HWSW Informatikai Kerekasztal: TESCO Gazdaságos benzin - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (29 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

TESCO Gazdaságos benzin

#101 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 09. 07. 13:31

Na álljunk meg egy szóra, tanár úr. Először is, az hogy nekem tökmindegy, az egy dolog, meg hogy a dolog ugy összességében tökmindegy, az is egy más dolog. Nekem az is tökmindegy hogy az arabok vagy a csecsenek vagy a nyamnyamok hülyére bombázzák meg rabolják meg terrorizálják egymást, attól viszon a dolog összességében még korántsem mindegy. Sárbatiprok embereket, megkérdőjelezem a becsületüket, nocsak, egyszerre de szúrja a szemedet. Érdekes módon a fórum más részein valahogy el lehet siklani az ilyen, úgymond mindennapos dolgok felett, amikor valakinke személyesen sz*rnak a pofájába, mi? Csámcsogás, nem csámcsogás, és hallot dolgok. Miért, te mindenről személyesen meggyőződsz? Illetve attól, hogy te személyesen ezt és ezt tapasztaltad, vagy én ezt és ezt tapasztaltam, az már akkor úgy is van? Én leirtam amit hallottam, meglehetősen általánositva, ez hiba volt, de mit gondosz, mit csinál az ember, ha nem általánosit nap mint nap, ha azt tapasztalja, hogy hopp itt is átb*sztak, hopp ott is átb*sztak? Persze hogy az ilyesmi marad meg az emberben, nem az hogy hoppla jatt nélkül is lehúzzák a szélvédődet.

#102 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 07. 13:52

Szeressük egymást, gyerekek! :beer:

#103 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 07. 13:54

Idézet: 2-More - Dátum: 2004. szept. 7., kedd - 14:04

De az is tény, hogy egy-két helyen röhej, hogy a sz*ros minimálbérből vajon hogy tart fenn a kutaslegén 7es BMWt és hasonszőrű járgányt.

A sok szájtépés helyett inkább egyszerűen ezt magyarázza meg valaki. Krinyo, magyarázd meg. Mert a dolog nem egyedi, még csak nem is ritka, inkább általánosnak mondanám. Vannak kutak a környékemen, ahová szinte nem merek bemenni éjfél után, olyan arcok mozognak ott (bent a shopban, pedig rég csak az éjszakai pénztár működik!). Persze, semmi közöm hozzá. Ha viszont így áll a dolog, akkor senki ne akarja megmondani, hogyan ítélem meg a kutasokat általában.
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#104 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 07. 16:32

Nem tudom megmagyarazni, fogalmam sincs mibol telik neki ra. Es a sarki zoldsegesnek mibol telik, mikozben sir, hogy nincs loveja? Vagy masnak? Lehet, hogy mashonnan van penze, orokolt, rabolt, lopott, mit tudom en...

Ettol meg nem ez az altalanos (marmint hogy a kutasok lopnak, csalnak, hazudnak), amirol itt irtok, en csak ezt kifogasoltam.

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#105 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 07. 17:32

Idézet: Krinyo - Dátum: 2004. szept. 7., kedd - 14:12

Ez gondolom nem valamelyik nagy tarsasag volt... vagy ha igen, hat no komment.

No, a többi társaságnál nem tudom, hogyan van, de valszeg ugyan úgy mint mondjuk az OMV-nél. Ott pedig úgy van, hogy ugye az alvállalkozó működteti a kuta(kat). Szval nem az számít (feltétlen), hogy "nagy", hanem hogy ki van ott szvsz. ;) Mondjuk van pár dolog amit nem értek (mármint a trükközéssel), főleg ha úgy van, ahogyan te is leírtad, bár pár éve felfigyeltem egy esetre, a környékünkün elvittek éjszaka a rablók egy kútról ~140-150e forintot, amikor biztos forrásból tudom, hogy 50ezrenként az éjjeli széfbe kell(ene) tenni..... Szval jó a szabály, de annyit ér amennyit betartanak belőle ;)

Szerkesztette: Diablovazze 2004. 09. 07. 17:34 -kor

National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#106 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 07. 18:11

Idézet

amikor biztos forrásból tudom, hogy 50ezrenként az éjjeli széfbe kell(ene) tenni.....

Molnal 200 volt a felso hatar, tobbet nem nagyon szerettek a kasszaban latni... mi 200-asaval zacsiztunk, de volt amikor 2-3 ment fel egyszerre a forgalom miatt. :D

Az alvallalkozoi rendszer szerintem nagyon gaz es a Mol is itt szurja el a dolgot, ezt a rendszert erolteti. Mondom, ekkor leptem le, az ezt koveto idoszakrol nem tudok semmit...

Krinyo

#107 Felhasználó inaktív   Szaby 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 09. 07. 20:11

Idézet: Krinyo - Dátum: 2004. szept. 7., kedd - 11:15

Meselj meg, igy 7 eves kutas multtal (2 ev kutas, 5 evig vezeto Kelet-Mo. egyik legnagyobb kutjan) mindig szivesen hallgatom ezeket a torteneteket. Jokat nevetek rajtuk. Bar annyira nem mulatsagos, mert szimplan bunozonek allitanak be amugy hulyere szopatott melosokat... :rolleyes:

Vannak es mindig lesznek ugyeskedok, remelem elkapjak es jol megverik oket egyszer az autosok... de azert nem annyira altalanos az atcseszes, mint azt a kereskedelmi tv-k bulvarmusorai meg a hiresztelesek alatamasztanak...

De leginkabb az szokott tetszeni, amikor a kedves autos nem tudja mennyi literes a tankja, nameg nem tudja mi az a tagulasi ter...

Krinyo

No en is vegigolvastam a topicot eddig, aztan ugy gondoltam, belekottyanok mar 1 kicsit...
Sokan igen okosak, valszeg ez a regi "benzinkutas = gazdag, tolvaj ember" tevhutbol taplalkozik, ami pedig mar reg nem igy van...
MOL-rol tudok en is beszamolni, mivel alvallalkozok vagyunk, igy ismerjuk (felig-meddig belulrol, de megsem) a viszonyokat...
Jo ideje lenyegeben lehetetlen a MOL kutakon lopni, vagy legalabbis igen okosnak kell lenni hozza, mivel 1 egyseg a kutakrol mindent azonnal regisztral es tovabbit a kozpont fele. Ez reszben pont az alvallalkozos rendszer miatt van igy, ami igen nagy geciseg, de ezt hagyjuk... Az biztos, hogy sokszor meg a kutvezetok (alt. bt-k tulajdonosai vagy egynei vallalkozok) is igen szarul elnek a kutakbol, egyre nagyobb az elvaras felejuk, gyakori a csere, stb... Jo, nem kell azert sajnalni oket, de en nem is irigylem.
Az egyszeru kutasok pedig minimalberen vannak, es 1 sima videki, nem EVo-s kuton annyit is keresnek... EVO-s kutnal pedig nyilvan forgaom utan van jztalek, bar errol konkretat nem tudok.
A MOL Transos kamionsoforkrol en is hallottam mindenfelet, szerintem is megtalaljak a modjat, hogy csaljanak el naponta X lityit, de ez az o dolguk.

A minosegrol csak annyit, hogy hetente jo nehanyszor tankolunk 2-3 autoba, sokszor nem a MOL-nal. Eddig nekem az OMV-s gazolaj jobb minosegunek tunt a MOLosnal, de lehetett veletlen is, mert pl Shellnel tankoltam en mar pocsek gazolajat is. Ha mind a MOltol van, akkor csak veletlen szoras eredmenye. AZ teny, hogy a telephelytol 500 m-re van 1 OMV kut, ez esik leginkabb utba, ugyhogy ezt hasznaljuk altalaban :)

A 10 ft-os benzinkutakat elkeruljuk, nem egyszer rangattak a kocsik az ilyen hiperolcso sz*rtol... Inkabb fizetek osszesen 600 ft-tal tobbet, de nem kinozom a motort.
Na meg ott a jofajta ukran benzin 180-200 ft-ert, hat a fene tudja... sok ismerosom jar vele, mi majd akkor, ha szamlat is hoznak rola, ugy mar lehet is vele vmit kezdeni : :D

