HWSW Informatikai Kerekasztal: Bluefish Tapasztalatok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (49 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Bluefish Tapasztalatok Értékeld a témát: -----

#621 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 14. 08:22

Jó ebbe lehet hogy igazad van,mert ezt nem kellene külön venni így, aki nem fizet +2%ot is ugyanazt kéne kapnia! Szóval ja! De én meg mindig kifizettem mert Nekem megér annyit! Győri boltjukba vagy ma vagy holnap megyek kíváncsi vagyok nagyon! :D

#622 Felhasználó inaktív   Jazzos 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 14. 08:23

Idézet: Buga_Laci - Dátum: 2005. ápr. 14., csütörtök - 9:22

Jó ebbe lehet hogy igazad van,mert ezt nem kellene külön venni így, aki nem fizet +2%ot is ugyanazt kéne kapnia! Szóval ja! De én meg mindig kifizettem mert Nekem megér annyit! Győri boltjukba vagy ma vagy holnap megyek kíváncsi vagyok nagyon! :D

Inkább hozzám kellene jönnöd körülnézni, he! :D
"Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség. Gyakorlatilag viszont van!"

#623 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 14. 11:18

Jazzos!

Holnap benézek! Úgyis megismersz alul az aláírásomba van a topic, ott a képem! Ha holnap valami ahhoz a képhez hasonló egyed benéz akkor meg fogsz ismerni! Holnap TE leszel? Nem akarok semmit venni csak kíváncsiskodok! :D

#624 Felhasználó inaktív   Jazzos 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 14. 11:57

Idézet: Buga_Laci - Dátum: 2005. ápr. 14., csütörtök - 12:18

Jazzos!

Holnap benézek! Úgyis megismersz alul az aláírásomba van a topic, ott a képem! Ha holnap valami ahhoz a képhez hasonló egyed benéz akkor meg fogsz ismerni! Holnap TE leszel? Nem akarok semmit venni csak kíváncsiskodok! :D

Én leszek, kolléga Szarajevóba utazott, egyedül tartom a frontot! Várlak...
"Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség. Gyakorlatilag viszont van!"

#625 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 14. 13:12

Idézet: Jazzos - Dátum: 2005. ápr. 14., csütörtök - 12:57

Én leszek, kolléga Szarajevóba utazott, egyedül tartom a frontot! Várlak...

Belesek akkor Hozzád! :D

#626 Felhasználó inaktív   zioncity 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 15. 16:09

hali

en 2 hete vettem alaplapot és 2x 512 infineon ramot a kékhalban (XIX ker), szakertelem az nem volt a tetőfokon, mondtak hogy a dobozban 2 sata kabel van tapatalakito nincs. nah tapatalakito volt benne sata kabel csak 1 db:)
a 2% os cseregar jo dolog
árban pl infineon 512 10 000Ft bruttoért eleg jo szerintem

#627 Felhasználó inaktív   vatom 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 19. 07:58

Idézet: zioncity - Dátum: 2005. ápr. 15., péntek - 17:09

hali

en 2 hete vettem alaplapot és 2x 512 infineon ramot a kékhalban (XIX ker), szakertelem az nem volt a tetőfokon, mondtak hogy a dobozban 2 sata kabel van tapatalakito nincs. nah tapatalakito volt benne sata kabel csak 1 db:)
a 2% os cseregar jo dolog
árban pl infineon 512 10 000Ft bruttoért eleg jo szerintem

Ja-ja! Ebből lehet leszűrni a szakértelmet. Hogy tudja-e az összes gyártó minden lapjának felszereltségét fejből.  :omg:

#628 Felhasználó inaktív   bj22 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 12. 23:07

Én nem olyan rég vettem a kékhal 1ik bpi kirendeltségében egy komplett konfigot. A géppel nincs semmi baj (kopp-kopp) minden franko vele eddig. A problémám (illetve kérdésem) a garanciájukra vonatkozik. A számlán minden alkatrészhez külön fel van tűntetve, hogy mennyi gari jár hozzá, ez eddig nagyon rendben is van, de mivel én konfigként vettem a cuccot, a gép hátuljára ragasztottak "szép" kékhal matricákat. Persze nem jókedvűkben ragasztozzák le a cucc hátulját.. Mint megtudtam az alkatrészekre járó garancia csak akkor érvényes -szerintük- ha a gép hátulján levő matricák sértetlenek, azaz nem lett a géphez nyúlva. És ezt így hogy? Ötlik fel bennem a dolog. Ne vicceljünk már kérem, ha én a kifizetett gépemben rambővítést szeretnék végrehajtani akkor ezt nem tehetem meg mert ezzel megbontom a matricát és érvényét veszti a garancia..Illetve bármikor ramot cserélhetek ha a ramot a kékhaltól veszem, hiszen ők visszaragasztják a garit. Ilyen szerintem egész egyszerűen nem létezik, nem tudom ezt hogy gondolják a halacskák. Az alkatrészekre kell hogy garanciát vállaljanak és ha teszemazt házat akarok cserélni és a házat nem a kékhalban óhajtom megvenni, ahhoz semmi közük nincs, a rendeltetésszerűen használt alkatrészeimre igenis élnie kell a számlájukon feltűntetett garanciaidőnek (hülye matricák nélkül is)..vagy én gondolom rosszul?

