HWSW Informatikai Kerekasztal: Tesco - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tesco

#2521 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 21. 19:58

Ode kell figyelni, mert a márkás dolgoknak is van nagyáruházakba szánt termékük, ami nem biztos, hogy ugyanaz a minőség...
(Persze nem mindig van ez így)
Nálunk akkor jobb a helyzet, pl. amikor venni akartam, akkor egy B and D gyorságó teljes 2000forinttal volt olcsóbb a tescóban mint a kék bosh a szaküzletben...

#2522 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 21. 20:07

Idézet: roo760 - Dátum: 2006. jan. 21., szombat - 19:56

"húúúú de jó lenne egy DVD lejátszó hazára, jééé itt van pont egy a polcon noname xy akcióóóós 8e. Ft-ért, hát ez a hülyének is megéri, pont ezt akartam....2
Aztán otthon meg az istennek se úgy megy, mint amit elképzeltem  :D

Pár oldallal ezelőtt már kifejtettem erről az embertípusról a véleményem :) Szerencsére én büszkén állíthatom magamról, hogy "tudatos vásárló" vagyok (legutóbb, amikor a digigépemet vettem, előtte két hétig bújtam a hazai és külföldi fórumokat, teszteket, és nagyobb értékű vásárlások előtt ugyanígy teszek), és a családot, szűkebb ismerősi körömet is sikerült többé-kevésbé "átnevelni". A másik típus meg hajtja a hasznot a hipernek, úgyhogy végülis magával tol ki, nekem meg csak jót csinál ezzel, mert megveszi a sok gagyit jól, és ha az bekrepál, akkor újra meg újra megveszi ugyanazt, mert ákcijós. Az áruház meg nem félti a pénztárcáját, úgyhogy a normális termékeket is emberi áron adja. :cool:

#2523 Felhasználó inaktív   prepa 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 01. 21. 20:51

Idézet: Locutus - Dátum: 2002. aug. 20., kedd - 17:51

Majd akkor lestek, ha megjelenik a "TESCO gazdaságos AMD processzor"  :)
Mondjuk sokban nem különbözne a mostanitól...

:up:

#2524 Felhasználó inaktív   Ariadne 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 21. 21:36

Idézet: nyunyu - Dátum: 2006. jan. 20., péntek - 19:19

Na, akkor most raersz a heti nagybevasarlast megejteni a Tescoban :)

Ez lett volna a frappáns befejezés, valóban.  :nevet:

Azért szvsz tudatos vásárlóként is lehet időnként multiknál műszaki cikket venni. A szegedi Cora műszaki osztálya pl. elég korrekt, és a kistévémet és a Philips mindentevő DVD játékosomat is ott vettem, pedig nagyon kényes vagyok a minőségre és a garanciára is. Egyszerűen pont ott volt a legjobb áron az a típus, amit kinéztem szintén tesztek, fórumok, stb alapján.

Szgépnél viszont tényleg azt hiszem, ha komplett gépet vesz az ember, a garancia miatt érdemes egy helyen megvenni és össze is szereltetni velük - mert akkor nem nyűghetnek utólag azon, hogy biztos rosszul szerelte be a fószer otthon.  :)

Jaj, eszembe jutottak a tecsós konfigok... Legutóbbi gyöngyszem: "Internet PC + 1 év korlátlan szélessávú internethozzáférés, PC: 2,5 GHz Celeron proceszor, 256 MB RAM, 40GB HDD, Sony CD író" potom 100k-ért...  :oops: Bár aki ott akar gépet venni, annak ált. elég ennyi infó is, sőt, sok...  :p

Szerkesztette: Ariadne 2006. 01. 21. 21:42 -kor

Muszáj mindig megoldást találnunk? Nem élvezhetnénk egy kicsit a problémát?

#2525 Felhasználó inaktív   Joooe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 21. 22:00

Idézet: Ariadne - Dátum: 2006. jan. 21., szombat - 22:36

Azért szvsz tudatos vásárlóként is lehet időnként multiknál műszaki cikket venni. [...] Egyszerűen pont ott volt a legjobb áron az a típus, amit kinéztem szintén tesztek, fórumok, stb alapján.

Persze, ha pontosan tudod már, hogy konkrétan mit akarsz megvenni, akor végül is mindegy hogy hol. (Kivéve azt az esetet amit Pjotr jogosan felvettett)

De szerintem nem ez a normális eset vásárláskor, általában a vásárló (pl. én) nem ért ahhoz amit vesz (jobb eset ha igen, de ki ért mindenhez?), és talán sem lehetősége, sem ideje nincs, hogy fórumokat, vagy más szakmai információkat olvasgasson hetekig.

Szerintem normálisan úgy néz ez ki, hogy bemegy egy megbízhatónak megismert (vagy feltételezett :) ) szakboltba, szakboltokba, kikéri a (szakértő) eladó véleményét, akár több helyen, pontosan előadva, hogy neki mire van szüksége, és ennek tudatában közlik vele a lehetőségeket, ennek tudatában vásárol. Ha a dolog nem alkalmas arra amire neki kell, akkor van alapja reklamálni, hiszen mondta, hogy mire kell.
Kemény és kitartó munka idővel meghozza gyümölcsét. A lustasag azonnal.

#2526 Felhasználó inaktív   JA!KA 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 21. 23:17

Idézet: Ariadne - Dátum: 2006. jan. 21., szombat - 21:36

Bár aki ott akar gépet venni, annak ált. elég ennyi infó is, sőt, sok...  :p

:D  :D  :D
|||---[Thermaltake Soprano Silver]---[Thermaltake PurePower 480W]---[AMD Athlon 64 3000+ S754]---[MSI K8T800 Neo]---[1024 MB Kingston CL2.5]---[Thermaltake Hardcano 13]---[Chameleon Panel]---[MSI Ati Radeon X800 256MB DDR3]---[LG 4120B]---[Leadtek Winfast TVR 2000 Xp]---[HD0-Seagate Barracuda 160 GB]---[6*320 GB Western Digital Sata]---[StLabs PCI Sata 4 port]---||| ---[Microsoft Explorer 4.0]---[MS Multimedia keyboard]---[Philips 109B5]---[Creative 5.1]---|||

#2527 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 22. 14:02

de van másik eset is mint amit írtam, pl. vana Pioneernak a Dv 380 vagy hasonló számú dvd-je, ennek van egy négy számból álló nevű variációja ami tökugyanaz, csak a nagyáruházakba szánták és olcsóbb....

#2528 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 23. 03:34

Idézet: Pikkolo - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 13:47

Ürülékkel szennyezett tojás a Tescóban

Nagyon "menő" mostanában ez a fajta "szennyezés".

Na, kiderült, miért volt a paláver. Sejtettem, mint annak hangot is adtam. Jól benne van a BT.
De mostmár csönd van, megkapták, amit akarnak, tőlük vesszük majd (feltehetősen drágábban) a tojást.

http://www.felvasarl...ves/002723.html

És itt nehogy arra gondoljon bárki is, hogy sajnálom a magyar gazdáktól a pénzt, amit a tojásaikért kapnak! NEM!
Azokra kéne ráhűljön a bőr, akik több lépcsőben közvetítenek és a SEMMIÉRT húzzák le a népet!
És akik a 8-10 Ft-ért átvett tojásból a 18-20 Ft-os tojásokat 'csinálják'.
Gondolkoztál már ma?

#2529 Felhasználó inaktív   Joooe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 23. 12:44

Miért látod ettől igazolva, hogy "jól benne van a BT"?

Szerintem (szerencsére) kezd kialakulni egy olyan gyakorlat, hogy a vásárlók keresik a - jobb minőségű(nek tartott) - magyar élelmiszereket. A Tescotól is logikus lépés ennek meglovagolása, különösen egy minőséggel kapcsolatos botrány után.

Egyáltalán nem is értem, hogyan idézhette volna elő a dolgot a BT.  :think:
:idea: ahá már szinte látom ahogy a magyar termelők kommandós akciócsoportja az éj leple alatt a teherautó ponyvája alá mászik és csirkeszarral keni be a lengyel tojásokat. :D

#2530 Felhasználó inaktív   !Rooland! 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 23. 14:35

Idézet: Joooe - Dátum: 2006. jan. 23., hétfő - 12:44

:idea: ahá már szinte látom ahogy a magyar termelők kommandós akciócsoportja az éj leple alatt a teherautó ponyvája alá mászik és csirkeszarral keni be a lengyel tojásokat. :D

:lol:  :nevet:

#2531 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 23. 18:15

Miért látod ettől igazolva, hogy "jól benne van a BT"?

Mert már nem is olyan szaros az a lengyel tojás, ha ezentúl majd hazai forrásból kívánják megoldani a tojás-témát a TESCO-nál.
Gondolkoztál már ma?

#2532 Felhasználó inaktív   !Rooland! 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 23. 18:15

link

No itt egy példa a (Tescoban is) beégő figyelmetlen vevőkről.
Hát miért nem nézi meg, hogy mit vesz, könyörgöm? Ráadásul az orra előtt csomagolták be. Aztán háborog. Az ilyen megérdemli  :eek:

#2533 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 23. 18:22

Szerintem (szerencsére) kezd kialakulni egy olyan gyakorlat, hogy a vásárlók keresik a - jobb minőségű(nek tartott) - magyar élelmiszereket. A Tescotól is logikus lépés ennek meglovagolása, különösen egy minőséggel kapcsolatos botrány után.

Ez lenne az egészséges.
Na de ameddig (itt most nem épp a szaros tojásra gondolok, hanem pl. a MAGYAR TESCO-kban ma is kapható KÍNAI ALMÁRA) a külföldről behozott azonos, vagy jobb minőségű terméket megéri ugyanannyiért, vagy olcsóbban adni, mint az itthonról származóakat, addig valakiknek nagyon nem lenne szabad nyugodtan tökörbe nézni, ill. nyugodtan aludni.

Bevallom, nem tudom arra a választ, hogyan lehet kb. ugyanannyiért (vagy nemritkán kevesebbért) egy - az országhatártól számított 600 km-ről szálított - árucikk a polcon, mint az itthonról, 20 km-ről származó.
Gondolkoztál már ma?

#2534 Felhasználó inaktív   !Rooland! 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 23. 18:43

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. jan. 23., hétfő - 18:22

Ez lenne az egészséges.
Na de ameddig (itt most nem épp a szaros tojásra gondolok, hanem pl. a MAGYAR TESCO-kban ma is kapható KÍNAI ALMÁRA) a külföldről behozott azonos, vagy jobb minőségű terméket megéri ugyanannyiért, vagy olcsóbban adni, mint az itthonról származóakat, addig valakiknek nagyon nem lenne szabad nyugodtan tökörbe nézni, ill. nyugodtan aludni.

Bevallom, nem tudom arra a választ, hogyan lehet kb. ugyanannyiért (vagy nemritkán kevesebbért) egy - az országhatártól számított 600 km-ről szálított - árucikk a polcon, mint az itthonról, 20 km-ről származó.

Hála a fogyasztói szokások alakulásának, lassan (bár csak nagyon lassan) arrafelé megyünk, hogy védjük a hazai termelést, piacot.
Egyszerű példa a szlovák tej, tejtermékek kapcsán kirobbant botrány. Létrejött egy megállapodás, mely szerint a multik vállalják, hogy max. azonos áron hozzzák forgalomba ezeket a termékeket, mint a hazai legolcsóbb. Plusz feltüntetik, hogy xy termék magyar. Ezzel lehet alapozni a lokálpatriotizmusra, mely egyre szélesebb körben elterjed (nekik is haszon). Az emberek lassan megértik, hogy először "belülről" vásároljunk, kifelé adjunk el és csak nyomós okkal tegyük fordítva. Most is találkozunk rengeteg ellenpéldával, de legalább elindult valami a tudatos fogyasztás felé.

És miért olcsóbb messzebbről?:
-nagyobb dotáció (ergo erősebb piactámogatás állami részről)
vagy/és
-költséghatékonyabb gazdálkodás-értékesítési rendszer
vagy/és
-tán jobban kizsigereli a termelő réteget az adott ország kereskedelmi szekciója, mint nálunk

+ még gondolom min.150 összefüggés, melyet nem látok (nem vagyok közgazdász)

Szerk.: pl 1 liter tej Szlovákiából: szállítási ktsg: 18 tonnás kamionnal biztos elhoz kb 16 tonnát.
= 16.000 liter (doboz) tartós tej

Legyen 800 km-re. 40l/100 km= 320 l gázolaj x2 (vissza üresen :eek:  :eek: )= 640 l

640x230= 147.200 HUF(netto)
Legyen minden ktsg belevéve (gk amortizáció, sofőr fizu stb.): 147200x2,5= 368000/16000=  23Ft/doboz szállítási ktsg. Ennyi. És borzasztó vastagon számoltam, ráadásul kissé nagyobb távolsággal...
Ennyivel kell olcsóbban gyártsa, máris exportálja nekünk.

Szerkesztette: roo760 2006. 01. 23. 18:55 -kor

#2535 Felhasználó inaktív   JA!KA 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 23. 19:42

Nem ertem, az emberek keresik az akciokat eszetlenul,
mit gondolnak,mert lett olcsobb?
Ha egy pastetom vagy szalami eloallittasa 600 ft, es a polcon 120 ftert van,mit gondolnak, mi van benne? :reklamacio:

Szerintem egy fokig az emberek hibaja is, hogy ennyire nem figyelnek oda minosegre...
Es szerintem a helyzet eggyre rosszab lesz.

Szerkesztette: JA!KA 2006. 01. 23. 19:43 -kor

|||---[Thermaltake Soprano Silver]---[Thermaltake PurePower 480W]---[AMD Athlon 64 3000+ S754]---[MSI K8T800 Neo]---[1024 MB Kingston CL2.5]---[Thermaltake Hardcano 13]---[Chameleon Panel]---[MSI Ati Radeon X800 256MB DDR3]---[LG 4120B]---[Leadtek Winfast TVR 2000 Xp]---[HD0-Seagate Barracuda 160 GB]---[6*320 GB Western Digital Sata]---[StLabs PCI Sata 4 port]---||| ---[Microsoft Explorer 4.0]---[MS Multimedia keyboard]---[Philips 109B5]---[Creative 5.1]---|||

#2536 Felhasználó inaktív   Joooe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 23. 19:42

Idézet: roo760 - Dátum: 2006. jan. 23., hétfő - 19:43

Hála a fogyasztói szokások alakulásának, lassan (bár csak nagyon lassan) arrafelé megyünk, hogy védjük a hazai termelést, piacot.

:up: Úgy örülök, hogy nem csak én gondolom így :)

A szállítási költségekhez annyit tennék hozzá, hogy nem csak az üzemanyag árát kell számolni, de visszafele viszont nem kell mert általában úgy szervezik, hogy legyen visszfuvar, nem üresen megy. Szóval nagyságrendileg lehet, hogy stimmel.

A pontjaiddal is egyetértek  :respect:

A mezőgazdasági termékek árát elsősorban a ráfordított munka ára határozza meg, sokkal olcsóbb a munkaerő pl kínában, mint nálunk. Szerencsére egyébként, csak hát hátrányai is vannak.

Sajnos minőség tekintetében már a magyar mezőgazdaság is kezdi néhol "utolérni" a konkurenciát.

Vettünk már olyan csirkét (előre csomagolt, Metroban, nem tudom honnan származott, nem én választottam), hogy anyám ránézett, és aszongya ha akarjuk megcsinálja, de ő nem eszik belőle... és milyen igaza volt :D Úgy látszatra semmi baja egyébként, csak épp a - korábban említett - sajáttal összehasonlítva olyan mintha külön állatfaj lenne, egyszerűen undorító.

Szeretem a hasam, nekem ebben fontos a minőség :D

szerk: úgy belegondolva ez elég  :offtopic:
Bár én semmi rosszat nem látok abban, ha felmerül valami akkor sodródunk kicsit az árral :D
Azért bocsi az offolásért,  ha valakit zavar.

Szerkesztette: Joooe 2006. 01. 23. 19:53 -kor

#2537 Felhasználó inaktív   JA!KA 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 23. 19:43

Idézet: Joooe - Dátum: 2006. jan. 23., hétfő - 19:42

:up: Úgy örülök, hogy nem csak én gondolom így :)

A szállítási költségekhez annyit tennék hozzá, hogy nem csak az üzemanyag árát kell számolni, de visszafele viszont nem kell mert általában úgy szervezik, hogy legyen visszfuvar, nem üresen megy. Szóval nagyságrendileg lehet, hogy stimmel.

A pontjaiddal is egyetértek  :respect:

A mezőgazdasági termékek árát elsősorban a ráfordított munka ára határozza meg, sokkal olcsóbb a munkaerő pl kínában, mint nálunk. Szerencsére egyébként, csak hát hátrányai is vannak.

Sajnos minőség tekintetében már a magyar mezőgazdaság is kezdi néhol "utolérni" a konkurenciát.

Vettünk már olyan csirkét (előre csomagolt, Metroban, nem tudom honnan származott, nem én választottam), hogy anyám ránézett, és aszongya ha akarjuk megcsinálja, de ő nem eszik belőle... és milyen igaza volt :D Úgy látszatra semmi baja egyébként, csak épp a - korábban említett - sajáttal összehasonlítva olyan mintha külön állatfaj lenne, egyszerűen undorító.

Szeretem a hasam, nekem ebben fontos a minőség :D

:up:  :up:  :up:

#2538 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 23. 19:53

[QUOTE]Legyen 800 km-re. 40l/100 km= 320 l gázolaj x2 (vissza üresen eek.gif  eek.gif )= 640 l
ez komolyan gondolod? kizárt hogy üresen menjen, ennyire ők se hülyék, :rolleyes:
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#2539 Felhasználó inaktív   JA!KA 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 23. 20:00

[quote name='carcass' date='2006. jan. 23., hétfő - 19:53'] [QUOTE]Legyen 800 km-re. 40l/100 km= 320 l gázolaj x2 (vissza üresen eek.gif  eek.gif )= 640 l
ez komolyan gondolod? kizárt hogy üresen menjen, ennyire ők se hülyék, :rolleyes: [/quote]
Van benne valami.!

#2540 Felhasználó inaktív   !Rooland! 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 23. 20:55

Idézet: roo760 - Dátum: 2006. jan. 23., hétfő - 18:43

Legyen 800 km-re. 40l/100 km= 320 l gázolaj x2 (vissza üresen :eek:  :eek: )= 640 l

Kedveseim!
Kiragadtam saját idézetem, melybe sikerült belekötnötök.
Szerintetek mi a l*f**znak van az a kettőt szemeit kiejtő pondró a mondatom mögött?
No?...

Talán mert ironikusan írtam (ami ugye ellentéte annak, melyet a szavak hordoznak) bazzzzzz....

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.