:offtopic:
Krinyo melyik kuton voltal? Nem szivesen talalgatnek, van nehany Kelet-Mo-on  :) De utana tudom ki volt a teruleti vezetod, s mindent ertek  ;)
"A tapasztalat az a dolog, amihez közvetlen az után jut az ember, hogy szüksége lett volna rá." :)

#108 Felhasználó inaktív   lehella 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 08. 08:36

Én már párszor tankoltam MOLnál és kb 30 alkalmból 2* volt dugulásom, egyszer kellett szédszedni a karbit, annyira komoly volt a szitu :D

#109 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 08. 08:57

Idézet: Szaby - Dátum: 2004. szept. 7., kedd - 21:11

A minosegrol csak annyit, hogy hetente jo nehanyszor tankolunk 2-3 autoba, sokszor nem a MOL-nal. Eddig nekem az OMV-s gazolaj jobb minosegunek tunt a MOLosnal, de lehetett veletlen is, mert pl Shellnel tankoltam en mar pocsek gazolajat is. Ha mind a MOltol van, akkor csak veletlen szoras eredmenye. AZ teny, hogy a telephelytol 500 m-re van 1 OMV kut, ez esik leginkabb utba, ugyhogy ezt hasznaljuk altalaban :)

Az ok nagyon egyszerű: az OMV a Diesel-t Schwechat-ról (A) hozza. Az nem himi-humi magyar pakura. És ezt nem csak Te érzed meg! Hivatásos sofőrök is állítják, hogy meghálálja a járgány, ha schwehat-it kap. Viszont azt nem tudom, hogy benzint in onnét hozzák.  :think:  Szerintem az yóó-féle hazai.

Üdv: Klown
<< Jégvirágos ablakot láttam már, de fagyott pingvint még soha! >>

#110 Felhasználó inaktív   Jazzos 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 08. 08:59

Úgy vettem észre, a legegyszerűbb plusz pénzszerzési mód a benzinkutakon a számlák eladása. Csodálom, hogy ezt eddig fel sem vetettétek.
"Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség. Gyakorlatilag viszont van!"

#111 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 08. 09:38

Idézet: Szaby - Dátum: 2004. szept. 7., kedd - 21:11

Krinyo melyik kuton voltal? Nem szivesen talalgatnek, van nehany Kelet-Mo-on  :) De utana tudom ki volt a teruleti vezetod, s mindent ertek  ;)

A 4-es fout mellett, Szolnoktol 50 km-re (Debrecen fele). :) Ebbol konnyen ki lehet talalni. :D

En pontosan a felso, cegen beluli nyomastol sokalltam be, a rengeteg csesztetestol, a vallalhatatlan tervektol (melyektol persze a fizetesed egy resze fuggott, amit sosem kaptal meg lenyegeben), attol, hogy allandoan vedenem kellett a kutasokat magatol a cegtol, mert ott csesztek ki veluk ahol csak lehetett, allando piszkalodasok, ellenorzesek, mikozben a normalis munka egyszeru anyagi felteteleit, mint elegendo mennyisegu tisztitoszer, stb. nem adtak meg... a bereleses modszernel mindez meg rosszabbra fordulhatott, asszem idejeben leptem.

A teruleti kepviselom szemeben amugy is szalka voltam, mert tulsagosan elnezo voltam szerinte a 13 alkalmazott fele, nem voltam tul kemeny... szerintem meg attol, hogy valaki kutaskent dolgozik, meg nem tartozik az allatok koze...

Krinyo

#112 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 08. 09:41

Idézet: Jazzos - Dátum: 2004. szept. 8., szerda - 9:59

Úgy vettem észre, a legegyszerűbb plusz pénzszerzési mód a benzinkutakon a számlák eladása. Csodálom, hogy ezt eddig fel sem vetettétek.

