HWSW Informatikai Kerekasztal: Bluefish Tapasztalatok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (49 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Bluefish Tapasztalatok Értékeld a témát: -----

#101 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 05. 20. 15:37

Be kell látni, hogy akik fejlődni szeretnének, azoknak kőkeményen be kell tartani bizonyos szabályokat, ami azzal jár, hogy nem a vásárlók megelégedettsége lesz a szempont, hanem a profit növelése.
Akinek ez nem tetszik, az menjen a kisboltokba, ott lehet jópofizni, röhögcsélni, haveri alapon barterezni, mikrózgatni, meg 11 havonta újrainduló garcserélni.

#102 Felhasználó inaktív   Bluefish üzlet 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 05. 20. 15:44

Idézet: Lipko - Dátum: 2004. máj. 20, csütörtök - 14:00

Ha te marketinges vagy, miért nem törődsz azzal, hogy a szervizeitekbe normális embereket vegyetek föl, ne ilyen ősbunkókat, bocsánat a kivételnek. Azt hiszem ez is hozzátartozik a marketinghez, nem csak a bazi nagy reklám a Deák téren a metróban. Gondolom a franchise üzleteket is nektek kéne ellenőrizni beépített próbavásárlókkal.

Most csak annyit, hogy én személy szerint nem vagyok régóta a cégnél. Az összes olyan vád, amit olvasok, szinte új, és sok tapasztalatot szűrök le most belőle. Ha most azt kérdezitek, hogy akkor mi a frászért vagyok itt, már mondtam: próbálok egy kis személyes kontaktot belevinni a sok-sok probléma közé, ami tudom, hogy nem könnyű, és ezentúl is fogadom a kritikákat. De inkább kérdéseket tegyetek fel, minthogy a tavalyi problémátokat írjátok le, illetve az én személyes megjelenésem ellen uszítotok, mert azokat ezentúl is fogadni fogom, de választ nem adok rájuk.
De! Azt már írtam, hogy az eladó stílusáért nem én felelek, nem tudom befolyásolni, hogy milyen szervízes kollégát vegyünk fel. Amit írtatok személyügyi panaszokat, már el is juttattam a megfelelő személynek, az ő kérésére.
Minden jót
Bluefish

#103 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 20. 16:20

Idézet: Lipko - Dátum: 2004. máj. 20, csütörtök - 14:00

Kedves Bluefish!

Én már kétszer vásároltam nálatok, és kétszer "póruljártam". Nem a kiszolgálással volt gondom, mert az teljesen hibátlan volt. Sajnos mindkét alkalommal hibás volt az áru.

Első eset:
Örs Vezér tér, három napon belül vittem vissza egy CDRW-DVD combót. Odaadom a szervizesenek, egy! perc múlva hozza, hogy ez jó és örüljek, hogy nem fizetteti ki a bevizsgálás díját. Mondom neki, hogy otthon a CD-k 90%-át nem olvassa, DVD-t meg egyáltalán nem. Jön a válasz: gyenge a gépem ehhez a gyors CD-hez (52/24/52). A gépem nem egy mai darab (1.3 Tualatin, 256 mega RAM). OK hazamentem, kipróbál, hátha a szállítástól helyreugrott. Nem jó.
Másnap vissza, mondom ez még mindig nem jó. OK türelmemet kéri, mert áru jött és azt pakolják meg veszik át. Megkérdem mennyit kell várnom: hááát 1-1.5 óra múlva tud velem foglalkozni!!! Kivártam. Aztán persze azonnal kicserélte, megoldhatta volna áruátvétel előtt. KB. 5 perc alatt kiderült, hogy hibás.

Második eset:
Déli PU, videokártya vissza, fut a kép bootoláskor. Szervizes gyerek néz rám, mint a véres rongyra, hogy mi a f***ért van nekem "+2%"-om, most neki azonnal dolgoznia kell.

Ha te marketinges vagy, miért nem törődsz azzal, hogy a szervizeitekbe normális embereket vegyetek föl, ne ilyen ősbunkókat, bocsánat a kivételnek. Azt hiszem ez is hozzátartozik a marketinghez, nem csak a bazi nagy reklám a Deák téren a metróban. Gondolom a franchise üzleteket is nektek kéne ellenőrizni beépített próbavásárlókkal.

