Sziasztok!
Meglepett, hogy nem csdak nekem van kellemetlen tapasztalatom az öreg Blue-Bolttal!
A történet: November környékén eldöntöttem , hogy itt az ideje egy kis mem. bővítésnek. 256 DDR volt a gépemben (Samsung, 400 MHz), gondoltam duplázzunk. Hallottam, hogy nem célszerű keverni a ramokat típus szerint. Kerestem nagyon sokáig(hol nem volt, hol sokat kell rá várni) , egyszer csak Bleufish-ban látom van ilyen. Uccu neki, nem is rossz ár, GO INTO! modnom a srácnak mi kell, készséges....van.hozza ! Viszem haza, gépbe betesz....hosszú pííty+sok rövid, töksötét minden. Na jó, RAM kivesz, eredeti egyel elindít, franyó minden!, kivesz régi RAM, betesz új, bekapcs, Pííííty-pity-pity. Na jó, mondom láttunk már ilyet, vissza a boltba. Szervízben srác megnéz, jön, hogy igen , hibás! Boltba föl.......srác mondja : itt egy másik: látom nem teljesen ugyanolyan, de SAMSUNG 400-as, picit más! Sebaj......asszondja 149 Ft plusz! Kifizetem a vagyont, irány haza, gépbe betesz: Píííty.pití pit.

NA EKKOR agyam is pííííty. Kivesz , betesz magába, nem megy. Nem baj, nem adjuk fel.Vissza bolt, szervíz: srác mondja: memtest = ERROR, rossz a RAM csere ! Mondom neki: aznap én leszek az ügyeletes memóri visszahozó, mert már 2 óra latt a 3-at viszem! Fel boltba, mondom itt a papír...ez is szar. Hülye kérédsek tömkelege: jól raktad e be, neme fordítva(mondom ja : érintkezőkkel felfelé

) ! Asszondja vigyek Kingmaxot, most az úgyis óóócccsó! Mondom neki :mindegy, csak jó legyen. Mondom neki azt is, neme lehetne levinnem a szervízbe először ellenőrzés céljából, mert aznap már bezárnak mire visszajövök és nincs időm egész héten memóriákat vinni. Asszondja: csak hibagyanús dolgokat vizsgálnak be, de egye levihetem és ha jó, akkor viszont fizetnem kell 2500 Ft-ot! NA NEEE, mondom. Go haza, gépbe betesz: bekapcs.....azóta jó. Igaz egy Samsung és egy KINGMAX, de műxik együtt.
Ha még nem fáradtatok bele, kis folyt.: NYomtatóból kifogy a patron, nagyon kellene, vasárnap dél van, honnan szerezzek? Bluefish nyitva.....(bár a memóriából kifolyólag kissé nyűgösen) irány oda! HP patron kellett, asszondja a srác nincsen. mondom neki: esetleg utángyártott? Válasz : szokott lenni, de most nincs! Irány haza. Este 6 óra! Látom a honlapon : VAN utángyártott ott ahol voltam! Próba : tlefon felvesz, mint aki hülye: ilyen, mmeg ilyen utángyártott patron kellene: srác: OHHH, van 9(!) db.
Mondom rohanok. Bolta beér: kérem, srác elmegy keresi 10 perc, visszajön: sajna nincs! mondom nemááá, beszéltünk telefonon, akkor volt 9! Asszondja nem őa telefonos, elmegy megint 15 percre, jön vissza : akkor sincs! mondom neki: c6625 kell , ismertebb nevén 17-es. Kérdez másik srác , ő csak vállrándít: nem tudja! Jön egy srác, asszondja mi kell: mondom 17-es patron, erre ő: tudom, beszéltünk telefonon! VAN ISTEN! Megmutatja a kitartóan kereső kollégának a polcon, hol van! VAN RAJTA EGY MATRICA a számmal és egy bazi nagy 17-es ráírva filctollal biztos ami biztos!!!! Erre ő: félmosoly + túl egyértelmű volt! (mondom kössz!)
És a poén: fülig érő számmal go haza, patron berak: nyomtat...sárga szín beszáradva: hogy az ég áldja meg azt a jó édes.........tokat AZT! Sebaj teflon: "SAJNOS utángyártott alkatrészekre nem vállalunk garit! Telefon lebasz, patron a nyomtatóból kibasz, agyam felbasz......elmentem este a MEDIA MARKT-ba (aranybánya-aranyáron) és vettem eredeti HP17-et 11 000 HUF-ért (+ szar utángyártott 3800-ért)és így lett vasárnap estére 15 ezerből egy patronom!
Én nem mondom, hogy mindezekért a bolt a hibás, lehet, hogy én vagyok mocskos szerencsétlen, de azért na............! Én mutassam meg a polcon, hogy hol van? Valószínű azért száradt be, mert aki kérte, mindenkit elhajtottak, hogy nincs és ott porosodott hónapok óta! Bezzeg ha eredetik kérek: kinyalták volna a ------et 10 ezres patronért! De ez így nem business!
Ott és akkor elhatároztam, hogy nem lessz arra dolgom! Kicist több odafigyelést a vásáróknak! Ők vannak értünk, az én pénzemből kapnak fizut (részben), nem ÉN ŐÉRTÜK !
phewww.....hosszú lett, le lehet vonni a véleményket, nem mondom, hogy senki ne menjen oda, mindnkinek szíve joga és biztos kerülöm!
(ahhhh.... egy plusz gondolat: mikor utángyártottat kértem, a bolt násik végéből üvöltötték, hogy csak EREDETI VAN(holott 2 órája még az sem volt) , persze ezt csak azután mikor mondták, hogy van ugyártott!)
Vhogy így:
Én: Utángyártott patron kellene
Eladó: Persze van, rögtön hozom.
Bolt végéből hangos másik eladófajzat: CSAK EREDETI VAN
Eladó: akkor csak eredeti
Erre én: most mi van???? ami van az nincs, ami meg nincs az meg lett????
Ennyit arról, hogy nem akarják hülyének nézni az embert........ köszönöm a türelmet....szaisztok!