kedvem kiszerelni...

Van az első bios oldalon: P-ATA, S-ATA, P-ATA + S-ATA

Vagy valami ilyesmi... Azt is próbáltam állítgatni...

[ 2004. március 14.: Lazy szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

na pl ahhoz nem kellett volna nyúlni.. a lap majdnem biztos, hogy nem hibás, csak sok volt az "állítgatás"..

#345 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 15. 08:55

idézet:
Ezt írta bajsz:
Végigolcastam az egész topicot, de egy két kérdésre nem kaptam választ...
Az egyik a sercegés. Nekem is serceg, de ezt akkor vettem nagyon észre, amikor a memóriatesztet elindítottam. Most 500on ketyegnek a 400as memóriák, de eddig atombiztosan. (kopp-kopp) De a számítógépben csovizó pár voltok adhatnak ki hangot? :confused:
A másik! P4C800as tulajdonosok, légyszi irjatok erre a kérdésre minél többem választ! Mi van a dobozotokon? Konkrétabban: Én egy P4C800-E Deluxe alaplapot vettem, és a számlán is így van feltüntetve. De a dobozára ez van írva, hogy: P4C800 Deluxe-Eay. Eleinte azt hittem, hogy az Eay az az E betű. De már szép lassan kiderült hogy az E-s az abban különbözik az E nélkülitől, hogy inteles gigabit lan van rajta. És ma vettem észre hogy a chipseten nekem is 3Com-os. És láttam, hogy valakinek P4C800-E Deluxe Eay-e van. Nos? Légyszi irjatok sokan, mert lehet hogy átvágtak az üzletben, és nem véletlen akartam E-s alaplapot venni...

[ 2004. március 14.: bajsz szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

A sercegés nálam is megvan és megvolt a régebbi 875-ös lapjaimnál is (ASUS P4C800, Abit IC7-MAX3), szvsz szerintem chipset hiba. (!865-nél is!)
Az E jelű nem csak a LAN-ban különbözik, hanem teljesen át van tervezve a cpu tápellátó áramköre (3fázisú helyett 4 fázisú). Ha már a képeket is megnézed már akkor is szembetűnik a különbség, pl: több kondi.

[ 2004. március 15.: XC-biker szerkesztette a hozzászólást ]

[ 2004. március 16.: XC-biker szerkesztette a hozzászólást ]
Adatmentés Fizikailag és Logikailag Sérült Merevlemezekről. Bevizsgálási Díj Nincs! Veszek Rossz HDD-ket is.- Notebook, PC és PDA Javítás. MSN, Mail: adatmentes@hotmail.com

#346 Felhasználó inaktív   Lazy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 15. 22:00

idézet:
Ezt írta FCs:

na pl ahhoz nem kellett volna nyúlni.. a lap majdnem biztos, hogy nem hibás, csak sok volt az "állítgatás"..
[/quote]

Visszatöltöttem a BIOS-t... 15-ös-t és utána a load bios defaults... megváltoztattam a második oldalon az Onboard chipset állítást RAID --> IDE

Ezután boot ... rendszer elindul... eszközkezelő: add new HW driver telepít.... hiba: eszköz nem indítható el (hibakód: 10)

Kipróbáltam, hogy átállítottam RAID-re... de a RAID kontroller sem indul el... szóval szerintem a lappal lesz a hiba... pontosabban a promise kontrollerrel....viszem vissza....

A könyv szerint látni kellene a Promise feliratot boot-olás közben.. én azt sem látom. :(

Hát nem kaptam röhögőgörcsöt...

Üdv,
L
CrossNet
www.crossnet.hu

#347 Felhasználó inaktív   bajsz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 16. 08:15

idézet:
Ezt írta Kecsöpp:

u.u.i.: már rájöttem hogy mi az a Eay nálad (nálam ugyanis uay van) Ha ott a fehér kis matricán továbbolvasod a dolgot akkor rá van írva valahol hogy 3com akkor tuti lehetsz benne hogy átb@szt@k kő keményen! (de mondjuk hogy lehet megvenni 1 alaplatpot 40-50e-ért ha nem is ismeri az ember - ez szvsz 10-15e ft-ig ok de felette.... :confused: )

[ 2004. március 14.: Kecsöpp szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Köszi a segítséget, most már tuti hogy nem E-s a lapom. Akkor amikor kiválasztottam ezt a lapot, akkor ezt az egyet nem tudtam, hogy mi a különbség az E-s és a nem E-s között. De végül az E-s mellett döntöttem, mert gondoltam hogy az újabb. És vásárlásnál meg az Eay-re hittem azt hogy az az E.
Ami még gyanús nekem, az az hogy ahol a képen neked a 2. és a 3. PCI sín között van az a P4C800-E-s felirat, ott nekem matricán van az hogy P4C800 R2.00A... :(
Na asszem hogy megyek vissza a boltba egy cserére.

