Személyi igazolvány fénymásolása
Elküldve: 2004. 04. 17. 23:07
Tökvéletlen jogász vagyok, és mindig fénymásoljuk a személyiket a szerződéseknél, mert ha utólag bejön valaki, hogy az ő nevére kötöttünk szerződést valakivel, soha nem tudom bebozonyítani azt, hogy nekem bemutattak valami iratot, csak így.
Az adatvédelmi biztos úr véleményét természetesen áttanulmányoztam, megértettem.
Amennyiben az adatvédelmi biztos úr megmondja, hogy hogyan oldjuk meg ezt a kicsi problémát, akkor boldogan tartom magam az ajánlásához - ami egyébként nem jogszabály.
Elküldve: 2004. 04. 18. 13:11
Idézet: gepard - Dátum: 2004. április 18, vasárnap - 0:07
Nem szeretnék kötekedni, de ha már egy jogász van itt, akkor megkérdezem: mit bizonyít egy igazolvány fénymásolata? Ez a bizonyíték egy vitás esetben megállna egy bíróság előtt? Én - gondolva mindenféle ollózásra, többszöri másolásra - kötve hiszem!
Elküldve: 2004. 04. 23. 15:52
Másrészt meg megértem én hogy valaki be akarja biztosítani magát a csalók ellen, de akármennyiért is ad mobilt olcsóbban, törvénytelenül akkor sem teheti meg. Mintahogy én sem lehetek uzsorás, ő sem lehet jogtalan adatgyűjtő. Csak azért mert ő valaki itt az országban
Elküldve: 2004. 04. 29. 08:56
Idézet: Tyra - Dátum: 2004. február 21, szombat - 13:42
Nagyon nagy butaságot csinálsz, nem megbántani akarlak,csak figyelmeztetni!
Ezt írta TromF:
Pontosan!
Ez egy olyan lehallgató rendszer, amibe mindenki önként dugja a fejét!
Ja és egy jó tanács drogdílereknek meg maffiafőnököknek: Az akksit is vegyék le a telcsiről, ne csak kikapcsolják!
nem hiszem,hogy az igazi erintetteket okitani kene.
ok nemcsak tudnak rola,de valszeg reszt is vettek eme megfgiyelorendszerek letrehozasaban.
az 1984-et en is ajanlom melegen barkinek.
nem 1X derultek mar ki igen erdekes dolgok a 20. szazadban is.
ez nem paranoia,osszeeskuves elmelet.
ezek olyan dolgok,amiket nem is nagyon cafolnak.
persze pgyafinak valahol igaza van ...
minek parazzon az aki tisztesseges ?
a valaszom csak annyi lenne,hogy a torvenyes es a tisztesseges kezd egyre inkabb elkulonulni egymastol es nem tudhatod mit hoz a jovo ...
(1 peldaval elve : Irak megtamadasa es megszallasa elvileg torvenyes (volt),az mar mas kerdes,hogy tisztesseges-e ? )
Osho szerint a 3 legrosszabb embertipus: a pap,a politikus es a gyilkos.
lehet,h igaza van.
Szerkesztette: kenwud 2004. 04. 29. 09:00 -kor
- Mindkettőnek szaros a gumija.
Elküldve: 2004. 07. 01. 07:43
Na a mai népszabiban pont ott a cikk. A pannon szerncsétlenségére egy jogi végzettségű bátor fiatalember, akinek épp a adatnyíilvántartás az érdeklődési területe a jogon bellül, és épp mobilt akart vásárolni, na az nem nem hagyta annyiban..... és 20 millerre büntizték a pannont....
Tanulságos a cikk, olvassátok el.
Elküldve: 2004. 07. 01. 07:57
A cikk cimet megadnad, mert igy nem talalom a nol-on...
Samott
Elküldve: 2004. 07. 01. 10:12
Én nem a nolon olvastamm, hanem úgy "hardveresen"
Elküldve: 2004. 07. 01. 10:13
Idézet: lac1 - Dátum: 2004. júl. 1., csütörtök - 8:43
Tanulságos a cikk, olvassátok el.
Ja. Főleg az utolsó mondat.
