HWSW Informatikai Kerekasztal: Bluefish Tapasztalatok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (49 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Bluefish Tapasztalatok Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 03. 05. 14:01

Jujjujj... akkor megyek innen, hogy emelkedjen :)

#22 Felhasználó inaktív   skeeter 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 05. 21:55

idézet:
Ezt írta lameXpert:

Tekintve, hogy a topiknyitó egy egyszerű provokátor... igen magvas megállapítások hangzanak el. :)
[/quote]

Hát de akkor meg rakjátok ki :)

#23 Felhasználó inaktív   Gsnake 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 09. 07:12

Minek raknák ki? Kell a színvonalhoz :D

#24 Felhasználó inaktív   tiduj 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 06. 14:21

Sziasztok, én teljesen új vagyok itt, de lehet , hogy ha vásárlás előtt olvasgattam volna a hwsw-t, akkor most nem lennék itt... Január végén rendeltem a Bluefishnél egy sulinetes mp3-lejátszót/diktafont, az egyetlen olyat a sulinetben (tudomásom szerint), aminek bővíthető a memóriája. Kedvesek voltak, három hét, de lehet, h előbb. Jó. Vártam, vártam, bluefishről semmi. A negyedik héten felhívtam őket, mondták, h megjött a cucc, de nem tudnak számlázni, pár nap múlva hívnak. Nem hívtak. Az elkövetkezendő hetekben hivogattam őket, össze-vissza kapcsolgattak, sosem volt ott a kolléga, aki tudott volna segíteni, visszahívást ígértek, amiből nem lett semmi... Közben elolvadt a hó, véget ért a projekt, amihez a diktafon kellett volna, de azért még így is érdekelt a dolog. Végre tegnap, azaz áprilisban, mikor már fejből hívtam a számukat, mondták: mehetek a cuccért. Éljen! Meglepetés 1: nem lehet kártyával fizetni. No jó, a fiúkák úgyis tököltek a számítógéppel, addig egyikünk elment egy automatához. Igen ám, de amíg a srácok a géppel szenvedtek, addig észrevettem a lejátszót magát és meglepetés 2: nem az volt... ennek nem lehet bővíteni a memóriáját. Mondom, állj, nem ezt kértem. Srác: "Akkor ezt el sem viszed?" Én: "Nem." Srác: "De jó, akkor elviszem én!" és ennyi volt a bocsánatkérés is egyben. Majd közölték, h amit én akarok, az már nincs a sulinetben. Az árlistájukban ugyan még benne van, valamint én ugye januárban rendeltem, de ez ne zavarjon senkit. Hogy nullaszor hívtak vissza, viszont tök fölöslegesen odaugrasztottak, az se. És ez az elbűvölő modor... Ha el is hiszem, h ez az egész nem az ő hibájuk, egy bocsit azért megérdemeltem volna. Úgyhogy ha a topicnyitó esetleges sulinetes dolgokat venne, azt szvsz ne a bluefishnél tegye.
Bocs, h hosszú voltam, de nem szoktam ilyesmihez hozzá.

#25 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 06. 16:53

:( szomoru tortenet, valahogy jellemzi a sulinetet is...

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#26 Felhasználó inaktív   Richie.@ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 04. 06. 20:05