#348 Felhasználó inaktív   FCs 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 16. 09:04

idézet:
Ezt írta bajsz:

a 2. és a 3. PCI sín között van az a P4C800-E-s felirat, ott nekem matricán van az hogy P4C800 R2.00A... :(
[/quote]

a 2.00a a sima delux új verziója. e-ből 2.00 van

#349 Felhasználó inaktív   Reel 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 03. 16. 09:38

Lazy:
Ha a bootoláskor nem jelentkezik be a kontroller, akkor csak a biosban lehet gond, ha nem hibás a raid chip.
Keress a Biosban a winyóbeállításoknál egy olyat,
hogy Enhanced mód, és állitsd be azt. Akkor sem jelentkezik be a Promis indításkor?

#350 Felhasználó inaktív   Reel 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 03. 16. 10:22

Irtam korábban a P4C800 Delux winyókezelésével jelentkező
problémákról. Egyik részben megoldódótt: a normál alaplapi ata winyó azért lassú mert valami néha kikapcsolgatja
gyórsitótárát. Még nem jöttem rá, hogy mi és miért.
-Ami a Promis kontroller illeti, az továbbra is lassú.
Most meditálok egy kicsit.
A promise nyilván "ATA-SATA átalakítos" kontroller.
Ahhoz, hogy a Sata átalakítást meg tudják csinálni,
dedikálták az ATA portokat. Lehet, hogy ezt úgy oldották meg, hogy a lehetséges sávszélesség felét az egyik, másik felét a másik kontrollerhez rendelték? Lehet ezért lassú a Promise?
És akkor az hogy lehet, hogy olvasásban jó, csak iráskor lassú. Érti ezt valaki?

#351 Felhasználó inaktív   Lazy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 16. 11:59

No alaplap visszavíve... és cserélték... némi harc árán.. mert 14 napra ott akarták tartani...

De egyértelmű volt a hiba... éjjel visszaszerel és tesztel... utána beszámolok.. de szerintem benne hagyom a Kouwell kártyát.. hihetetlenül gyorsan kezeli az eszközöket...
CrossNet
www.crossnet.hu

#352 Felhasználó inaktív   Unicorn 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 03. 16. 14:17

Sziasztok!

P4C800 deluxe -al hogy lehet szinkron húzni a memóriát
P4C800 Deluxe|P4 nw 3.0GHz|ZalmanCNPS7000A-Cu|2x512MB samsung DDR400|C3D Radeon 9600XT|Philips AcousticEdge psc-706|Seagate Bcuda 7200.7 80GB|Quantum Fball ASplus 20.5GB|Pioneer DVD-106S|Codegen 9011|Enermax EG365AX-VE(W) FMA|FujitsuSiemens C993

#353 Felhasználó inaktív   Hazo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 17. 10:14

ha 400MHz-re állítod a BIOS-ban az jelenti a szinkron-t.
Ne törödj azzal, hogy 400-at beállítasz, az csak egy névleges érték, csak alap frekin van jelentősége a számnak, egyébként 1:1-hez jelent.....ahogy én tudom, de javítsatok ki ha tévedek.
P4C800 Deluxe * P4 2.4GHz@3GHz Northwood* Zalman CNPS7000A-ALCU * 2 x 512MB Kingmax Hardcore DDR500 * 2x120GB Samsung HDD * Excalibur HIS Radeon 9800 Pro 128 MB * Zalman ZM80C-HP + OP-1* Pioneer 107d * Teac w58e * Chieftec HPC-360 + Zalman ZM-F2

#354 Felhasználó inaktív   Hazo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 18. 14:27

szerintetek p4c800 delux alaplaphoz melyik a legjobb hőmérséklet monitorozó progi, mert az asus probe-bal voltak problémáim.
P4C800 Deluxe * P4 2.4GHz@3GHz Northwood* Zalman CNPS7000A-ALCU * 2 x 512MB Kingmax Hardcore DDR500 * 2x120GB Samsung HDD * Excalibur HIS Radeon 9800 Pro 128 MB * Zalman ZM80C-HP + OP-1* Pioneer 107d * Teac w58e * Chieftec HPC-360 + Zalman ZM-F2

#355 Felhasználó inaktív   UnConnecteD 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 18. 14:36

idézet:
Ezt írta Hazo:
szerintetek p4c800 delux alaplaphoz melyik a legjobb hőmérséklet monitorozó progi, mert az asus probe-bal voltak problémáim.[/quote]

Nekem a Motherboard Monitor (v5.3.50.) nagyon jo, de remekul mukodik az aida32 is. Meg aztan nezd meg a SpeedFan-t.

#356 Felhasználó inaktív   Kecsöpp 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 18. 17:21

szerintem meg tök fölösleges bármi más mint a PC probe. Na nem azért mert olyan kurv@ jó (nálam azt mondja hogy nincs asus alaplapom :D pedig...) hanem azért mert ez is csak az alaplapra szerelt érzékelőt használja és annak az adatait használja fel. Tehát a MBM ugyanazt az ökörséget mutatja mint a Probe!
World Of Warcraft / Arathor / Rise Legacy

#357 Felhasználó inaktív   UnConnecteD 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 18. 20:25

miert lenne okorseg, szerintem elegge pontosan mer

#358 Felhasználó inaktív   bajsz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 18. 23:24