HWSW Informatikai Kerekasztal: Bluefish Tapasztalatok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (49 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Bluefish Tapasztalatok Értékeld a témát: -----

#441 Felhasználó inaktív   Szuszu 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 01. 07:28

Hali!

Unokatesóm is így járt...Hozta haza a "vadi új" HDDt, be a gépbe,és lőn csoda:

Bootol, rendszer feláll.  :eek:
Megnézte mi van a lemezen, és talált rengeteg könyvelési adatot.... :mad:

Visszavitte, RÖGTÖN cserélték, nem kellett vernie az asztalt...

Lehet hogy már keresték ezt a HDDt?  :D

#442 Felhasználó inaktív   Rhino666, az médium 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 01. 22:22

Idézet: Szuszu - Dátum: 2005. jan. 1., szombat - 7:28

Hali!

Unokatesóm is így járt...Hozta haza a "vadi új" HDDt, be a gépbe,és lőn csoda:

Bootol, rendszer feláll.  :eek:
Megnézte mi van a lemezen, és talált rengeteg könyvelési adatot.... :mad:

Visszavitte, RÖGTÖN cserélték, nem kellett vernie az asztalt...

Lehet hogy már keresték ezt a HDDt?  :D

Egyszerűbb, kényelmesebb és gonoszabb megoldás: "format c:" :]
Rhino666

#443 Felhasználó inaktív   Fyz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 01. 03. 19:26

Hali
Az lenne a gondom, hogy vettem a bluefishbe egy abit fx5700-es kártyát kb fél éve, és a venti haldoklik rajta (érdekes hangokat ad ki gyakran). Szerintetek mekkora eséllyel számíthatok gyors ügyintézésre (Gyors alatt 1-2 napot értek)?
Mert nem nagyon szeretnék 3 hetet várni a kártyára...
Hell is here

#444 Felhasználó inaktív   Ádámbátyó 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 04. 20:16

Nekem egyszer olyan vinyót adtak hogy a S.M.A.R.T. szerint 3 órát ment és 452 start/stop count (indítás-leállás) volt.
Gondolom bevitt hibás gépeket teszteltek vele a szervízben vagy valami hasonló...
Nem vittem vissza mert nem az én gépembe kellett. :)

Szerkesztette: Ádámbátyó 2005. 01. 04. 20:18 -kor

#445 Felhasználó inaktív   harlas 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 01. 18. 16:21

Sziasztok!

Meglepett, hogy nem csdak nekem van kellemetlen tapasztalatom az öreg Blue-Bolttal!

A történet: November környékén eldöntöttem , hogy itt az ideje egy kis mem. bővítésnek. 256 DDR volt a gépemben (Samsung, 400 MHz), gondoltam duplázzunk. Hallottam, hogy nem célszerű keverni a ramokat típus szerint. Kerestem nagyon sokáig(hol nem volt, hol sokat kell rá várni) , egyszer csak Bleufish-ban látom van ilyen. Uccu neki, nem is rossz ár, GO INTO! modnom a srácnak mi kell, készséges....van.hozza ! Viszem haza, gépbe betesz....hosszú pííty+sok rövid, töksötét minden. Na jó, RAM kivesz, eredeti egyel elindít, franyó minden!, kivesz régi RAM, betesz új, bekapcs, Pííííty-pity-pity. Na jó, mondom láttunk már ilyet, vissza a boltba. Szervízben srác megnéz, jön, hogy igen , hibás! Boltba föl.......srác mondja : itt egy másik: látom nem teljesen ugyanolyan, de SAMSUNG 400-as, picit más! Sebaj......asszondja 149 Ft plusz! Kifizetem a vagyont, irány haza, gépbe betesz: Píííty.pití pit.  :mad:  NA EKKOR agyam is pííííty. Kivesz , betesz magába, nem megy. Nem baj, nem adjuk fel.Vissza bolt, szervíz: srác mondja: memtest = ERROR, rossz a RAM csere ! Mondom neki: aznap én leszek az ügyeletes memóri visszahozó, mert már 2 óra latt a 3-at viszem! Fel boltba, mondom itt a papír...ez is szar. Hülye kérédsek tömkelege: jól raktad e be, neme fordítva(mondom ja : érintkezőkkel felfelé  :think: ) ! Asszondja vigyek Kingmaxot, most az úgyis óóócccsó! Mondom neki :mindegy, csak jó legyen. Mondom neki azt is, neme lehetne levinnem a szervízbe először ellenőrzés céljából, mert aznap már bezárnak  mire visszajövök és nincs időm egész héten memóriákat vinni. Asszondja: csak hibagyanús dolgokat vizsgálnak be, de egye levihetem és ha jó, akkor viszont fizetnem kell 2500 Ft-ot! NA NEEE, mondom.  Go haza, gépbe betesz: bekapcs.....azóta jó. Igaz egy Samsung és egy KINGMAX, de műxik együtt.

