HWSW Informatikai Kerekasztal: Tesco - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • 136
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tesco

#2661 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 27. 15:42

Idézet: debaj - Dátum: 2006. jan. 27., péntek - 8:42

Ha meg a melós megtagadja az átcímkézést, annál a kirúgásnál nincs kamera, nincs újságíró. Ha a papírjára azt írják, hogy "szükségszerű létszámleépítés", akkor onnantól pattogni sem igen tud.

Hát persze, így megy ez.

Tudnám, hogy hol élnek egyesek!
Gondolkoztál már ma?

#2662 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 27. 16:03

Idézet: roo760 - Dátum: 2006. jan. 27., péntek - 10:26

Látom, szép vita kerekedett itt közben.

Macika:
No először is a húsról: valóban az Intersparban esett meg velem mindkét eset. Egyszer néhány éve általuk csomagolt, darabolt húst vettem. Másnap akartam megcsinálni és kibontva megcsapott a kellemes illat. A tálca alján lévő itatóspapír meg tökig volt véres lével. Érdekes, ha a húsboltomban vásárolok, az a cucc nem döglik meg 1 nap alatt.
A másik most volt szeptemberben: előreszeletelt karajt vettünk, nagyon szépen becsomagolt, guszta cucc volt. Kibontva, ahol a szeletek összeértek, zöldes színe volt. Visszavittem, szó nélkül fizettek, na de mégis.
Gondolod, csak az egyik multi csinál ilyet, a másik nem? És az Interben nincs címke, raktárjegy, árukísérő lap?
És egy szóval se mondtam, hogy ne vásárolj a multiban, mert minden szemét. Csak annyit, hogy VAN AMIT NE ott vegyél. Legalábbis én így teszek. Ez igaz mindegyik multira!
A TESCOBAN is volt már qrva büdös a húsospolcok környékén, gondolom nem a konzerv rohadt. Vagy az orrom hazudott (de én hiszek neki).

Tanult szakmámból adódóan tudom milyen betegségek kaphatók el hústól, tejterméktől. És még csak extrém hiba sem kell ehhez. Elég hozzá egy kis  hűtőláncmegszakadás, kissé hosszabb állás, mint ami kívánatos lenne. Nem viccből vannak rá szabályok. Félre ne érts, nem vagyok egy steril Jackson-szindrómás ember, de a potenciális veszélyt igyekszem elkerülni. A baktériumok nagy többsége 30percenként duplázza önmagát nem megfelelő tárolási körülményeknél. Hűtve ez az idő jócskán hosszabbodik de elég idő alatt ott van a romlási folyamat határértékén. Ráadásul a jelenlétüket csak jó esetben kíséri látványos fizikai változás, rossz esetben csak alig észrevehető jelek mutatják. Na ezt én nem kockáztatom, ha nem muszáj.

Természetesen ez nem azt jelenti, hogy minden, ami lejárt, biztos romlott és megbetegít, de bizonyos friss fogyasztású termékek esetében a kockázat jelentősen megnő.

Az első tizenx soroddal maximálisan egyet tudok érteni, annyi kis kiegészítéssel, hogy az Interspar igencsak messze van attól, amit én (de lehet hogy még páran) 'multi'nak tekintünk. Ezen az alapon a CBA láncot is lehetne multinak titulálni, mégsem merném jó lélekkel rámondani, hogy multi lenne.

Az a baj, hogy megint oda jutottunk, hogy egy hsz-ben kiöntjük - témától függetlenül - az összes bajunkat, amit kereskedelmi egységtől szereztünk be, függetlenül attól, hogy:
- hol, milyen cégnél
- milyen termékkel
- milyen okból
történt.

Teljesen egyetértek Veled, hogy amennyiben a hűtőláncban van AKARATLAN (de akár felelőtlenségből is) hiba, akkor muszáj vinni a balhét.

Ebben semmiféle hitetlenkedésem nincs, hiszen nem azt írtam, hogy nem hiszem el, hogy ne fordulhatna elő, hogy megromlik egy termék, mielőtt az értékesítenék.

