HWSW Informatikai Kerekasztal: TESCO Gazdaságos benzin - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (29 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

TESCO Gazdaságos benzin

#261 Felhasználó inaktív   axl.Fsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 27. 20:29

Idézet: -=Tiger=- - Dátum: 2004. dec. 27., hétfő - 1:07

Mennyi a 95-ös TESCO Benya?

Mennyivel olcsóbb mint egyéb kútnál?

Hali!

222.- HUF (cca. 10.- a kulonbseg)
Udv,
axl.Fsi

" ... Begbie didn't do drugs either. He just did people ... "

#262 Felhasználó inaktív   lehella 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 27. 22:42

A Tesconak szerintem simán megéri ez a benzinbiznisz, mert amennyit az ember elkölt bent a boltban, abból úgyis ki tudják egészíteni a dolgokat úgy hogy még nyereségesen jöjjenek ki.

#263 Felhasználó inaktív   Ear01 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 28. 11:02

Idézet: *Macika* - Dátum: 2004. dec. 10., péntek - 3:38

Ami nem így van.
A MOL nem volt hajlandó ilyen olcsón szállítani a TESCO-nak, ezért Németországból származó import benzin az, amit a TESCO-nál lehet kapni (ettől még nem feltétlenül jobb, csak az igazság kedvéért írtam le).
Régen még az OMV is kintről (Schwechatról) hozatta, nem tudom, ma mi a helyzet.

Ebben te egész biztos vagy? A benzin árában a forgalmazók részéről a legnagyobb költség a szállítás. Ezért van az, hogy É-NY Magyarországon nem Százhalombattáról, hanem inkább Pozsonyból származó benzin van, mert az ottani finomító közelebb van, olcsóbb a szállítás.

A Mol nagyker ára fix, persze hogy nem fog egy olyan apró cégnek, mint a Tesco (ami ezen a piacon tényleg igen apró), olcsóbban adni.

Viszont a németektől ide utaztatni a benyát, az igen komoly költség. Nem simán arról van szó, hogy veszi a Tesco, ahol veszi, csak nem keres rajta egy fillért sem?

#264 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 28. 11:09

Idézet: lehella - Dátum: 2004. dec. 27., hétfő - 22:42

A Tesconak szerintem simán megéri ez a benzinbiznisz, mert amennyit az ember elkölt bent a boltban, abból úgyis ki tudják egészíteni a dolgokat úgy hogy még nyereségesen jöjjenek ki.

Meglepően új felfedezés....  ;)
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#265 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 01. 16:16

Idézet: axl.Fsi - Dátum: 2004. dec. 27., hétfő - 20:29

Hali!

222.- HUF (cca. 10.- a kulonbseg)

Az örs után van 2 castrol kút, ott ugyanannyi szokott lenni kb mint a tesco kutakon.
"Megmondtam pisztráng és világosan."
www.radioQ.hu

#266 Felhasználó inaktív   Avicularia 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 01. 17:48

Idézet: Ear01 - Dátum: 2004. dec. 28., kedd - 11:02

A Mol nagyker ára fix, persze hogy nem fog egy olyan apró cégnek, mint a Tesco (ami ezen a piacon tényleg igen apró), olcsóbban adni.

?

ez csak itthon van igy ,Angliában a tesco a 3. legnagyobb üzemanyag forgalmazó
HP Pavilion DV-5 1160eh

#267 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 01. 17:56

Idézet: Ear01 - Dátum: 2004. dec. 28., kedd - 11:02

Ebben te egész biztos vagy? A benzin árában a forgalmazók részéről a legnagyobb költség a szállítás. Ezért van az, hogy É-NY Magyarországon nem Százhalombattáról, hanem inkább Pozsonyból származó benzin van, mert az ottani finomító közelebb van, olcsóbb a szállítás.

Az egyik vidéki TESCO igazgatója (olyané, ahol van benzinkút is) mondta ezt nekem. Nem hiszem, hogy nekem hazudott volna, elég jó barátok vagyunk. Ha füllentett, akkor most én is.
Gondolkoztál már ma?

#268 Felhasználó inaktív   Ear01 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 05. 13:16

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. jan. 1., szombat - 18:56

Az egyik vidéki TESCO igazgatója (olyané, ahol van benzinkút is) mondta ezt nekem. Nem hiszem, hogy nekem hazudott volna, elég jó barátok vagyunk. Ha füllentett, akkor most én is.

Elhiszem, miért ne hinném. Ez felettébb érdekes információ, és erősen ellentétes azzal,amit hivatalos helyeken mondanak.

#269 Felhasználó inaktív   _Balagee_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 05. 14:16

Idézet: Ear01 - Dátum: 2005. jan. 5., szerda - 14:16

Ez felettébb érdekes információ, és erősen ellentétes azzal,amit hivatalos helyeken mondanak.

És ezen te megvagy lepődve? :D

#270 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 05. 14:25

Nem akarok okoskodonak tunni, de mintha Ercsiben lenne koolajfinomito.. es battan csak egy hoeromu:)
Per Aspera Ad Astra

#271 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 05. 17:24

Idézet

... Százhalombattán a Dunai Kőolajfinomító Vállalat (DKV) gyártó és elosztó telepén, mely nemcsak munkahely, de lakótelep is volt; ...

¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#272 Felhasználó inaktív   Taranov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 05. 21:11

Idézet: bepe22 - Dátum: 2004. márc. 3., szerda - 17:20

Sziasztok! A kérdésem az lenne, hogy mi a véleményetek a topic subject mezőjében talál6ó "finomság"-gal kapcsolatosan?!  Ugyanis a XX. kerületi Erzsébeti Tesó előtt már jó rég felhúzták a Tesó gazdaságos kútat, ahol nemsoká', vagy talán már most is, lehet ilyen benzint tankolni. 50-es oktánszámú benzin lesz? Vagy talán fele víz-fele benzin megoldás?
Üdv: Bepe

P.S.: Ugyanitt a parkolóban (tudom, mivel minden nap itt utazom oda-vissza a 19-es BKV busszal, a parkolóban egy csóka szélvédő javítást hirdet. Fel van verve egy sátor, és egy autó szokott ott ácsorogni, na meg az érdeklődők. Láttam már ott kamiont, személyautót, teherautót ácsorogni, tehát valami business biztos olyik. De hogy nem szélvédőjavítás, az is biztos.  (Egyébként ugyanezt láttam már a Dózsa Györgyön a felvonulásin is évekkel ezelőtt)

Lehet, hogy a narkót osztják. Ez az elosztópont  :D

#273 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 06. 03:30

Idézet: bepe22 - Dátum: 2004. márc. 3., szerda - 18:20

P.S.: Ugyanitt a parkolóban (tudom, mivel minden nap itt utazom oda-vissza a 19-es BKV busszal, a parkolóban egy csóka szélvédő javítást hirdet. Fel van verve egy sátor, és egy autó szokott ott ácsorogni, na meg az érdeklődők. Láttam már ott kamiont, személyautót, teherautót ácsorogni, tehát valami business biztos olyik. De hogy nem szélvédőjavítás, az is biztos.  (Egyébként ugyanezt láttam már a Dózsa Györgyön a felvonulásin is évekkel ezelőtt)

Az ember szeméből a könny kicsordul.
A röhögéstől.
Nagyjából azért tudod, mit jelent a szélvédőjavítás c. összetett szó?
Van autód? Volt már kavicsfelverődésed? És tudod, hogy hol javítják ezeket? Hát elmondom! Az ilyen helyeken.
Kis befektetés, ugyanakkor tisztességes haszon. Amikor a Citroën BX-em szélvédőjére pattant egy nagy kavics, akkor nagyon jó hasznát vettem, hogy Fogarasi TESCO parkolójában volt ilyen szolgáltatás. Jó fél óra alatt belülről LÁTHATALANUL eltűnt a pici lyuk a sugárirányú repedésekkel együtt. Fizettem érte talán 2-3e Ft-ot (régen volt). Egy új szélvédő legalább 25-30 rugó.
Ráadásul a műszaki vizsgán is elfogadják az ilyen módon javított szélvédőt (amennyiben az előírt biztonsági területen kívül van a javítás).
Gondolkoztál már ma?

