idézet:
Ezt írta Füleske:
Ezt kifejtenéd magyarul is ?
![]()
[/quote]
Mivel némi élt vélek felfedezni kis szösszenetemre adott válaszodban, ezért mielőtt ezen kérésednek eleget tennék, először is szeretnék elnézést kérni, ha megbántottalak volna. Ez a legkevésbé sem volt célom. Soha nem tennék ilyet senkivel itt a Fórumon, pláne nem egy új vendéggel. Szóval peace, de azért még egy kicsit olvass tovább, ha kérhetlek.
Tudom, hogy viccet magyarázni nem csupán hálátlan feladat, de implikálja azt a tényt is, hogy a vicc nem működött viccként, a befogadók nem tudták dekódolni. AZt hiszem jelen esetben is erről lehet szó. Szóval a magam lényegretörő, sallangmentes stílusában egy humoros kis riposztot alkottam, mintegy válaszként LameXpert lakonikus kérdésére.
Ajánlott irodalom: Váncsa István munkássága.
idézet:
Meg még ezt is Füleske írta:
Gratula neked is , de itt a topikban tesco számitástechnikai cuccokról van szó.
Szóval ne offolj , ha lehet.
Másrészt mindig könnyebb a másikat fikázni , mint vmi témához kapcsolódó dolgot irni. Kösz ![/quote]
Ó, értem. Akkor esetleg szólhatnál mindazoknak, akik a tescós barkács-készlet beszerzéseiket is ebben a topikban beszélik ki, hogy húzzanak innen és nyissanak saját topikot a témában.
Mivel offolni - mint tudjuk - főbenjáró bűn, a BTK öttől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel bünteti és a börtönben is elhúzódnak mellőled a köztörvényesek, ha elterjed rólad, hogy offoltál a HWSW-n, ezért mielőbb megpróbálom tisztázni magam eme vád alól.
Nos, már többen, köztük szerény személyem is kifejtette eme topikban, hogy nagyon meg kell nézni, hogy milyen műszaki illetve számítástechnikai terméket vásárol az ember a tescóban (vagy bármely más nagyáruházban). Nem is csupán az ár miatt (amelyre vitaindító hozzászólásod vonatkozott), hanem sokkal inkább a garanciális ügyintézés, a support és a hozzá nem értés miatt. Vegyük észre, hogy ezekben az áruházakban nem szakképzett informatikusok, de még csak nem is kereskedők dolgoznak, hanem szégyenletesen alulfizetett, képzetlen, motiválatlan, frusztrált emberek (tisztelet a kivételnek). Őnekik aztán oly mindegy, hogy Sony plazmatévét veszel, vagy egy darab írható CD-t: ettől nekik nem lesz több a fizetésük, magyarán nem érdekeltek abban, hogy elégedett vásárló legyél. Az egyetlen dolog, amely őket érdekelni tudja, az a műszak vége.
Épp tegnap este jártam a Tescóban, és találkoztam a volt kollégáimmal a műszaki osztályon. Ketten közülük a minap adták be a felmondásukat, a harmadik a felmondóidejét tölti, a negyedik csak addig vár, amíg meg nem lesz a nyelvviszgája és már megy is el. Az áruházigazgatót lecserélték, a középvezetők egy része elment vagy elküldték, pénztárost már lasszóval sem tudnak szerezni, talán négy vagy öt pénztár működött, persze jó nagy sorokkal.
Ezt a kis történetet nem azért meséltem el, hogy offoljak, hanem hogy bemutassam az a nagyüzemet, ami ott folyik. Most képzeld el, hogy mennyi odafigyelést kap egy vevő, aki mondjuk nem számtech-guru és nem bújja éjjel-nappal az internetet és botor módon számítógépet akar vásárolni. Egy számítógép nem turmixgép, hogy leemelem a polcról, kifizetem, hazaviszem és működik. Több ezer termék esetén, amelyek ráadásul állandóan változnak, cserélődnek, szinte lehetetlen naprakésznek lenni, és nagyon gyakran a kedves vevő sokkal többet tud a kiválasztott termékről, mint az eladó. Az már csak hab a tortán, hogy az "eladók" ideje jó részét a polcok és termékek folyamatos átrendezése és mozgatása veszi el, hogy a vásárlót bolyongásra, keresésre ösztönözzék, hátha meglát olyasmit is, amit nem akart ugyan megvenni, de ennyiért nem hagyja ott. A kedvencem az 1439 Ft helyett most csak 1429 Ft, hatalmas betűkkel...