HI
Nekem is van pár igen elszomorító történetem a kékhallal kapcsolatban:
1, Kb fél éve megyünk a nyugati kékhalba egy srác konfigjáért, amit már előzetesen sulinet keretében megrendelt. Átvesszük, go haza, bekapcs, semmi.  Vissza kékhal--> szétszedik, tesztek, -->rossz a ram. Kicserélik. Na vissza haza, aznap már nem volt lehetőség bekapcsolni, csak bevittük a lakásba a gépet. Másnap bekapcs, vinyók, coolerek felpörögnek, de azonkívül semmi sem történik.  Hmm, visszük vissza az egész gépet, hogy nem megy. Arc +nézi, télleg nem muxik. Szétszedi, tesztek -->alaplap hibás. Mondja hogy alaplap a gond, menjunk haza, majd kicserélik. Kérdezzük, hogy mégis hány nap lesz? Aztmondja 1-2 hét. :eek:  Nade miért? A válasz az volt, hogy bár van raktáron olyan alaplapjuk,
de azt nem rakhatják bele. Meg kell várni, míg a gyártó(/nagyker nem emlékszem pontosan) ad egy másikat. Pff. Végül is a srác tudta is használni a gépét a vásárlástól számított 3hét közepén. És neki is kellett telefonálnia kb 3-4napota hogy készen van-é már a gép. /történethez még annyi hozzátartozik
hogy miközben babrálták a gépet a szervízben, addig szerettem volna venni egy tápot, odaállok a pulthoz,mondom az eladónak(fiatal srác), hi egy 400W-os tápot szeretnék max 10000HUF-ig. mondja
van azona, de inkább vegyek enermaxot. Mondom neki még1x hogy ennyi pénzem van a tápra, azona
jó is lesz. Erre odavágja tök flegmánhogy de az enermax az legalább táp. Na ennyi elég is volt, megköszöntem szépen aztán inkább máshol vásároltam.../ Elképesztő, hogy egy eladó hogy
engedhet meg magának ilyen stílust.

2, Másik haver, déli kékhal, szintén konfig vásárlás( kb 1éve; nem sulinetes). Gépet hazavitte, bekapcs, eltelik 1-2óra, mintha égett szag lenne a levegőben, és a proci is mintha melegebbnek tűnne már ugy 2-3 napja,  hardware
doctor szerint. Hmm, garancia ide vagy oda szétszedte. Prociról leszedte a coolert, valami összevisszaégett trutyi volt a borda alján. Kiderült, hogy a kékhalban úgy rakták rá a coolert a procira, hogy előtte nem szedték le róla a védőfóliát!  :eek:  :eek:  :omg:

Sajnos még mondhatnék  1-2történetet, de sztem a topicindítónak ennyi is +győző.
Én az 1. eset óta még a közelébe sem megyek kékhalnak. :p

#27 Felhasználó inaktív   Richie.@ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 04. 06. 20:16

Idézet

Gépet hazavitte, bekapcs, eltelik 1-2óra, mintha égett szag lenne a levegőben, és a proci is mintha melegebbnek tűnne már ugy 2-3 napja,

Ugylatszik már előlrább járt a gondolkodásom, mint az ujjaim...:) azt akartam irni, hogy gépet
hazavitte, majd ugy 2.-3. napja lehetett érezni az égett szagot... így szétszedte...

#28 Felhasználó inaktív   Gsnake 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 07. 10:43

Nem annyira PÁF, bár kicsit zavaró:

DVD-olvasóm behalt. Egész múlt héten otthon tököltem (vizsgára készültem), nem nagyon volt időm DVD olvasó után rohangálni. Nosza, úgyis van a Bluefishben online vásárlás. ASUS DVD megrendel (8990,- + 1000 Ft a kiszállítás, ennyi belefér, idő híjján). E-mail megjön, köszönik a megrendelést, a munkatársuk megkeres telefonon egyeztetésre. (ez szerdán volt). Telefonhívás sehol, DVD olvasó hiánya egyre égetőbb. Káromkodva elvergődtem a MM-ba, de (szerencsére) nem volt nekem tetsző olvasó. Teljesen frusztráltan vissza a tételekhez (már amelyik a gépen volt...). Péntek reggel 8kor becsönget a futár, hogy itt a DVD-olvasó... :eek:

Azt sem tudtam sírjak e, vagy nevessek:

1. Ha megvettem volna csütürtök délután a MM-ba akkor mi van? Ciki... küldjem vissza (az olcsóbb) DVD-t.
2. Miből gondolták, hogy péntek reggel 8kor otthon leszek???

Ha már odaírják, hogy felkeresnek egyeztetésre, igazán megtehetnék. Csak a félreértések elkerülése végett. Ezek után nem biztos, hogy preferálni fogom az online rendelési lehetőséget, pedig kényelmesebb, mint a tömegközlekedéses, -esetleg- bunkó eladós nyüglődés...