Ami állítás(ok) ellen protestálok, az a vevők SZÁNDÉKOS átverése az igazán nagy multi-áruházaknál, olyanoknál, ahol egészen egyszerűen nem éri meg SZÁNDÉKOSAN szabálytalankodni, mert mindennek olyan nyilvántartási rendszere van, ami nem teszi sem igazán lehetővé sem rentábilissé a csalást.

De akinek fogalma sincs, milyen nyilvántartás megy egy ilyen helyen, az úgyis a kis saját álomvilágában létező elképzelést fogja görcsösen, igazként hirdetni.

Szerkesztette: *Macika* 2006. 01. 27. 16:04 -kor

Gondolkoztál már ma?

#2663 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 27. 16:13

Idézet: roo760 - Dátum: 2006. jan. 27., péntek - 10:26

Átcímkézés: tegnap este szedtem elő a múltkor vett parenyicát. 2 címke volt rajta, a felsőn nem volt fogyaszthatósági idő feltűntetve, csak a csomagolás dátuma. Nagyon nem zavart, füstölt sajt, vákumcsomiban, úgyhogy ennek baja tuti nem volt, de azért érdekes... Jövő héten fotómasinával megyek be a TESCO-ba és csak neked csinálok pár (állítólag nem létező átcímkézett sajtról) fotót. Bár úgyis azt mondod majd, hogy PHOTOSHOP.

Na igen, itt kezdődik a baj. Mindenki azt hiszi, hogy minden foci, amihez mindenki ért.
És akkor jön egy Parenyica, amin rajra van a gyártási idős matrica, majd rákerül a vonalkódos, eltarthatósági idős matrica (amin gyártási időként ugyanannak kell szerepelnie, mint az első címkén), és kész az összeesküvés-elmélet, meg az átverés bizonyítéka.

Kár, hogy Te is hagyod magad a hisztikeltéssel befolyásolni, mert eddig igen értelmes dolgokat írtál.
Gondolkoztál már ma?

#2664 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 27. 16:35

Idézet: gxa - Dátum: 2006. jan. 27., péntek - 11:26

Én nem hiszem, hogy az ottani és itteni Tescok felépítése (szervezeti, technikai értelemben) jelentősen eltér. Tehát ha ott megcsinálták (vmilyen okból, vmilyen módon), akkor ugyanúgy esélyes itthon is. A Te példáddal élve: a fegyver ugyanúgy el fog sülni, akár Szlovákiában, akár itthon húzom meg a ravaszt.

Nem hiszed.
OK.
De gyakorlatilag SEMMIT sem tudsz róluk. Sem az itthoniról, a kintiről meg aztán pláne nem!
(Félre ne érts, én se sokat, csak én nem engedem, hogy így elvigyen a ló, hogy azt higgyem, értek hozzá és kinyilatkoztatásokat tehessek, pusztán csak azért, mert kilogikázom, hogy ha egyszer valakinek büdös a szája, akkor akár a lába is lehet büdös (a Te olvasatodban BIZTOS büdös a lába is).

Lehet, hogy én is értek a síugráshoz, ha végignézek egy 3órás közvetítést a síugró/sáncversenyről?. Vagy lehet, hogy mégis kitörném a nyakamat 4 m után?
Szerintem nem kell azt képzelni magamról, hogy el tudok készíteni egy 'Fasírozott zergelapocka kardamonnal, vargányagombával' nevű költeményt, csak azért, mert egyszer már ettem olyat és k. finom volt. :)

A fegyverre.
Nem erről volt szó, hanem a társadalmi különbségről, ami az egyik ország lakosságának engedi, a másikénak nem ugyanazt a dolgot. Ráadásul szinte teljesen megegyező történelmi háttérrel, tulajdonképpen közel 'csereszabatos' állampolgárokkal.
Gondolkoztál már ma?

