HWSW Informatikai Kerekasztal: Tesco - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tesco

#2381 Felhasználó inaktív   kisködmön 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 01. 11. 21:14

Idézet: Ariadne - Dátum: 2006. jan. 11., szerda - 15:14

Szegény pontyok, hogy utálhatják a multikat. Kész állatkínzás, ahogy tartják őket. Nem veszek tőlük sose, nem akarok ezrek orra előtt napokig szenvedett állatot enni. Szeretem a halat, csak ne kelljen végignéznem a szenvedését, amíg állatból filé lesz... :help:

Assemmi.

Hogy utálhatják pl. Krúdyt. Még seholsem volt más, csak Nagycsarnok a Vámház körúton, meg étterem a Nagykörúton, és mindkettőben egy ugyanakkora medencében úszkáltak a pontyok, csak rámutatott kedvenc írónk, hogy na abból kérek egy hallevest, és lőn...

S hogy jön ez ide? Hát ahogy a multizás mindenre. :p
A szakemberek jogos keserve, hogy nem szabad figyelmen kívül hagyniok a haszontalan dolgokat.

#2382 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 11. 22:12

Idézet: kisködmön - Dátum: 2006. jan. 11., szerda - 22:14

Assemmi.

Hogy utálhatják pl. Krúdyt. Még seholsem volt más, csak Nagycsarnok a Vámház körúton, meg étterem a Nagykörúton, és mindkettőben egy ugyanakkora medencében úszkáltak a pontyok, csak rámutatott kedvenc írónk, hogy na abból kérek egy hallevest, és lőn...

Tudom, hogy  :offtopic: , de az avatarod mit ábrázol? :think:  :)
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#2383 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 00:45

Idézet: kisködmön - Dátum: 2006. jan. 11., szerda - 21:14

Assemmi.

Jé, Lamex és én azonos véleményen?
Kifordult a világ... :)
Gondolkoztál már ma?

#2384 Felhasználó inaktív   F4f0rg1 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 11:25

Szerintem allatkinzas, ahogy az elo halakat tartjak ezekben a bevasarlokozpontokban. Lehet hogy mashol is igy tartjak oket, es az eset nem Tesco specifikus, de eddig csak itt lattam ilyet. Annyira nincs oxigen abban a vizben, ahol taroljak oket, hogy szerencsetlen halak feljonnek "pipazni" a viz felszinere. Amikor ilyet csinalnak a halak, azt mar azt jelenti, hogy bizony rendesen kinlodik, mar-mar doglodik.  :(
Valoszinuleg mashol is igy tarjak a halakat feldolgozas elott, de ott legalabb nem csinalnak show musort a halak elet-halal tusajabol. :down:

#2385 Felhasználó inaktív   Ariadne 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 12:22

Idézet: F4f0rg1 - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 12:25

Szerintem allatkinzas, ahogy az elo halakat tartjak ezekben a bevasarlokozpontokban. Lehet hogy mashol is igy tartjak oket, es az eset nem Tesco specifikus, de eddig csak itt lattam ilyet. Annyira nincs oxigen abban a vizben, ahol taroljak oket, hogy szerencsetlen halak feljonnek "pipazni" a viz felszinere. Amikor ilyet csinalnak a halak, azt mar azt jelenti, hogy bizony rendesen kinlodik, mar-mar doglodik.  :(
Valoszinuleg mashol is igy tarjak a halakat feldolgozas elott, de ott legalabb nem csinalnak show musort a halak elet-halal tusajabol. :down:

Na pont erről beszéltem én is. Hal-dokló hal reality show, brrrr...
Muszáj mindig megoldást találnunk? Nem élvezhetnénk egy kicsit a problémát?

#2386 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 13:47

Idézet

Már megsemmisítették a Tescóban azokat az importtojásokat, melyek héja ürülékkel volt szennyezett. A Baromfi Terméktanács feljelentette a hipermarketlánc kártérítést kért lengyel beszállítójától.

Ürülékkel szennyezett tojás a Tescóban

Nagyon "menő" mostanában ez a fajta "szennyezés".

#2387 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 14:17

Idézet: F4f0rg1 - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 11:25

Rákérdezhetek?
Voltál már életedben nagy piacon halasnál?
Gondolkoztál már ma?