#274 Felhasználó inaktív   DzsiAr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 06. 13:25

Siófokon is lesz (van) Tescós benzinkút. Most majd a Tesco előtti körforgalomról 3 benzinkútra lehet behajtani. :) És mindegyik az olcsóbb fajtából. Tesco, Klub petrol, és egy magán kút.
A valóság az, ami akkor sem tűnik el, ha már nem hiszünk benne.

#275 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 07. 04:13

Idézet: DzsiAr - Dátum: 2005. jan. 6., csütörtök - 13:25

Siófokon is lesz (van) Tescós benzinkút. Most majd a Tesco előtti körforgalomról 3 benzinkútra lehet behajtani. :) És mindegyik az olcsóbb fajtából. Tesco, Klub petrol, és egy magán kút.

Ha jól tudom, 2 éven belül az összes TESCO-nál lesz benzinkút is.

Én örülök neki, mert egyrészt viszonylag olcsó és jó üzemanyagot adnak, másrészt ünnepnapokon is (amikor egyébként zárva van az áruház) TESCO-s árakon lehet kapni a benzinen kívüli termékeket is!  És ez más benzinkutakhoz képest akár 50-60%-os árat jelent!!!
Gondolkoztál már ma?

#276 Felhasználó inaktív   DzsiAr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 07. 11:35

Idézet: DzsiAr - Dátum: 2005. jan. 6., csütörtök - 13:25

Kiderült mégsem lesz 3 kút, mivel a Tesco megvette a Klub Petrolos kutat. Így nem kellett építkezni és 100 misiből (a pletykák szerint :) )van egy kútjuk.
A valóság az, ami akkor sem tűnik el, ha már nem hiszünk benne.

#277 Felhasználó inaktív   Karesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 07. 14:30

Nem tudom, hogy köztudott-e, de most közhirré tétetem :D :

A nagy bevásárlóközpontok benzinkutjai közvetlenül mind veszteséggel üzemelnek, tehát olcsóbban adják mint amennyiért beszerzik. Ezt a vevőcsalogató módszert franciaországban találták ki (ha jól emlékszem Auchan). A HVGben volt erről cikk, onnan van az infó.

#278 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 07. 15:10

Idézet: Karesz - Dátum: 2005. jan. 7., péntek - 14:30

A nagy bevásárlóközpontok benzinkutjai közvetlenül mind veszteséggel üzemelnek, tehát olcsóbban adják mint amennyiért beszerzik.

Attól még, hogy veszteséges, nem biztos, hogy olcsóbban adja, mint ahogy kapja... :rolleyes:

Linket! A keresőjük nem talál semmit.

Szerkesztette: Carmaged 2005. 01. 07. 15:42 -kor

#279 Felhasználó inaktív   Karesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 05:46

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. jan. 7., péntek - 14:10

Attól még, hogy veszteséges, nem biztos, hogy olcsóbban adja, mint ahogy kapja... :rolleyes:

Linket! A keresőjük nem talál semmit.

Persze nem biztos, de ha egyszer az újságban azt írták, hogy olcsóbban adják mint amennyiben van nekik akkor én ezt elhiszem.
Tehát az újság nem azt írta, hogy veszteségesen üzemelnek hanem azt írta, hogy olcsóbban adják mint amennyiben van nekik és ezért törvényszerűen veszteségesek.

#280 Felhasználó inaktív   koliz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 06:53

Idézet: Karesz - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 6:46

Persze nem biztos, de ha egyszer az újságban azt írták, hogy olcsóbban adják mint amennyiben van nekik akkor én ezt elhiszem.
Tehát az újság nem azt írta, hogy veszteségesen üzemelnek hanem azt írta, hogy olcsóbban adják mint amennyiben van nekik és ezért törvényszerűen veszteségesek.

Most biztos ledorongoltok de ez tény van egy nagytestü robogom érden lakom budaörsön dolgozom mocival járok legutobb a tesco kuton tankoltam hidegen a mocim köhög fullad az emelkedöt sem birja ugy mint ha más benzinel járnék egyszoval a tescos benzin olyan mint a kenyerük nekem nem kell. :reklamacio:
HD Ready komolyan

Téma megosztása:

• (29 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.