HWSW Informatikai Kerekasztal: Bluefish Tapasztalatok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (49 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Bluefish Tapasztalatok Értékeld a témát: -----

#201 Felhasználó inaktív   Xao 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 07. 06. 19:09

Az a doboz, amiben az a kártyaolvasó volt, teljesen le volt zárva. Az összes többi is, csak a tetején volt megbontva, ahol ráragasztották a sorozatszámot. Az aljában hátul volt a kábel, ott az összes bontatlan volt, ebből kifolyólag a kábelhez nem nyúlhattak a dobozban.

Már bocsánat, de én sose mondtam, hogy ügyeskedett... Úgy tűnik ez az egész dolog akkor a gyártó miatt pattanhatott ki...

Szerkesztette: Xao 2004. 07. 06. 19:12 -kor

--== WEF WEF ==--

WoW:  Xaó lvl 80 Nightelf Hunter (Bloodscalp) stb :D

#202 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 07. 06. 20:00

Idézet: Xao - Dátum: 2004. júl. 6., kedd - 20:09

Már bocsánat, de én sose mondtam, hogy ügyeskedett... Úgy tűnik ez az egész dolog akkor a gyártó miatt pattanhatott ki...

Ez oke, de a vasarlo nem a gyartoval all uzleti kapcsolatban, hanem veletek.

Tehat ha valami baj van a termekkel, akkor azt nektek kell megoldani.

#203 Felhasználó inaktív   _Balagee_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 07. 02:30

Kicsit off:
Ma Problémám volt egy igen drága telefonhoz adott töltővel. Konkrétan 3 nap után nem volt hajlandó tenni a dolgát.
Elmentem a választott szolgáltatomhoz, és elmondtam mi a panaszom. A csóka minden kérdés nélkül elővett egy zsír újat, leelenőrizte, hogy jó e, majd átadta, és elnézést kért a kellemetlenségért, hogy ez nem vízszintesen laposodik, mint amit behoztam, hanem függőlegesen, de csak ilyen van most nekik...

Mert gondolkodnak a cégnél! Gondolják, hogy nem 1000Ft al húzom le őket, egy több tízszeres vásárlásnál, és hogy egy ilyen "bagatel" összegen ne bukjanak el egy vevőt!!! Biztos lehet benne a szolgáltató (név nélkül), hogy mosolyogva, és teljesen lojálisan hagytam el a boltot. Illetve, hogy ajánlani fogom az ismerősöknek...

On...

#204 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 07. 08:05

Idézet: 2-More - Dátum: 2004. júl. 5., hétfő - 14:15

A boltál 1-2 kivétellel szinte mind át akarja b*szni a vevőt, ez is igy van.
Ugyanis, ha pl 3 napon belül visszaviszel valamit, ami nem tetszett, inkompatibilitás volt, akkor boltjától függően visszaveszik, de csak levásárolhatod, illetve visszaveszik, de 80-90%os áron, illetve lesz*rják a fejed és elhajtanak a trójai faló szálkás f*szára, avagy visszaadják az egész pénzt, ez a ritkább. Aztán azt, amit már te belepróbáltál a gépedbe, nem ment, stb stb, bedobozolják, és eladják szépen újként.
Ez egy normális országban úgy megy, hogy az ilyesmi repül a leárazott termékek közé.

Ellentmondásban vagy. A visszacserélési kötelezettség hiba esetén áll fenn, az inkompatibilitás erősen vitatható ügy, elég nehéz visszacserélési indokként elfogadni.

Hozzászólásodból az derül ki, hogy
1: elvárod, hogy ha inkompatibilis a cucc, akkor neked adják vissza a teljes árat;
2: a cucot tegyék a leárazott termékek közé.