Valami ilyesmit értettem egy korábbi hozzászólásomban azon, hogy "okosan használni" a tescót. Persze nem várhatjuk el, hogy minden vásárló marketingjegyzeteket és könyveket tanulmányozzon vásárlás előtt, de a legnyilvánvalóbb trükkökkel nem árt tisztában lenni. A legjobb "szemfelnyitó" módszer kb. egy hónapot dolgozni egy ilyen áruházban, utána az ember sok mindent másként lát.
idézet:
Erről nem is szólva:
Amúgy a hozzászólást azért irtam , hogy akik nem járnak tesco - ba (mert nem mindenki lakik ilyen környéken ám !) azok is lássák , hogy nem csak teljes konfig van 100 k - ért (amit hidd el a legolcsóbb kiskerben sem kapsz meg sokkal olcsóbban , pláne vidéken , szal nem értem ezen hozzászólók felháborodását),hanem igenis van olyan számitástechnikai termék a fent nevezett boltban , aminek irreálisan magas az ára.[/quote]
Kedves Füleske, nem az árról beszélünk, hanem az ár/érték arányról. Ha veszed a fáradságot, és összehasonlítod, hogy azért a 100k-ért mit kapsz a tescóban (egy elavult, aránytalanul összerakott tucatgépet, amelyhez ráadásul hozzá sem nyúlhatsz) és mondjuk egy vidéki kiskerben, ahol személyre szabott konfigot rakathatsz össze magadnak. A tescó nem jótékonysági intézmény és nem számítástechnikai szaküzlet. Többnyire háromféle konfigot tartanak: egy abszolút low-endet (mindenből a hulladékot, a lehető legolcsóbban), egy középárasat (tele kompromisszumokkal: Pentium IV 64 MB RAM-mal szindróma!) és egy drágát (amelynek árán már egy sokkal jobb és kiegyensúlyozottabb gépet vehetsz máshol).
Az árakhoz egy kis adalék: ezekben az áruházakban (máshol is) aranyszabály, hogy ne bízzunk meg az árcédulákban. Ennek elsődleges oka, hogy az árak hetente, kéthetente változnak és a személyzetnek vagy van ideje átárazni mindent, vagy nincs. Többnyire nincs. Ezért aztán előfordul, hogy az azóta megdrágult termék alatt még mindig a régi ár fityeg, beledobod a kosárba és vagy észreveszed a pénztárnál és a sorban mögötted álló két-háromszáz ember dühös pillantásától övezve nagyjelenetet rendezel és otthagyod a cuccot vagy észre sem veszed és lazán kifizeted.
Ezért én már szinte ösztönösen indulok mindennel az árleolvasók felé, és az esetek kb. 40%-ban téves a feltüntetett ár.
Számtech-termékeknél előfordulhat még, hogy "beragad" egy termék ára: régóta van már készleten, valahogy elkerüli mindenki figyelmét, közben változnak az árak, ő pedig csak ott figyel a polcon a régi árával. Ilyen esetben lehet próbálkozni a leértékeltetéssel, árkedvezmény kicsikarásával, stb. Persze azt érdemes figyelmbe venni, hogy minél régebb óta van készleten egy termék, annál több "káros behatás" érheti (dobálás a raktárban, elvesző alkatrészek, ilyesmi).
Végül egy jótanács: ha irreálisan magas árú termékkel találkozol, nem kell megvenni. Ilyen egyszerű.
(Remélem e hozzászólásom már elég ON volt még a Te számodra is, kedves Füleske. Ja igen, új vendégként célszerű először olvasni, és csak utána tengelyt akasztani (ha egyáltalán) a Fórum legaktívabb és talán legtájékozottabb tagjával (természetesen nem magamra gondolok - ave LameXpert!)...)
