HWSW Informatikai Kerekasztal: Tesco - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tesco

#2321 Felhasználó inaktív   Ariadne 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 06. 09:36

Csatlakozom!  :D

Az étolaj, tejföl (a "tecsó minőség" piroscímkés legalábbis), vaníliás cukor, csokiparány és még jópár "gazdaságos" dolog teljesen normális minőségű. Régen a tecsó minőség őszilé is jó volt, de egy ideje nem lehet kapni. Tecsós baracklekvárt és száraztésztát viszont ne vegyetek, nagyon rosszak. Mindkettőt ki kellett dobnunk, pedig nem vagyunk pazarlós fajták, de ami ehetetlen, az ehetetlen...

Ja, és szilveszter előtt a szegedi tecsóban akartam venni dobozos majonézes salátát (kukoricasaláta, korhelysaláta, ilyenek), de egyes dobozok még teljesen fagyottak voltak, rendesen kemény volt az egész, és látszott benne a jég. Lehet, hogy csak kint volt hideg, mindenesetre nem vettem belőle, biztosan nagyon lerontja a minőségét a fagyás, és az ántsz sem szereti az ilyeneket szerintem...

Szerkesztette: Ariadne 2006. 01. 06. 09:40 -kor

Muszáj mindig megoldást találnunk? Nem élvezhetnénk egy kicsit a problémát?

#2322 Felhasználó inaktív   A.J. Crowley 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 06. 09:36

Tesco túra szalámi = Pick szalámi.
Ízre ugyanaz, kb 1000 Ft-tal olcsóbb kilónként.
Szeletelt tálcás: 2390 Ft/kg, egyben 1900/kg volt utoljára, mikor vettünk.
Pultnál nem lehet venni.
"Within me the beast starts to ROAR." - Sabaton

#2323 Felhasználó inaktív   DzsiAr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 06. 10:47

Idézet: Ariadne - Dátum: 2006. jan. 6., péntek - 9:36

... Régen a tecsó minőség őszilé is jó volt, de egy ideje nem lehet kapni...

Pl gyümölcsleveket Siófokon a Sió Eckes-ben is csinálnak (-tak?) a Tesconak, ahol a Sió leveket gyártják.
A valóság az, ami akkor sem tűnik el, ha már nem hiszünk benne.

#2324 Felhasználó inaktív   Ariadne 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 06. 10:48

Idézet: DzsiAr - Dátum: 2006. jan. 6., péntek - 11:47

Pl gyümölcsleveket Siófokon a Sió Eckes-ben is csinálnak (-tak?) a Tesconak, ahol a Sió leveket gyártják.

:up: Éljen a kiváló magyar termék!  :)

#2325 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 06. 11:34

Szó ami szó, lehet, hogy régen az összes teszkó gazdaságos termék gyenge volt, mára már (ha nem is mindenhol) kezdenek felzárkózni a nagyobb márkákhoz. Az, hogy olcsóbban adják, nem csak abból származhat, hogy gyenge minőségű a termék, hanem egyrészt átlépnek egy-két viszonteladót és nagykert (saját "kuckójuk" van jópár gyárban, üzemben, ahonnan még csak nem is nagykeráron hozzák el a cuccot, hanem [tényleges előállítási ár+gyártó cég haszonkulcsa] áron, a fuvarozást nagytételben, esetleg "teszkóközeli" cégekkel intézik, másrészt a kiterjedt hálózatnak és a kiterjedt vásárlóközönségnek köszönhetően megengedhetik maguknak, hogy a termékeiket az átlagos piaci árnál olcsóbban adják el (az eladott mennyiségnek köszönhetően így is megvan a hasznuk), valamint ugyanerre alapozzák a "bukó termék" politikájukat, pl. a DVD lejátszó csak 7990 forint, de akik emiatt jönnek be, nagyon kis százalékuk az, akinek a vásárlás végén csak egy játékos van a kosarában, a nagyobb rész megveszi a pengehármat meg a betmenvisszatért is a DVD mellé, esetleg bevásárol a hétvégére, vagy más műszaki/ruházati/egyéb cikket is vásárol. Szóval az olcsóságot nem kizárólag a gyenge árukban kell keresni. Akkora vevőközönségük, olyan kiterjedt hálózatuk van, és annyifajta terméket tartanak, hogy megengedhetik maguknak, hogy 139 forintért adják azt, ami máshol 159.

#2326 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 06. 14:02

Idézet

Tesco túra szalámi = Pick szalámi.