Szóval amíg vevő vagy addig  minden OK, ha már ügyfél akkor duplán dühös. Szerinted ez így jó? Én többet nem vásárolok nálatok.

Az első esetben legalább vihettél volna magaddal pár cd-t, hogy azokat próbálja meg beolvasni, vagy legalább vegyen elő pár saját írt lemezt. A szervizes ezek szerint szeret minimum energiaszinten dolgozni. Normális hangnemben kérve lehet megnézni, vagy ha ez nem megy, lehet érdeklődni egy másik szervizesről, főnökről. A déliben amúgy nagyjából rálátni a munkafelületre (monitorra persze nem), így ott látható, ha nem tesz bele lemezt, vagy ki sem próbálja.
A második alkalommal sajnos a 2% csak az azonnal garcserére vonatkozik, udvariasságra már nem. Szomorú, mivel ez utóbbi nem kerül pénzbe. Egészen biztosan jól értelmezted a szervizes metakommunikációját?

#104 Felhasználó inaktív   Do-It-Yourself 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 20. 16:40

@Bluefish/Viktor:
Május 3-án vettem a Teréz körúton egy Samsung 765MB-t, és csak egy A4-es, általatok kiállított - igaz pecsétes - lapot adtatok garanciajegy gyanánt. A monitor dobozának oldalán volt felragasztva egy üres nejlonzacskó... ebben ugye a hivatalos, lepecsételt garanciakönyvecskének kellett volna lennie a szervízek címével, stb. A helyszínen azt mondta az árukiadó hölgy, h majd postán kiküldik mert most nem találják (!), még a címemet is felírta, én meg ráhagytam... na azóta se kaptam semmit. Későbbi - esetleges - gari ügyintézéshez (bár remélem sose kerül rá sor) szükségem lesz erre a könyvecskére, ezért kérlek kerítsétek elő, és jelezzétek, hogy mikor mehetek érte.
Számlaszám: TC2004006101
Vevőkódom: 28070

Köszönettel:
DIY
"A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék."

#105 Felhasználó inaktív   Bluefish üzlet 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 05. 20. 17:03

Idézet: Do-It-Yourself - Dátum: 2004. máj. 20, csütörtök - 17:40

@Bluefish/Viktor:
Május 3-án vettem a Teréz körúton egy Samsung 765MB-t, és csak egy A4-es, általatok kiállított - igaz pecsétes - lapot adtatok garanciajegy gyanánt. A monitor dobozának oldalán volt felragasztva egy üres nejlonzacskó... ebben ugye a hivatalos, lepecsételt garanciakönyvecskének kellett volna lennie a szervízek címével, stb. A helyszínen azt mondta az árukiadó hölgy, h majd postán kiküldik mert most nem találják (!), még a címemet is felírta, én meg ráhagytam... na azóta se kaptam semmit. Későbbi - esetleges - gari ügyintézéshez (bár remélem sose kerül rá sor) szükségem lesz erre a könyvecskére, ezért kérlek kerítsétek elő, és jelezzétek, hogy mikor mehetek érte.
Számlaszám: TC2004006101
Vevőkódom: 28070

Köszönettel:
DIY

Na, erre pontosan tudom a választ: tényleg elfogyott, és még tényleg nem jött meg, de a rendelés le van adva, mind a samsungnak, mind a belineának. A címlista is megvan, utánanéztem! Ahogy megérkezik, postázva lesz!
Bluefish

#106 Felhasználó inaktív   Blue-MOD 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 20. 18:09

Érkezett a délután folyamán egy érdekes levél a postaládámba, aminek az alábbi tartalma van:

Idézet

Az alábbi levélben a rendszer vírust talált.
In the following message a virus has been found.

