HWSW Informatikai Kerekasztal: Bluefish Tapasztalatok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (49 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 47
  • 48
  • 49
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Bluefish Tapasztalatok Értékeld a témát: -----

#961 Felhasználó inaktív   Ariadne 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 05. 14:49

Idézet: Polikarpov - Dátum: 2007. márc. 3., szombat - 20:44

Nem hiszem, hogy "naívság" volt - jól meghatározott, pénzben kifejezhető, nem pár rongyos millió állt a háttérben!!! Aki ezt kitalálta (~10-es csoport) az annyit kaszált rajta, amiről nekünk kis porbafingó luser júzereknek elképzelése sincs...!

Mivel gyakorlatilag senki nem adja perlésre a fejét, így nem is derül ki, törekedett-e valóban vagy sem. Ugyanis szerintem a gyakorlatban elég nyilvánvaló lehet a tárgyaláson, ha a kereskedő benyújtja mondjuk a gyártóval vagy külföldi szervizzel való levelezését, vagy mittudomén, ami igazolja, hogy ő tényleg törekedett, csak nem sikerült. El tudok képzelni olyan esetet, ahol ez tényleg megáll.

Na jó, nem ez a valóság az esetek 90%-ában, ezt én is tudom...  :rolleyes: Én is azt tapasztaltam, hogy vagy azon nyomban kicserélik, vagy tényleg igyekeznek két hét körüli időt tartani (ez a normálisabbja, pl. én már ilyen helyen vásárolok :) ), vagy a jogerős ítélet sem elég, na ez a Bluefish... (céget felszámolják, pénz egy forint se, csak hitelezők - az üzletnév mégis él, persze új cég működteti, furcsa egyezésekkel a tagok/tulajdonosok sorában...)
Muszáj mindig megoldást találnunk? Nem élvezhetnénk egy kicsit a problémát?

#962 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 08. 19:19

Idézet: Ariadne - Dátum: 2007. márc. 5., hétfő - 14:49

Mivel gyakorlatilag senki nem adja perlésre a fejét, így nem is derül ki, törekedett-e valóban vagy sem. Ugyanis szerintem a gyakorlatban elég nyilvánvaló lehet a tárgyaláson, ha a kereskedő benyújtja mondjuk a gyártóval vagy külföldi szervizzel való levelezését, vagy mittudomén, ami igazolja, hogy ő tényleg törekedett, csak nem sikerült. El tudok képzelni olyan esetet, ahol ez tényleg megáll.

Na jó, nem ez a valóság az esetek 90%-ában, ezt én is tudom...  :rolleyes: Én is azt tapasztaltam, hogy vagy azon nyomban kicserélik, vagy tényleg igyekeznek két hét körüli időt tartani (ez a normálisabbja, pl. én már ilyen helyen vásárolok :) ), vagy a jogerős ítélet sem elég, na ez a Bluefish... (céget felszámolják, pénz egy forint se, csak hitelezők - az üzletnév mégis él, persze új cég működteti, furcsa egyezésekkel a tagok/tulajdonosok sorában...)

Nem hiszem, hogy az üzletek 90%-a ne vinné vissza a cuccot, ahol vette. Simán visszatolja és hetente ír egy szabvány mailt, hogy mi van vele. Ezzel a törekedés szerintem már meg is van.
Azzal viszont tényleg kevesen élnek, hogy megindítják a jelentős sérelem miatti elállok a témától folyamatot.

#963 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 09. 10:34

Idézet: Ariadne - Dátum: 2007. márc. 2., péntek - 10:57

Khm, a 15 nap 15 nap, és nem munkanap, figyelj csak:

4. § (1) A forgalmazó köteles a fogyasztót tájékoztatni arról, hogy a kijavítást vagy kicserélést a Ptk. 306. §-ának (2) bekezdése értelmében - az áru tulajdonságaira és a fogyasztó által elvárható rendeltetésére figyelemmel - megfelelő határidőn belül, a fogyasztónak okozott jelentős kényelmetlenség nélkül kell elvégezni.
(2) A forgalmazónak törekednie kell arra, hogy a kijavítást vagy kicserélést legfeljebb tizenöt napon belül elvégezze.

Szóval iparkodnia kell a kereskedőnek a lehető leghamarabb elintézni, és ez nem azt jelenti, hogy 15 napig várhat...

Kissé változtak a dolgok. Egy monitor gariztatással szívtam január óta, többek között a FVF álláspontját is kértem.
Ezt írták:

Idézet

Tisztelt *!

Kérdésével kapcsolatban az alábbi tájékoztatást adom:

A 2003. XI. 21. után vásárolt tartós fogyasztási cikkre az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX.22.) Korm. rendelet és a fogyasztói szerződés keretében érvényesített szavatossági és jótállási igények intézéséről szóló 49/2003. (VII.30.) GKM rendelet vonatkozik.

A Magyar Köztársaság Polgári Törvénykönyvéről szóló 1959. évi IV. törvény 306 §. (1) bekezdése értelmében „ hibás teljesítés esetén a jogosult elsősorban… kijavítást vagy kicserélést követelhet, kivéve, ha a választott szavatossági igény teljesítése lehetetlen, vagy ha az a kötelezettnek a másik szavatossági igény teljesítésével összehasonlítva aránytalan többletköltséget eredményezne…ha sem kijavításra, ha sem kicserélésre nincs joga, vagy ha a kötelezett a kijavítást, illetve a kicserélést nem vállalta, vagy e kötelezettségének nem tud eleget tenni-választása szerint-megfelelő árleszállítást igényelhet vagy elállhat a szerződéstől. Jelentéktelen hiba miatt elállásnak nincs helye.”
Azt a szerviz dönti el, hogy melyik mód jelent kevesebb költséget – a javítás vagy a csere-, Ön nem választhat.
Kicserélésre akkor van módja, ha a szerviz kimondja, hogy a termék nem javítható, és kiállítják a csereutalványt. Ha az üzletben nem tudnak egy ugyanolyan készüléket adni, mint az Öné, akkor jöhet szóba a pénz visszaadása.
A javításra konkrét határidő nincsen, a jogszabály szerint „ törekedni kell „ a 15 napos javításra. Egyébként a korábbi 15 napos, illetve cserekészülék adásával 30 napos javítási határidő megszűnt.
Fenti jogszabályok a fogyasztói szerződés keretében kötött vásárlásra vonatkoznak.

Amennyiben Önnek a hosszúra nyúló javítás „ jelentős kellemetlenséget” okoz, akkor fordulhat a Kereskedelmi és Iparkamara mellett működő Békéltető Testülethez vagy bírósághoz.

Bejelentését köszönjük, kérjük fentiek elfogadását.

Szóval a törekedés elég gumi, sokkal lazábbak a szabályok, gyakorlatilag húzhatják-halaszthatják a dolgot ahogy jól esik, akinek meg nem tetszik, az mehet pereskedni.

#964 Felhasználó inaktív   Ariadne 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 26. 15:29

Nem mond semmi ellentéteset azzal, amit írtam, csak nem részletezi a 151-es kormi rendeletnek azt a részét, amit én igen. :) És a "legfeljebb" azt jelenti, hogy "maximum", még ha a kereskedők ezt minimumként kezelik is sokszor...

Ha pedig jelentős kényelmetlenség nélkül, az áru tulajdonságaira és a fogyasztó által elvárható rendeltetésére figyelemmel nem tudja javítani/cserélni a kereskedő, akkor elállhatsz a szerződéstől, és visszakérheted a vételárat (teljes, vásárláskori, eredeti). (Ezt tkp ők is leírták.)

A szervizre való utalás itt valszeg azért szerepel, mert a kérdésedben is erről volt szó, viszont a kereskedő felel feléd kizárólag, szóval a szerviznél ritkán éri meg az asztalt csapkodni.

Egy mondat viszont simán tévedés benne, mivel ezt nem jogászok szokták írni, így néha oltári hülyeségeket is mondanak, különösen telefonon... Választhatsz, hogy javítást vagy cserét kérsz, csakhogy a cserét visszautasíthatja (az első 3 napban visszavitt termék kivételével) azzal, hogy többe kerülne neki, mint javítani, és ő inkább javítani szeretne. Ezt el kell fogadni. Viszont alapvetően választhatsz, kifejezetten megvan ez a lehetősége a fogyasztónak. És persze hivatalosan nem a szerviz dönti el, hanem a kereskedő, mivel a szervizzel te nem állsz semmiféle jogviszonyban, őt a kereskedő bízza meg azzal, hogy helyette intézze a dolgokat, de akkor is a kereskedő felel a tevékenységéért. :)
Muszáj mindig megoldást találnunk? Nem élvezhetnénk egy kicsit a problémát?

#965 Felhasználó inaktív   Nezzus 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2007. 07. 08. 13:21

Valamelyik nap uhrottam át Szolnokra.
Sajnálattal kell közölnöm azt hogy megszünt a szolnoki üzletük.
Az viszont dicséretes hogy az eladó kitette a mobilszámát, így több vásárló értesült köztük én is, hogy hol és mik szerezhetők be.
Na mind1 a lényeg hogy 5 db 500GB (SATA II) maxtort volt alkalmam átvenni 84e Ftért egy rakhelyen.
Amúgy meg csak 1et tartottam meg a többi 4et eladtam 15% haszonnal.
Amúgy meg a Bluefish volt szolnok legjobb kiskereskedője és azt is garantálom hogy még visszafogják sírni a vásárlók.
A Wininvestor, Users meg hagy ne soroljam kik hiába szorították ki a piacról majd még viszatér jobb helyen jobb időben. Egyébként meg az én részemről a szolnoki kerók sztem ha nem húzzák le a redőnyt akkor csak csökkenteni bírnak az áraikon, ami értelmetlen mert szinte minden beszerezhető a
netről feleannyiért is szóval hoplá! Azért fő az optomizmus, a vásárlóerő akkor is kezd áttérni ny-ra!
hangya létemre ezt állítom, sokan másokkal egyetemben.

#966 Felhasználó inaktív   Brett Shaw 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 10. 23:06

Idézet: Nezzus - Dátum: 2007. júl. 10., kedd - 14:13

Amúgy meg a Bluefish volt szolnok legjobb kiskereskedője és azt is garantálom hogy még visszafogják sírni a vásárlók.
.

Ezzel a megállapításal erősen vitakoznék, addig marha jó fejek voltak mig vásároltál, de ha valami garis probléma adódott rögtön kimutatták a foguk fehérjét.  :down: Egyszer vettem náluk egy Genius HF-5000 hangrendszert amely kurva halkan szólt. Nem akarták kicserélni, (3 napos garin belül) mindenáron be akarták bizonyitani, hogy a hangkártyám a szar.
NE ESS PÁNIKBA! ...és mindig legyen nálad törülköző!
ASUS M4A785T-M|AMD Phenom II X2 550 BE@3500MHz|AC Freezer 64Pro|4x1 GB GEIL VALUE PC3-10660 CL9|PowerColor HD3870|OPTIARC AD-7243S|KINGSTON SKC300 60GB SSD+WD 500 GB SATAII|GENIUS SW-HF 5000 5.1|CHIEFTEC A80 450W|HP LP2275W 22" TFT|Windows 7 Ultimate 64 bit

#967 Felhasználó inaktív   Nezzus 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2007. 07. 18. 13:11

Meglehet igazad van, ők is eléggé kegyetlenül tudtak vitatkozni, csak hogy képesek voltak a vásárló indokait is végiggondolni, amire a többi sohasem lesz képes.

#968 Felhasználó inaktív   Jazzos 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 05. 10:40

:up:
Közzétette legfrissebb adóslistáját az APEH. A névsor első négy helyén több mint egymilliárdos, az első helyen csaknem kétmilliárdos adótartozást felhalmozott cégek szerepelnek. Az listán a negyedik helyezett a Bluefish, de egyébként is számos számítástechnikai és a kereskedelmi cég szerepel az adósok között.

Csodálkozom, hogy még nem dobta be ide senki a linket. Nem rossz, mi? :D
"Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség. Gyakorlatilag viszont van!"

#969 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 05. 12:17

Idézet: Jazzos - Dátum: 2008. febr. 5., kedd - 10:40

Én is olvastam. :)
Wherever you go, go with all your heart.

#970 Felhasználó inaktív   Silver 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 16. 13:32

Felszámolták a Bluefisht:

http://index.hu/tech/jog/flszm080416/

#971 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2008. 04. 16. 18:36