Azért ezzel vitatkoznék.Aminek az ára eltérő annak a tartalma is más szóval szerintem az az '=' azért kicsit erős. :)
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#2327 Felhasználó inaktív   Ariadne 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 06. 14:06

félig-meddig OFF: Azért a "gazdaságos" termékek lehetnének sokkal jobbak is ennél, még mindig gazdaságosként. Egy francia Auchanban vehetsz nagyon fincsi, Hit kekszhez hasonló "Auchan gazdaságos" csokis kekszből 99 centért 3 db 400 g-os (!) gurigát, meg tökéletes minőségű "gazdaságos" csokikat (pl. étcsokis-narancsos) 1-1,5 euróért (persze ők ált. 150-200 grammosban nyomják :) ), 1 kg fagyasztott kész paellát nagy kagylókkal és finom hallal 2 euróért, szintén fagyasztott tejszínes-parajos tőkehalfilét 1 euró körül, és még sorolhatnám... Sok ilyen ottani "gazdaságos" dobozú élelmiszer sokkal jobb volt, mint némelyik normál márka itthon - és megjegyzem, nem istenítem sem Franciaországot, sem a nyugatabbi országokat, megvannak a maguk hibái ugyanúgy (a műszaki cikkek pl iszonyú drágák), ez csak az én egyszerű empirikus tapasztalatom. A magyar Auchanban persze egyáltalán nincsenek ezek, még a "gazdaságos" barna csíkos,  :up: jellel ellátott (komolyan!) egyencsomagolást sem hozták át - kár érte...

teljesen ON: Egy ismerősöm gyártóként próbálta bejuttatni a termékét az egyik hipermarketlánchoz, én tőle hallottam először, hogy tényleg pontosan ugyanazt találod a dobozban (zacskóban), mint a márkás termék. Csak a gyártó kap mindenféle kedvezményt, ha hajlandó megválni a saját logójától-csomagolásától-márkanevétől, és hipermarketes színekben futtatni a termékét.

Szerkesztette: Ariadne 2006. 01. 06. 14:09 -kor

#2328 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 06. 14:28

Meg itt olyan is befigyel, hogy a külsős - nem teszkós - forgalmazóknak szerződött kötelességük x hetente y darab terméket olcsón benyomni az akciós újságokba/pultokra, különben arrébblökik őket a húsosfazéktól. Mert ebben is óriási üzlet van, sok forgalmazó bevételeinek jelentős részét az adja, hogy a teszkóban, ósünben, egyéb hipermarketekben kirakják a termékeiket. A legtöbb ember nagybevásárolni, sok pénzt elszórni megy le ilyen helyekre (én mondjuk gyakran bemegyek egy liter tejért, 10 deka felvágottért meg öt zsömléért is, mert szinte az áruház bejárata előtt rak le a busz a melóból hazajövet), de a nagy tömegre az a jellemző, hogy "bevásárolunk az egész hétre, meg némá, de óccsójé ez a panaszonik videó!" Lehet, hogy életükben nem vettek volna videót, ha csak márkaboltokban, műszaki kereskedésekben lennének kipakolva, mert minek mennének be ilyen drágaságokért, de így lementek vásárolni, a kocsiba befér, pénz is akad rá.

Ariadne: a félig-meddig offodhoz: Csinálhatnának jobb minőségű termékeket, de akkor nem tudnák olcsóbban eladni, vagy csak kis árkülönbséggel, mint a sarki ABC. Márpedig ha a sarki közértben ugyanannyi a tejkenyérherzszalámi, mint a tescoban, inkább leballagnak a sarokra, minthogy felpakolják az egész családot, és autózzanak gyakran kilométereket a fehérpiroskék barátainkhoz. Sok terméket meg nem lehet bukóáron adni, mert együtt bukik vele az áruház is.

#2329 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 06. 14:31

Idézet

a gyártó kap mindenféle kedvezményt, ha hajlandó megválni a saját logójától-csomagolásától-márkanevétől

ez már én is hallottam egy tűzközeli ismerősömtől, sőt a hajlandóságot lehet más módon is nyomatékosítani :)
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

Bravo

#2330 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 06. 17:27

Idézet: Ariadne - Dátum: 2006. jan. 6., péntek - 14:06

... én tőle hallottam először, hogy tényleg pontosan ugyanazt találod a dobozban (zacskóban), mint a márkás termék. Csak a gyártó kap mindenféle kedvezményt, ha hajlandó megválni a saját logójától-csomagolásától-márkanevétől, és hipermarketes színekben futtatni a termékét.

Hogy ez mennyire így van?
Elég megnézni a TESCO gazdaságos mikróba való pattogatott kukoricát. Kibontod a kék-piros mintás TESCO zacsit, benne ugyanaz a mogyi papírtasak van, mint a 15-20 Ft-tal drágább, de kívülről is mogyi termékben.
Rengeteg ilyen van, a TESCO nem gyárt semmit, vásárol más gyártóktól, ahogyan leírtad.
Gondolkoztál már ma?