Tesco
Elküldve: 2003. 03. 03. 10:30
Elküldve: 2003. 03. 03. 13:02
idézet:
Ezt írta mckay:
És mi újság az opportunity cost-tal (nagyon nagyon bocs de nem tudom a magyarul, égő :o )? Mert hogy nagyon praktikus hetente max. egyszer vásárolni, és nem pedig rohangálni pár forint haszonért szerte a városban....[/quote]
Praktikus. De ha pl. a paradicsom kilóját 300-ért adják, a piacon meg mondjuk 180-ért (Tesco gazdaságos téli ár), akkor lehet, hogy a fennmaradó 120-ból veszek majd' egy kiló paradicsomot, netán egy üres cd-vel többre futja. (És a paradicsom pl.-ul nem olyan termék, amit hetente veszel.)
A minőségbe meg kár belekötni. Nem csak a Tescoban fordul elő, a másik két szuper-hipermarketben is, hogy a többmázsányi zöldség akár két hétig is kint rohad a pulton, mert senki nem viszi, aztán jön a "nagy" leárazás, hogy 159 helyett 149 lesz x áru kilója.
A több szabadidőbe mondjuk igazad van. Ezt mindenki maga döntse el, melyik éri meg _neki_ jobban.
Elküldve: 2003. 03. 04. 00:48
idézet:
Ezt írta [Black]:
Praktikus. De ha pl. a paradicsom kilóját 300-ért adják, a piacon meg mondjuk 180-ért (Tesco gazdaságos téli ár), akkor lehet, hogy a fennmaradó 120-ból veszek majd' egy kiló paradicsomot, netán egy üres cd-vel többre futja. (És a paradicsom pl.-ul nem olyan termék, amit hetente veszel.)[/quote]
A spektrum - mint általában mindig - itt is két véglet között kínál számos olvasatot: van, aki tisztában van az árakkal (rászorult, mániákus, stb.), és van, aki nincs (nem rászorult, flegma, pökhendi, stb.). És persze ezek keveréke.
Viszont mindegyik tudatában van annak, hogy nem mind arany, ami Tesco. Vagyis van 2 ezer forintos egér 7 ezerért, de van 15 ezer forintos nyomtató 9999 forintért.
Ha ezt a nagyszámok törvényére emeled, és feltételezzük, hogy folyamatosan itt vásárol a delikvensünk, akkor az eredő átlagos. Ebben az esetben a fogyasztó nem nyert pénzt, de nyert időt, amit (mint már javasoltam volt) a kedvenc topicjai gyarapítására fordíthat.
Ha viszont csak akkor vásárol (mondjuk paradicsomot), amikor az átlagos ár alatti számot lát a leolvasóban(mondjuk 179 forintot), akkor nyer pénzt a családjának, de veszít a szabadidejéből. És a boltok utáni rohangálás végeztével holtfáradtan elalszik a híradó közben, és egyáltalán nem kattint a HWSW-re.![]()
Vagyis az ár és a szabadidő nem elválasztható fogalmak.
idézet:
Ezt is írta még [Black]:
A több szabadidőbe mondjuk igazad van.[/quote]
Vagyis a mondatod helyesen:
"Igazad van."
![]()
Black!
Bocs, nem akartam didaktikus lenni. Szóval kérlek, hogy ne is bántódj meg.
Csak azt fejtettem ki, talán túl hosszan, hogy Füleske problémája nem probléma. Mert hogy lényegtelen, hogy mennyi az a divatját múlt egerecske. HWSW-tag nem veszi meg, a többi meg kit érdekel!
Vagy én értettem félre a topikot?!?![]()
Mert ha igen, akkor LameXperttel és Zakoval már hárman vagyunk...![]()
Elküldve: 2003. 03. 04. 03:56
idézet:
Ezt írta lameXpert:
Tőled nem is vártam mást. Kösz.[/quote]
Utánozni nem ér ...
Még neked sem ...![]()
Zako :
Milyen élről beszélsz ? TÉNYLEG nem értem , amit irtál.Tudod , van olyan is , hogy vki nem érti a jogi szöveget.Nem mindenki jár egyetemre.Egzisztál , relevanciája, plusz olyan mondatszerkezettel irtad , hogy talán a jogászok sejtsék a lényeget.3- szori olvasás után a következőt bogoztam ki belőle: ez FIKÁZÁS. Igy olvasd a válaszom , asszem abszolút finom voltam.
Lamex válaszát értettem , de abból meg a LENÉZÉS szót bogoztam ki. Itt sem irtam semmi durvát , pedig UTÁLOM ha vki ezt csinálja.És ha ő itt az atyaúristen , akkor meg még a VISSZAÉLÉS szót is hozzáteszem.
A tesco - s irásod OK , értem . De ne hidd , hogy más multis MUNKAHELY jobb. Ezek ilyenek , ha tetszik , ha nem. Max ha nem lesz magyar munkaerő , jön a szlovák meg az ukrán , sőt hozzák ! Messze van az EU , minden téren.
Azt meg ne gondold , hogy ha bemegy a hozzánemértő emberke a kiskerbe , ott nem basszák át az agyát ezerrel.Tisztelet a kivételnek. A hozzánemértőnek meg hiába magyarázod , hogy szar , nem fogja elhinni.Őt CSAK az ár érdekli , semmi más.NEM érdekli az ár/érték arány.Ezért is irtam le az egér árát .
Ha válaszolsz , LÉGY SZIVES az érthető hangnemedet használd. Köszönöm !
Elküldve: 2003. 03. 04. 05:47
idézet:
Ezt írta mckay:
Ha ezt a nagyszámok törvényére emeled, és feltételezzük, hogy folyamatosan itt vásárol a delikvensünk, akkor az eredő átlagos.[/quote]
Éppen ez az. Nem kell folyamatosan itt vásárolni, de hagy döntse el a vásárló, mit hol kíván megvenni, és mi a fontosabb neki: a pénz, ami alkalomadtán nagyságrendekkel több lehet, mint 10-20-100 Forint, vagy az a tíz perc, amit azon spórolna, hogy nem megy le a piacra stb.
idézet:
Vagyis a mondatod helyesen:
"Igazad van."
[/quote]
Szerencséd, hogy ott a smiley!
(Röviden: nem szeretem, ha kiforgatják a szavaimat.)
idézet:
Black!
Bocs, nem akartam didaktikus lenni. Szóval kérlek, hogy ne is bántódj meg.
Csak azt fejtettem ki, talán túl hosszan, hogy Füleske problémája nem probléma. Mert hogy lényegtelen, hogy mennyi az a divatját múlt egerecske. HWSW-tag nem veszi meg, a többi meg kit érdekel![/quote]
Nem bántódtam meg... :confused:
Kicsit egysíkú látásmód...
idézet:
Vagy én értettem félre a topikot?!?![]()
Mert ha igen, akkor LameXperttel és Zakoval már hárman vagyunk...[/quote]
Ezt még visszaolvasom, most épp annyi időm volt, hogy válaszoltam Neked, ha már meg lettem szólítva.
Elküldve: 2003. 03. 04. 07:44
idézet:
Ezt írta Füleske:
Utánozni nem ér ...
Még neked sem ...![]()
........ TÉNYLEG nem értem, amit irtál........
Ha válaszolsz , LÉGY SZIVES az érthető hangnemedet használd. Köszönöm ![/quote]
1.idézet:
Végül egy jótanács: ha irreálisan magas árú termékkel találkozol, nem kell megvenni. Ilyen egyszerű.[/quote]
2.idézet:
Nyár éjszakán felkapott a szél.
Oly könnyű voltam, akár egy kis levél.
Magasra szálltam, és átölelt az ég.
Oly felhõtlen volt a kék.
Néztem a várost, békésen pihent.
Felülrõl úgy tűnt, zavartalan a rend.
Egy diszkóbárból dzsessz-rock hang kiszólt.
És kacsintott rám a hold.
Lebegtem az égen a belváros fölött.
Alattam csillogott a felosztott föld.
Távolban gyár és halvány csillagok.
Hallgattam a bölcs folyót.
Magasba szálltam, késõre járt.
Már látni véltem egy új kor hajnalát.
Mikor egy hang szólt az alsó rakpartról,
Éreztem, hozzám is szól.
Van még ki rosszkedvűen ébred,
Van még, ki holtvágányon áll,
Van még, ki gátlásoktól szenved,
Van még, ki megváltásra vár.
A földhözragadt ember dülöngélve járt,
A keresztezõdésnél tétován megállt.
Felnézett rám, és bár nem láthatott,
A szívébõl átkot szórt.
És hirtelen rám tört a félelem.
Éreztem, nem tart fenn többé semmi sem.
Zuhanni kezdtem, és az álom véget ért.
Oly távol van most az ég.
Van még ki rosszkedvűen ébred,
Van még, ki holtvágányon áll,
Van még, ki gátlásoktól szenved,
Van még, ki megváltásra vár.[/quote]
[ 2003. március 04.: lameXpert szerkesztette a hozzászólást ]
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."
Elküldve: 2003. 03. 04. 08:58
idézet:
Ezt írta lameXpert:
Nyár éjszakán felkapott a szél.
Oly könnyű voltam, akár egy kis levél.
Magasra szálltam, és átölelt az ég.
Oly felh?tlen volt a kék.
.
.
.
[/quote]
Ajaj, most már versek is... nem lesz ennek jó végeA végén tényleg semmit nem fog érteni szegény Füleske. Mindazonáltal én csak egy csekély értelmű medvebocs vagyok, ezért azt hiszem megkérdezem Róbert Gidát...
![]()
Elküldve: 2003. 03. 06. 14:29
idézet:
Ezt írta xyzzy:
Ezt azért nem kéne!
[/quote]
A békéscsabai Tesco transzferén találtam, gondoltam, megosztom veletek, hamár egy tescos gépen volt...
![]()
Elküldve: 2003. 03. 07. 08:09
idézet:
Ezt írta xyzzy:
Ezt azért nem kéne!
[/quote]
Ezzel csak annyit akart mondani, hogy UP.
![]()
Elküldve: 2003. 03. 07. 08:16
idézet:
Ezt írta [Black]:
Ezzel csak annyit akart mondani, hogy UP.
[/quote]
Persze lehet seven up!![]()
Elküldve: 2003. 03. 07. 12:06
Mondom neki, neámmá ilyent vegyél, mert akkor hozzám ne hozd javítani!!!
Persze hogy megvette a szerencsétlen, mert az 80+fába kapott még egy nyomtatót is...
Azóta gariban 3 hét alatt kicserélték már a savagét egy
tnt2 m64-re, és egy 10gigás vinyóra!
Mondom neki most sirály a cuccos. Ja amíg el nem felejtem, van benne valami érintkezési hiba, mert amikor nem indul el a gép, egy kis barátságos kocogtatásra meg már száguld is.
Nesze Neked.
Elküldve: 2003. 03. 07. 20:17
idézet:
Ezt írta lac1:
....Azóta gariban 3 hét alatt kicserélték már a savagét egy tnt2 m64-re, és egy 10gigás vinyóra!....[/quote]
Nem járt sokkal jobban...![]()
![]()
![]()
![]()
Elküldve: 2003. 03. 08. 06:47
Tipikusan az a jellemző, hogy a termékek árának kb 20%-a van az átlag kiskerár alatt. Csakhogy. Más tipikus termékek meg drágábbak. Ha egy tescozás után megnézed a total-t fel fog tünni, hogy végeredményében akár 20%-kal is többet költöttél annál, mint kellett volna. Csak ugye ott a reklám, hogy a tesco milyen olcsó. A tesco baromira nem olcsó. Az auchan sem a metro sem. Pár dologért egy tescoba nem érdemes bemenni, mert a termékig és onnan a pénztárig vezető utad szapora léptekkel is kb 1/2 óra.
További szrörnyű dolog az, hogy nagyon meg kell nézned mit veszel, mert jó eséllyel minden 3. nyúlásra _lejárt_szavatosságú_élelmiszert_ fogsz a kezedben.
Én is járok azért hypermarketbe. Az eurocener intersparjába kajáért. Ne az ár miatt. hanem azért mert a stég budapesten egyedülálló mutatványra képes: MOSOLYOGNAK ÉS KÖSZÖNNEK!!
számítástechnika. nemtom gefigyeltétek-e. de kb 8 éve tartja magát az az elméletem, hogy a low-end új pc ára 1000 azaz egyezer dollár. Aki ez alatt vásárol gépet, akkor csökkentett funkcionalitású terméket vesz amire az igaz pl, hogy kielégítő sebességgel a windows előző generációja fut csak rajta. Mindazonáltal nem kell lenézni a barebone systemeket, mert a word az excel elfut rajta, netezni levelezni lehet velük. Egy valamire odaérdemes figyelni: tudjanak 30 fps-sel divx5-ös filmet és dvd-lemezt full screen lejátszani, mert ez a probléma a vásárlás utáni 2. héten legkésöbb előjön
Aki játékgépet akar ócsóért annak ott a sony PS2 és az xbox. A PS2-höz van linux alapú internet appliance kit is, igy ideális számítógép azoknak akik le tudnak mondani a ringyóz mindenáron való használatáról.
Amúgy hazai szgép kereskedelem: higgyétek el a hardverek 60%-a ez a tesco típus. kb 35%-a a középkategórás alkatrész.
Ja és itt vagyok én, akit csúcskategóriás hardverek érdekelnek és ezért január 4-óta építem a kib*szott pc-t, a vége kb 500kHUF lesz
jelenleg van:
Athlonxp 2700/333
2x sasmsung 256Mbyte - ddr400
conner diamondmax 9+ (120 Gbyte, 8Mbyte cache)
Gigabyte maya II (R9700pro) - eredeti terv aiw radeon 9700pro volt
Asus A7N8X deluxe
feelV case (eredeti terv vapochill volt)
A sony DRU500A-t még vadászom.
Ezé' kapsz 5 db tesco 'gazdaságos'-t
És ha összeadom a szajré összeszedésének a telefonköltségét hát azis megvan egy ezres eddig. Szerintetek hány átlagember szán ennyi időt és energiát valaminek a megvásárlására? Az emberek 80%-a bekajálja azt a szart amit az orra elé tolnak.
What do stars do? They shine.(Yvaine)
Elküldve: 2003. 03. 08. 08:00
Te hozzáértő ember vagy, akinek a fontossági sorrendjén magas szinten áll az, hogy milyen az a vas, ami előtt X órát eltölt naponta a szobájában. (Igényesség.)
A laikus meg befárad valamelyik hipermarketbe, és megveszi a gépet, amin mondjuk a gyerek tud valamit játszani, esetleg önmaga megszerkeszt valami beadványt stb. a cége számára.
Vagy esetleg nincs fél éve arra, hogy összeüssön egy olyan dobozkát, amilyen Neked van, vagy hiányzik "má$$$valami"...
Ami lehet szakirányú tájékozottság is.
A szavatossági időt meg szerintem kitárgyaltuk. Ez a vevő felelőssége is, meg esetleg rossz hírét keltheti a cég(ek)nek.
Elküldve: 2003. 03. 08. 18:36
idézet:
Ezt írta [Black]:
Supposed Former Infatuation Junkie: igazad van, de:
Te hozzáértő ember vagy, akinek a fontossági sorrendjén magas szinten áll az, hogy milyen az a vas, ami előtt X órát eltölt naponta a szobájában. (Igényesség.)
A laikus meg befárad valamelyik hipermarketbe, és megveszi a gépet, amin mondjuk a gyerek tud valamit játszani, esetleg önmaga megszerkeszt valami beadványt stb. a cége számára.
Vagy esetleg nincs fél éve arra, hogy összeüssön egy olyan dobozkát, amilyen Neked van, vagy hiányzik "má$$$valami"...
Ami lehet szakirányú tájékozottság is.
A szavatossági időt meg szerintem kitárgyaltuk. Ez a vevő felelőssége is, meg esetleg rossz hírét keltheti a cég(ek)nek.[/quote]
Nézd, szerintem itt kicsit másról van szó. Arról inkább, hogy valaki tagja-e az információs társadalomnak vagy sem. A /.-n pont mult vasárnap tárgyaltak ki egy 63 oldalas cikket az M$ "túlélésével" kapcsolatban. A szerző azt fejtegeti egy fejezetben, hogy már a jelenben de a közeli jövőben a fejlett társadalmakban a hagyományos értelemben vett shoppingolás el fog tűnni. Az emberek a web segítségével fognak jószágokat vásárolni. Magyarán elolvasnak teszteket véleményeket és testemoinal-okat és hoznak egy döntést. Utána meglátogatnak egy webkatalógust és abban megkeresik a legközelebbi kiskerekedőt és ott vásárolnak. Esetleg mingyárt online tranzakcióval rendelnek, házhozszállítással kulcsrakészen. Pont a vásárlási szokások ilyetén változását felismerve vált a Dell a világ legnagyobb PC gyártójává/forgalmazójává.
És itt mutatkozik meg az a pofátlan előny, hogy te hozzáférsz ilyen rendszerekhez és jól tudod őket használni, miközben más ilyesminek a létezéséről nem is hallott. Aki nem képes használni ezt a technológiát az a jövőben a társadalom perifériájára szoruló vesztes lesz. Itt kb 5 oldalon keresztül azon megy az adomázás, hogy gazemberek tudatosan építve a magyar lakossag alacsonyfokú internet-penetrációjára milyen arcátlan módon tévesztik meg és károsítják meg azokat, akik kiszolgáltatottak azon okból, hogy információ-hiánnyal küzködnek. Én ezt nem pocsék áruzásnak nevezném, hanem tudatos, jól szervezett társadalomellenes bűncselekménynek, tömören LOPÁSnak.
What do stars do? They shine.(Yvaine)
Elküldve: 2003. 03. 08. 21:05
idézet:
Ezt írta Supposed Former Infatuation Junkie:
Nézd, szerintem itt kicsit másról van szó. Arról inkább, hogy valaki tagja-e az információs társadalomnak vagy sem. A /.-n pont mult vasárnap tárgyaltak ki egy 63 oldalas cikket az M$ "túlélésével" kapcsolatban. A szerző azt fejtegeti egy fejezetben, hogy már a jelenben de a közeli jövőben a fejlett társadalmakban a hagyományos értelemben vett shoppingolás el fog tűnni. Az emberek a web segítségével fognak jószágokat vásárolni. Magyarán elolvasnak teszteket véleményeket és testemoinal-okat és hoznak egy döntést. Utána meglátogatnak egy webkatalógust és abban megkeresik a legközelebbi kiskerekedőt és ott vásárolnak. Esetleg mingyárt online tranzakcióval rendelnek, házhozszállítással kulcsrakészen. Pont a vásárlási szokások ilyetén változását felismerve vált a Dell a világ legnagyobb PC gyártójává/forgalmazójává.
És itt mutatkozik meg az a pofátlan előny, hogy te hozzáférsz ilyen rendszerekhez és jól tudod őket használni, miközben más ilyesminek a létezéséről nem is hallott. Aki nem képes használni ezt a technológiát az a jövőben a társadalom perifériájára szoruló vesztes lesz. Itt kb 5 oldalon keresztül azon megy az adomázás, hogy gazemberek tudatosan építve a magyar lakossag alacsonyfokú internet-penetrációjára milyen arcátlan módon tévesztik meg és károsítják meg azokat, akik kiszolgáltatottak azon okból, hogy információ-hiánnyal küzködnek. Én ezt nem pocsék áruzásnak nevezném, hanem tudatos, jól szervezett társadalomellenes bűncselekménynek, tömören LOPÁSnak.[/quote]
Kicsit egyoldalú vagy és túlzóAmúgy mit szólsz a kínai piacokhoz?
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."
Elküldve: 2003. 03. 08. 22:11
"conner diamondmax 9+ (120 Gbyte, 8Mbyte cache)"
Tudomásom szerint a Conner mint márka megszünt, anno a Seagate vásárolta fel. Vagy most újraéledt ?
ON
Tescoban az akciós cikkek olcsóak, a többi már nem. Utánjárással gyakorlatilag minden megvehető a Tesco áránál olcsóbban máshol is. Ami meg nagyon olcsó, az olyan is.
Nálunk (Nagykanizsa) gyakorlatilag minden pang az ürességtől, ugyanakkor a Tescoban tömegek vannak, ergo rendesen tönkreteszik a többi boltot.
Amennyire észrevettem még mesterségesen fokozzák a boltban töltöt időt azzal, ha nincs sor, akkor egyre kevesebb pénztárt üzemeltetnek egészen addig, amíg lesz.
Aki számitógépet vesz itt, az meg is érdemli. Kis hozzáértéssel sokkal jobb gépet lehet összerakni kevesebb pénzből. Support meg dupla 0. Ez van, úgy látszik ez a jövő

Súgó
A téma zárva.