Ha még nem fáradtatok bele, kis folyt.: NYomtatóból kifogy a patron, nagyon kellene, vasárnap dél van, honnan szerezzek? Bluefish nyitva.....(bár a memóriából kifolyólag kissé nyűgösen) irány oda! HP patron kellett, asszondja a srác nincsen. mondom neki: esetleg utángyártott?  Válasz : szokott lenni, de most nincs! Irány haza. Este 6 óra! Látom a honlapon : VAN utángyártott ott ahol voltam! Próba : tlefon felvesz, mint aki hülye: ilyen, mmeg ilyen utángyártott patron kellene: srác: OHHH, van 9(!) db.
Mondom rohanok. Bolta beér: kérem, srác elmegy keresi 10 perc, visszajön: sajna nincs! mondom nemááá, beszéltünk telefonon, akkor volt 9! Asszondja nem őa telefonos, elmegy megint 15 percre, jön vissza : akkor sincs! mondom neki: c6625 kell , ismertebb nevén 17-es. Kérdez másik srác , ő csak vállrándít: nem tudja! Jön egy srác, asszondja mi kell: mondom 17-es patron, erre ő: tudom, beszéltünk telefonon! VAN ISTEN! Megmutatja a kitartóan kereső kollégának a polcon, hol van! VAN RAJTA EGY MATRICA a számmal és egy bazi nagy 17-es ráírva filctollal biztos ami biztos!!!! Erre ő: félmosoly + túl egyértelmű volt! (mondom kössz!)

És a poén: fülig érő számmal go haza, patron berak: nyomtat...sárga szín beszáradva: hogy az ég áldja meg azt a jó édes.........tokat AZT!  Sebaj teflon: "SAJNOS utángyártott alkatrészekre nem vállalunk garit! Telefon lebasz, patron a nyomtatóból kibasz, agyam felbasz......elmentem este a MEDIA MARKT-ba (aranybánya-aranyáron) és vettem eredeti HP17-et 11 000 HUF-ért (+ szar utángyártott 3800-ért)és így lett vasárnap estére 15 ezerből egy patronom!

Én nem mondom, hogy mindezekért a bolt a hibás, lehet, hogy én vagyok mocskos szerencsétlen, de azért na............! Én mutassam meg a polcon, hogy hol van? Valószínű azért száradt be, mert aki kérte, mindenkit elhajtottak, hogy nincs és ott porosodott hónapok óta! Bezzeg ha eredetik kérek: kinyalták volna a ------et 10 ezres patronért! De ez így nem business!
Ott és akkor elhatároztam, hogy nem lessz arra dolgom! Kicist több odafigyelést a vásáróknak! Ők vannak értünk, az én pénzemből kapnak fizut (részben), nem ÉN ŐÉRTÜK !

phewww.....hosszú lett, le lehet vonni a véleményket, nem mondom, hogy senki ne menjen oda, mindnkinek szíve joga és biztos kerülöm!

(ahhhh.... egy plusz gondolat: mikor utángyártottat kértem, a bolt násik végéből üvöltötték, hogy csak EREDETI VAN(holott 2 órája még az sem volt) , persze ezt csak azután mikor mondták, hogy van ugyártott!)
Vhogy így:

Én: Utángyártott patron kellene
Eladó: Persze van, rögtön hozom.
Bolt végéből hangos másik eladófajzat: CSAK EREDETI VAN
Eladó: akkor csak eredeti
Erre én: most mi van???? ami van az nincs, ami meg nincs az meg lett????

