Én is találkoztam a morcos és bárkinél többet tudó eladóval, tényleg nem túl szimpi...
Első alkalommal egy konfigot vásártam ott. Az említett kollegának két javaslata volt, hogy mást szeressek mint amit rendeltem. Én bedőltem neki, és azóta sajnos mind a 2 alkatrészt bemondta az unalmast. Jó persze biztos nem akart nekem rosszat (meg magának sem), meg ugye én mondom meg mit akarok, de furán vette ki magát...
És ekkor ismerkedtem meg az ekonnektes garanciális ügyintézéssel.
Az első menet egy MSI CD író drive-val volt, aminek már az olvasásnál problémái voltak. Másnap rögtön vissza is vittem gondolván, hogy addig üssük a vasat amíg meleg, meg hogy 3 napon belüli meghibásodáról lévén szó gyorsan kicserélik nekem és el is felejthetem ezt a kis malőrt! Hát a nagy ló#@+$! Adtak egy papírt amin egy 15 nap múlvai dátum volt határidőként. Mondom hogy nehogymá hát 3 nap meg rögtön csere meg ilyesmi???
Csakhogy a második eset kissé komolyabb volt, amikor a gép vinyója mondta fel a szolgálatot, de olyan szinten hogy még adatmentést sem tudtam csinálni ugyanis teljesen elszállt. Ez egy ismerősöm irodai gépe volt, tehát nem csak a mp3-jai vesztek el hanem azért komolyabb dolgok: levelezés, munka stb. Ez már önmagában is egy sokk, de persze semmi köze az ekonnekthet. De annak már nagyon sok köze van az ekonnektnek hogy 16(!!!) nap alatt cserélték ki azt a átkozott vinyót!!!!!
Megjegyezném ismét hogy nem mindenki fórum nézegetésre meg filmnézésre használja a pc-t, van aki dolgozik rajta és történetesen ez 1 ilyen pc volt. Amikor hangot adtam a garanciális ügyintézéssel kapcsolatos nemtetszésemnek az üzletben, a morcos kolléga nagy szemekkel nézve rám ezt válaszolta: "De hát csak 1 nappal léptük tul a törvényben előírtat." Na ekkor felment bennem a pumpa... Bakker elvihetném az előtted lévő gépből 3 hétre a vinyót?????? Meg ne hivatkozzon nekem a törvényre, mikor a 3 napon belül meghibásodott cumómat is másfél hét alatt cserélte!
A sokat szidott miszt@lban kb 10 percig tartott ami az ekonnektnek 16 napig, mert ott is jártam már pórul vinyóval. És engem k#^>@ra nem érdekel hogy neki van saját szervize vagy nincs! Ha vki ilyen bótot nyit, akkor ez a téma is ugyanúgy hozzátartozik a üzlethez mint az internetes árlista, vagy a nyitva tábla az ajtóban (na persze sok ilyen természetes dolog nincs még meg nekik amit előttem már írtak sokan: cégtábla, számlázó stb) !
Legközelebb viszem a fogyasztóvédelmet, ilyet nem csinálhatnak!
Először nekem is nagyon tetszett az üzlet, mert olcsó, óriási választék mégha csak elviekben is, meg elég jól utba esik, lehet parkolni, stb... Ezek miatt néha még ma is vásárolok ott dolgokat, de semmi komolyat, tehát egeret meg hűtőventit max. Amit lehet pótolni probléma esetén, de semmi komolyat!!!
Szóval én így jártam velük...

Súgó
A téma zárva.