HWSW Informatikai Kerekasztal: Tesco - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tesco

#61 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2002. 08. 27. 07:41

Visszatérve a Tesco-hoz, valaki nem tudja, hogy a 99.990 Ft-os akciós gépben (a Lexmark nyomtatóval) milyen alaplap van (chipset stb.)? Csak azért mert egy ismerősöm "bedőlt" és megvette, és telepítgetnem kéne rá. Az 5GB vinyó komoly? Esetleg a videókárya típusa?
Köszi

#62 Felhasználó inaktív   HAMMER 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 27. 10:52

idézet:
Ezt írta Kory:
Visszatérve a Tesco-hoz, valaki nem tudja, hogy a 99.990 Ft-os akciós gépben (a Lexmark nyomtatóval) milyen alaplap van (chipset stb.)? Csak azért mert egy ismerősöm "bedőlt" és megvette, és telepítgetnem kéne rá. Az 5GB vinyó komoly? Esetleg a videókárya típusa?
Köszi
[/quote]

driver t sem adtak? :eek:

#63 Felhasználó inaktív   HAMMER 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 27. 10:57

Egy kicsit back a vodahoz!

Lehet hogy fog valtoztatni a voda a dolgokon, de pl. amig en ingyen sms eztem city kartyaval te addig min.20FT ot fizettel 1sms ert, vagy tobbet! (Nem biztos, de ezt valoszinuleg direkt engedtek). Hivasokat is NAGYON olcson meg lehet uszni. Ha a voda-net re gondolsz, persze, lehet hogy fognak rajta valtoztatni, de nem csak itt mukodik az egyoldalu szerzodesmodositas.

#64 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 28. 09:38

idézet:
Ezt írta H A M M E R:

driver t sem adtak? :eek:
[/quote]

Nem tudom, az az igazság hogy még nem láttam a gépet, csak ma megyek a "vásárlóhoz", csakhát előre fel akartam készülni.......

#65 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2002. 08. 28. 09:41

idézet:
Ezt írta Kory:

Nem tudom, az az igazság hogy még nem láttam a gépet, csak ma megyek a "vásárlóhoz", csakhát előre fel akartam készülni.......
[/quote]

Utána kérjük a beszámolót :-) Szerintem sok VIA-s szart nyugodtan vigyél, úgyis ezzel lesz integrálva, vagy 81x-el :-)
Make love not Wor.

#66 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 28. 09:49

idézet:
Ezt írta Jahno:

Utána kérjük a beszámolót :-) Szerintem sok VIA-s szart nyugodtan vigyél, úgyis ezzel lesz integrálva, vagy 81x-el :-)
[/quote]

Oké, holnap feltétlenül írok mi volt, én is viára tippelek, remélem minden jól megy, és az "ismeretlen" vga-val sem lesznek gondok (mondjuk én TNT2M64-re szavazok).
Az 5GB vinyó vajon milyen típus lehet???
Na üdv

#67 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 28. 14:28

idézet:
Ezt írta Kory:

Az 5GB vinyó vajon milyen típus lehet???
[/quote]

természetesen Quantum Fireball,
szerintem gyári javított széria

#68 Felhasználó inaktív   Tillu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 28. 15:20

Elolvastam a topic-ot, és NAGYON IGAZATOK van!!!

Tényleg szívszorító, hogy a TESCOAUCHAN stb.-ben számtech dolgokat árulnak. De ez általában bármilyen műszaki árucikkre vonatkozik, és mivel Ócsó, ezért onnan veszik. Kiszolgálás persze a legtöbb esetben nuku. Ilyen maketekben az ember TEJET, KENYERET vegyen, ne ilyen dolgokat! Illetve, vegyen, de akkor számoljon a kovetkezményekkel, aki ÉRT hozzá, annak mondanak a leírásban szereplő dolgok valamit, aki nem ért hozzá, annak meg a sz@rt is el lehet adni jó pénzért! Na, ez az amihez nekem legalábbis nincs gusztusom! Jópárszor voltak nálam, kértek számítógépre árajánlatot, megbeszéltük (kávé mellett, stb, ahogy kell), megadtam az árat tökre személyre szabva segítve, tanácsokat adva, mit érdemes venni stb. Leírtam, átadtam, vártam, majd közölték, hogy itt, meg ott ennyivel olcsóbban SZERINTÜK ugyanezt látták, és hát ez nekik így drága, meg ugye akkor inkább azt választják. Persze én erre nem tudok mit mondani, általában azzal válunk el, hogy ha valamit nem értenek az ócsó számítógép leírásában akkor elmagyarázom, csak hívjanak fel, segítek, csak ne vegyenet sz@rt. Na perzse ott vették meg, működik a gép szépen, de:
lassú, mint a dög (volt bent nálunk, CD írót szereltünk bele)
és egyáltalán NAGYON rizsporosan néz ki belülről, és látszik rajta, hogy igen ócsó gép (táp, ház, CPU cooler nagyon gáz...)
és ami a durva: kerek 5 ezer forintot spóroltak a dolgon!
Kérték, ha én összeállítanán a gépet ezekből, mennyiért csinálnám meg, bátorkodtam azt válaszolni, hogy nem szívesen raknék össze egy olyan gépet, ami a cég presztízsét nyírbálná...
Persze nem nézték jó szemmel...
De akkor valahogy nem is érdekelt.

De azért bántó a dolog... de lehet, hogy csak én vagyok erre olyan érzékeny?

#69 Felhasználó inaktív   zako 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 28. 16:57

Csak azért, hogy a többi áruház se maradjon ki a szórásból:

Az Interspar legutóbbi katalógusában megakadt a szemem a Lexmark Z33-as nyomtatón, 9900 Ft-ért szerintem a hülyének is megéri, csak a tintapatron kerül 8900-ba. Elbattyogtam hozzájuk, de csak egy (1 db) koszos (nem metafora! ragadt a kosztól) Z32 árválkodott a polcon - 26900-ért. A fiatal eladó srác elmondta, hogy...

1. Az ár nem elírás, tényleg ennyibe kerül.
2. Kaptak is belőle, csak gyakorlatilag a 90%-át vissza kellett küldeniük, mert festékpatron nélkül érkeztek (vagy a forgalmazó vagy a szállító kilopta(!) belőlük)
3. A néhány darabból, amelyikben volt festékpatron, a vásárlók lopták ki azokat.
4. Pénteken talán még kapnak.

Nem semmi! :eek:
ASUS P5N-E SLI * Intel Core2Duo E6600 @ 2.4 GHz * 4 x 1GB DDR2-800 Geil Ultra * NVidia GeForce GTS 450 1 GB * OCZ Agility3 SSD 120 GB * Samsung HD160JJ 160 GB 7200 RPM SATA-II * Pioneer DVR-110D * Terratec Cinergy 400 * Alcor DTV HS DVB-T vevő * Benq E2200HDA 22" FullHD * ThermalTake Soprano * Chieftec 450W * Genius SW-HF5.1 5000

#70 Felhasználó inaktív   Brokkoli 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 28. 18:16

Látod a Tescoban egy dolgot vettem számítógépileg, egy apolló nyomit, 8 ropi nettóért.
Azon jegyzetelek, és ha kifogy a patron, akkor beoltatom valahol bagóért, ha felfordul, akkor kiteszem a kukára.
Erre jó.
Kár hogy már nem lehet kapni.

#71 Felhasználó inaktív   Misker 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2002. 08. 28. 19:36

idézet:
Ezt írta zako:
Csak azért, hogy a többi áruház se maradjon ki a szórásból:

Az Interspar legutóbbi katalógusában megakadt a szemem a Lexmark Z33-as nyomtatón, 9900 Ft-ért szerintem a hülyének is megéri, csak a tintapatron kerül 8900-ba. Elbattyogtam hozzájuk, de csak egy (1 db) koszos (nem metafora! ragadt a kosztól) Z32 árválkodott a polcon - 26900-ért. A fiatal eladó srác elmondta, hogy...

1. Az ár nem elírás, tényleg ennyibe kerül.
2. Kaptak is belőle, csak gyakorlatilag a 90%-át vissza kellett küldeniük, mert festékpatron nélkül érkeztek (vagy a forgalmazó vagy a szállító kilopta(!) belőlük)
3. A néhány darabból, amelyikben volt festékpatron, a vásárlók lopták ki azokat.
4. Pénteken talán még kapnak.

Nem semmi! :eek:
[/quote]
Talán miskolci lehetsz, ugyanis az itteni az Intersparban is pont egy Z32-es árválkodik, a Z33-asok pár nap alatt elfogytak, vitték mint a cukrot. Én is vettem egyet, de annak tudatában, hogy rá van írva a doboz oldalára: csak fekete patronnal szerelve, majd ezt ellenőriztettem is, mikor lebélyegezték a garanciát. Amire nekem kell, így is jó. Inkább ezt vettem meg, mint a Metróban a Z23-ast ugyanennyiért, az meg csak színes patronnal van (volt?) árusítva.

Itt a fórumon viszont azt olvastam, hogy a Mediamarkt-ban (ami nálunk csak jövőre lesz talán) színes+fekete patronnal együtt volt ugyanennyiért a Z33, de azzal én nem sokra megyek, mivel nem járok arrafelé.

#72 Felhasználó inaktív   shr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 28. 20:28

idézet:
Ezt írta wamzer:
Mumia! A tv reklámoknak nem dől be senki??? :eek:
1x láttam egy dokfilmet: közérthálózat vezetőjével interjú-Ha vmelyik fogyasztási cikk reklámkampánya elindul az érintett árucikkek MÁR MÁSNAP SZEMMEL LÁTHATÓAN JOBBAN FOGYNAK! Pl, ha delma elereszti magát már tuggya a csávó, hogy másnap többet kell rendelnie. Ez a nemsemmi. Gondolom a marketing más területén is hasonloképpen működnek a dolgok.
[/quote]

van, aki még nem unta magát halálra a reklámokon? :o
én nem nézek reklámot és az újságokat is ritkán nézem át.
annyira baromira messze van tőlem minden nagy bolt, hogy a nem éri meg időben, fáradtságban :) max műszaki cuccost veszek tescoban (pl gyümölcscentri 8ezerért, nagyon tuti, kedvelem :)), műszak != számtek ofcoz. kristályos borzalom, miket képesek adni eme téren, de nekem az is emlékezetes lehalás, amikor mentem bolt... tej, csoki, zokni, ez megszokott... s doboz a polcon, "számítógép" felirattal... ez már sok volt nekem.

de amikor meglátom a nagy plakáton az árut, ami ajdeolcsó, nem is mondom, hogy nem jó, de az ember évente 300ft-nyit használ... van, aki erre ráharap és akkor már vesz egy halom cuccot?
tudom, hogy van. elszomorító. én nem a 20ft-tal olcsóbb öblítőért vagy wc papírért megyek... nem éri meg. csak nekik. mindenesetre nem rossz taktika, meg kell hagyni.
igaz, több dolog is olcsó náluk, de gondolom, sokat jelent ez az apró beetetés is.

olvastátok Emile Zolától a "Hölgyek örömé"-t? egy nagyáruházról szól, mely egyre terjeszkedik, tönkreteszi a kis magánkereskedőket és azokat, akik nem fillérekért adnak esernyőnyelet, hanem kissé drágábban, az kit érdekel, hogy annak a végét művészi faragás ékesíti? a gazdag nők is orgazmust élnek át, ha pár fillért megtakarítanak egy vég selymen, amiből vesznek 50 métert, s aztán semmire nem használják, nincs rá szükségük, de oly olcsó volt... van benne okosan vásárló asszony is, de a többség megrészegült költőgép.
sok mai trükköt alkalmaz.
a végén az áruház már hatalmas lesz, s míg az ember megtalálja a harisnyát, amiért jön, 11 osztályon átmegy, s persze akkor már nagy eséllyel vesz is valamit...

#73 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 29. 07:16

Na szóval a Tesco-s gép a következő:

Matsonic SIS chipkészletű agyonintegrált alaplap (elvileg tudja fogadni a Tualatin alapú Celeront is, legalább is a doboza szerint "ET" jelzésű), 3 PCI hellyel, AGP slot nincs, integrált vga, modem és CMI hang.
Proci: Celeron 900 (+50Mhz a katalógushoz képest)
Vinyó: 5GB Quantum lct10
CD-rom: LG 52x
Video: Sis 630/730 (biosban állítható hány megát használjon a főmemóriából)
Monitor: Belinea 102010
A nyomtatóhoz nem adtak USB kábelt.
Egyéb: 1 db Acer írható cd, 1 db magnókazetta !!!!
A modemhez nem adtak drivert (legalább is az alaplaphoz adott cd-n nem volt) és a 98 nem is ismerte fel, de mondjuk ez a használónak nem is kell.
Tehát bővíthetőség nuku, egyébként jól működött, csak az USB-vel volt egy kis gond, a Win98 nem nagyon akart nyomtatni rá először de aztán megoldódott.

Ui: Azért az Interspárban ugyanennyiért árult (nyomtató nélkül) gép (Shuttle alaplap, Duron 800, 20Gb vinyó) szerintem jobb.

[ 2002. augusztus 29.: Kory szerkesztette a hozzászólást ]

#74 Felhasználó inaktív   Fungo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 29. 08:31

Nem semmi konfig :D
Gondolom a kazettat azert adtak, mert az 5 Gigas vinyora nem sok mp3 fer :D :D :D
Mennyi memo volt a gepben?

Amugy nagyon latszik, hogy mivel lehet megfogni a vasarlokat: nagy MHz, nagy szam a CD elott, (elvileg) nagy vinyo, legyen hozza monitor (megha a legocskabb szutyok is), egy semmit nem ero nyomtato.
A laikus vasarlo nem ert ilyenhez, hogy vga kartya, van benne az is, sot meg hangkartya is van. Reszletkerdes, hogy az alaplapra van integralva es a memoriat is eleszi a gep elol. Bovithetosegre a kisember nem is gondol, minek az.

#75 Felhasználó inaktív   wamzer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 29. 08:58

idézet:
Ezt írta Kory:
[QB]Na szóval a Tesco-s gép a következő:

Matsonic SIS chipkészletű agyonintegrált alaplap (elvileg tudja fogadni a Tualatin alapú Celeront is, legalább is a doboza szerint "ET" jelzésű), 3 PCI hellyel, AGP slot nincs, integrált vga, modem és CMI hang.
Proci: Celeron 900 (+50Mhz a katalógushoz képest)
Vinyó: 5GB Quantum lct10
CD-rom: LG 52x
Video: Sis 630/730 (biosban állítható hány megát használjon a főmemóriából)
Monitor: Belinea 102010
[QB][/quote]

gratulálok hozzá :D :D :D :D
Én is hasonlóval kezdtem és mikor a fórumozók segítségével végre fejlesztettem eg normálisat a jelenlegire (32e Ft ot fektettem bele + ba összesen) majdnem sírvafakadtam örömömben a külömbség láttán.

Jah: a butakonfig részleteiből még mindíg van 3db. 10e ft-os befizetnivaló csekk :p

#76 Felhasználó inaktív   wamzer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 29. 09:02

idézet:
Ezt írta Fungo:
Nem semmi konfig :D
Gondolom a kazettat azert adtak, mert az 5 Gigas vinyora nem sok mp3 fer :D :D :D
Mennyi memo volt a gepben?

Amugy nagyon latszik, hogy mivel lehet megfogni a vasarlokat: nagy MHz, nagy szam a CD elott, (elvileg) nagy vinyo, legyen hozza monitor (megha a legocskabb szutyok is), egy semmit nem ero nyomtato.
A laikus vasarlo nem ert ilyenhez, hogy vga kartya, van benne az is, sot meg hangkartya is van. Reszletkerdes, hogy az alaplapra van integralva es a memoriat is eleszi a gep elol. Bovithetosegre a kisember nem is gondol, minek az.
[/quote]

tökéletesen egyetértek (kcs ment)
Sokan pl. a memória nagysága alapján különböztetik meg a vga-kat: "naa ez 64mb os és csak 10 rongy míg a másik is uennyit tud és az 60e ft" :D én is ilyen voltam :rolleyes: :p :D

[ 2002. augusztus 29.: wamzer szerkesztette a hozzászólást ]

#77 Felhasználó inaktív   zako 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 29. 10:15

idézet:
Ezt írta Misker:

Talán miskolci lehetsz, ugyanis az itteni az Intersparban is pont egy Z32-es árválkodik, a Z33-asok pár nap alatt elfogytak, vitték mint a cukrot. Én is vettem egyet, de annak tudatában, hogy rá van írva a doboz oldalára: csak fekete patronnal szerelve, majd ezt ellenőriztettem is, mikor lebélyegezték a garanciát. Amire nekem kell, így is jó. Inkább ezt vettem meg, mint a Metróban a Z23-ast ugyanennyiért, az meg csak színes patronnal van (volt?) árusítva.