#2665 Felhasználó inaktív   !Rooland! 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 27. 16:48

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. jan. 27., péntek - 16:03

Az a baj, hogy megint oda jutottunk, hogy egy hsz-ben kiöntjük - témától függetlenül - az összes bajunkat, amit kereskedelmi egységtől szereztünk be, függetlenül attól, hogy:
- hol, milyen cégnél
- milyen termékkel
- milyen okból
történt.

Teljesen egyetértek Veled, hogy amennyiben a hűtőláncban van AKARATLAN (de akár felelőtlenségből is) hiba, akkor muszáj vinni a balhét.

Ebben semmiféle hitetlenkedésem nincs, hiszen nem azt írtam, hogy nem hiszem el, hogy ne fordulhatna elő, hogy megromlik egy termék, mielőtt az értékesítenék.

Lehet, hogy ez  :offtopic: jelen esetben, de az élet sem csak Tesco beszerzésekből áll. Ezért gondoltam (botor módon) megosztani néhány meglátásomat. Ha valóban nagyon off volt, kérlek vegyétek figyelmen kívül.

Idézet

Ami állítás(ok) ellen protestálok, az a vevők SZÁNDÉKOS átverése az igazán nagy multi-áruházaknál, olyanoknál, ahol egészen egyszerűen nem éri meg SZÁNDÉKOSAN szabálytalankodni, mert mindennek olyan nyilvántartási rendszere van, ami nem teszi sem igazán lehetővé sem rentábilissé a csalást.

Nem azt állítottam, hogy a TESCO (vagy bármely más lánc (ne legyen multi)) központi utasítására történnek átverések.
Hanem lokálisan 1-1 helyi istenkirálycsászár követi el ezeket félve a feletteseitől, saját hibáját leplezendő, beleszarva abba, hogy ő épp egy multi hírnevét sározza. És abba is (lehet tudatlanságból), milyen e.ü.-i következményei lehetnek. Megteszi, mert a saját bőréből csak 1 van, azt "kell" védeni.

A kis húsboltos pedig (ha van esze, mert ha nem, úgyis hamar meghal) tulajdonosi szemlélettel bír a dolgaira odafigyelni. Nem mer ilyennel átverni, tudja, hogy hamar híre megy oszt nyekk. De a multihoz akkor is újra elmegy az átlag, ha átverték. Az átverőt (üzletlánchelyiistenkirálycsászárboltvezetője) egyébként ez se nagyon érdekli.

Idézet

De akinek fogalma sincs, milyen nyilvántartás megy egy ilyen helyen, az úgyis a kis saját álomvilágában létező elképzelést fogja görcsösen, igazként hirdetni.

Ha most azt mondanám, hogy jelenleg teljes hatáskörű raktárvez. vagyok egy nem kis cégnél, úgy tűnnék, mint a Havas Henrik. Pedig igaz. Mégis, ha nem családi cégről lenne szó és nem lennék ilyen hülye becsületes, az épületet is el tudnám lopni. Szigorú raktárkezelő progi, könyvelői odafigyelés, ISO ide vagy oda... (És mivel az én dolgom a lukak betömése, az én dolgom ezek megakadályozása, ismerem a réseket is, amikre figyelnem kell. De egyedül átlátom, így nehezebb átverni. Nyiss új topicot, írok ezt-azt az agyonszervezett-ellenőrzött tejipari "multi"-ról, mit hogy lehetett lopni, csalni, dolgozói hanyagságot, hibát eltűntetni)

És az is igaz, hogy a cégem (kényszervállalkozás :D ) polcszervizelt Tescoban, Metroban, Intersparban is kb. 1 évig (hála az égnek nonfood cuccokat), láttam ott érdekes dolgokat.
Nem is nagyon fájt, amikor bebukott  :D
De ez már szerintem is nagyon  :offtopic:

#2666 Felhasználó inaktív   !Rooland! 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 27. 17:06

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. jan. 27., péntek - 16:13

Na igen, itt kezdődik a baj. Mindenki azt hiszi, hogy minden foci, amihez mindenki ért.
És akkor jön egy Parenyica, amin rajra van a gyártási idős matrica, majd rákerül a vonalkódos, eltarthatósági idős matrica (amin gyártási időként ugyanannak kell szerepelnie, mint az első címkén), és kész az összeesküvés-elmélet, meg az átverés bizonyítéka.