Feladó/From: szerviz@bluefish.hu
Címzett/To: blue-mod@freemail.hu
Dátum/Sent on: 04-05-20 17:14:18

attach_blue-mod.zip(application/octet-stream)    fertozött/infected    I-Worm.NetSky.q

:think:

Szerkesztette: Blue-MOD 2004. 05. 20. 18:11 -kor

Ha a tények nem igazolják az elméletet, változtasd meg - a tényeket. - Albert Einstein

#107 Felhasználó inaktív   _Balagee_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 20. 18:50

Ne légy paranoiás :D

#108 Felhasználó inaktív   Blue-MOD 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 20. 18:52

Idézet: _Balagee_ - Dátum: 2004. máj. 20, csütörtök - 19:50

Ne légy paranoiás :D

Semmi paranoia .... tényleg érkezett ... (másrsészt munkahelyi cimre van átirányitva)  :D  :D
Ha a tények nem igazolják az elméletet, változtasd meg - a tényeket. - Albert Einstein

#109 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 20. 21:38

Idézet: Blue-MOD - Dátum: 2004. máj. 20, csütörtök - 19:09

Érkezett a délután folyamán egy érdekes levél a postaládámba, aminek az alábbi tartalma van:

:think:

csak halkan: a mai vírusoknál a levélben szereplő feladónak semmi köze a tényleges küldőhöz...
a fejlécben meg tudod nézni, merről is jött

#110 Felhasználó inaktív   Do-It-Yourself 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 21. 07:55

Idézet: Bluefish üzlet - Dátum: 2004. máj. 20, csütörtök - 18:03

Na, erre pontosan tudom a választ: tényleg elfogyott, és még tényleg nem jött meg, de a rendelés le van adva, mind a samsungnak, mind a belineának. A címlista is megvan, utánanéztem! Ahogy megérkezik, postázva lesz!
Bluefish

Ok, rendben.
"A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék."

#111 Felhasználó inaktív   scip 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 21. 09:29

Olvasom itt a bf részét a fórumnak és az állam leszakad...
Bluefishről nekem is mondott már pár haver "csúnya" dolgokat, de azért nem gondoltam volnam, hogy orrba-szájba szivatják a jónépet...

Ha online rendelésről van szó nálam abszolút no.1 a pcland. Többször rendeltem már tőlük alkatrészeket ( vinyó vidkari hálókártya stb... ) és eddig semmi nem volt hibás/a kiszolgálás is teljesen korrekt volt ( kiszolgálás alatt a válaszemileket, telefonhívást és a futár viselkedését értem :) )

Mivel vidéken élek ezért fontos volt, hogy lehessen futárszolgálatot igénybe venni, nem volt olcsó de azt hiszem megérte, ráadásul Bpesten ingyen viszik házhoz a megrendelt cumót... + a konfigokat ingyen összerakják kérésre.

Szóval aki nem akarja, hogy mexivassák az nyugodtan menjen a pclandbe/keresse fel a weblapot  ( http://www.pcland.hu)

Jah és semmi közöm a PClandhez még mielőtt valaki meggyanúsítana ezzel szimplán elégedett vásárló vagyok.

ui.: Épp most várom tőlük az új konfigomat :D
"I have to do this..."

#112 Felhasználó inaktív   _Balagee_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 21. 10:07

scip: PC Land nem szállít ingyen házhoz, csak 50.000HUf fölött Budapesten. Konfigot mindenhol ingyen összerakják neked kérésre. (mondjuk van ahol nem érdemes kérni) :D

Bluefish nél meg azt érzem, hogy a Mistral levegője átszállt az üzletükbe a Délinél :) Vagy csak a képzett kollegák vándoroltak át :D
Régen az egyik leg tisztességeseb bolt volt. Aztán valahogy ő is rájöhetett, hogy kicsit több profitot is lehet szerezni, illetve nem számított az az egy-két vevő, hisz nem kis boltocska volt már.

#113 Felhasználó inaktív   Xao 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 23. 22:18

Az hozzátartozik, hogy én nagyon sok mindent vettem már a BF-ben, és eddig csak 1x volt baj valamivel, azt is pár nap alatt megoldották a szervizben... Hogy ne csak a fikázások menjenek....
--== WEF WEF ==--

WoW:  Xaó lvl 80 Nightelf Hunter (Bloodscalp) stb :D

#114 Felhasználó inaktív   Xao 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 23. 22:19

Idézet: _Balagee_ - Dátum: 2004. máj. 21, péntek - 11:07

scip: PC Land nem szállít ingyen házhoz, csak 50.000HUf fölött Budapesten. Konfigot mindenhol ingyen összerakják neked kérésre. (mondjuk van ahol nem érdemes kérni) :D

Az Aquánál és a Mistralnál is kérnek összeszerelési díjat konfignál....
--== WEF WEF ==--

#115 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 05. 23. 22:44

Idézet: Xao - Dátum: 2004. máj. 23, vasárnap - 21:19

Az Aquánál és a Mistralnál is kérnek összeszerelési díjat konfignál....

