idézet:
Ezt írta Alen:
Mint már tisztáztuk, nem jó dolog kiskernek lenni, mert az embernek egyszerre kétfelé kell tartania a hátát... Ha nincs a hw a nagykernél, csak 10 nap múlva, akkor addig honnan szüljön a kisker?[/quote]
engem nem érdekel, hogy ő mit és honnan szerez be.
nem a 10 nappal lenne a bajom. hanem azzal, hogy 1 nap szállítási idő van odaírva a termék mellé.
egy szót nem szólnék ha 2 hét lenne odaírva, és szólnak 3 nappal hamarabb, hogy figyuzz megvan a cuccod küldjük/jöhetsz érte...
főleg olyan terméknél amiről fixen tudják, hogy tuti nem 1 nap.
vagy írják oda, hogy bizonytalan.
akkor is náluk rendelem, mert jó áron hozzák, tudom, hogy korrektek, és máshol különben sem láttam.
pár ember által szídott Sallai Tamással váltottam is pár levelet ez ügyben. tulajdonképpen igazat adott nekem, és mondta, hogy ő már többször jelezte az illetékesnek.
egy kivétel: e-connect
Elküldve: 2003. 06. 23. 23:36
Elküldve: 2003. 06. 24. 01:30
Nem védeni akarom őket, de lehet, a múltkor még volt olyan a nagykerben, most meg nincs... Ha nagyker lennék és ők naponta rámtelefonálnának árlistát egyeztetni, hogy "helló, figy, csak az érdekel, hogy van még ebből raktáron? ... van? oké, csak ennyit akartam, na csá", akkor morcos lennék...
főleg olyan terméknél amiről fixen tudják, hogy tuti nem 1 nap.
Így viszont tényleg gáz... lassan kezdem elhinni, hogy nem nagyon érdekli őket a webes lista frissítése... Lassan ki kéne írni, hogy "nálunk csak windows felhasználók vásárolhatnak"...
akkor is náluk rendelem, mert jó áron hozzák, tudom, hogy korrektek, és máshol különben sem láttam.
Hja, az aljas vásárlószerzési módszereik mellett sajna van pozitív oldaluk is...
Elküldve: 2003. 06. 24. 06:02
A magam részéről, ha a kiírt 1-2 nap helyett 10-14 napot kellene várnom, én bizonyosan máshol vásárolnék.
[ 2003. június 24.: Rapidus szerkesztette a hozzászólást ]
R.I.P. 1954-2009
Elküldve: 2003. 06. 24. 07:16
idézet:
Ezt írta Rapidus:
És bizony abban igaza van Wizardnak, hogy sokkal naprakészebben kellene (sőt kötelező!) tartani az árlistát a szállítási időpontokat illetően egy olyan cégnél, ahol szinte semmilyen raktárkészlet sincs. Például úgy, hogy ismerem a nagyker árukészletét, merthogy raktárkészlet hiányában alapvető információ száomora.
A magam részéről, ha a kiírt 1-2 nap helyett 10-14 napot kellene várnom, én bizonyosan máshol vásárolnék.
[/quote]
csakhogy lehetetlen dolgot kértek! vagy szerintetek megoldható az, hogy több nagyker naponta egyeztesse a hw-raktárkészletét a kiskerekkel??? adott esetbe többszáz termékre??? :confused:![]()
az 1 napos szállítási határidőt így kell értelmezni (és nem csak itt, hanem máshol is!):
amennyiben van a nagykernél az áruból, úgy másnap már jöhetsz érte.
irreális dolog elvárni azt, hogy naprakészen ismerjék az összes nagyker raktárkészletét!![]()
ha meg valami épp hiánycikk az országban, azt máshol sem kapod meg - hacsak nincs akkora szerencséd, hogy valahol találsz egy elfekvő darabot.
a Mistralnak a dinamikus árlistája az aktuális árukészlet szerint frissül - cserébe viszont még 1 napig sem raknak félre árut, ráadásul azt nem látod, hogy az adott termékből még 100 van, vagy csak 1, amit éppen most visznek el...
-o-
amire ti vágytok, azt itt találjátok meg:
[url="http://"http://www.rotation.at/"]rotation.at[/url]
itt még a raktáron lévő darabszámot is látod az árlistán, cserébe viszont nekik még üzletük sincs, csak és kizárólag ez az online-shop, ami valójában egy hatalmas raktáráruház.
- It's artificial?
- Of course it is.
- Must be expensive.
- Very.
Elküldve: 2003. 06. 24. 08:12
idézet:
Ezt írta probalaci:
1. mielőtt nagyon elszállnál, elmondom, hogyan működik vidéken a garancia:
- beviszed a cuccot
- ha szerencséd van, akkor még azon héten mennek fel a boltból Pestre, ha nincs szerencséd, akkor csak a következőn
- utána hetenként mehetsz kérdezni, hogy mi az ábra...
- és ha minden jól megy, akkor egyszer csak, valamikor meghozzák a cserélt/javított cuccot...
[/quote]
Na itt a gond. A második hét után a bolt már adja vissza a pénzemet, aztán csók. Az, hogy nem vitte el a nagykerhez, engem, mint vevőt marha módon nem érdekel. A törvény mindenhol törvény.
Elküldve: 2003. 06. 24. 08:17
idézet:
Ezt írta Rapidus:
Sajnos ez még Mo. Szomorú, és elfogadhatatlan, hogy 16 napig tart egy vinyó cseréje, az pedig, hogy 3 napon belül visszavitt alkatrészre 1 hetet kell várni, azt hiszem már törvénysértő is. Így van ez akkor is, ha egyébként jó cég az e-connect. És bizony abban igaza van Wizardnak, hogy sokkal naprakészebben kellene (sőt kötelező!) tartani az árlistát a szállítási időpontokat illetően egy olyan cégnél, ahol szinte semmilyen raktárkészlet sincs. Például úgy, hogy ismerem a nagyker árukészletét, merthogy raktárkészlet hiányában alapvető információ száomora.
[ 2003. június 24.: Rapidus szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Ez egy érdekes kérdés. econnect mit szólna ahhoz, hogy megrendelem a cuccot, és ha az adott határidőn belül nem érkezik, meg, közlöm, érdekmúlás miatt tekntse tárgytalannak a megrendelést?
No offense, de simán elképzelhető szituáció. Adott esetben előfordulhat, hogy 1-2 napos késedelmet el tudok viselni, de egy hetet már nem, ilyenkor akár magasabb költségért is megéri máshol megvenni. Közben ők meg megrendelték a cuccot a nagykerből. Kinek jó ez?
Elküldve: 2003. 06. 24. 08:51
idézet:
Ezt írta Friczy:
Ez egy érdekes kérdés. econnect mit szólna ahhoz, hogy megrendelem a cuccot, és ha az adott határidőn belül nem érkezik, meg, közlöm, érdekmúlás miatt tekntse tárgytalannak a megrendelést?
No offense, de simán elképzelhető szituáció. Adott esetben előfordulhat, hogy 1-2 napos késedelmet el tudok viselni, de egy hetet már nem, ilyenkor akár magasabb költségért is megéri máshol megvenni. Közben ők meg megrendelték a cuccot a nagykerből. Kinek jó ez?[/quote]
ezek szerint te még nem vásároltál az e-connect-ben??? :confused:
mert miután interneten megrendeled a cuccot, utána felhívnak és elmondják, hogy mi a helyzet - mikorra várható a cucc és ha esetleg nem 1 nap múlva, akkor megkérdezik, hogy így is érdekel-e...![]()
tehát ez nem úgy van, hogy azt mondják neked, hogy holnapra itt a cucc és közben meg 10 nap múlva jön csak!
- It's artificial?
- Of course it is.
- Must be expensive.
- Very.
Elküldve: 2003. 06. 24. 09:01
idézet:
Ezt írta Friczy:
Na itt a gond. A második hét után a bolt már adja vissza a pénzemet, aztán csók. Az, hogy nem vitte el a nagykerhez, engem, mint vevőt marha módon nem érdekel. A törvény mindenhol törvény.[/quote]
nagyon el vagytok szállva, ti pestiek!!!![]()
vidékről felmenni Pestre nem egészen ugyanaz, mint felszállni a körúti villamosra... - fizetni kell a benzint, ráadásul aki felmegy, ahelyett másnak kell dolgozni a boltban...
abszolút meg tudom érteni, hogy vidékről csak hetente egyszer járnak fel Pestre, hiszen még a legdrágább cuccért sem érdemes külön felmenni!![]()
- It's artificial?
- Of course it is.
- Must be expensive.
- Very.
Elküldve: 2003. 06. 24. 09:12
Mostanában láttam náluk Twinmos 256/400 DDR memóriát. Telefonáltam, mondták az nincs, rendelni kell, kérdeztem mikorra lenne, mondták azt ők nem tudják. Nem rendeltem.