Erzekeny pontra tapintottal, de asszem ez teljesen koztudomasu dolog. :) A gepi szamlazas bevezeteset kovetoen ez mar eleg nehezen kivitelezheto (azonnal kell csinalni, utolag nem lehet, ezt pedig nem mindenki meri megcsinalni), en nem nagyon turtem (bar szellel szemben nem nagyon lehet pisilni, szoval khm... :) amugy volt nalunk is APEH celellenorzes, de semmit sem talaltak), de ha jol sejtem manapsag nem is nagyon van mit "eladni", mert mindenki szamlat ker... "csak ugy" csinalni meg ugye nem lehet, illetve nem erdemes, mert pillanatok alatt ki lehet szurni. Legalabbis nekem sosem okozott gondot az ilyesmit visszaellenorizni, a szamitogepek mindent rogzitenek. :) Mindent.

Krinyo

#113 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 08. 10:21

Idézet: lehella - Dátum: 2004. szept. 8., szerda - 9:36

Én már párszor tankoltam MOLnál és kb 30 alkalmból 2* volt dugulásom, egyszer kellett szédszedni a karbit, annyira komoly volt a szitu :D

Kellene tenni benzinszűrőt abba az autóba... :)
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#114 Felhasználó inaktív   Avicularia 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 08. 22:04

Idézet: Krinyo - Dátum: 2004. szept. 8., szerda - 10:41

de ha jol sejtem manapsag nem is nagyon van mit "eladni", mert mindenki szamlat ker...

nehogy ezt hidd  :)
van mit eladni
HP Pavilion DV-5 1160eh

#115 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 09. 08:27

Idézet: Krinyo - Dátum: 2004. szept. 8., szerda - 10:38

...asszem idejeben leptem...

És most itt vagy. Hát kellett ez neked? :pokeas:

#116 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 09. 17:46

Idézet: Carmaged - Dátum: 2004. szept. 9., csütörtök - 9:27

És most itt vagy. Hát kellett ez neked? :pokeas:

Kellett. Sokkal jobban jartam. :)

Krinyo

#117 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 10. 00:47

Ha mocskoslelkü lennék, én meg azt mondanám, kellett ez nekünk? :D De nem vagyok...

#118 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 17. 04:17

Idézet: Krinyo - Dátum: 2004. szept. 8., szerda - 8:38

A 4-es fout mellett, Szolnoktol 50 km-re (Debrecen fele). :) Ebbol konnyen ki lehet talalni. :D

Basszus, ez Karcag lesz. Én meg karcagi származású vagyok. Még lehet, hogy találkoztunk valaha IRL??? :)

A TESCO benzinkúthoz visszakanyarodva.
Egyik jóbarátom egy vidéki, a közeljövőben nyíló TESCO gazdasági igazgatója lesz, és mint ilyen, a hypermarket melletti, frissen épülő benzinkutat is igazgatni fogja.

Tőle tudom, hogy a TESCO benzinkúton Németroszágból (DEA) hozott üzemanyagot lehet tankolni, velük van opciós szerződése a cégnek. Valamiért a MOL nem adta meg azt a kedvezményt, amit vártak. Persze az is igaz, hogy itthon még inkább rövidlátók a cégek vezetői. 5 éven belül az összes TESCO-nál lesz benzinkút is, aki most fantáziát látott benne és szerződött az angol céggel, az esetleg MOST nem kaszál akkorát az üzleten, de ugyanakkor megalapozza a jövőjét Magyarországon.

Jómagam mindig ott vásárolok PE-n a TESCO-ban, általában mindig éjszaka, és úgy szoktam időzíteni a tankolást is (havi 2-3x), hogy bevásárlásra essen. Eddig nincs panaszom a benzinjükre.
Gondolkoztál már ma?

#119 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 17. 10:08

Idézet: *Macika* - Dátum: 2004. szept. 17., péntek - 5:17

Basszus, ez Karcag lesz. Én meg karcagi származású vagyok. Még lehet, hogy találkoztunk valaha IRL??? :)

Az kicsit tobb mint 50 km, egy kicsit visszabb. :D Pontosan 43, nem 50. :D
IRL? Nem tudom...

Krinyo

#120 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 17. 10:45

Idézet: Krinyo - Dátum: 2004. szept. 17., péntek - 9:08

Az kicsit tobb mint 50 km, egy kicsit visszabb. :D Pontosan 43, nem 50. :D
IRL? Nem tudom...