Kérdezem: miért is bukja el a bolt a leárazott és az új ár közötti különbséget, ha a cucc egyébként nem hibás? Csak azért, hogy a vevőnek jó legyen? :confused:

Szóval ilyen esetben megértem, ha a cuccot 90%-on veszi vissza, és ugyanolyan mértékben csökkentett áron adja el másnak, vagy ha kicseréli árában, és árában adja el (bár ez a másik vevőnek nem biztos, hogy jó). De a te megoldásod a bolt kárára keveri a két ésszerű megoldást. Persze az is előfordulhat, hogy a bolt tőled levon egy adott összeget, és a következő vevőnek meg teljes áron adja el a cuccot, no ez aljasság.
Friczy
Death is not a bug, it's a feature
Hogyan kérdezzünk okosan?

#205 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 07. 07. 09:07

Idézet: _Balagee_ - Dátum: 2004. júl. 7., szerda - 1:30

Ma Problémám volt egy igen drága telefonhoz adott töltővel. Konkrétan 3 nap után nem volt hajlandó tenni a dolgát.
Elmentem a választott szolgáltatomhoz, és elmondtam mi a panaszom.

Igen drága telefon, és szeretnék ha rendszeresen telefonálnál is róla a hálózatukból.
Make love not Wor.

#206 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 07. 10:22

Nomost, az inkompatibilitás erősen vitatható, valóban, csakhogy ezért is irtam, hogy mik az eshetőségek. A boltok 90%a pedig úgy csinál, hogy amit tőlef visszavesz 80-90%on, azt eladja teljes áron. A leárazásról csak annyit: az USAban például, ha valami leesik a boltban a polcról, vagy egy ruhát már valaki felpróbált a fülkében, akkor repül a leárazott termékek közé. Na ettől vagyunk mi 50 évre, és nem anyagilag, hanem kultúrában. Mert itt mindenki azt csinálná, ha ez lenne a helyzet, hogy leb*szná, letaposná a földre, és pestől nyiregyházáig kigyózó sorok lennének minden leárazott cuccokat áruló hely előtt. Itt csak az a leárazott, aminek a 2/3a hiányzik, sz*rrá törött, rongyá karcolt, és már tényleg, 100%osan a kutyának sem lehet eladni.Akkor jólelküen leárazzák 20%al....

#207 Felhasználó inaktív   Otto 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 07. 07. 12:08

[quote name='SCupi' date='2004. márc. 4., csütörtök - 12:04']<BLOCKQUOTE><font size="1" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">idézet:<HR>Ezt írta Kbali:
<STRONG>Hello mindenki !
Hamarosan sok cuccot szeretnék venni a Bluefishben, ezért ha lehet írjátok meg tapasztalataitokat a boltról. Thx !</STRONG>[/quote]

Fizess +2% felárat és akkor nem lesz gondod a gari érvényesítésével ha valamelyik cuccod besz..rik, mert azonnal cserélik és nem vizsgálgatják hetekig, mint máshol.
Szerintem ez korrekt dolog. Nekem legalább is így volt 1x, mikor szarakodott a lapom...

[ 2004. március 04.: SCupi szerkesztette a hozzászólást ][/QUOTE]
Csak annyit a 2% fizetésről a kékhalban, hogy baromság! Mi van aha 2 év garis a termék
és már nem tudja cserélni ugyan olyanra, és az ügyfél ragaszkodik ahhoz a termékhez és jogosan veri a nyálát, hogy ő kifizette a 2% plusszt? A Mistralban ha nincs rajta külsérelmi nyom azonnal cserélik minden ráfizetés nélkül!!!

#208 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 07. 13:33

Idézet: Otto - Dátum: 2004. júl. 7., szerda - 13:08

Csak annyit a 2% fizetésről a kékhalban, hogy baromság! Mi van aha 2 év garis a termék
és már nem tudja cserélni ugyan olyanra
, és az ügyfél ragaszkodik ahhoz a termékhez és jogosan veri a nyálát, hogy ő kifizette a 2% plusszt? A Mistralban ha nincs rajta külsérelmi nyom azonnal cserélik minden ráfizetés nélkül!!!

Ne haragudj, most hülyeséget mondtál! :bolond:  A másik bolt sem fog az eladott termékekből raktározni még egy példányt, hogy a csereakciót be tudja tartani...

Szerkesztette: bigsee 2004. 07. 07. 13:37 -kor

GA-990FXA-UD3*FX4100*HD6950 2 GiB*Vengeance DDD3-1866 8GiB kit*X-FI ExtremeMusic*L22W-6SA*HyperX 120*5000AAKS*10EACS*GSA-H62N*DeathAdder3,5*ip4200*A800 X-Touch*X-530*VA8000BWS*BQ DP Pro10 550 W

#209 Felhasználó inaktív   _Balagee_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 07. 14:06

Idézet: Jahno - Dátum: 2004. júl. 7., szerda - 10:07

Igen drága telefon, és szeretnék ha rendszeresen telefonálnál is róla a hálózatukból.

A számetchbolt meg nem szeretné, ha visszamennék? Akkor jól értettem az eddigi hozzáállásást pl BlueFishnek Mistralnak... ok.
Tudod, még úgy, hogy használom a telót és fizetek nekik is jobb a szájízem. És a következő telót is ott veszem valószínüleg. Sőt mint mondtam oda küldöm az ismerősöket.... de ezt nem tudják még nagyon sokan felfogni...
Egy elégedett vevő 5 másikat jelenthet. nincs jobb reklám mint az elégedett ügyfél. Még ha át is verték, kizsákmányolták, piti ajándékkal bepalizták! Hogy a vevő elégedetten távozon a cél... jobb helyeken..

#210 Felhasználó inaktív   Otto 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 07. 07. 15:54

Idézet: bigsee - Dátum: 2004. júl. 7., szerda - 14:33

Ne haragudj, most hülyeséget mondtál! :bolond:  A másik bolt sem fog az eladott termékekből raktározni még egy példányt, hogy a csereakciót be tudja tartani...

azt hiszem egyről beszélünk!!! a mistral sem garantálj ahogy ugyanazt tudja adni helyette,
de ha a kékhalban fizetsz 2% akkor elvárhatod hogy kicseréljék ugyanarra, nem?
Mert ugyebár te csengetted a lóvét, hog yrögtön cseréljék a szarodat!
És hogy legyen egy példa is:

Veszek egy 512 (400) kingston ramot
Beszarik
Beviszem kékhalhoz, nincs nekik raktáron csak pl samsung
Szerinted elviszem a samsungot? mégha levásárolhatom is a fent maradó összeget...
Bizti nem! Ekkor nem jogosan ordibálnék? "ME ÉN FIZETTEM KIBASZOTT 2%-OT"

erre gondoltam az eszmefuttatásomkor, nem többre!!!
Szóval szerintem semmi újat nem nyújtanak csak pénzt kérnek érte!!!
Ha meg külsérelmi nyom van rajta, akkor meg ugyanúgy elküld a sunyiba a 2%-kal
együtt...

#211 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 07. 08. 22:22

:offtopic: A bolt nem áru megnevezés, inkább cég. :p  :cool: Moderátorok, tessék lefülelni...  :respect:
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!

#212 Felhasználó inaktív   Benito 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 07. 08. 23:33

Idézet

Egy elégedett vevő 5 másikat jelenthet. nincs jobb reklám mint az elégedett ügyfél. Még ha át is verték, kizsákmányolták, piti ajándékkal bepalizták! Hogy a vevő elégedetten távozon a cél... jobb helyeken..