#2331 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 06. 17:30

Idézet: carcass - Dátum: 2006. jan. 6., péntek - 14:31

ez már én is hallottam egy tűzközeli ismerősömtől, sőt a hajlandóságot lehet más módon is nyomatékosítani :)

Persze, közli az áruház, hogy ha nem megy bele a gyártó a bizniszbe, akkor viheti a saját termékeit is a polcokról.
Ilyen az élet.
Aztán a gyártó dönt, hogy mi éri meg neki jobban.
És az alapján cselekszik.
Nehogymár csak a kisembert szorítsák sarokba! Jól is van így, ez viszi előre a gazdaságot.
Gondolkoztál már ma?

#2332 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 06. 17:36

Idézet: Ariadne - Dátum: 2006. jan. 6., péntek - 14:06

félig-meddig OFF: Azért a "gazdaságos" termékek lehetnének sokkal jobbak is ennél, még mindig gazdaságosként. Egy francia Auchanban vehetsz nagyon fincsi, Hit kekszhez hasonló "Auchan gazdaságos" csokis kekszből 99 centért 3 db 400 g-os (!) gurigát, meg tökéletes minőségű "gazdaságos" csokikat (pl. étcsokis-narancsos) 1-1,5 euróért (persze ők ált. 150-200 grammosban nyomják :) ), 1 kg fagyasztott kész paellát nagy kagylókkal és finom hallal 2 euróért, szintén fagyasztott tejszínes-parajos tőkehalfilét 1 euró körül, és még sorolhatnám... Sok ilyen ottani "gazdaságos" dobozú élelmiszer sokkal jobb volt, mint némelyik normál márka itthon - és megjegyzem, nem istenítem sem Franciaországot, sem a nyugatabbi országokat, megvannak a maguk hibái ugyanúgy (a műszaki cikkek pl iszonyú drágák), ez csak az én egyszerű empirikus tapasztalatom. A magyar Auchanban persze egyáltalán nincsenek ezek, még a "gazdaságos" barna csíkos,  :up: jellel ellátott (komolyan!) egyencsomagolást sem hozták át - kár érte...

Nem nagyon van értelme összehasonlítani az EU-s bevásárlási lehetőségeket az itthoniakkal, mert nagyon más. Más a felvevőképesség, mások az igények, más a fizetőképesség, stb.
Gondolkoztál már ma?

#2333 Felhasználó inaktív   Ariadne 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 06. 17:48

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. jan. 6., péntek - 18:36

Nem nagyon van értelme összehasonlítani az EU-s bevásárlási lehetőségeket az itthoniakkal, mert nagyon más. Más a felvevőképesség, mások az igények, más a fizetőképesség, stb.

Ez igaz, különösen ami az igényeket illeti. Amíg megveszik az emberek a 300 Ft/kg virslit, addig fognak gyártani és eladni ennyiért - bár a fizetőképességet illetően érdekes, hogy az élelmiszerek egyes kategóriái kifejezetten olcsóbbak voltak. A hús mondjuk jóval drágább volt, a zöldség-gyümölcs is valamivel többe került, mint itt, de ott legalább gyönyörűen néztek ki, és télen is háromféle körtéből válogathat az ember. (Bár tudom, ez nem természetes, de a tecsó ehetetlen fonnyadt és penészes zöldségei-gyümölcsei sem azok...)

#2334 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 06. 19:12

Idézet

Jól is van így, ez viszi előre a gazdaságot

Pontosan.Asszem ez is az igazi kapitalizmus része.

Idézet

a 300 Ft/kg virslit

Asszem ehéten szerdán voltam utoljára az egri tecsoban, és "rendkívüli akcióban" volt a virsli kilója 76FT.Azétrt ez kicsit erős volt. :)

Bravo

#2335 Felhasználó inaktív   Joooe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 06. 19:19

Idézet: carcass - Dátum: 2006. jan. 6., péntek - 20:12

a virsli kilója 76FT.Azétrt ez kicsit erős volt. :)

:boa:
Kemény és kitartó munka idővel meghozza gyümölcsét. A lustasag azonnal.

#2336 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 06. 19:24

Idézet: Joooe - Dátum: 2006. jan. 6., péntek - 20:19

:boa:

Hát igen... :D

Bravo

#2337 Felhasználó inaktív   F4f0rg1 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 06. 19:34

Szilveszter elott 129Ft volt kiloja a virslinek a kereszturi Tescoban.
Vajon milyen osszetetelu lehetett? :boa:  :wc2:

#2338 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 06. 19:46

Idézet: F4f0rg1 - Dátum: 2006. jan. 6., péntek - 20:34

Szilveszter elott 129Ft volt kiloja a virslinek a kereszturi Tescoban.
Vajon milyen osszetetelu lehetett? :boa:  :wc2:

:up:  :D

Bravo

#2339 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 06. 19:47

Én még ekkora forgalmú topicot nem láttam.Hiába no, jó hely a gazdaságos...tele van élményekkel.

Bravo

#2340 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 06. 19:51

Egy biztos: nem sok húst láthatott. :D

RE: a tecsós virsli. :D

Szerkesztette: Etele 2006. 01. 06. 19:52 -kor

Téma megosztása:

• (149 Oldal)