Elküldve: 2004. 07. 01. 11:15
Samott
Elküldve: 2004. 07. 01. 11:44
Engem konkrétan nem is az zavar hogy lemásolták, hanem inkább a mögöttes dolgok: akinek sok pénze van mindent megtehet a csóringer, én és Te meg nem.
Olyan ez mind a pókháló:
" a kicsit elkapja, a nagy meg átgázol rajta"
Elküldve: 2004. 07. 01. 12:40
Idézet: lac1 - Dátum: 2004. júl. 1., csütörtök - 12:44
Engem konkrétan nem is az zavar hogy lemásolták, hanem inkább a mögöttes dolgok: akinek sok pénze van mindent megtehet a csóringer, én és Te meg nem.
Fura. Én is T-mobilos vagyok, és rendszerint a Petőfi Sándor utcai üzletbe járok. Volt már, hogy ellopták a telefonomat, volt már, hogy javíthatatlanul elromlott, szóval nem vagyok egy telefonbuzi, de két éven belül háromszor mentem be vanni valami cuccot. _Minden alkalommal_ megkérdezték, hogy lemásolhatják-e a személyimet. Én meg mindig mondtam, hogy köszönöm, hogy megkérdezik, de nem. Nem is másolták, tudomásulvették.
Az a gyanúm, hogy ez a dolog még csak nem is szolgáltatótól függ, hanem üzlettől. ha valahol az üzletvezető kifejezetten előírja, hogy ne másolgassák, ill. kérdezzék meg, akkor megteszik. Ha tojik rá, akkor az ügyintézők is tojnak rá. Valahogy így működhet ez.
Elküldve: 2004. 07. 02. 11:02
Elküldve: 2004. 07. 03. 16:45
Elküldve: 2004. 07. 07. 12:25
Most voltam mobilozni: mindig megkérdezték, hogy lemásolhatják-e, de még a csekkről is, meg a közüzemi számláról is.
Elküldve: 2004. 07. 07. 14:49
Idézet: buga - Dátum: 2004. júl. 1., csütörtök - 11:31
Ize, valaki mutatna egy linket, cikkcimet, akarmit erre a nepszabis cikkre? Mert ez a link marhara nem mukoduk nekem
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció: http://unicodesms.freeweb.hu
Elküldve: 2004. 07. 08. 09:04
Idézet: asdf - Dátum: 2004. júl. 7., szerda - 15:49
Átrendezték az egész Népszabit. Lehetetlen megtalálni benne bármit is.
Elküldve: 2004. 07. 08. 09:07
Idézet: Yoisten - Dátum: 2004. júl. 7., szerda - 13:25
Most voltam mobilozni: mindig megkérdezték, hogy lemásolhatják-e, de még a csekkről is, meg a közüzemi számláról is.
Valszeg régi reflex. Ha nincs szükségük valamilyen adatra, akkor minek kérik el? Pl: miért fontos az előfizetés szempontjából, hogy mióta lakom ott, ahol lakom? Vagy egy másik példa: valaki bepanaszolta a UPC-t, mert felhívta az üfsz-ot egy egyszerű kérdéssel, megmondta az ügyfélszámát, de elkezdtek még egyéb adatokat is kérdezni tőle a telefonban: anyja neve? mikor született? Egy kérdés megválaszolásához tök felesleges.
Elküldve: 2004. 07. 08. 09:35
Idézet: ratonyi - Dátum: 2004. júl. 8., csütörtök - 10:04
Az egy dolog, de a jo isten aldja meg oket. Keresek arra, hogy szemelyi, arra hogy igazolvany, arra hogy fenymasol, fenymasolas, es egyetlen marha cikk nem jon elo...
Legalabb olyan, mint amikor matav online tudakozo, IV. keruleti iskolak a kereses szempontja. Erre kidob agy 2.5 megas (!!!!) result html lapot, ami egy masodik keruleti bolcsodevel kezdodik. Sz'al monnyanak le... /erdekes modon az uj indexforumon, amellett h iszonyatsok sz@r tulajdonsaga lett es jol elcsesztek az egeszet, ezt meg birtak oldani, h topik regi linkjevel meg lehet talalni az uj motorban a cuccot..../
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció: http://unicodesms.freeweb.hu

Súgó
A téma zárva.