TESCO Gazdaságos benzin
Elküldve: 2004. 09. 07. 13:31
Elküldve: 2004. 09. 07. 13:54
Idézet: 2-More - Dátum: 2004. szept. 7., kedd - 14:04
A sok szájtépés helyett inkább egyszerűen ezt magyarázza meg valaki. Krinyo, magyarázd meg. Mert a dolog nem egyedi, még csak nem is ritka, inkább általánosnak mondanám. Vannak kutak a környékemen, ahová szinte nem merek bemenni éjfél után, olyan arcok mozognak ott (bent a shopban, pedig rég csak az éjszakai pénztár működik!). Persze, semmi közöm hozzá. Ha viszont így áll a dolog, akkor senki ne akarja megmondani, hogyan ítélem meg a kutasokat általában.
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222
Elküldve: 2004. 09. 07. 16:32
Ettol meg nem ez az altalanos (marmint hogy a kutasok lopnak, csalnak, hazudnak), amirol itt irtok, en csak ezt kifogasoltam.
Krinyo
Elküldve: 2004. 09. 07. 17:32
Idézet: Krinyo - Dátum: 2004. szept. 7., kedd - 14:12
No, a többi társaságnál nem tudom, hogyan van, de valszeg ugyan úgy mint mondjuk az OMV-nél. Ott pedig úgy van, hogy ugye az alvállalkozó működteti a kuta(kat). Szval nem az számít (feltétlen), hogy "nagy", hanem hogy ki van ott szvsz.

Szerkesztette: Diablovazze 2004. 09. 07. 17:34 -kor
Elküldve: 2004. 09. 07. 18:11
Idézet
Molnal 200 volt a felso hatar, tobbet nem nagyon szerettek a kasszaban latni... mi 200-asaval zacsiztunk, de volt amikor 2-3 ment fel egyszerre a forgalom miatt.

Az alvallalkozoi rendszer szerintem nagyon gaz es a Mol is itt szurja el a dolgot, ezt a rendszert erolteti. Mondom, ekkor leptem le, az ezt koveto idoszakrol nem tudok semmit...
Krinyo
Elküldve: 2004. 09. 07. 20:11
Idézet: Krinyo - Dátum: 2004. szept. 7., kedd - 11:15

Vannak es mindig lesznek ugyeskedok, remelem elkapjak es jol megverik oket egyszer az autosok... de azert nem annyira altalanos az atcseszes, mint azt a kereskedelmi tv-k bulvarmusorai meg a hiresztelesek alatamasztanak...
De leginkabb az szokott tetszeni, amikor a kedves autos nem tudja mennyi literes a tankja, nameg nem tudja mi az a tagulasi ter...
Krinyo
No en is vegigolvastam a topicot eddig, aztan ugy gondoltam, belekottyanok mar 1 kicsit...
Sokan igen okosak, valszeg ez a regi "benzinkutas = gazdag, tolvaj ember" tevhutbol taplalkozik, ami pedig mar reg nem igy van...
MOL-rol tudok en is beszamolni, mivel alvallalkozok vagyunk, igy ismerjuk (felig-meddig belulrol, de megsem) a viszonyokat...
Jo ideje lenyegeben lehetetlen a MOL kutakon lopni, vagy legalabbis igen okosnak kell lenni hozza, mivel 1 egyseg a kutakrol mindent azonnal regisztral es tovabbit a kozpont fele. Ez reszben pont az alvallalkozos rendszer miatt van igy, ami igen nagy geciseg, de ezt hagyjuk... Az biztos, hogy sokszor meg a kutvezetok (alt. bt-k tulajdonosai vagy egynei vallalkozok) is igen szarul elnek a kutakbol, egyre nagyobb az elvaras felejuk, gyakori a csere, stb... Jo, nem kell azert sajnalni oket, de en nem is irigylem.
Az egyszeru kutasok pedig minimalberen vannak, es 1 sima videki, nem EVo-s kuton annyit is keresnek... EVO-s kutnal pedig nyilvan forgaom utan van jztalek, bar errol konkretat nem tudok.
A MOL Transos kamionsoforkrol en is hallottam mindenfelet, szerintem is megtalaljak a modjat, hogy csaljanak el naponta X lityit, de ez az o dolguk.
A minosegrol csak annyit, hogy hetente jo nehanyszor tankolunk 2-3 autoba, sokszor nem a MOL-nal. Eddig nekem az OMV-s gazolaj jobb minosegunek tunt a MOLosnal, de lehetett veletlen is, mert pl Shellnel tankoltam en mar pocsek gazolajat is. Ha mind a MOltol van, akkor csak veletlen szoras eredmenye. AZ teny, hogy a telephelytol 500 m-re van 1 OMV kut, ez esik leginkabb utba, ugyhogy ezt hasznaljuk altalaban

A 10 ft-os benzinkutakat elkeruljuk, nem egyszer rangattak a kocsik az ilyen hiperolcso sz*rtol... Inkabb fizetek osszesen 600 ft-tal tobbet, de nem kinozom a motort.
Na meg ott a jofajta ukran benzin 180-200 ft-ert, hat a fene tudja... sok ismerosom jar vele, mi majd akkor, ha szamlat is hoznak rola, ugy mar lehet is vele vmit kezdeni :

Krinyo melyik kuton voltal? Nem szivesen talalgatnek, van nehany Kelet-Mo-on

Elküldve: 2004. 09. 08. 08:36

Elküldve: 2004. 09. 08. 08:57
Idézet: Szaby - Dátum: 2004. szept. 7., kedd - 21:11

Az ok nagyon egyszerű: az OMV a Diesel-t Schwechat-ról (A) hozza. Az nem himi-humi magyar pakura. És ezt nem csak Te érzed meg! Hivatásos sofőrök is állítják, hogy meghálálja a járgány, ha schwehat-it kap. Viszont azt nem tudom, hogy benzint in onnét hozzák.

Üdv: Klown
Elküldve: 2004. 09. 08. 08:59
Elküldve: 2004. 09. 08. 09:38
Idézet: Szaby - Dátum: 2004. szept. 7., kedd - 21:11

A 4-es fout mellett, Szolnoktol 50 km-re (Debrecen fele).

En pontosan a felso, cegen beluli nyomastol sokalltam be, a rengeteg csesztetestol, a vallalhatatlan tervektol (melyektol persze a fizetesed egy resze fuggott, amit sosem kaptal meg lenyegeben), attol, hogy allandoan vedenem kellett a kutasokat magatol a cegtol, mert ott csesztek ki veluk ahol csak lehetett, allando piszkalodasok, ellenorzesek, mikozben a normalis munka egyszeru anyagi felteteleit, mint elegendo mennyisegu tisztitoszer, stb. nem adtak meg... a bereleses modszernel mindez meg rosszabbra fordulhatott, asszem idejeben leptem.
A teruleti kepviselom szemeben amugy is szalka voltam, mert tulsagosan elnezo voltam szerinte a 13 alkalmazott fele, nem voltam tul kemeny... szerintem meg attol, hogy valaki kutaskent dolgozik, meg nem tartozik az allatok koze...
Krinyo
Elküldve: 2004. 09. 08. 09:41
Idézet: Jazzos - Dátum: 2004. szept. 8., szerda - 9:59
Erzekeny pontra tapintottal, de asszem ez teljesen koztudomasu dolog.

Krinyo
Elküldve: 2004. 09. 08. 10:21
Idézet: lehella - Dátum: 2004. szept. 8., szerda - 9:36

Kellene tenni benzinszűrőt abba az autóba...

Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222
Elküldve: 2004. 09. 08. 22:04
Idézet: Krinyo - Dátum: 2004. szept. 8., szerda - 10:41
nehogy ezt hidd

van mit eladni
Elküldve: 2004. 09. 09. 08:27
Idézet: Krinyo - Dátum: 2004. szept. 8., szerda - 10:38
És most itt vagy. Hát kellett ez neked?

Elküldve: 2004. 09. 09. 17:46
Idézet: Carmaged - Dátum: 2004. szept. 9., csütörtök - 9:27

Kellett. Sokkal jobban jartam.

Krinyo
Elküldve: 2004. 09. 10. 00:47

Elküldve: 2004. 09. 17. 04:17
Idézet: Krinyo - Dátum: 2004. szept. 8., szerda - 8:38

Basszus, ez Karcag lesz. Én meg karcagi származású vagyok. Még lehet, hogy találkoztunk valaha IRL???

A TESCO benzinkúthoz visszakanyarodva.
Egyik jóbarátom egy vidéki, a közeljövőben nyíló TESCO gazdasági igazgatója lesz, és mint ilyen, a hypermarket melletti, frissen épülő benzinkutat is igazgatni fogja.
Tőle tudom, hogy a TESCO benzinkúton Németroszágból (DEA) hozott üzemanyagot lehet tankolni, velük van opciós szerződése a cégnek. Valamiért a MOL nem adta meg azt a kedvezményt, amit vártak. Persze az is igaz, hogy itthon még inkább rövidlátók a cégek vezetői. 5 éven belül az összes TESCO-nál lesz benzinkút is, aki most fantáziát látott benne és szerződött az angol céggel, az esetleg MOST nem kaszál akkorát az üzleten, de ugyanakkor megalapozza a jövőjét Magyarországon.
Jómagam mindig ott vásárolok PE-n a TESCO-ban, általában mindig éjszaka, és úgy szoktam időzíteni a tankolást is (havi 2-3x), hogy bevásárlásra essen. Eddig nincs panaszom a benzinjükre.
Elküldve: 2004. 09. 17. 10:08
Idézet: *Macika* - Dátum: 2004. szept. 17., péntek - 5:17

Az kicsit tobb mint 50 km, egy kicsit visszabb.

IRL? Nem tudom...
Krinyo
Elküldve: 2004. 09. 17. 10:45
Idézet: Krinyo - Dátum: 2004. szept. 17., péntek - 9:08

IRL? Nem tudom...
Krinyo
Aha, akkor az Kisújszállás lesz.
Arra meg már nem vagyok ismerős
IRL =In Real Life