Ennyit arról, hogy nem akarják hülyének nézni az embert........ köszönöm a türelmet....szaisztok!

#446 Felhasználó inaktív   Dzsoni 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 21. 23:39

Sokan még a mai napig nem tudják hogy a festékpatronokra is van
garancia. Tessék elovasni a Fogy.védelem honlapját.
Én ezt kinyomtatva vittem egyszer egy beszáradtat vissza.
Volt pofahuzogatás, de mondtam hogy be is irhatok a panaszkönyvbe.

Na ez már hatott................

#447 Felhasználó inaktív   Marczeeee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 22. 11:20

Nekem eddig egyszer volt garis dolgom a bluefish-el (fehérvári). Vettem náluk egy asus videokártyát, nagy örömmel hazavittem, gépbe berak: gép indul, bootol, csiposág nincs, viszont kép sincs. Akármit próbáltam, nem lett képe. Másnap vissza a boltba, 1-2 lámázós kérdés (jól beraktam a slotba stb.) után srác bevitte a szervizbe, 2 perc múlva jön hogy tényleg rossz a kártya, cserélik. 10 perc alatt megvoltam, azóta is jó a cserekari. Szóval eddig megvagyok velük, meg sok más normális boltot sem tudok már fehérváron, ahol még nem akartak eddig átvágni valamivel...  :mad:

#448 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 01. 22. 21:11

Procomp-ot tudom ajánlani Neked. Néha unott az ürge, de becsületesen, hamar meghoz bármit a nagykerből, utolsó vásárlásom alkalmával is olyan áron, hogy nem érte meg nekem felmenni nagykerbe a diákjeggyel, vonaton :D (2x256M PQI RAM-ról volt szó).
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#449 Felhasználó inaktív   Marczeeee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 23. 09:43

Idézet: didyman - Dátum: 2005. jan. 22., szombat - 20:11

Procomp-ot tudom ajánlani Neked. Néha unott az ürge, de becsületesen, hamar meghoz bármit a nagykerből, utolsó vásárlásom alkalmával is olyan áron, hogy nem érte meg nekem felmenni nagykerbe a diákjeggyel, vonaton :D (2x256M PQI RAM-ról volt szó).

Hát, jó ideig a procompnál vásároltam, de egyszer gondom volt, aztán ahogy akkor viselkedett az ürge, azóta nem mentem oda. Bedöglött egy procim, még bőven garis volt, hát visszavittem. Elkezdtem neki mondani a bajom, de annyira nem volt képes hogy rámnézzen, csak elvolt a dolgaival, én meg csak mondjam nyugodtan. Mikor végeztem, rendesen kioktatott hogy hogyan rakhattam így-megy úgy a procira a hővezető pasztát, meg amúgyis tuti az én gépem szar mert magától egy proci nem döglik be csak úgy több hónap után, meg aztán sérült is szerinte (én néztem de egy halovány karcnál többet nem láttam rajta), így ezt nem veszi át. És mindezt olyan hangon, mint aki kikéri magának az egészet, hogy én hogy képzelem azt hogy valami visszaviszek neki gariban. Konklúziónak meg levonta, hogy én b*sztam el a procit, és eleve miért nem vittem be az egész gépemet hogy ők szereljék meg, mert ez így nem szakszerű, és én nem is értek/érthetek ehhez rendesen (más kérdés, hogy évekig főállásban szereltem össze gépeket, bár ő ezt nem tudhatja). A két kedves ifjú munkatársa meg ott vigyorgott mögötte, ami szintén kissé irritáló volt. Lehet csak rossz napja volt az ürgének, de legalább annyival megtisztelhetett volna mint vevőt, hogy normálisan áll hozzám, ha már egyszer gazdagítottam őt. Én elfogadom ha én voltam a hülye, csak ezt közölje normálisan...
Amúgy ifjú besegítős emberei is érdekesek, akartam venni egy 100-as hálókártyát, a polcon volt úgy 8 darab, a srác kezébe veszi a legfölsőt, majd kis gondolkodás után visszatolja és kivett egyet alulról. Kezembe adja, láss csodát: 10Mbit. Nem 10/100, sima 10. Szólok neki érte: "jajj boccs, elnéztem". Ahhoz képes elég sokat vacakolt mire előszedte... Nem szeretem ha hülyének néznek... :mad:

#450 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 24. 08:06

Hát nem tudom, ha én szervizes lennék és valaki egy nap visszahoz 3 memóriát, hogy mindegyik rossz én is elkezdenék gyanakodni....
Az más kérdés, hogy meddig tartott volna nekik berakni egy gépbe kipróbálni...
Egyébként -sajnos- nem is lennének kötelesek cserélni, mert nem szakszervízben szerelték be.... :reklamacio:

#451 Felhasználó inaktív   _Balagee_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 24. 14:40

És akkor mi van, ha nem szakszervízben szerelték be? Nem jelent ez garanciavesztést! Nem vagy köteles a szervizben berakatni.

#452 Felhasználó inaktív   csucs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 24. 15:05

Biztos, hogy mindenki tud gépet szerelni? :think:

Ha nem, akkor hol a határ? Mi a határválasztó (pénzösszeg, kártyatípus, csavarszám...)? :think:

#453 Felhasználó inaktív   Jack@l 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 25. 09:26

Idézet: pjotr007 - Dátum: 2005. jan. 24., hétfő - 7:06

Hát nem tudom, ha én szervizes lennék és valaki egy nap visszahoz 3 memóriát, hogy mindegyik rossz én is elkezdenék gyanakodni....
Az más kérdés, hogy meddig tartott volna nekik berakni egy gépbe kipróbálni...
Egyébként -sajnos- nem is lennének kötelesek cserélni, mert nem szakszervízben szerelték be.... :reklamacio:

Vagy lehet hogy az a 3 memo egyszer már nem ment valakinél, és gondolták hátha jójaz még... :(

#454 Felhasználó inaktív   harlas 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 01. 25. 18:01

Idézet: Jack@l - Dátum: 2005. jan. 25., kedd - 10:26

Vagy lehet hogy az a 3 memo egyszer már nem ment valakinél, és gondolták hátha jójaz még... :(

:respect: Szívemből szóltál!!!

Fentebb szólóknak: ad 1....nehogy már egy DDR berakása miatt trógeroljak be egy gépet, ha egy mód van rá és nem ma kezdtem a gépek összerakását.
ad2 ....én elisemerem, ha valamihez nem értek, abba bele sem kezdek, sőt azt is elisemerem, ha hibázok, épp ezért kértem, hogy előbb vizsgálják meg és ha utána szarakodik, akkor én vagyok a ludas. Viszont a 3. már tökéletesen működött (nem 3-at vittem vissza, olvass figyelmesebben, hanem csak 2-t), nem érdekes?  :mad:

#455 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 26. 09:34

Sajnos rendelétetésellenes használatnak minősül...
Az a baj vele, hogy nem jelent automatikus jótállásvesztást, ha bizonyítható, hogy nem a rendeltetésellenes használat okozta a hibát.
Az, hogy ki mikor kezdte a pc összerakást az nem jelenti azt, hogy szakképzet.
Pl. egy kocsinál sem állsz neki otthon motort cserélni, mert természetesnek veszed, hogy akkor ugrik a garancia.
Ha bizonyatanod tudod, hogy mitől ment tönkre pl. egy memória akkor semmi gond.
De ez ugye egy ikicsit nehéz feladat lenne...
Balagee átbalagtál ide a centerről?

#456 Felhasználó inaktív   Jack@l 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 26. 10:20

Az hogy valaki szakképzett egy 3 napos érettségi utáni gyorstalpallón, az nem azt jelenti, hogy ért is hozzá...
És akkor még én bizonygassam az igazam mikor eleve szart sóztak rám, nem?

Szerkesztette: Jack@l 2005. 01. 26. 10:21 -kor

#457 Felhasználó inaktív   _Balagee_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 26. 12:16

"Balagee átbalagtál ide a centerről?"

???

Ha már kocsi: Ha fékbetétet cserélek otthon és az 2 nap után kettétörik, akkor biza azt visszavíve a boltba cserélik. De ugyanez vonatkozik ablaktörlőre, és még megannyi cuccra. Ezzel a fenti logikával eljuthatnánk oda, hogy ha a DVD lejátszóba nem egy Philips, vagy TDK szakember jelenlétébe teszem bele mindíg a DVDt, akkor elvesztem a grait...

#458 Felhasználó inaktív   csucs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 26. 16:21

Na! Akkor leírom, hátha vannak errefelé is kicsit fogékonyabb emberek is! :) Próbálok egy egyszerű (és szokásos) példával jönni.

Ha veszel egy gáztűzhelyt és azt akarod, hogy legyen rá bármiféle jótállásod, akkor szerelőt kell hívnod. Senki sem néz hülyének ebben az esetben sem, egy csövet két végén menetes anyával és tömítéssel az emberek 99%-a fel tud tekerni. Érdekes mégis, hogy az esetek közel 80%-ban az emberek ilyen esetben képesek szerelőt hívni és számlára fizetni. Talán ezek az emberek nem szeretnek az életükkel játszani? :think: És itt sem arról van szó, hogy a szerelő jobban meg tudná oldani a dolgot, de ez az ő felelősége és az igazolást úgy adja ki, hogy tudatában van ennek a felelőségnek. Más dolog, hogy én ezek után külön ellenőrzöm a dolgot. :)

Számtechben ugyanez a helyzet. Fent belinkeltem egy topikot, ami nagyon tanulságos. A fent linkelt topik alapján mondjátok meg, hogy miből kell a kereskedőnek megítélnie, hogy ki tudja és ki nem tudja összerakni a gépet? :think: Ha elviszed a megvett cuccot egy szakszervizbe és ott összerakatod és leellenőrzik, amiről még igazolást is adnak, akkor nincs miről beszélni a kereskedőnek! És nem arról van itt sem szó, hogy egy szerviz jobban be tud-e rakni egy egységet a gépbe, hanem igazolja, hogy szakszerűen lett beüzemelve a dolog, ellenőrzi és igazolja, hogy rendeltetésszerűen működik a dolog.

Kár hogy itthon a számítástechnikához a férfiak 99,9%-a rihadtul ért (persze profi szinten)... :omg:

Engem rihadtul nem érdekel az, hogy ki hány gépet szerelt már össze és hány évet töltött el a számtechben. Van-e képesítése és megfelelő jogosultsága valaminek beüzemelésére, valamint van-e a saját munkájával kapcsolatban felelőségérzete.

Én már csesztem el cuccot, de eszembe nem volt a nagykerbe rohanni, hogy szar volt a cucc. Zsebembe nyúltam és elhatároztam, hogy azt a hibát nem követem el mégegyszer. Ennyi...

#459 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 26. 17:25

Arról meg nem is beszélve, hogy a normálisabb kiskerekben, ha veszel valami hardvert, azt általában beszerelik a gépedbe, ingyen.
/Jó, nem ilyen ezer forintos szirszarokra gondolok. :) /

De tényleg az van, hogy itthon - a focihoz és az autókhoz, újabban pedig a bokszhoz hasonlóan - a számítástechnikában minden hímnemű egyed expert. :) :D

#460 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 26. 18:23

Idézet: csucs - Dátum: 2005. jan. 26., szerda - 16:21

Engem rihadtul nem érdekel az, hogy ki hány gépet szerelt már össze és hány évet töltött el a számtechben. Van-e képesítése és megfelelő jogosultsága valaminek beüzemelésére, valamint van-e a saját munkájával kapcsolatban felelőségérzete.

Látott már valaki ilyen embert? :)

Szerkesztette: Hasse 2005. 01. 26. 18:24 -kor

Téma megosztása:

• (49 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »