HWSW Informatikai Kerekasztal: Tesco - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tesco

#181 Felhasználó inaktív   John Black 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 02. 21. 16:12

idézet:
Ezt írta Maxtreme 666:
Ezen mit is kell nézni???? Pulykafasírt...... Hát ammeg milyen config ??? :D[/quote]

Vazze', nem láttam, hogy nem lehet normálisan belinkelni... :mad:
Asszem a műszaki cikkeknél vannak, a linkkel csak az a gáz, hogy egy hét múlva már lehet, hogy A*chan gazdaságos pogácsa lesz ott, szóval inkább idézek:

idézet:

- ASUS P4SE SIS645 alaplap
- Intel Pentium4 Celeron 1800MHz CPU
- 256MB DDR RAM, 40GB HDD
- 1,44MB Sony FDD, ASUS 52x CD-ROM
- ASUS V8170 GeForce4 64MB, TV kimenet
- C-media CMI 9738 4 csatornás audio
- ház, billentyűzet, egér
+ ajándék 120W-os Genius hangfal
+ Genius talpas mikrofon
13x11.000,-
saját erő : 472,-
119.990,-

- ASUS P4SE SIS645 alaplap
- Intel Pentium4 Celeron 2000MHz CPU
- 256MB DDR RAM, 60GB HDD
- 1,44MB Sony FDD
- ASUS V8170 GeForce4 64MB, TV kimenet
- LG CD író/DVD olvasó (48x/16x/48x/16x)
+ ajándék 120W-os Genius hangfal
+ Genius talpas mikrofon
17x11.000,-
saját erő : 1.198,-
149.990,-
[/quote]

A linket meg mingyá' kiveszem, mert télleg nem c00l így... :p

#182 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 21. 16:21

idézet:
Ezt írta [Black]:

Vazze', nem láttam, hogy nem lehet normálisan belinkelni... :p
...
[/quote]

jobb katt az oldalra>tulajdonsagok>cim>onnan masol>beilleszt

:p

#183 Felhasználó inaktív   John Black 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 21. 16:24

Kösz a tippet, de már késő. meg aztán tényleg változott volna jövőhétre, és lehet hogy egy elemes vibrátorra mutatott volna a link... :rolleyes: :eek:

#184 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 21. 16:28

idézet:
Ezt írta [Black]:
Kösz a tippet, de már késő. meg aztán tényleg változott volna jövőhétre, és lehet hogy egy elemes vibrátorra mutatott volna a link... :rolleyes: :eek:[/quote]

ya-ya :D

mindegy mi, csak "gazdasagos" legyen :eek:

#185 Felhasználó inaktív   John Black 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 21. 16:34

Gondolod "félúton" behal??? :D :D :D

#186 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 21. 17:00

idézet:
Ezt írta cyberde:

ya-ya :D

csak "gazdasagos" legyen :eek:
[/quote]

:D

[ 2003. február 21.: cyberde szerkesztette a hozzászólást ]

#187 Felhasználó inaktív   Moe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 21. 21:34

idézet:
Ezt írta cyberde:

:D
[/quote]

Jól elszórakozol a saját poénjaidon! :D :cool:
Vagy Black-et akartad idézni? ;)

#188 Felhasználó inaktív   John Black 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 21. 22:08

idézet:
Ezt írta Moe:
Jól elszórakozol a saját poénjaidon! :D :cool:
Vagy Black-et akartad idézni? ;)
[/quote]

Valamit kiszerkesztett... :confused:

#189 Felhasználó inaktív   Gab3c 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 24. 13:18

Sracok! Nem tudna vki felrakni vhova egy kicsit a y2k_horror.avi-t? Mar reg keresem es ugy latszik itt is lecsusztam rola.

Koszonom,

Gab3c
Sony VAIO Type G

#190 Felhasználó inaktív   argon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 24. 21:00

Senkinek nem tünik föl, hogy ez nem "szomorú", nem "parasztvakítás", és nem "megérdemli, ha olyan hülye, hogy ilyet vesz", hanem bűncselekmény, csalás?!!! Ma az a piaci "törvény", hogy amit el lehet adni, azt el kell adni, és olyan áron, amit nem szégyenlünk, de ez már több ennél. Egyébként nem csak a TESCO-ra és társaira jellemző ez a magatartás. Baj van a gondolkodásunkal. Most olvastam itt a HWSW-n a tápokról, újra felemlegette valaki, hogy "megérdemli aki olcsót vesz, meg csak az árat nézik, meg hogy milyen nehéz a vevőt rábeszélni a drága, de megbízható tápra", hát bedühödtem, és bezártam az oldalt, de most nem birom ki, hogy ne fűzzek ehhez is egy gondolatot.
1. Az olcsó tápnak is megbízhatónak kell lennie!!!
2. Ha elromlik, nem viheti magával az egész gépet!!!
Ha mégis megteszi, akkor nem megfelelő, selejt, valakinek fizetnie kell!!! Olyan nincs, hogy ez táp, 10 ezerért, ez működik, ez táp 3 ezerért, és olyan, mintha működne. Nem szabad eladni az üzletekben olyan terméket, amiről kiderül, hogy nem megfelelő! Ha csak a 15 ezer Ft.-os táp a jó, akkor csak olyat kell árulni, idővel azt is megveszik. Aki összekuporgatott 100-200 ezer forintot, ezt is kibirja!
Mindazok után, ami pl. a Vargánés tápokról kiderült, bűnt követ el, aki azt eladja!!!
A nagyapátok megvett volna egy olyan cipőt a susztertől, amire rá van írva, hogy "Mérsékelten vízálló"? Soha. Megetette volna vele a kaptafát. Mi meg minden sza*t megveszünk. Tessék tudomásul venni, hogy van olcsó, és drága termék, de a Trabant és a Mercédesz között nem az a különbség, hogy az egyik autó, a másik meg gördeszka, hanem a minőség, de attól még mind a kettő autónak számít. Tehát ha olcsó tápot veszek, lehet hangos a ventillátora, lehet csúnya a doboza, de a feszeket atomstabilan köteles tartani, és ha előbb tönkremegy mint a drága, akkor sem viheti magával a cuccot!!! Ezért TÁPEGYSÉG, és ha ezt nem tudja, akkor nem az, tehát aki ezt behozza az országba és eladja, az csal!

#191 Felhasználó inaktív   tnelis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 24. 21:09

idézet:
Ezt írta argon:
Senkinek nem tünik föl, hogy ez nem "szomorú", nem "parasztvakítás", és nem "megérdemli, ha olyan hülye, hogy ilyet vesz", hanem bűncselekmény, csalás?!!! Ma az a piaci "törvény", hogy amit el lehet adni, azt el kell adni, és olyan áron, amit nem szégyenlünk, de ez már több ennél. Egyébként nem csak a TESCO-ra és társaira jellemző ez a magatartás. Baj van a gondolkodásunkal. Most olvastam itt a HWSW-n a tápokról, újra felemlegette valaki, hogy "megérdemli aki olcsót vesz, meg csak az árat nézik, meg hogy milyen nehéz a vevőt rábeszélni a drága, de megbízható tápra", hát bedühödtem, és bezártam az oldalt, de most nem birom ki, hogy ne fűzzek ehhez is egy gondolatot.
Ha mégis megteszi, akkor nem megfelelő, selejt, valakinek fizetnie kell!!! Olyan nincs, hogy ez táp, 10 ezerért, ez működik, ez táp 3 ezerért, és olyan, mintha működne. Nem szabad eladni az üzletekben olyan terméket, amiről kiderül, hogy nem megfelelő! Ha csak a 15 ezer Ft.-os táp a jó, akkor csak olyat kell árulni, idővel azt is megveszik. Aki összekuporgatott 100-200 ezer forintot, ezt is kibirja!
Mindazok után, ami pl. a Vargánés tápokról kiderült, bűnt követ el, aki azt eladja!!!
A nagyapátok megvett volna egy olyan cipőt a susztertől, amire rá van írva, hogy "Mérsékelten vízálló"? Soha. Megetette volna vele a kaptafát. Mi meg minden sza*t megveszünk. Tessék tudomásul venni, hogy van olcsó, és drága termék, de a Trabant és a Mercédesz között nem az a különbség, hogy az egyik autó, a másik meg gördeszka, hanem a minőség, de attól még mind a kettő autónak számít. Tehát ha olcsó tápot veszek, lehet hangos a ventillátora, lehet csúnya a doboza, de a feszeket atomstabilan köteles tartani, és ha előbb tönkremegy mint a drága, akkor sem viheti magával a cuccot!!! Ezért TÁPEGYSÉG, és ha ezt nem tudja, akkor nem az, tehát aki ezt behozza az országba és eladja, az csal!
[/quote]

Hmm...

Orulok hogy ilyen harcias vagy. :) Csak igy tovabb. Bar ezzel a csalasos dologgal nem sokra mennel. Azt mondana a ceg hogy pereld be. Ofc a ceget valami jofajta ver jogasz kepviselni (az a fajtak aki a csecsemot is elitelteti), aki azt is radhuzna, hogy miert szulettel meg. Utanna meg mehetnel az adosok bortonebe, a perokolcseg kapcsan (nem tudom hogy allassz anyagilag, tekinsd koltoi kepnek :D ).

Azert hajra...

#192 Felhasználó inaktív   Qabsz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 24. 23:14

A tápokra visszatérve. Nem köteles külön túlfeszültésg és zárlat ellene videlemmel elátni a tápot. elég régóta vannak jelen a piacon olyan stabilizátor IC amelyekben már inetgrálva van ilyen védelem. Gondolom a drágábba ilyet raknak meg plusz kiegészytő védelemmel is elátják. Az olcsóbbik tápegység meg simpla stabilizátorral szerelik mely megfelel a szabványnak ugyan, de semmilyen védelmet nem ad, tehát egy esetleges meghibásodás következtében igenis ráküldheti az 5V ra a 12/24 voltot. jártam én is igy más egyébb eszköznél a saját magam által készített tápegységnél, egy szimpla 7212+BD250 párosban a BD250 zárlatra került és kikülte a 24V-ot a kimenetre. Azóta egy durva de hatásos megoldással éltem, 1*üen túlfeszkor nyit ehy tranyó és rövidre zárja a biztit igy az kiég és nem kerül a túlfesz a kimenetre. Meg kell érteni egy olcsó táp nem azét kerül annyiba, mert kisporolják a különbőző védelmet belöle. Ez nem jelenti azt, hogy normális terhelésénél elszálna 1-2 éven belül, de 5 évet ki kell birnia neki is. Az más kérdés, hogy ezek a robanós tápok alulméretezett részegységekből épül fel, és ettől olyan vacakok, és ez a valódi átverés. Sőt még bizonyos esetekben még életveszélyes is lehet, és ez az igazi beszély.
Az igazság igaza elvész az emberi igazság téves eszményének torzszüleményében.

#193 Felhasználó inaktív   John Black 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 25. 06:01

idézet:
Ezt írta argon:
Senkinek nem tünik föl, hogy ez nem "szomorú", nem "parasztvakítás", és nem "megérdemli, ha olyan hülye, hogy ilyet vesz", hanem bűncselekmény, csalás?!!! Ma az a piaci "törvény", hogy amit el lehet adni, azt el kell adni, és olyan áron, amit nem szégyenlünk, de ez már több ennél. Egyébként nem csak a TESCO-ra és társaira jellemző ez a magatartás. Baj van a gondolkodásunkal. Most olvastam itt a HWSW-n a tápokról, újra felemlegette valaki....
....
Ha mégis megteszi, akkor nem megfelelő, selejt, valakinek fizetnie kell!!!....
....
Tehát ha olcsó tápot veszek, lehet hangos a ventillátora, lehet csúnya a doboza, de a feszeket atomstabilan köteles tartani, és ha előbb tönkremegy mint a drága, akkor sem viheti magával a cuccot!!! Ezért TÁPEGYSÉG, és ha ezt nem tudja, akkor nem az, tehát aki ezt behozza az országba és eladja, az csal!
[/quote]

1, miért bűncselekmény az, hogy el akarok adni valamit annyiért, amennyit nem ér? Ha a vevő igényének megfelel, és tűréshatáron belül van, akkor megveszi. Ha nem, akkor max. leárazzák.
Abban igazad van, hogy bűncselekmény, ha valakire rásóznak valami ratyi Celeront.... :D
2, elkanyarodtál más témába. Nem hinném, hogy a gyártó cég nem teszteli a cuccait, azért mert olcsóbb. Ez úgy szokott lenni, hogy egy sorozatgyártás folyamán, letesztelik mondjuk minden századik darabot. Ha azok jók, elvileg jó a többi is.
Ettől függetlenül selejt biztos ki fog kerülni, akár egy neves gyártótól is. Ha kiderül, hogy gyártási hibás, akkor vissza a gyártóhoz stb. stb., ez már nem ebbe a topicba tartozik. Viszont ez nem csalás.

#194 Felhasználó inaktív   regimotoros 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 25. 08:30

Üdv,
1. Rossz minőségű árú forgalombahozatala. (tényállás)
2. Az a táp amelyik nem teljesíti a specifikációt: _nem_ táp.
Az a táp amelyik a rákapcsolt eszközöket tönkreteszi, járulékos kárt okoz, amelyért a forgalombahozó köteles anyagilag, esetenként büntetőjogilag (áramütés, tűz stb.) helytállni - más kérdés, hogy ha tudja, megoszthatja a felelősséget a gyártóval.
Üdv.
Régi motoros vagyok én, kérem... a nagyságos asszony Lepsénynél még megvolt.

#195 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 25. 14:16

idézet:
Ezt írta tnelis:
Hi.

...
Egyszer a tecsoban akart meggyozni az elado egy CD-R lemezrol, hogy biza azt le lehet torolni es ujrairni. Mi problatuk neki magyarazni hogy max multisession, de nem. Kategorikusan kijelentette hogy neki sikerult ilyen lemezt torolni es ujrairin.... Rohogtunk rajta hangosan es otthagytuk.
[/quote]

Húúú, erről jut eszembe: (igaz nem tecsó, de ott volt azért)
Kedvessel akartunk "muzeális" kategóriás laptopot venni, nyaralás alatti code és hasonlókra. bementünk a "szakboltba", ahol egy jóformán tizenéves divatsuttyó teljesített szolgálatot, óriási szakértelemmel. na, azzal sehogyan nem sikerült zöld ágra vergődnünk, mert:
"386-oson jó hogy megy! de egy p133 annnnyira lassú...."

feladtuk. :D :D :D
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#196 Felhasználó inaktív   John Black 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 25. 15:55

idézet:
Ezt írta regimotoros:
2. Az a táp amelyik nem teljesíti a specifikációt: _nem_ táp.[/quote]

Ebbe szerintem senki nem kötött bele...

#197 Felhasználó inaktív   plor 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 25. 22:48

Nekem ott volt a vég, amikor meglestem egy MediaMarkt-os újságot, mert hülye azért nem vagyok :)
És ott virított benne a monitor, hogy hűde milyen olcsó, és még ki is írták, 1024*768 60hz... Szerintem ez eléggé gáz :] Asszem Benq volt a márkája :p

#198 Felhasználó inaktív   regimotoros 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 26. 16:41

Üdv, Black.
Szerény véleményem szerint a specifikáció teljesítése tartalmazza a biztonságtecnikai, tűzvédelmi szabványok, előírások teljesítését is. Kíváncsi lennék, hogy szerinted alvaro nem pont erre gondolt, amikor azt írta, hogy:
idézet:
Tehát ha olcsó tápot veszek, lehet hangos a ventillátora, lehet csúnya a doboza, de a feszeket atomstabilan köteles tartani, és ha előbb tönkremegy mint a drága, akkor sem viheti magával a cuccot!!! Ezért TÁPEGYSÉG, és ha ezt nem tudja, akkor nem az, tehát aki ezt behozza az országba és eladja, az csal! [/quote]
Üdv.

[ 2003. február 26.: regimotoros szerkesztette a hozzászólást ]
Régi motoros vagyok én, kérem... a nagyságos asszony Lepsénynél még megvolt.

#199 Felhasználó inaktív   John Black 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 26. 17:25

regimotoros:

idézet:
Ezt írta Qabsz:
A tápokra visszatérve. Nem köteles külön túlfeszültésg és zárlat ellene videlemmel elátni a tápot. elég régóta vannak jelen a piacon olyan stabilizátor IC amelyekben már inetgrálva van ilyen védelem. Gondolom a drágábba ilyet raknak meg plusz kiegészytő védelemmel is elátják. Az olcsóbbik tápegység meg simpla stabilizátorral szerelik mely megfelel a szabványnak ugyan, de semmilyen védelmet nem ad, tehát egy esetleges meghibásodás következtében igenis ráküldheti az 5V ra a 12/24 voltot.[/quote]

Amit alvaro írt: oké, a feszeket tartja, de ha meghibásodik szerintem is magával ránthatja a cumót. Csak a normális üzemi specifikációnak felel meg. :confused:

#200 Felhasználó inaktív   Syner 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 26. 20:27

Ha jól tudom van egy törvény, ami szabályozza, hogy mi minősül a vásárlók megtévesztésének...
Ugye?

És szerintetek az, hogy egy konfigban "Intel Pentium 4 Celeron" proci van nem minősül ennek?

Mert én úgy tudom, hogy az Intel terméklistája szerint van olyan, hogy: -Intel Pentium 4 processzor
-Intel Celeron processzor
-de "Pentium 4 Celeron" az nincsen
(az alnevek most nem fontosak)

Na, mit szóltok? :D :D :D
így hamarabb megtalálsz:
MSN: gaborszi@msn.com

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9