#29 Felhasználó inaktív   AMD rula 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 08. 10:56

Nekem csak annyi volt, április elsején, hogy bemegyek déli BF-be, akarok valami hálókártyát venni, nézegetem az árlistát, megtetszik egy 3com kártya. Odamegyek pulthoz, megkérdezem, hogy van-e, természetesen nincs, kérdezgetem mi van, volt valami KTI, meg Genius... Nem vettem semmit.
De a legjobb az egészben, hogy az április 1-től 7-ig érvényes árlistát böngésztem... Érdekes lista, ha már az 1. napon nincs semmi, esetleg nem is volt, de azárt beleírták... Kérdezetem azt is, hogy mikor lesz, válasz nem valószínü, hogy lesz...
Vagy lehet, csak április 1-jei tréfa volt az egész?
Végül a másik közkedvelt cégnél sikerült vásárolnom...

#30 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 08. 15:40

Egyik barátom keresi most az online árlistán hetek óta szereplő, boltban persze nem lévő Connect3D R9600XT-t. Mindig mondják neki, hogy majd 2 nap múlva, de akkor minek van a listában?
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#31 Felhasználó inaktív   AZ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 12. 23:20

Nalam ugyanez volt anno rad9700-al, ahhoz kepest hogy nem hinnem naponta eladtak belole, ugy viselkedtek mintha ok tennenek szivesseget. Sajnos van mit tanulni a magyar boltoknak, udvariassag es vasarloval banas teren.  :rolleyes:

Thinkpad x60s

#32 Felhasználó inaktív   AMD rula 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 13. 00:06

Idézet: BoGab - Dátum: 2004. április 8, csütörtök - 16:45

Egyik barátom keresi most az online árlistán hetek óta szereplő, boltban persze nem lévő Connect3D R9600XT-t. Mindig mondják neki, hogy majd 2 nap múlva, de akkor minek van a listában?

De nekem azt mondta, hogy nem is lesz, és aznapi árlistában szerepel... Mondjuk hálókártyára nem vártam volna, de azért megkérdeztem...
:down:

#33 Felhasználó inaktív   Blue-MOD 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 17. 19:48

Üdv mindenkinek!

Megosztanék egy személyes tapasztalatot veletek az emlitett céggel kapcsolatban (a lehető leg tényszerübb kiviteleben próbálom megfogalmazni (egy "kicsit" hosszú lesz)):

Történt, hogy 2003.12.15-én "megszállt az ihlet" és elhatároztam, hogy ha törik-ha szakad egy Radeon 9800 Pro tulajdonossá válok. Tehát a cél meghatározása után elkezdtem keresni az alternativákat, miképpen tudom elérni ezt. (Mj.: Decemberben ez meglehetősen húzós elhatározás volt, mivel boldog-boldogtalan ezt a tipust vásárolta "karácsonyra" -> ergo eléggé hiánycikknek számitott.) Némi keresgélés után felleltem egy helyet, ahol ezt az álmomat megvalósitani tudtam. A céget a topikcimben emlitett néven hivják.
2003.12.18.-án sikerült a fentebb emlitett cég jóvoltából Club3D Radeon 9800 Pro  :respect:  tulajdonossá válnom 101E HUF fejében. Én, jobbra el (haza "vidékre") -> örül ; Ők, ballra el (akarom mondani helyben marad.) -> örül.

Idő közben sok-sok boldog óra átélése a Radeon kari okozta vizuális élmények miatt  :cool:  , mignem elkövetkezett :

2004 Március, mikor is "szegénykém" elkezdett betegeskedni (Beteg Radeon 9800 Pro ?) :( 

Nosza telefon/Email előkap, a garanciális ügyintézés aprólékos részleteinek egyeztetése után egyik kollégámat megkérve, aki BP-n lakik, hogy vigye el ezt a kérdéses HW elemet a Teréz Krt. 47.-be. a szervizbe. (Kisebb mallőr után a kolléganőm sikerrel járt 2004.03.31.-én. ui.:először amikor felkereste őket, akkor a minden nap este 8-ig nyitvatartó szerviz éppen zárva volt 17:30-kor) Az első (számomra) furcsa dolog: A kártyát ott helyben azonnal letesztelték(!) a szervizben és megállapitották, hogy valós/tényleges meghibásodásról van szó, ergo a termék csereköteles. (Mégis meg kellett várni a 15 napot és egy nappal sem kevesebbet!)