Kár, hogy Te is hagyod magad a hisztikeltéssel befolyásolni, mert eddig igen értelmes dolgokat írtál.

No akkor sorban:

A focihoz egyáltalán nem értek, csak szeretnék egyszer össznépi hallelujában résztvenni, magyarként kevés eséllyel  :D

A Parenyicán Tesco címke volt leragasztva Tesco címkével. Az alsón 351 Ft volt árnak, a felsőn 350 Ft.
Lehet, hogy az ÁFA változás miatt. De ezt a számok tükrében kétlem. Egyéb infókat nem tudtam összehasonlítani, sajnos nem látszott. Ezért nem küldtem be rögtön.
Sajnos az sem látszott, mi volt az eredeti címkén az eredeti dátum. Hát én mint vásárló joggal gyanakodtam volna, ha nem ismerném ezen termék jellemzőit. Így nem zavart (mellesleg kibontás után azért alapos érzékszervi vizsgálatnak vetettem alá).

Macika!
Én is értelmes embernek tartottalak (most is, érveid meggyőzőek), de hidd el, hogy amit nem tapasztaltál, attól még lehet, hogy van. Jó pap is holtig tanul.
Végezetül 1 gyors példa: őseink nem ismerték a mikrobiológiát. Megitták a TBC-s tejet. Fingjuk nem volt arról, hogy miért köhögnek és halnak meg akár 10 évesen. A tejtől??? Ki hallott már ilyen marhaságot?
Aztán jött Pasteur....(pasztőr) :respect:

#2667 Felhasználó inaktív   gxa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 27. 17:52

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. jan. 27., péntek - 17:35

Nem hiszed.
OK.
De gyakorlatilag SEMMIT sem tudsz róluk. Sem az itthoniról, a kintiről meg aztán pláne nem!
(Félre ne érts, én se sokat, csak én nem engedem, hogy így elvigyen a ló, hogy azt higgyem, értek hozzá és kinyilatkoztatásokat tehessek, pusztán csak azért, mert kilogikázom, hogy ha egyszer valakinek büdös a szája, akkor akár a lába is lehet büdös (a Te olvasatodban BIZTOS büdös a lába is).

Valóban nagyon keveset tudok róluk, ezt elismerem  :respect:
De komolyan érdekel (nem vicc!): mi a különbség a két országbeli Tescok között, ami az egyikben lehetővé teszi az ilyen visszásságokat, a másikban pedig lehetetlenné? Nemzetközi cég, nem franchise rendszerben működik, tehát elvileg a szervezeti felépítésnek lényegében egyeznie kéne  :think:
Még 1x: én nem azt mondtam, hogy itthon is megtörtént, hanem csak azt, hogy a lehetősége és a motivációja a dolognak itthon is ugyanúgy adott.

Idézet

A fegyverre.
Nem erről volt szó, hanem a társadalmi különbségről, ami az egyik ország lakosságának engedi, a másikénak nem ugyanazt a dolgot. Ráadásul szinte teljesen megegyező történelmi háttérrel, tulajdonképpen közel 'csereszabatos' állampolgárokkal.

Ezt ne mondd egy szlováknak :D

#2668 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 27. 18:26

Idézet: gxa - Dátum: 2006. jan. 27., péntek - 17:52

1. Valóban nagyon keveset tudok róluk, ezt elismerem  :respect:
De komolyan érdekel (nem vicc!): mi a különbség a két országbeli Tescok között, ami az egyikben lehetővé teszi az ilyen visszásságokat, a másikban pedig lehetetlenné? Nemzetközi cég, nem franchise rendszerben működik, tehát elvileg a szervezeti felépítésnek lényegében egyeznie kéne  :think:
Még 1x: én nem azt mondtam, hogy itthon is megtörtént, hanem csak azt, hogy a lehetősége és a motivációja a dolognak itthon is ugyanúgy adott.

2. Ezt ne mondd egy szlováknak :D

1. Nem a TESCO-k között vannak különbségek, hanem az országok SAJÁT szabályzásai/törvényei között. Na meg az emberek hozzáállása között.
Ne feledd, a szlovákoknál pár éve a lázadozó/romboló cipészekre ráküldték a szlovák katonaságot, rendesen, éles fegyverrel, ahogy azt kell.
Nagyjából el tudod képzelni, milyen nemzetközi visszhangja lenne NÁLUNK, ha ráhívnák a közel 700ezres cipésztársadalom párszáz (esetleg párezer) fős képviselőire a magyar katonaságot?

Igen, jól sejted, nem akkora, mint a Szlovákoknál volt.

2. Nem úgy értettem, hanem úgy, hogy mindvégig elnyomottak voltunk mindketten az átkosban az oroszok miatt, ugyanannyi ideig, szinte ugyanazok, vagy legalábbis nagyon hasonlóak voltak a napi problémáink.
Gondolkoztál már ma?

#2669 Felhasználó inaktív   kisködmön 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 01. 27. 19:41

Idézet: gxa - Dátum: 2006. jan. 27., péntek - 17:52

De komolyan érdekel (nem vicc!): mi a különbség a két országbeli Tescok között, ami az egyikben lehetővé teszi az ilyen visszásságokat, a másikban pedig lehetetlenné?

Talán azok az emberek, akik olyanná teszik, amilyen?  :think:
A szakemberek jogos keserve, hogy nem szabad figyelmen kívül hagyniok a haszontalan dolgokat.

#2670 Felhasználó inaktív   gxa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 28. 00:34

Macika: szerencsére (vagy nem :) ) nem Szlovákiában élek, ezért valóban napi szinten nem érintkezem velük. Szerintem a törvényi szabályozás itt keveset számít, mert itt mindkét országban törvénytelen cselekményről van szó. Persze konkrétabb dolgot csak az tud mondani, aki több szempontból össze tudja hasonlítani a két országot, és ez nem én leszek  :respect:
LameX: esetleg vmi konkrétum, ahogy Macika is megtisztelt azzal, hogy írt ilyet?

#2671 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 28. 03:37

Idézet: gxa - Dátum: 2006. jan. 28., szombat - 0:34

Macika: szerencsére (vagy nem :) ) nem Szlovákiában élek, ezért valóban napi szinten nem érintkezem velük. Szerintem a törvényi szabályozás itt keveset számít, mert itt mindkét országban törvénytelen cselekményről van szó. Persze konkrétabb dolgot csak az tud mondani, aki több szempontból össze tudja hasonlítani a két országot, és ez nem én leszek  :respect:

Huhh, lehet, hogy kicsit hosszabb leszek.
Más a két ország, sok mindenben eltérünk, de azért valahol ugyanaz a bolhás kutya vagyunk mindketten, csak valamiért kicsit máshogyan, kicsit jobban haladnak észak iszomszédaink sokmindenben (sokmindenben meg mi).
Az emberek (és vele együtt a társadalom is) valahogy jobban változnak északi szomszédunknál abba az irányba, amit ÉN szubjektív módon elképzelnék JÖVŐnek számunkra (is).
El lehet gondolkozni, miért érzem ezt így, de ameddig egyedül vagyok vele, addig nem érdemes.
Lehet, hogy az is belejátszik, hogy a szlovák kormány kicsit felnőttebnek tartja polgárait, lehet, hogy belejátszik az is, hogy nálunk talán egy hangyányival magasabb az életszínvonal (de mint látjuk, ez pont a széthúzáshoz vezet, ahelyett, hogy összefognánk a jobbért), de mindenesetre két nagyon hasonlatos országról van szó.