#629 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 13. 01:17

bj22: Te gondolod rosszul, ha jól tudom! Ezt a kérdést már láttam valahol, hogy ugyanerről a megközelítéséről feszegették mint amit TE mondasz. Ez valamilyen szinten sérti a piac törvényeit, mivel ha élni akarsz a garancia lehetőségével, akkor csak és kizárólag náluk bővíthetsz! Ezt amikor Náluk vettél Ő általuk összeállított konfigot, akkor elfogadtad ezt! Ha Metroban veszel számítógépet is csak a megadott helyeken bővíthetsz, akik visszarakják a matricát! Valamilyen szinten igazuk van! Ha én számítógépet adok el, én is matricázom! És ha megsérül, nem foglalkozok a számítógéppel! Nagyon sok idióta van ám! Erről a témáról, oldalakat tudnék írni, hogy mi miért jó!

#630 Felhasználó inaktív   Biborkékhóvirág 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 13. 06:44

Szia!

Ez nem minden cégnél van így, ilyen pl.: a Varázspálca is, ahol én állíttattam össze a gépet, de azt bármikor - a garancia elvesztése nélkül - tudom bővíteni.  :up:

Biborkékhóvirág

Szerkesztette: Biborkékhóvirág 2005. 05. 13. 06:49 -kor

#631 Felhasználó inaktív   pike.killer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 13. 07:42

Elvileg  ha szakszervizbe viszed a  gepedet es ok boviteik es errol adank egy nyilatkozatott a gep melle, meg termeszetesen leragasztajk a sajat marticajukkal akkor azt is elszoktak fogani egyes szamitogep uezletek. A kekhal nem tudom ponotsan hogyan all ehez a temahoz.

#632 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 13. 08:02

Eddig nem kellet adniuk jótállást az alkatrészre, csak a komplett gépre, ha mégis adtak, akkor olyan feltételeket határoztak meg amilyet akartak.
A jótállás alapfeltétele a szakszerű összeszerelés, amit csak szakszervíz, vagy arra feljogosított csinálhat, te otthon nem.
Illetve bizonyíthatónak kell lennie, hogy nem az okozta a meghibásodást, de ha valaki bebizonyítja, hogy mitől ment tönkre egy memória....  :respect:
Most majd kötelező jótállás lesz minden termékre, igaz szavatosság eddig is volt.
A lényeg, hogy szervízben kell összerakni, célszerű ha csak pár forint múlik rajta, mindig ugyanoda vinni a gépet, vagy a Bluefish, olcsón kijön, illetve ha jól olvastam a beszerelés náluk ingyenes, mert akkor nincs vita.
Egy autót is a szakszervízbe viszel ha elromlik, nem....

#633 Felhasználó inaktív   Jakuza 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 13. 08:31

Idézet: pjotr007 - Dátum: 2005. máj. 13., péntek - 9:02

Eddig nem kellet adniuk jótállást az alkatrészre, csak a komplett gépre, ha mégis adtak, akkor olyan feltételeket határoztak meg amilyet akartak.
A jótállás alapfeltétele a szakszerű összeszerelés, amit csak szakszervíz, vagy arra feljogosított csinálhat, te otthon nem.
Illetve bizonyíthatónak kell lennie, hogy nem az okozta a meghibásodást, de ha valaki bebizonyítja, hogy mitől ment tönkre egy memória....  :respect:
Most majd kötelező jótállás lesz minden termékre, igaz szavatosság eddig is volt.
A lényeg, hogy szervízben kell összerakni, célszerű ha csak pár forint múlik rajta, mindig ugyanoda vinni a gépet, vagy a Bluefish, olcsón kijön, illetve ha jól olvastam a beszerelés náluk ingyenes, mert akkor nincs vita.
Egy autót is a szakszervízbe viszel ha elromlik, nem....

Valamit nagyon rosszul tudsz.
Az EU-ban a jogszabalyok szerint, nem koteles egy ceg sem adni jótállást es ebbe beletartozik Magyarorszag is. Tehat, hogy milyen feltetelekkel adja a garanciat a ceg, azt sajat maga donti el.
A Bluefish pedig igy adja ebbe belekell torodni.
My name is penis.
1. Ha leesnél az EGOd-ról, szörnyet halnál az IQd-on.
2. A szó fegyver, de neked még egy csúzlid sincs.