Garancialevélen meghatározott 15 nap letellte előtt 2 nappal újfent egyeztetés a bolttal, emailen konfirmálták/visszaigazolták, hogy 2004.04.15.-én lehet menni az új kártyát átvenni.

14.-én végső visszaigazoltatás gyanánt telefonon is felhivtam őket, amire megint csak igenleges volt a válasz, miszerint 15.-én megjelenve az üzletben átvehetem az új C3D R9800 Pro-t.

15.-én egy kollégámat (előző napon megkérve) elküldtem a boltba hogy hozza el nekem a "cutz"-ot. Ekkor szembesültem azzal, hogy nincs cserekártya a megadott határidőre  :reklamacio: . Erre az eseményre az üzlet védekezése az volt, hogy elnézést kértek, de a félretett kártyát értékesitették (véletlenül) és, hogy jöjjek 17.-én, mert addigra 1000% hogy lesz cserekártya.

Nosza, mondom magamnak, ha már 2 hetet kivártam, az a két nap mit sem jelent. (Bár megjegyzem, hogy 15 nap letellte után cserekészüléket kell biztositani amivel 30-napra növekszik a tartós használati elektronikai készülékek szervizelhetőségi határideje, úgy döntöttem, hogy nem fogok fölöslegesen még ezzel is bajlódni.)

17.-én, azaz a mai napon felhivva az üzletet közölték, hogy bocsi, de mégsem tudnak C3D-t adni, mivel nem jött.  :mad:  OK, mondtam erre, hogy ebben az esetben is mindenképp felmegyek BP-re és egyéb alternativ megoldást fogok választani a jogos vásárlói kifogásom érvényesitésére.

Megérkezve, első utam a szervizrészlegbe vezetett, ahol közölték, hogy minden "OK" a hibás kártyát visszaszámlázták és menjek át az eladótérbe, ahol elintézik a "cserét". (Kezdtem gondolkodni  :think:  a hallottakon, hogy közben mégiscsak "keritettek" egy karit.) Rövid várakozás után sorrakerülve, szépen elmondtam, hogy ki vagyok/miért vagyok/mit szeretnék, majd számlák, papirok, garancialevél, átvételi elismervény bemutatása ... majd eladói ajánlat megtétele szerint lehetőségem van levásárolni egy R9800XT/256-ra "potom" 40E-50E HUF ráfizetéssel  :eek: . Ezt (bár szerettem volna, de) nem állt lehetőségemben elfogadni piilanatnyi likviditási problémám miatt, mire megkérdezte az eladó, hogy mire szeretném levásárolni, mivel nincs C3D 9800Pro kari  :eek: . Mondom OK, ebben az esetben élek a teljesitéstől való elállás jogommal, ui.: eltökélt szándékom hogy R9800Pro, vagy "semmi".

Megjegyzés:
4/1978. (III. 1.) BkM rendelet
a vásárlók minőségi kifogásainak intézéséről

5. § (1) A hibás áru kijavítását legkésőbb a hiba bejelentésétől számított 8/15 napon belül el kell végezni. Ha a javítás 8/15* napon belül nem készült el, a vásárló kívánsága szerint az áru árát le kell szállítani, az árut ki kell cserélni vagy a vételárat vissza kell téríteni, illetve ha a vásárló a hibát kijavítja, vagy mással kijavíttatja, a javítás költségeit kell részére megtéríteni.

*Ptk.: 17/1991. (IX. 10.) Korm. rendelet egyes tartós használatra rendelt termékek jótállási kötelezettségéröl 2. § Az e rendeletben meghatározott jótállás esetén a vásárlót a Polgári Törvénykönyvrol szóló 1959. évi IV. törvény 306-307. §-aiban, valamint az 1978. évi 2. törvényereju; rendelet 6. § (1) bekezdésében megállapított jogok megilletik. 3. § (1) Ha a vásárló a termék kijavítását kéri - a (2) bekezdésben foglaltak kivételével - a javítási határido 15. nap.

Az eddigiek alapján ekkor a kijelentésem, hogyha nincs elehetőségem konkrétan C3D 9800 Pro átvételére akkor a teljesitéstől való ellállási szándékommal élve (ami egyébként is jogos lett volna, mivel AD1: nem tudtak ugyanazt a tipusu cserekészüléket adni, AD2 illetve ezt is már a meghatározott határidön tul akarták teljesiteni) Ekkor jött a (HW üzletekben sajnálatosan) "szokásos" kijelentés, hogy nem járok jól a "pénzvissza" fejezettel, ugyanis a jelenlegi forgalmi értéke 70E-80E HUF és maximum ennyit kaphatok vissza.  :OOO

BH1977. 433. Ha a jótállási kötelezettség teljesítéséért felelos kereskedelmi vállalat által eladott termék hibás, kicserélésére azonban lehetoség van, a vásárló a jogszabályok szerint ot megilleto más, jótálláson alapuló jogot nem gyakorolhat. Ha viszont a termék visszavételére kerül sor, az addigi rendeltetésszeru használat miatt bekövetkezett értékcsökkenés az eladó terhére esik [Ptk. 248. §, 4/1969. (III. 30.) BkM-KGM-KipM-KkM-NIM sz. r. 1. § (3) bek., 4. § (1) bek. c) pont, 9. § (1) bek.].

Mindezek után az üzletvezető  :idea:  "térülés-fordulás-jövök-megyek-körülnézekraktárban" után (érdekes módon) megjelent egy Saphire R9800 Pro-val. (Technikai paraméterei illetően megegyezett az előző C3D-vel (R9800Pro 128MB), viszont mégsem teljesen (C3D =/ Saph) tehát ebből kifolyólag nagyon-nagyon hivatalosan még ezt sem lett volna kötelességem elfogadni (!), de tekintettel az eredeti célkitűzésemre (lsd fentebb) gondoltam ez is "megteszi"). Elmentem a kasszához, majd rövid papirmunka után át is vehettem a Saphire Atlantis 9800 Pro 128 MB videokarit, 0 forint felár mellett.

Történet ennyi.

Értékelésem pedig az, hogy maga a tényeket nézve az eljárás korrekt is volt meg nem is. Korrekt annyiban hogy ha nehezen is, de kaptam cserekártyát. Nem volt korrekt, mivel ha valaki egy kicst is gyengébb jellem/karakter emberileg, akkor zokszó nélkül "levásároltatnak" vele egy 150000 FT-ot, vagy "kiszúrják" a szemét a vételár töredékével. (Nem jellemző rám a gyengébb jellem és a felkészületlenség a jogokat illetően, ui: termelés igazgatóként naponta sokkal komplexebb "dolgok" felett kell diszponálnom.)
Ha a tények nem igazolják az elméletet, változtasd meg - a tényeket. - Albert Einstein

#34 Felhasználó inaktív   deuce 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 18. 19:37

Gratz! Jól megkapták! ;)
Mondjuk meg is érdemlik ezek a szutyadék lehúzós számtechboltok maguktól elbüszkülve "jajjjjhát kit érdekel a vevő, úgyis van napi ezer másik" felfogással.

Mindenesetre hozzátennék valamit: gondolom Neked is megfordult a fejedben biztosan, hogy egy több üzlettel rendelkező cégnél azért tudnak keríteni egy népszerű (??? nem értek vgahoz igazán) vga-t, vagypedig hoznak egyet valamelyik nagykerből gyorsan... Kizártnak tartom hogy a fővárosban ne lenne ilyen kariból számodra biztosítható példány. :)
Ampban volt már olyan szitu hogy egyik boltba bementem, és a srác igy állt hozzám: "várjál, a másik boltunkban van ilyen cucc, áttelefonálok ha gondolod, és félreteszik, menj el érte ha jó úgy Neked"

a kékhal mikor csinál ilyet? :D :D :D

asus p4p800-at nem akartak eladni nekem, mert "már zárjuk a kasszát", mondjuk zárás előtt mentem 5 perccel és ebben az országban a legtöbb boltban fordítják a kulcsot a zárban zárás előtt 15 perccel is, és baromira csúnyán tudnak nézni hogy "mi a f!+/%+!/nak jöttél be?"
ja, megjegyzem másnap pedig nem volt p4p800, így hanyagoltam is őket...
(legfeljebb magamban mosolyogtam rajtuk, hogy egy ekkora "hatalmas bolthálózattal és raktárkészlettel" rendelkező helyen másodjára SEM tudok megvenni egy olyan alaplapot ami annyira népszerű, mint Magyarország legkedveltebb sültkrumplija, ami ugyebár tonnaszámra van a megdonáldban)

ha én értékelhetem akkor engem már 3x szivattak meg, először bunkók voltak, amit írtam is fentebb, másodszor megint azok voltak, harmadjára meg ismét azok voltak, mert azt se mondták hogy "gyere vissza 2 óra múlva hozunk egyet a nagykerből, kell a pénzed öcsi!"

szerintem ha már 3x járok így, akkor az ő mentalitásukkal van valami gond, nem én fogom ki a rossz napjukat, illetve akarok nagyon speciális cuccot venni. mondjuk a vinyómat most tőlük vettem, remélem nem döglik be, mert nem akarom megkóstolni őket ilyen tapasztalatok után gari ügyben, csakhát ők jöttek szembe az utcán a nyugatinál, és náluk volt éppen vinyó (kivételesen)... :D

Szerkesztette: deuce 2004. 04. 18. 19:43 -kor

#35 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 18. 23:15

Idézet: Blue-MOD - Dátum: 2004. április 17, szombat - 20:48

Mindezek után az üzletvezető  :idea:  "térülés-fordulás-jövök-megyek-körülnézekraktárban" után (érdekes módon) megjelent egy Saphire R9800 Pro-val. (Technikai paraméterei illetően megegyezett az előző C3D-vel (R9800Pro 128MB), viszont mégsem teljesen (C3D =/ Saph) tehát ebből kifolyólag nagyon-nagyon hivatalosan még ezt sem lett volna kötelességem elfogadni (!), de tekintettel az eredeti célkitűzésemre (lsd fentebb) gondoltam ez is "megteszi"). Elmentem a kasszához, majd rövid papirmunka után át is vehettem a Saphire Atlantis 9800 Pro 128 MB videokarit, 0 forint felár mellett.

Na, itt huztak a csobe.

Az a Sapphire az dobozos, 9800 referencianyakos, vagy zacskos, 9700 nyakos ("9800Pro Lite")?
Utobbi nyilvan nem egy kategoria a te leadott C3D 9800Pro-ddal.

Amugy meg ominozus bolt webes arlistaja:
Videokártya Club3D ATI Radeon 9800 Pro 128MB  59.992 Ft 74.990 Ft
Videokártya Sapphire ATI Radeon 9800Pro 128MB /TV,Dvi/  53.992 Ft 67.490 Ft

Szoval az a "0 Ft felar" az neked 7500Ft-dbe kerult... Annyit "felejtettek el" visszaadni.

#36 Felhasználó inaktív   deuce 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 19. 00:06

Idézet: Blue-MOD - Dátum: 2004. április 17, szombat - 20:48

2003.12.18.-án sikerült a fentebb emlitett cég jóvoltából Club3D Radeon 9800 Pro  :respect:  tulajdonossá válnom 101E HUF fejében. Én, jobbra el (haza "vidékre") -> örül ; Ők, ballra el (akarom mondani helyben marad.) -> örül.

Az itt említett összegről nem is beszélve...

#37 Felhasználó inaktív   Blue-MOD 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 19. 07:23

Idézet: nyunyu - Dátum: 2004. április 19, hétfő - 0:15

Na, itt huztak a csobe.

Az a Sapphire az dobozos, 9800 referencianyakos, vagy zacskos, 9700 nyakos ("9800Pro Lite")?
Utobbi nyilvan nem egy kategoria a te leadott C3D 9800Pro-ddal.

Amugy meg ominozus bolt webes arlistaja:
Videokártya Club3D ATI Radeon 9800 Pro 128MB  59.992 Ft 74.990 Ft
Videokártya Sapphire ATI Radeon 9800Pro 128MB /TV,Dvi/  53.992 Ft 67.490 Ft

Szoval az a "0 Ft felar" az neked 7500Ft-dbe kerult... Annyit "felejtettek el" visszaadni.

"Természetesen" piros referencia nyákos volt, fekete esetében nem is gondolgodtam volna a dolgon ...
Ha a tények nem igazolják az elméletet, változtasd meg - a tényeket. - Albert Einstein

#38 Felhasználó inaktív   Blue-MOD 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 19. 09:33

Egy LÉNYEGES momentum, kimaradt a történet végéről:

Ui.: mikor otthon végre volt időm belerakni a gépbe és kipróbálni a Saphire karit, észrevettem egy kis "bökkenőt". A kari működik rendesen 2D/3D környezetben (játékok, desktop), de (!) "szemetel", ha videot (avi, mepg, wma) játszok le, illetve játékoknál a (video/intro lejátszásnál) ugyanebben az esetben a ha az intro nem 3D-s hanem valami multimédia fáljba rögzitett renderről van szó.

A szemetelés zöld kis felbukkanó és eltünő "pixelek", pontok, területek formájában nyilvánul meg.

Annyit még kipróbálok, hogy teljesen újratelepitem a gépemet és amennyiben még mindig "szemetel" video lejátszásnál, akkor vagy a VIDEOSHADER™, vagy a FULLSTREAM™ "részlege" hibázik/hibás a kártyának.

(Zárójelben jegyzem meg, hogy ebben az esetben akkor felmerül az a kérdés, hogy vajon szándékosan adtak-e 1 hibás darabot, csakhogy mentsék az akkori helyzetet? Elképzelhetőnek tartom, ugyanis váltig állitották, hogy "semilyen" cserekarit nem tudnak adni, csak akkor "találtak" hirtelen 1 cserekarit, amikor kijelentettem, hogy márpedig ha nem tudnak adni cserét akkor a pénzt kérem vissza!) 

#39 Felhasználó inaktív   Orpheusmaster®™ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 04. 19. 23:43

Üdv!

Eszébe ne jusson senkinek semmit vásárolni a Bluefosh-ban (nem véletlen írtam így) ,mert akit lehet átb*sznak!!!!! :down:
Kedvenc trükkjük valóban a "napi áron be tudjuk számítani a cuccot,a töredék pénzből meg válassz magadnak valamit hülyegyerek!" figura.
Vérlázító,hogy ha valaki egy kicsit madár, már le is húzták a vételár és az aktuális ár különbségével. :reklamacio:
Még zajlik az ügyem egy Epox alaplappal kapcsolatban,remélem pontot tudok tenni az dologra 30-án.
Az biztos, hogy a mellényzsebben ott lapul majd a jó előre kinyomtatott része az ide vonatkozó jogszabályoknak.

Csak ennyit szerettem volna hozzágombolni az okosságokhoz,de be is fejezem,mert kezdem elragadtatni magam...

#40 Felhasználó inaktív   Blue-MOD 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 20. 07:02

Újratelepitettem a gépemet, más gépben is kipróbáltam a karit és a hiba továbbra is fentáll. Egyszóval rámsóztak egy hibás kártyát csere cimszó alatt. (Megjegyzem: a kari DVI csatlakozóján jól látható használati nyomok voltak(nekem hagyományos monitorom van) -> ergo a kártyát valaki már használta és ha használta, akkor szembesült ezzel a ténnyel, hogy hibás a kártya. Magyarul a cégnek tudnia kellett róla hogy hibás karit adott el. (Ráadásul szándékosan, hogy mentsék az akkori helyzetet.))

Téma megosztása:

• (49 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó