HWSW Informatikai Kerekasztal: egy kivétel: e-connect - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (46 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

egy kivétel: e-connect Értékeld a témát: -----

#101 Felhasználó inaktív   laspring 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 06. 17. 15:26

Na ha van már ekonnektes topic akkor beleírok már.
Én is találkoztam a morcos és bárkinél többet tudó eladóval, tényleg nem túl szimpi... :(
Első alkalommal egy konfigot vásártam ott. Az említett kollegának két javaslata volt, hogy mást szeressek mint amit rendeltem. Én bedőltem neki, és azóta sajnos mind a 2 alkatrészt bemondta az unalmast. Jó persze biztos nem akart nekem rosszat (meg magának sem), meg ugye én mondom meg mit akarok, de furán vette ki magát...
És ekkor ismerkedtem meg az ekonnektes garanciális ügyintézéssel. :mad:
Az első menet egy MSI CD író drive-val volt, aminek már az olvasásnál problémái voltak. Másnap rögtön vissza is vittem gondolván, hogy addig üssük a vasat amíg meleg, meg hogy 3 napon belüli meghibásodáról lévén szó gyorsan kicserélik nekem és el is felejthetem ezt a kis malőrt! Hát a nagy ló#@+$! Adtak egy papírt amin egy 15 nap múlvai dátum volt határidőként. Mondom hogy nehogymá hát 3 nap meg rögtön csere meg ilyesmi??? :eek: Nekem a 80rugós mosógépemet cserélték szó nélkül egy 3 napon belüli bejelentésnél ami ráadásul telefonon történt. Erre a válasz: majd igyekeznek meg minden. Mit csináljon ember fia belenyugszik, megy az a gép a nélkül is meg tettem bele ideiglenesen 1 másik CD drive-ot. Hát kb 1 hét után kaptam meg a cserejószágot... :eek: Ennyit a 72 órán belüli cseregaranciáról, de nem foglalkoztam még akkor a dologgal.
Csakhogy a második eset kissé komolyabb volt, amikor a gép vinyója mondta fel a szolgálatot, de olyan szinten hogy még adatmentést sem tudtam csinálni ugyanis teljesen elszállt. Ez egy ismerősöm irodai gépe volt, tehát nem csak a mp3-jai vesztek el hanem azért komolyabb dolgok: levelezés, munka stb. Ez már önmagában is egy sokk, de persze semmi köze az ekonnekthet. De annak már nagyon sok köze van az ekonnektnek hogy 16(!!!) nap alatt cserélték ki azt a átkozott vinyót!!!!! :mad: :mad: :mad: Persze csak azért ilyen "gyorsan" mert a 14. napon rájuk telefonáltam!
Megjegyezném ismét hogy nem mindenki fórum nézegetésre meg filmnézésre használja a pc-t, van aki dolgozik rajta és történetesen ez 1 ilyen pc volt. Amikor hangot adtam a garanciális ügyintézéssel kapcsolatos nemtetszésemnek az üzletben, a morcos kolléga nagy szemekkel nézve rám ezt válaszolta: "De hát csak 1 nappal léptük tul a törvényben előírtat." Na ekkor felment bennem a pumpa... Bakker elvihetném az előtted lévő gépből 3 hétre a vinyót?????? Meg ne hivatkozzon nekem a törvényre, mikor a 3 napon belül meghibásodott cumómat is másfél hét alatt cserélte!

A sokat szidott miszt@lban kb 10 percig tartott ami az ekonnektnek 16 napig, mert ott is jártam már pórul vinyóval. És engem k#^>@ra nem érdekel hogy neki van saját szervize vagy nincs! Ha vki ilyen bótot nyit, akkor ez a téma is ugyanúgy hozzátartozik a üzlethez mint az internetes árlista, vagy a nyitva tábla az ajtóban (na persze sok ilyen természetes dolog nincs még meg nekik amit előttem már írtak sokan: cégtábla, számlázó stb) !
Legközelebb viszem a fogyasztóvédelmet, ilyet nem csinálhatnak!

Először nekem is nagyon tetszett az üzlet, mert olcsó, óriási választék mégha csak elviekben is, meg elég jól utba esik, lehet parkolni, stb... Ezek miatt néha még ma is vásárolok ott dolgokat, de semmi komolyat, tehát egeret meg hűtőventit max. Amit lehet pótolni probléma esetén, de semmi komolyat!!!
Szóval én így jártam velük...
[ASUS P4P800-E Deluxe] [IntelP4 2.4@3.2 NW] [CoolerMaster IHC-L71] [Kingston HyperX PC3500 512MB] [Infineon PC3200 512MB] [Samsung SP1614N 160GB HDD] [Gigabyte ATI Radeon X700 256MB] [LG GSA-4120B] [LG DRD8160B] [ENERMAX EG365P-VE FCA] [Codegen 6054L] [Samsung 172X LCD]

#102 Felhasználó inaktív   Roter ^.^ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 17. 15:30

Nincs ilyen, hogy 3napon belül kötelesek cserélni!
Mostmár nagyon érdekel melyik az a kolléga :D
kedvencek
A7N8X VDD mod
"Nem azért szeretlek, aki te vagy, hanem azért, aki én vagyok melletted." Márquez

#103 Felhasználó inaktív   Roter ^.^ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 17. 15:34

idézet:
Ezt írta Roter ^.^:
[/quote]
Nekem is volt garanciális gondom, de nagyon segítőkész volt az e-connect! többet is tettek mint kellett volna.
Nekem eddig pozitív véleményem van róluk.
még1 :D
Nem azért vásároluk tőlük, mert a legolcsobb bolt, mert nem az, hanem a pontosság, és rendkívül baráti hangulat végett, nálam még idejön a gariintézés is, nekem ezek a fő szempontok amiért ott vásárolok.

[ 2003. június 17.: Roter ^.^ szerkesztette a hozzászólást ]
kedvencek
A7N8X VDD mod
"Nem azért szeretlek, aki te vagy, hanem azért, aki én vagyok melletted." Márquez

#104 Felhasználó inaktív   laspring 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 17. 15:48

idézet:
Ezt írta Roter ^.^:
[/quote]

Dehogynincs! Törvény írja le, olvass el egy akármilyen rendes garancialevelet! A mosógépemre meg a HP nyomtatómra volt! :)
Aszem tudom a kollega nevét, de nem lenne etikus beírni :)
[ASUS P4P800-E Deluxe] [IntelP4 2.4@3.2 NW] [CoolerMaster IHC-L71] [Kingston HyperX PC3500 512MB] [Infineon PC3200 512MB] [Samsung SP1614N 160GB HDD] [Gigabyte ATI Radeon X700 256MB] [LG GSA-4120B] [LG DRD8160B] [ENERMAX EG365P-VE FCA] [Codegen 6054L] [Samsung 172X LCD]

#105 Felhasználó inaktív   Roter ^.^ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 17. 15:59

idézet:
Ezt írta Kheops:

Dehogynincs! Törvény írja le, olvass el egy akármilyen rendes garancialevelet! A mosógépemre meg a HP nyomtatómra volt! :)
Aszem tudom a kollega nevét, de nem lenne etikus beírni :)
[/quote]

Törvény nem írja elő, ha a bolt olyan akkor adhatja a 3 napos cseregarit.
Lehet rosszul tudom, de majd lesz vki aki ismeri a törvényt. :cool:
kedvencek
A7N8X VDD mod

#106 Felhasználó inaktív   XPA 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 17. 17:35

idézet:
Ezt írta Kheops:
...[/quote]

Hali!

Na ezért kell Csúccsal személyesen intézni az ilyen ügyeket. szerintem erről még Ő sem tud. sajnos. Egyébként asszem tudom kiről van szó, nekem sem szimpi, szvsz nem illik abba a társaságba. dehát...

üdv.
Csak hibák léteznek. Ha valami működik, akkor hibás a hiba!

#107 Felhasználó inaktív   hangya 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 06. 17. 20:21

idézet:
Ezt írta Roter ^.^:

Törvény nem írja elő, ha a bolt olyan akkor adhatja a 3 napos cseregarit.
Lehet rosszul tudom, de majd lesz vki aki ismeri a törvényt. :cool:
[/quote]

Rosszul tudod:

A Magyar Köztársaság Polgári Törvénykönyvéről szóló 1959. évi IV. törvény (Ptk.) 248. § (1) bekezdése, a belkereskedelemről szóló 1978. évi I. törvény 40. §-a, valamint az ipari termékek minőségének védelmével kapcsolatos egyes rendelkezésekről szóló 1968. évi 3. törvényerejű rendelet 1. §-ában nyert felhatalmazás alapján az egyes tartós használatra rendelt termékek jótállási kötelezettségéről a Kormány a következőket rendeli el:

...

5. § (1) Ha termék a vásárlástól (üzembehelyezéstől) számított 3 napon belül - a termékbe épített biztonsági elemek (pl. elektromos biztosíték) hibáját kivéve -meghibásodott, a vásárló kívánságára azt azonos típusú új termékre kell kicserélni. Ha a cserére nincs lehetőség, a vásárló választása szerint a termék visszaszolgáltatásával egyidejűleg a vételárat vissza kell fizetni, vagy a vételár-különbözet elszámolása mellett már típusú terméket kell részére kiadni.

#108 Felhasználó inaktív   zeth 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 17. 20:37

idézet:
Ezt írta hangya:

Rosszul tudod:

A Magyar Köztársaság Polgári Törvénykönyvéről szóló 1959. évi IV. törvény (Ptk.) 248. § (1) bekezdése, a belkereskedelemről szóló 1978. évi I. törvény 40. §-a, valamint az ipari termékek minőségének védelmével kapcsolatos egyes rendelkezésekről szóló 1968. évi 3. törvényerejű rendelet 1. §-ában nyert felhatalmazás alapján az egyes tartós használatra rendelt termékek jótállási kötelezettségéről a Kormány a következőket rendeli el:

...

5. § (1) Ha termék a vásárlástól (üzembehelyezéstől) számított 3 napon belül - a termékbe épített biztonsági elemek (pl. elektromos biztosíték) hibáját kivéve -meghibásodott, a vásárló kívánságára azt azonos típusú új termékre kell kicserélni. Ha a cserére nincs lehetőség, a vásárló választása szerint a termék visszaszolgáltatásával egyidejűleg a vételárat vissza kell fizetni, vagy a vételár-különbözet elszámolása mellett már típusú terméket kell részére kiadni.
[/quote]

Szerintem ez már módosult...

#109 Felhasználó inaktív   Roter ^.^ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 17. 20:39

idézet:
Ezt írta hangya:

Rosszul tudod:

...

[/quote]

Ez volt, de már ez nem él.
kedvencek
A7N8X VDD mod

#110 Felhasználó inaktív   hangya 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 06. 17. 21:02

idézet:
Ezt írta Roter ^.^:

Ez volt, de már ez nem él.
[/quote]

Rákerestem a google-val de csak a 117/1991 kormányrendeletet találtam, ami ugyanezt a részt tartalmazza (ennek hatályon kívül helyezését nem) :confused: . Ha valaki tud ilyenről (hatályon kívül helyezésrőé), akkor kérem adja meg azt is hol talált rá. (Majd utána nézek CD-Jogtárban is)

#111 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2003. 06. 17. 21:03

idézet:
Ezt írta Roter ^.^:
.........
[/quote]

Amennyiben a termék hibás, 3 munkanapon belül a bolt köteles kicserélni.
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#112 Felhasználó inaktív   Roter ^.^ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 17. 21:05

idézet:
Ezt írta lameXpert:

Amennyiben a termék hibás, 3 munkanapon belül a bolt köteles kicserélni.
[/quote]

Úgy legyen :cool:
Nekem úgy rémlett ez már megszünt ....
Tévedés jogát fenttartom (magamnak) :)

[ 2003. június 17.: Roter ^.^ szerkesztette a hozzászólást ]
kedvencek
A7N8X VDD mod

#113 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2003. 06. 17. 21:17

idézet:
Ezt írta Roter ^.^:

Úgy legyen :cool:
Nekem úgy rémlett ez már megszünt ....
Tévedés jogát fenttartom (magamnak) :)
[/quote]

Tévedni lehet, csak ne terjeszd
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#114 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 18. 07:50

idézet:
Ezt írta Roter ^.^:
[/quote]

Ha a vásárlástól számított három munkanapon belül meghibásodik, akkor az eladás helyén kötelesek cserélni, és nem 15 napon belül, hanem azonnal.
Friczy
Death is not a bug, it's a feature
Hogyan kérdezzünk okosan?

#115 Felhasználó inaktív   XPA 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 18. 19:19

idézet:
Ezt írta XPA:

Hali!

Na ezért kell Csúccsal személyesen intézni az ilyen ügyeket. szerintem erről még Ő sem tud. sajnos. Egyébként asszem tudom kiről van szó, nekem sem szimpi, szvsz nem illik abba a társaságba. dehát...

üdv.
[/quote]

Na ma volt bent a cimbim, és mesélte, hogy volt némi reakció a fenti hozzászólásommal kapcsolatban...

Én úgy veszem észre, hogy azért volt valami értelme a "minősítésemnek", mert ma a már említett kolléga is jobban állt hozzá a dolgokhoz (procihűtő csere esete). Újabb pirospont :)

Azt még el kell mondanom, (és ezt most Neked mondom) hogy a fenti hozzászólás nem az egész cégre vonatkozott. Ez az én véleményem volt, azok alapján amit láttam, hallottam abban a szűk időszakban amig ott voltam a boltban. Természetesen könnyen előfordulhat, hogy tévedtem, hiszen ennyi idő alatt nem lehet messzemenő következtetéseket levonni egy ember jellemét, hozzáállását illetően. Ez csak az első benyomás volt. Ha így van akkor elnézést kérek (remélem így van :) ).
Remélem nem volt sértő az első szám második személy.

Várom a reakciót, esetleg ide a topicba is...

Üdvözlök mindenkit, jó munkát...

:)
Csak hibák léteznek. Ha valami működik, akkor hibás a hiba!

#116 Felhasználó inaktív   exIT 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 21. 00:31

Eh.

Kicsinykét félősek voltunk ezzel a topikkal kapcsolatban, mivel tudtuk, hogy mindenkinek nem vagyunk képesek jók lenni és tudtuk, hogy idővel eljön az idő, amikor kerülnek ide olyan írások is, melyek nem arról fognak szólni, hogy a cégünk milyen khiry. Eljött ez a rettegett idő.

Sokáig gondolkodtam, hogy beírjak-e, vagy sem, de mint sejthető a beírás nyert ;)

Kheops!
Talán némiképp igazad van, de hidd el, hogy javaslataink mögött leginkább jóindulat müxik és nem üzleti nyereségvágy. Javaslataink legtöbbje az eladások alatt felgyülemlett tapasztalatok alapján történik és nem szándékos megtévesztésből. Néha sajnos a statisztikák megborulnak, így valszeg a Te esetedben is ez történt.
Egyébként a CR írót pontosan 2 hét alatt sikerült kicserélnünk, ami persze nemigen felel meg az elvárásnak, de sajnos sok esetben az importőrt kell ilyen esetben anyázni, mivel legtöbb esetben Ők követelik meg a pontos leírás és szeretnének meggyőződni a hibáról. Azt ugye mondani sem kell, hogy a legtöbb kisker nem engedheti meg magának, hogy bukjon az ilyesfajta garis intézés miatt párezer forintot. Egyébként télleg sorry.

Mindenkinek!
Egyébként meg soxor van olyan eset, mikor az ember jól fenékbe billentené az ügyfelet. Van aki ezen az érzésén felül tud kerekedni, van akinek nehezére esik, pláne akkor, mikor egyéb gondok is nyomják a vállát. Persze az üzleti életben nem elfogadott, de sajnos van ilyen. Ebből a szempontból 100%-osan meg kell védenem a kollegámat. Leszögezem, hogy nem értek egyet azokkal az esetekkel, mikor félvállról veszi az ügyfelet, de nem tudok rá haragudni, mivel erősen be van terhelve. Úgy gondolom, hogy az Ő esete elég erősen javuló helyzetben van és az elkövetkező időkben inkább magasztaló hozzászólást fogok olvasni, mint elmarasztalást. :)
Got to move on sometime and its about time
By putting one foot in front of another
And repeating the process cross over the street
You’re free to change your mind
Strength through diversity
Couldn’t have put it more plainly
--------------------

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2003. 06. 21. 07:36

idézet:
Ezt írta exIT [a forummotor teccikérteni?]:
[...]
Javaslataink legtöbbje az eladások alatt felgyülemlett tapasztalatok alapján történik és nem szándékos megtévesztésből.
[...]
[/quote]

De.
Csakhogy.
Van a 'gátlásos', és van a 'gátlástalan'.
Erről szól a történet.

#118 Felhasználó inaktív   csige 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 21. 20:19

Az E-Connect-ről egy rossz szót sem lehet szólni (saját vélemény), mert amilyen jó ott a kiszolgálás, olyat messze földön nem látni!! És a garancia? Az is csillagos ötös. Legalábbis eddig ez a tapasztalatom. Mert akadt némi problémám és szó nélkül "orvosolták". Úgyhogy nem sok ilyen üzlet van, ahol ennyire normálisak, és segítőkészek.
Még1X: Ez az én saját véleményem és tapasztalatom! Több ilyen üzlet kellene mint a szóban forgó!!!

#119 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 21. 20:37

Szerintem felesleges mentegetőzni.
A kisker vásárlót baromira nem érdekli, hogy a gar. elintézéséhez előbb meg kell építenetek az ötös metrót és visszafordítani a Duna folyását. A kolléga lelkiállapota, leterheltsége, kedve, fronthatásraérzékenysége szintén nem érdekel senkit.

Kheops barátjának pedig a rendszeres mentést javasolnám, mint olcsó és fejfájásgátló műveletet, mert az meg a kiskert nem érdekli baromira, hogy neked hidegfúziós számítási adatok voltak nemzetbiztonsági bitekkel együtt a winyódon, vagy éppen Jenna Jameson Best Of...

#120 Felhasználó inaktív   laspring 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 21. 23:13

idézet:
Ezt írta Dj.Kakukk:

De.
Csakhogy.
Van a 'gátlásos', és van a 'gátlástalan'.
Erről szól a történet.
[/quote]

A "javaslatokból" eredő gubancokat abszolut csak a magam hibájának tudom be, mert ÉN DÖNTÖM el hogy mit szeretnék venni. Mindemellett egyetértek a stílus kifogásolásával.

Téma megosztása:

• (46 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.