Mindezek ellenére csak azért, mert egy BÁRMILYEN okból megtévedt csapat csinált valami hülyeséget, attól még SEMMI jogunk nincs, hogy teljesen alaptalanul, gondolkodás nélkül huhogva átültessük hazai környezetbe - bármikor bekövetkezhetőnek tartva - ezt a szabálytalanságot.

Mert bár igaz, hogy Thaiföldön is van TESCO áruház, ám attól még itthon vajmi kevés az esély, hogy tsunamitól kelljen tartanunk. :)
Gondolkoztál már ma?

#2672 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 01. 28. 07:57

Akkor minek a rengeteg hús? A forgalmi mennyiségtől korlátozni kell, nem pedig a látványt csinálni, hogy mekkora a cége... :omg: K** sok multi van MO-n, talán elfelejtette vagy az igazi vezető az Angliában van és lassan reagálni vagy túl akar hajszolni a pénzt? Jajj... A többi kommentre majd később reagálok...
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!

#2673 Felhasználó inaktív   !Rooland! 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 28. 11:17

Idézet: bolic system - Dátum: 2006. jan. 28., szombat - 7:57

Akkor minek a rengeteg hús? A forgalmi mennyiségtől korlátozni kell, nem pedig a látványt csinálni, hogy mekkora a cége... :omg: K** sok multi van MO-n, talán elfelejtette vagy az igazi vezető az Angliában van és lassan reagálni vagy túl akar hajszolni a pénzt? Jajj... A többi kommentre majd később reagálok...

Ez nekem eléggé homályos. Mit mire írtál és mit, hogy értesz alatta?
Már vagy 10x elolvastam a HSZ-edet, de nem jutok előrébb.

Igaz, szombatra belassulok én is  :D

#2674 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 28. 11:21

Idézet: roo760 - Dátum: 2006. jan. 28., szombat - 11:17

Ez nekem eléggé homályos. Mit mire írtál és mit, hogy értesz alatta?
Már vagy 10x elolvastam a HSZ-edet, de nem jutok előrébb.

Igaz, szombatra belassulok én is  :D

Én sem értem, pedig nemrég ébredtem (igaz, 6-kor feküdtem).

Talán megmagyarázza majd.
Gondolkoztál már ma?

#2675 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 28. 12:49

HÚ gyerekek, ez igen végigolvastam az utolsó pár oldalt ahonnan utóljára hozzászóltam.Szép kis vitát generáltatok. :up:
Nagyjából tiszta is minden, de ezt:

Idézet

Akkor minek a rengeteg hús? A forgalmi mennyiségtől korlátozni kell, nem pedig a látványt csinálni, hogy mekkora a cége... icon_ohmygod.gif K** sok multi van MO-n, talán elfelejtette vagy az igazi vezető az Angliában van és lassan reagálni vagy túl akar hajszolni a pénzt? Jajj...

én se nagyon értem. :)
Mostantól visszaszállok én ide a topicba, ha nem bánjátok. ;)
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#2676 Felhasználó inaktív   Öregszem 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 28. 13:46

Ne legyetek már érzéketlen tuskók!
Tessék érzékelni a hozzászólást!
Szép volt, jó volt,
Köszönöm. Ennyi!

#2677 Felhasználó inaktív   komi28 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 28. 14:22

Idézet: Öregszem - Dátum: 2006. jan. 28., szombat - 13:46

Ne legyetek már érzéketlen tuskók!
Tessék érzékelni a hozzászólást!

Érzékeljük  :D Csak nem értjük :think:
Mi lekvár helyett inkább pálinkát főzünk. Kicsit fura vele először a palacsinta, de meg lehet szokni!

#2678 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 28. 14:42

Sokmindenben igaza van Mackának, de sajnos -szerintem- az se igaz amit Ő gondol. Persze most majd az jön, hogy én dolgoztam e a TESCO-ban, vagy más áruházban. :)
Naívság azt gondolni, hogy minden tökéletesen megy, és ami lejárt azt kidobják. Ha valamit kidobnak az veszteség, az üzlet érdeke pedig az, hogy minnél kevesebb árut dobjanak ki, csökkentség a veszteséget.
A dolgozót pedig a munkahelye megtartása motiválja, ahogy más is írta. Nem hiszem, hogy XY elkezd veszekedni a vezetéssel, hogy ő bizony nem csomagolja át az adott terméket. Ez tulajdonképpen munkamegdtagadás, nem végzi el azt a munkáját amit kiadnak neki.

Gondolod, hogy azt a húst/sajtot/kolbászt vagy akármit ami leesik az üzletben a padlóra -amin ugyanazzal a cipővel járkálnak, mint kint a kutyaszaros aszfalton- nem adják el? Hogy az eladó lelkiismeretesen kidobja? Szemrebbenés nélkül a kezedbe nyomja, hogy vidd és edd meg.
Ennyi erővel miért köpnek/pisálnak/hánynak bele az étteremben a kajába? Mi haszna lesz abból a szakácsanak? Semmi, mégis megcsinálják és senkit se érdekel.

Nem hiszek el mindent, de biztos vagyok benne, hogy simán okoskodnak ahol lehet.

Szerkesztette: Lipton 2006. 01. 28. 14:45 -kor

#2679 Felhasználó inaktív   reandre 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 28. 15:07

Idézet: Lipton - Dátum: 2006. jan. 28., szombat - 14:42

Sokmindenben igaza van Mackának, de sajnos -szerintem- az se igaz amit Ő gondol. Persze most majd az jön, hogy én dolgoztam e a TESCO-ban, vagy más áruházban. :)
Naívság azt gondolni, hogy minden tökéletesen megy, és ami lejárt azt kidobják. Ha valamit kidobnak az veszteség, az üzlet érdeke pedig az, hogy minnél kevesebb árut dobjanak ki, csökkentség a veszteséget.
A dolgozót pedig a munkahelye megtartása motiválja, ahogy más is írta. Nem hiszem, hogy XY elkezd veszekedni a vezetéssel, hogy ő bizony nem csomagolja át az adott terméket. Ez tulajdonképpen munkamegdtagadás, nem végzi el azt a munkáját amit kiadnak neki.

Gondolod, hogy azt a húst/sajtot/kolbászt vagy akármit ami leesik az üzletben a padlóra -amin ugyanazzal a cipővel járkálnak, mint kint a kutyaszaros aszfalton- nem adják el? Hogy az eladó lelkiismeretesen kidobja? Szemrebbenés nélkül a kezedbe nyomja, hogy vidd és edd meg.
Ennyi erővel miért köpnek/pisálnak/hánynak bele az étteremben a kajába? Mi haszna lesz abból a szakácsanak? Semmi, mégis megcsinálják és senkit se érdekel.

Nem hiszek el mindent, de biztos vagyok benne, hogy simán okoskodnak ahol lehet.

jó ezt a részt Te sem gondoltad komolyan...  :D
már csak azért sem, mert ha Neked valami bajod lesz a kajától, és feljelented, és az ÁNTSZ kimegy megvizsgálni (márha kimegy), akkor azzal csak ők szopnak... a negatív reklám meg hiába reklám, ha ez egy olyan helyen ahol ételle foglalkoznak nem éppen nyerő dolog...

#2680 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 28. 15:15

Idézet: reandre - Dátum: 2006. jan. 28., szombat - 15:07

jó ezt a részt Te sem gondoltad komolyan...  :D

Ajánlom, valamikor dolgozz pár napig élelmiszergyárban. A Detki Keksznél (halmajugrai üzem, tavaly augusztus, fő a pontosság!) kiborult egy adag keksz, összeszedték, csomagolták. (info by: barátnőm.)
Sógorom a Kőbányai Sörgyárban dolgozott (na jó, annak már vagy húsz éve), ott a söröstartályokból halászgatták a belefulladt egereket.

Szóval vannak sztorik, de senki sem láthat mindent a saját szemével.

Szerkesztette: debaj 2006. 01. 28. 15:18 -kor

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • 136
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.