Itt a fórumon viszont azt olvastam, hogy a Mediamarkt-ban (ami nálunk csak jövőre lesz talán) színes+fekete patronnal együtt volt ugyanennyiért a Z33, de azzal én nem sokra megyek, mivel nem járok arrafelé.
[/quote]

Nem, nem miskolci vagyok, hanem zalaegerszegi, de akkor úgy látszik az Intersparban a hiány is szabványosítva van :D Azt nem tudtam, hogy csak fekete patron van benne, így már lehet, hogy nem veszem meg, pedig korábban erősen gondolkodtam rajta. Azért lehet bele tenni utólag színeset is, ugye? Mennyire vagy megelégedve vele? Állítólag zabálja a festéket, nagyon kevés oldalt lehet nyomtatni vele egy patronnal. Mondjuk nekem is csak néha lenne szükségem rá, hogy kinyomtassak egy-két oldalt.
ASUS P5N-E SLI * Intel Core2Duo E6600 @ 2.4 GHz * 4 x 1GB DDR2-800 Geil Ultra * NVidia GeForce GTS 450 1 GB * OCZ Agility3 SSD 120 GB * Samsung HD160JJ 160 GB 7200 RPM SATA-II * Pioneer DVR-110D * Terratec Cinergy 400 * Alcor DTV HS DVB-T vevő * Benq E2200HDA 22" FullHD * ThermalTake Soprano * Chieftec 450W * Genius SW-HF5.1 5000

#78 Felhasználó inaktív   Misker 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2002. 08. 29. 14:24

idézet:
Ezt írta zako:

Nem, nem miskolci vagyok, hanem zalaegerszegi, de akkor úgy látszik az Intersparban a hiány is szabványosítva van :D Azt nem tudtam, hogy csak fekete patron van benne, így már lehet, hogy nem veszem meg, pedig korábban erősen gondolkodtam rajta. Azért lehet bele tenni utólag színeset is, ugye? Mennyire vagy megelégedve vele? Állítólag zabálja a festéket, nagyon kevés oldalt lehet nyomtatni vele egy patronnal. Mondjuk nekem is csak néha lenne szükségem rá, hogy kinyomtassak egy-két oldalt.
[/quote]

Itt, Miskolcon pont most pakolnak ki 15 db-ot, szintén a fekete patronos verzió. Szinte mindennap járok oda, közel van. A szállítmány oldalára rá volt írva: "Miskolc". Feltételezhető, hogy máshová is vittek belőle.

Szépen, gyorsan, csendesen nyomtat, azt nem tudom, meddig fog tartani, de tölteni fogom majd valahogy. A leggyorsabb, vagyis a legtakarékosabb módban is normálisan nyomtat szöveget. Valóban van benne hely a színes patronnak is, de nem tudom ki lesz-e használva valaha. A színes tartályokat egyébként fényképnyomtatással hamar ki lehet szárítani.

#79 Felhasználó inaktív   zako 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 29. 15:23

idézet:
Ezt írta Misker:

Itt, Miskolcon pont most pakolnak ki 15 db-ot, szintén a fekete patronos verzió. Szinte mindennap járok oda, közel van. A szállítmány oldalára rá volt írva: "Miskolc". Feltételezhető, hogy máshová is vittek belőle.

Szépen, gyorsan, csendesen nyomtat, azt nem tudom, meddig fog tartani, de tölteni fogom majd valahogy. A leggyorsabb, vagyis a legtakarékosabb módban is normálisan nyomtat szöveget. Valóban van benne hely a színes patronnak is, de nem tudom ki lesz-e használva valaha. A színes tartályokat egyébként fényképnyomtatással hamar ki lehet szárítani.
[/quote]

Köszi a gyors választ! Most esett le, lehet, hogy azért küldték vissza az egerszegi Intersparból a nyomtatókat, mert csak egy patron volt bennük (holott a katalógusban egyértelműen utalnak rá, hogy kétfejesek - mivel egybe van építve a patron a fejjel)... Mondjuk én sem a színes nyomtatás miatt venném meg, de ami jár, az jár! ;)
Holnapig még alszom rá egyet.

#80 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 08. 30. 15:42

Hmmm, korábban írtam mint olvastam. Szedem én is az mpg-et :D

[ 2002. augusztus 30.: Sipi- szerkesztette a hozzászólást ]

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2