Tökéletesen egyetértek. Az elégedett vásárló a legjobb reklám. Volt itt szó kártyaolvasóról és hibás kábelről. Mint egy másik topicban írtam voltam egy számtech céghez egy haveromat kisértem el mert  nem ért hozzá. Vettünk pár cuccot. Vettünk kártyaolvasót is. Valószínűleg ua. a szállítmány lehetett mint a Bluefishes mert nem jó kábel volt benne. Visszamentünk vele. Mondtam mi a gond. Az eladó srác megnézte a kábelt és elnézést kérve (noha nem is az ő hibájuk) megkérdezte, hogy mit választanék? Cserélje ki egy másik tipusra, noha az drágább párszáz forinttal de természetesen nem kell ráfizetni vagy free ad egy másik kábelt amivel jó lesz vagy visszaveszik az olvasot és visszakapom a pénzt. Mi a másik kábelt választottuk.
Nos ez is egy hozzáállás.  :up: Biztos vesztett vele a cég párszáz Forintot de nyert 2 vásárlót + az ismerőseit az tuti. Ja.. az üzlet a Digitalmind volt.

Szerkesztette: Benito 2004. 07. 08. 23:38 -kor

#213 Felhasználó inaktív   szabfer 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 22. 09:01

Ha már Bluefish... tegnap betévedtem az örsvezérbe, 5.1 fejhallgatók után kajtatok. Egy darab - számomra tök ismeretlen - volt a polcon, megkérdeztem az eladót, hogy mégis milyen. Levette, megnéztük, elmondott pár tapasztalatot (régeni s volt egy ilyen, de az nem volt korrekt, viszont a cég upgrédelte stb stb) aztán miután rövid hezitálás után mégse vettem meg, nem vágott a fejemhez semmit, csak visszatette a polcra a cuccost.
Egyszóval teljesen korrekt eljárás, nem volt szemforgatás meg "mi az anyádat húzod itt az időt" feeling - helyette kaptam egy relative korrekt tájékoztatást.

#214 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 22. 12:38

Jaj, felejtsétek már el ezt az elégedett vásárló dumát.
Lehet, hogy más piacokon működik (pl. mobil), de itt olyan kicsi a jelentősége, hogy azok a boltok akik kinyalják a vevő seggét háromszor ode és négyszer vissza, pont annyi veszteséget termelnek a vevő seggének a kinyalásával, mint amit nyernek azzal, hogy más is oda megy segget nyalatni.

A kicserélik a mobilidon a töltőt meg valóban idétlen példa volt. Szerinted miért adnak cserekészüléket akkor, ha beveszik javításra? Nyilván azért, hogy addig is beszélj, ami a csövön kifér. Ha a BF lenne mondjuk az áramszolgáltató, akkor lehet ő is adna neked cserét, hogy addig is fogyasszál áramot egészséggel.

#215 Felhasználó inaktív   Wisecracker 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 07. 26. 18:21

Nekem is volt szerncsém néhányszor a Kékhalban vásárolni :mad: . És amig lesz más üzlet is a piacon nem m1ek oda mégegyszer. Néhány eset:
Vmikor tavaly egy 1900Mhz-es Palomino procit vettem, és én hülye nem próbáltattam ki velük ott helyben. Hazavittem a procit, beszereltem(szakszerűen), és nem ment. Kizárt hogy lesarkaztam volna, meg is néztem mikroszkóp alatt. semmi. Visszavittem a procit, tesztelgették 1 ideig majd jött a srác,hogy a proci le van sarkazva, és valóban le is volt, nem is kicsit,csak az volt a bökkenő,hogy mikor a kezébe adtam nyoma sem volt sérülésnek,ergo nem elég hogy szemetek még hülyék is a szervizesek(központi üzletben). Igaz 8nap múlva nagy kegyesen kicserélték,de azért hozzátették, hogy mekkora mázlim van,mert ritka az ilyen...
Az eladók modorával is van kifogásaim. Náhány hónapja 400W-os Azona tápot szerettem volna venni(Központi üzlet),kérdezi a srác,h milyen procihoz? Erre én: egy 2.8Ghz-es P4hez. Majd azt válaszolta,h nem lesz az jó ,vegyek inkább 420W-os Chiftech-et(3x annyiért). De én ragaszkodtam az eredeti kérésemhez,erre megpróbált kioktatni,h. az miért nem lesz jó. Ott is hagytam és inkább vettem máshol másmilyet. 
Gondolta,ha ilyen procira van pénzem,akkor ő is lehúzhat rólam 1kis bőrt.

Tehát mindenki jól gondolja meg,hogy hova megy vásárolni!
******  Matek Korrept vállalok (középiskola/fősuli/egyetem)
1000/45perc, 4-5fős csoportoknak 600Ft/fő/60p  ******

#216 Felhasználó inaktív   Casoli 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 26. 23:26

Idézet: Wisecracker - Dátum: 2004. júl. 26., hétfő - 19:21

Nekem is volt szerncsém néhányszor a Kékhalban vásárolni :mad: . És amig lesz más üzlet is a piacon nem m1ek oda mégegyszer. Néhány eset:
Vmikor tavaly egy 1900Mhz-es Palomino procit vettem, és én hülye nem próbáltattam ki velük ott helyben. Hazavittem a procit, beszereltem(szakszerűen), és nem ment. Kizárt hogy lesarkaztam volna, meg is néztem mikroszkóp alatt. semmi. Visszavittem a procit, tesztelgették 1 ideig majd jött a srác,hogy a proci le van sarkazva, és valóban le is volt, nem is kicsit,csak az volt a bökkenő,hogy mikor a kezébe adtam nyoma sem volt sérülésnek,ergo nem elég hogy szemetek még hülyék is a szervizesek(központi üzletben). Igaz 8nap múlva nagy kegyesen kicserélték,de azért hozzátették, hogy mekkora mázlim van,mert ritka az ilyen...
Az eladók modorával is van kifogásaim. Náhány hónapja 400W-os Azona tápot szerettem volna venni(Központi üzlet),kérdezi a srác,h milyen procihoz? Erre én: egy 2.8Ghz-es P4hez. Majd azt válaszolta,h nem lesz az jó ,vegyek inkább 420W-os Chiftech-et(3x annyiért). De én ragaszkodtam az eredeti kérésemhez,erre megpróbált kioktatni,h. az miért nem lesz jó. Ott is hagytam és inkább vettem máshol másmilyet. 
Gondolta,ha ilyen procira van pénzem,akkor ő is lehúzhat rólam 1kis bőrt.  

Tehát mindenki jól gondolja meg,hogy hova megy vásárolni!

Na most ahhoz a procihoz tényleg nem ajánlott az a típusú tápegység. Elmegy vele, de nem lesz túl biztonságos.

#217 Felhasználó inaktív   Jack@l 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 27. 08:35

De azért a 360-as chieftek se lett volna olyan gyenge ahhoz a p4-hez...

#218 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 27. 12:24

Idézet: Casoli - Dátum: 2004. júl. 27., kedd - 0:26

Na most ahhoz a procihoz tényleg nem ajánlott az a típusú tápegység. Elmegy vele, de nem lesz túl biztonságos.

Frászt nem
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#219 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 08. 01. 22:01

Hát jobb mint egy Codegen, de szvsz azért még egy 350-360-as Chieftek-el is jobban jártál volna.
De ez egy másik topic témája, igaz ott is mindenki értetlenkedik. Azon meg senki nem gondolkodik, hogy a márkás tápnak miért 2x-3x akkora a súlya, ha feltételezzük, hogy nem betonnal vannak kiöntve  :think:
.:: Close the World  . . . Open the nExt ::.

#220 Felhasználó inaktív   AiRLAC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 02. 11:43

Idézet: Inquisitor - Dátum: 2004. aug. 1., vasárnap - 23:01

Azon meg senki nem gondolkodik, hogy a márkás tápnak miért 2x-3x akkora a súlya, ha feltételezzük, hogy nem betonnal vannak kiöntve  :think:

Ó, erre már megvan a válasz az ifjú titánoknál: MERT KORSZERŰTLEN, NEHÉZ FÉMBŐL VAN, MÍG A MÁSIK KORSZERŰ KÖNNYŰFÉMBŐL, :sandor:

:D
Sose vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal.

Téma megosztása:

• (49 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.