Miklandban viszont nem.
Make love not Wor.

#116 Felhasználó inaktív   _Balagee_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 24. 00:12

Aqua val nincs tapasztalatom, a másik említett cégnél meg nem szerelnék össze semmit, még akkor sem, ha csak nekik lenne megfelelő eszközük hozzá.

De módosítok: jobb helyeken és úgy álltalában ingyenes...

#117 Felhasználó inaktív   MarKinG 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 25. 10:27

en csak összehasonlitotam a mistral, bluefish és aqua árakat és az aqua mintha kicsit sokkal olcsóbb lenne :) viszont nincs oan közel mint a bluefish, mistral-bol meg csak a testemen keresztül...
:cool:
A man must accept his fate or be destroyed by it.

#118 Felhasználó inaktív   joshua7 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 25. 16:07

Egy történet folytatása:

elromlott a Nagyenyed úti üzletben vásárolt vinyóm és gariban cseréltetni akartam. Ma telt le a 15 nap így elmentem a szervízbe. Ott minden ok volt, mondták, h menjek az üzletbe a cserevinyóért. Átmegyek, mondom a srácnak, h egy 120 gigás, 8mb cache-es Samsung vinyót szeretnék cserébe. A válasz: Nincs. :mad:  Na ott megütött a guta kishíján, mivel múlthét csütörtökön direkt fölhívtam az üzletet, h kell-e ilyet rendelni vagy lesz raktáron. A válasz persze az volt, h van/lesz, nem kell rendelni... Ehhez képest nem volt (mit mondjak, számítottam rá valahol). A srác elkezdett telefonálni, persze az illető, akit hívni próbált nem vette föl. Aztán mondja, h várjak 10 percet. 20 perc(!) után én mentem oda hozzá, h ugyan történt-e vmi az ügyben. A válasz természetesen az volt, h 'Nem'.
Aztán elkérte a számomat és ígérte, h fölhív még ma.
Itt tartok most.  :(
Semper Fi

#119 Felhasználó inaktív   Xao 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 26. 20:17

Idézet: joshua7 - Dátum: 2004. máj. 25, kedd - 17:07

Egy történet folytatása:

elromlott a Nagyenyed úti üzletben vásárolt vinyóm és gariban cseréltetni akartam. Ma telt le a 15 nap így elmentem a szervízbe. Ott minden ok volt, mondták, h menjek az üzletbe a cserevinyóért. Átmegyek, mondom a srácnak, h egy 120 gigás, 8mb cache-es Samsung vinyót szeretnék cserébe. A válasz: Nincs. :mad:  Na ott megütött a guta kishíján, mivel múlthét csütörtökön direkt fölhívtam az üzletet, h kell-e ilyet rendelni vagy lesz raktáron. A válasz persze az volt, h van/lesz, nem kell rendelni... Ehhez képest nem volt (mit mondjak, számítottam rá valahol). A srác elkezdett telefonálni, persze az illető, akit hívni próbált nem vette föl. Aztán mondja, h várjak 10 percet. 20 perc(!) után én mentem oda hozzá, h ugyan történt-e vmi az ügyben. A válasz természetesen az volt, h 'Nem'.
Aztán elkérte a számomat és ígérte, h fölhív még ma.
Itt tartok most.  :(

Az Nagyenyed utca :)

És most hol tartasz?
--== WEF WEF ==--

#120 Felhasználó inaktív   joshua7 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 27. 08:30

Akkor Nagyenyed utca. :)
Természetesen esze ágában sem volt fölhívni. :down:  :reklamacio:
Tegnap betelefonáltam, vinyó persze nincs, sztem a héten már nem is lesz. Amúgy durva, h amikor kérdeztem, h van-e ilyen vinyó a srác fölsorolta, h mi van. Hosszú volt a lista: Samsung 160gb, Maxtor 80gb SATA, Seagate 80 és 120gb Pont. Az egész üzletben 4db hdd volt. :eek:
Semper Fi

Téma megosztása:

• (49 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.