#634 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 13. 08:44

Nem tudom rosszul!
Azt írtam, hogy most majd kötelező jótállás lesz, azt nem tettem hozzá, hogy június 1-től.
Szavatosság eddig is kötelező volt, ami nem sokban különbözika jótállástól az első fél évben...

#635 Felhasználó inaktív   vatom 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 13. 14:03

Idézet: bj22 - Dátum: 2005. máj. 13., péntek - 0:07

Én nem olyan rég vettem a kékhal 1ik bpi kirendeltségében egy komplett konfigot. A géppel nincs semmi baj (kopp-kopp) minden franko vele eddig. A problémám (illetve kérdésem) a garanciájukra vonatkozik. A számlán minden alkatrészhez külön fel van tűntetve, hogy mennyi gari jár hozzá, ez eddig nagyon rendben is van, de mivel én konfigként vettem a cuccot, a gép hátuljára ragasztottak "szép" kékhal matricákat. Persze nem jókedvűkben ragasztozzák le a cucc hátulját.. Mint megtudtam az alkatrészekre járó garancia csak akkor érvényes -szerintük- ha a gép hátulján levő matricák sértetlenek, azaz nem lett a géphez nyúlva. És ezt így hogy? Ötlik fel bennem a dolog. Ne vicceljünk már kérem, ha én a kifizetett gépemben rambővítést szeretnék végrehajtani akkor ezt nem tehetem meg mert ezzel megbontom a matricát és érvényét veszti a garancia..Illetve bármikor ramot cserélhetek ha a ramot a kékhaltól veszem, hiszen ők visszaragasztják a garit. Ilyen szerintem egész egyszerűen nem létezik, nem tudom ezt hogy gondolják a halacskák. Az alkatrészekre kell hogy garanciát vállaljanak és ha teszemazt házat akarok cserélni és a házat nem a kékhalban óhajtom megvenni, ahhoz semmi közük nincs, a rendeltetésszerűen használt alkatrészeimre igenis élnie kell a számlájukon feltűntetett garanciaidőnek (hülye matricák nélkül is)..vagy én gondolom rosszul?

A matrica azért kell, hogy az egész gépet át lehessen venni bevizsgálás nélkül amennyiben hibás, mert így garantált, hogy láma júzer nem kontárkodott bele és nem ő tette tönkre a cuccot. Matrica eltávolítható, de így csak a hibás alkatrészt lehet bevinni garba - szerintem.

#636 Felhasználó inaktív   Hassan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 13. 14:59

Pontosan. A Bluefishnél még legutoljára így volt. Komplett gépet vettem néhány éve és megkérdeztem ezt a  matricás dolgot. Azt mondták, hogy ha nincs matrica és a komplett gépet viszem be gariba, akkor a nem hibás alkatrészekre bevizsgálási díjat kell fizetni. Ez rajta is volt a papíron amit kaptam hozzá.

#637 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 05. 21. 17:10

Déli melletti kékhal, mostanéban. Srác visszavitt egy lapot, mert nem működött. Visszakapta: Lap jónak tűnik és különben sem veszik vissza, mivel a BIOS IC sérült (púpos volt, meg a papír rajta barnult).
Ez idáig OK. csakhogy: A lap megelőzően nálam járt. Két konfig (lap-proci-memória), ezeket raktam össze és ott az egyik lap bemondta a kulcsot. BIOS-csere volt (ugyanazok a típusok, más altípusok), úgysem indult, másik igen-bios hiba kicsukva, lap garis, megy vissza. De: Az IC nem volt púpos, sem sérült (ilyen esetben bele sem rakok a lapba alkatrészt), akkor sem, mikor visszaadtam és a címke sem volt halovány rajta! A srác nem próbálta ki, hiszen éppen azért hozta hozzám, tőlem pedig biztosan épen ment el, a gariba egyenesen. Ma pedig visszajött. Sejtitek ugye, hogy miért? :( Undorító, de ez van. A következő körben látlelet kérését fogom tanácsolni: Beadás előtt tüzetes fizikai sérülésekre utaló vizsgálat.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#638 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 21. 18:08

A bevételkor, ha nem jelezték, jogilag támadható.
Ha nem akarod, akkor a látlelettel sem érsz semmit. :up:
Üdvözlettel:
Gabi

#639 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 05. 21. 19:00

Nem fogunk joghoz folyamodni. ;)
De legközelebb meg lesz nézetve bevételkor.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#640 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 21. 21:15

De ez is érdekes, kit érdekel, hogy pupos volt-e a bios vagy nem, nekik azt kell bebizonyítani, hogy azért lett púpos mert a rendeltetésellenesen volt használva, nem azt, hogy barna-e vagy nem....
Bizonyítania kell nem vélelmezni.

Téma megosztása:

• (49 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.