#2388 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 14:29

Idézet: Pikkolo - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 13:47

Gondolom, azért végigolvastad a cikket:

A mostani ügy mindenesetre tovább növeli a feszültséget az évi 1,5-2 milliárd darabos magyar tojáspiacon, mivel időközben a versenyhivatal árkartell gyanújával a hazai tojástermelők közös értékesítő szervezete ellen indított vizsgálatokat. A gazdálkodók cáfolják a vádakat.

Erről szól a cikk, csak tudni kell a sorok között olvasni.

Az lehet a helyzet, hogy ideszállítással együtt olcsóbban lehet adni a lengyel tojást, mint a magyart. Mert még mindig sokan akarnak az ithhoni termelésből megélni, 2-3x-os közvetítői láncon szeretnék, ha átmenne a termék. A TESCO meg nem szeretné (de behelyettesíthető bármelyik másik áruháznévvel).
És ebből áll a bál.

Az, aki valaha is látott tyúktojást, az tudja, 'hogyan jön világra' a tojás. Az ne mcsodálkozik rajta, ha csirkeszaros. Hiszen ha megvizsgálnák a magyar tojások héjának a felületét, SZERINTEM 95%-ban szinén lehetne találni ürüléknyomot rajta, legfeljebb nem vastagon látható módon. A szalmonellafeltőzés szempontjából viszont ez közömbös.

Ami kifogásolható a lengyel tojásban, az az, hogy esztétikailag nem szép látvány, ha a szép fehér héjú tojás barnás lesz.
Egy vidéki gazdasszony az ilyenen nem akad ki. Nagyanyám, anyám, és a feleségem is az ilyen tojásokat egyszerűen szappanos vízzel megmossa, pont ugyanúgy fogyaszthatók, mint a boltban fényesre súroltak.

Lehetett volna ez a cikk a Lidl ellen is, vagy a Plus ellen is (én ott láttam a tojás tömegének 1/4-ével megegyező mennyiségű tyúkszart tojáson legutóbb).
Gondolkoztál már ma?

#2389 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 15:06

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 14:29

Gondolom, azért végigolvastad a cikket:

A mostani ügy mindenesetre tovább növeli a feszültséget az évi 1,5-2 milliárd darabos magyar tojáspiacon, mivel időközben a versenyhivatal árkartell gyanújával a hazai tojástermelők közös értékesítő szervezete ellen indított vizsgálatokat. A gazdálkodók cáfolják a vádakat.

Erről szól a cikk, csak tudni kell a sorok között olvasni.

Neked miért kell megint mindenbe belekötni?  :down:
Igen, végigolvastam a cikket 3 helyen is.

#2390 Felhasználó inaktív   F4f0rg1 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 17:15

Macika:

Nem jarok piacra, igy a valaszom nem.
Ezekszerint ott is hasonlo a helyzet, ami igen sajnalatos. Ettol fuggetlenul a Tesconak nem biztos hogy ugyanugy kellene eljarnia a halak eseteben, mint egy egyszeru halarusnak a piacon.

#2391 Felhasználó inaktív   !Rooland! 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 17:35

Hello!
Nem tisztem és nem is áll szándékomban igazságot tenni a tojásügyben kialakult vitában.
De hozzászólnék mindkét oldalról, legfeljebb dupla hidegzuhany lesz belőle  :p

Macika érvelése nagyon helyénvaló. Valószínűsíthető, hogy gazdasági okok vezérlik a BT-t a lépéseikben.  Ha nehezen tudják gazdasági érdekeiket érvényesíteni, belekötnek mindenbe, amibe lehet. Hozzátenném: a konkrét esetben joggal, de ezt mindjárt részletezném kicsit alább.

Addig viszont felvetném: ha a magyar tojás szép, a lengyel meg szaros, akkor minek védeni a hazait, amikor, ha egy árban van a kettő, lelke rajta annak, aki a szarosat viszi haza. A szavidő manipulálása már kissé aggályosabb, sőt... :eek:

No, a másik oldal: valóban a tojás "születése" némi fekáliaszennyeződés kísérete mellett hajtódik végre ősidők óta (csak nem lehet szegény tyúkoknak beöntést adni, mikor szólnak, hogy itt az idő apukám  :D ).
A baromfi fekáliában erős kockázati tényező a szalmonella vírus jelenléte (+esetleges kóli fertőzés stb.). Az ép héj ezeket a fertőzéseket nem engedi bejutni a tojás belsejébe.
A fertőzés a sz*r lemosásakor kerül bele, ha nem megfelelő a technológia. Ugyanis pl. a sima vizes lemosás felpuhítja a héj szerkezetét és egyben a víz a baktériumokkal és vírusokkal együtt beszivárog a tojásba. Erre vegyszeres lemosás az ellenszer, vagy a felhasználás előtti közvetlen lemosás.
Az emberek viszont általában vásárlás után azonnal, rossz módszerrel teszik mindezt, növelve a betegség kialakulásának kockázatát (+erősen fertőző).
Ezért lépett életbe az a szigorú EU szabvány, mely szerint CSAK MEGFELELŐ TEECHNOLÓGIÁVAL LEMOSOTT, TISZTA, FERTŐZÉSMENTES TOJÁS hozható forgalomba. (még az uccsó piacon is, bár megnézném, az őstermelő hogyan takarít :D )
A BT-nek meg ezért van meg minden joga a puffogásra és ez az aduja a TESCO gazdaságpolitikája ellen  :respect: :up:

És végül csak annyi, hogy egyenlőre egyik felet se kiáltanám ki bűnbaknak, mert a kiszivárgott információk nagyon felületesek, általánosak. A konkrét eset megítélésére nem elegendők. Meglátjuk a végét :think:

Bocsi a hosszú  :offtopic: -ért

#2392 Felhasználó inaktív   !Rooland! 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 17:48

Halügyben:

Mindenki tudja, hogy az általunk elfogyasztott élőlények nem röhögve, vidáman mennek a halálba.
De nem hinném, hogy a többség szembesülni is akar vele.
Miért nem lehet az eladótérben tiszta akváriumban mondjuk csak 10-15 halat tartani, a többit meg a raktárban egy megfelelő méretű tartályban? :think:  :reklamacio:
A szívem szakad meg, amikor ilyet látok BÁRHOL  :(
Pedig horgászok. És megölöm. És megpucolom. És elkészítem. És megeszem (pont ilyen sorrendben :D )
De egyszer hal egye a májam, ha rosszhelyreszületett ellenfelemet kínoznám.

#2393 Felhasználó inaktív   kisködmön 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 20:30

Idézet: F4f0rg1 - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 17:15

Macika:

Ezekszerint ott is hasonlo a helyzet, ami igen sajnalatos. Ettol fuggetlenul a Tesconak nem biztos hogy ugyanugy kellene eljarnia a halak eseteben, mint egy egyszeru halarusnak a piacon.

Egyenlő pályák, egyenlő esélyek. :)

Én kerékpárral megyek. :p
A szakemberek jogos keserve, hogy nem szabad figyelmen kívül hagyniok a haszontalan dolgokat.

#2394 Felhasználó inaktív   kisködmön 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 20:31

Idézet: carcass - Dátum: 2006. jan. 11., szerda - 22:12

Tudom, hogy  :offtopic: , de az avatarod mit ábrázol? :think:  :)

Letöltöd és megnézed a nagy magyar diplomaosztót. :)

#2395 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 21:30

Idézet

Mindenki tudja, hogy az általunk elfogyasztott élőlények nem röhögve, vidáman mennek a halálba.

Hát igen.Bizonyára sokan látták közültek is a Frei T műsorát aminek a végén a vágóhídon lazán letaglózzák az éppen soron lévő delikvenst.  :eek: Elég durva volt.
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

Bravo

#2396 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 13. 03:43

Idézet: F4f0rg1 - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 17:15

Macika:

No igen, a halak jogaival eddig még egyik jogvédő társaság sem kezdett foglalkozni. Lehet, hogy ami késik, az nem múlik.
Hogy valamelyest visszaszerezzem a sosem létezett népszerűségemet itt a fórumon, elmondom, hogy egyáltalán nem vásárlok/fogyasztok élőhalat. Egészen egyszerűen, mert sajnálom őket, valamint az ízét sem szeretem. Ja, és gyerekkoromban (vagy 35 éve) egyszer a torkomon akadt egy szálka a halászléből, akkor olyan szinten összef*stam magam, hogy azóta csak én mehetek a halakhoz, ők nem jöhetnek hozzám.
Na szóval, amikor megyünk vásárolni a TESCO-ba, mindig elidőzök a halas akváriumnál, és nézegetem a szerencsétleneket. Hiába tudom, hogy a halak rendelkeznek az élővilágban a legrövidebb memóriával (az aranyhalak állítólag mindössze 3 mp-re képesek 'emlékezni' (már ha azt emlékezetnek lehet nevezni)), de én akkor is sajnálom őket.
Legutóbb, filozófikus hangulatomban elgondolkoztam rajta, hogy ha valaki bennünket, kényszerűségből összezsúfolódott, egymáshoz többé-kevésbé alkalmazkodó embereket szemlél kívülről, akkor vajon bennünket is sajnál-e.

Na de vissza a halakhoz. Semmivel nem lenne jobb (a halak szempontjából), ha eldugnák a vásárlók szeme elől az akváriumukat. Egyéni önzőség, strucc-effektus azt gondolni, hogy ha én nem látom, akkor az nincs.
Úgy ahogy a TESCO előtti időkben (piacra nem járó ember lévén) fel nem merült Benned, hogy esetleg a piacon a halaskofáknál milyen égbekiáltó igazságtalanság van (vagy évszázadnyi idő óta), úgy a TESCO-nál sme találnád kivetnivalónak, ha nem látnád.

Azt hiszem, nem a 'megnyugtatlak' a jó kifejezés, de hidd el, ha látnád az egyéb, emberi fogyasztásra szánt állatok életterét, akkor valószínűleg pontosan ugyanilyen égbekiáltó igazságtalanságot, állatkínzást emlegetnél.
Tehát ha volna a TESCO-nak saját, eladásra szán csirkékkel teli baromfiudvara a vásárlótérben, akkor igencsak arról is meglenne a véleményed (esetleg másoknak is). És a sort lehetne folytatni a haszonállatok egyenkénti felsorolásával.
Gondolkoztál már ma?

#2397 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 13. 08:15

Idézet: Pikkolo - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 13:47

Most egy nagykanizsai áruházban fagyasztott pulykahúsban találtak fagyott egeret :) Még fénykép is van róla, fake vagy valódi? :)

Találtam róla linket:

http://www.fn.hu/ind...d=14&cid=115030

rtlklub, még videó is van :)

http://www.online.rt.../?id=0601215519

Szerkesztette: Kory 2006. 01. 13. 08:17 -kor

#2398 Felhasználó inaktív   komi28 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 13. 08:44

Azt kellene megnézni amikor hozzák a halakat a multikba milyen állapotban vannak. Mennyire vannak összazsúfolva amiben hozzák. Hát ott sem úszkálnak vidáman, sajnos.
Mi lekvár helyett inkább pálinkát főzünk. Kicsit fura vele először a palacsinta, de meg lehet szokni!

#2399 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 13. 09:10

Idézet

egy nagykanizsai áruházban fagyasztott pulykahúsban találtak fagyott egeret

Sajnos nem elképzelhetetlen. :rolleyes:

Bravo

#2400 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 01. 13. 09:11

Ez mindenütt így van. Attól, hogy Te szeretnéd elfordítani a fejed és nem szembesülni vele, nem akarod látni pl. a húsospulton, csak 15 szenvedő pontyot, még nem lesz jobb a helyzet-annak a 15 pontynak sem. Csak akkor nem fogsz foglalkozni vele és mehet tovább minden.

A tojásról meg annyit, hogy a ZEU meg a többi esemény előtt nagyon sokáig úgy működött a dolog, hogy tojás ki, délután összeszed a sz*ros fészekből, ha látható nyomok vannak, akkor esetleg lemos, de egyébként meg felüt és elfogyaszt akár kikevert tojásnak, akár sütinek. A kacsatojást pedig sosem ettük meg. Élünk és jól vagyunk. Dehát manapság divat a bolhából elefántot csinálni és esetleg más ügy érdekében felhasználni :) .
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.