Belátom, hogy minden alkatrészről lehetetlen lenne infót összegyűjteni, de mi lenne, ha az én telefonálásom alatt (pluszköltség tehát nem terhelné a boltot) elkérne 1 e-mail címet (a döntő többségnek van) és mondjuk 1 órán belül küldene egy korrekt infót?
R.I.P. 1954-2009
Elküldve: 2003. 06. 24. 09:17
idézet:
Ezt írta Rapidus:
A magam részéről, ha a kiírt 1-2 nap helyett 10-14 napot kellene várnom, én bizonyosan máshol vásárolnék.[/quote]
ha lehetne máshol kapni, akkor talán én is.
1 helyen láttam még 256os kingston CF-et, de ott közel 6000 forinttal drágább. (bár ott is csak árlistán van, nem biztos hogy raktáron is van)
Elküldve: 2003. 06. 24. 09:18
idézet:
Ezt írta probalaci:
csakhogy lehetetlen dolgot kértek! vagy szerintetek megoldható az, hogy több nagyker naponta egyeztesse a hw-raktárkészletét a kiskerekkel??? adott esetbe többszáz termékre??? :confused:![]()
irreális dolog elvárni azt, hogy naprakészen ismerjék az összes nagyker raktárkészletét!![]()
[/quote]
nem is ezt kívánom, de amiről tudják hogy londonból kell rendelni, vagy egy extra cucc, amit szinte fix, hogy rendelni kell, oda ne írjanak 1 napot. írják oda, hogy telefonánli kell, vagy 2 hét vagy akármi.
Elküldve: 2003. 06. 24. 09:20
idézet:
Ezt írta probalaci:
mert miután interneten megrendeled a cuccot, utána felhívnak és elmondják, hogy mi a helyzet - mikorra várható a cucc és ha esetleg nem 1 nap múlva, akkor megkérdezik, hogy így is érdekel-e...[/quote]
vagy inkább csak mailt küldenek
amúgy korrektek, nincs semmi bajom velük, nem fikázó/lejárató szándékkal írtam, amit írtam.
Elküldve: 2003. 06. 24. 09:29
R.I.P. 1954-2009
Elküldve: 2003. 06. 24. 12:04
Kheops!
Nem leinformálás volt a lényeg a dologban, egyébként ha észrevetted, akkor én tök negatív dolgot írtam magunkról. Te 1 hetet írtál az csereidőre, én 2 hetet. Egyébiránt még mindig vásárolhatsz nálunk, természetesen csak akkor, ha késztetést érzel ehhez
Árlista és egyéb webshopos téma:
3000 termék esetén elég nehéz lenne egyeztetni az importőrökkel. Amíg Ők nem nyújtanak kellő információt a raktárkészletről, illetve az áruérkezésekről, addig képtelenség korrekt adatokat szolgáltatni a vevők felé. Ilyen esetekben általában felhívom őket és üvöltözök 1 órát a főnőkkel, de 2 év alatt semmi változást nem látok. Tehát marad az, hogy mirajtunk csattan az ostor.
Moz, NS:
Mind a két böngészőt csumálom, de van egy apro technikai balhé, melyet egyelőre nem voltam képes megoldani. Egyébiránt idő híján is voltam. Remélem a közeljövőben meg tudom már oldani, de igérni már semmit nem akarok :confused:
Elküldve: 2003. 06. 24. 12:06
idézet:
Ezt írta Rapidus:
Természetesen én sem. De hátha adunk olyan ötletet, amiből mindkét fél profitál.[/quote]
Én nagyon hasznosnak tartom a témát. Tudom, hogy sok esetben hibázunk, de szeretnénk tanulni a hibáinkból.
Sz'al köszi mindenkinek a kulturált megnyílvánulásokat![]()
Elküldve: 2003. 06. 24. 12:07
idézet:
Ezt írta probalaci:
ezek szerint te még nem vásároltál az e-connect-ben??? :confused:
mert miután interneten megrendeled a cuccot, utána felhívnak és elmondják, hogy mi a helyzet - mikorra várható a cucc és ha esetleg nem 1 nap múlva, akkor megkérdezik, hogy így is érdekel-e...![]()
tehát ez nem úgy van, hogy azt mondják neked, hogy holnapra itt a cucc és közben meg 10 nap múlva jön csak![/quote]
Vásároltam, de akkor egy nap alatt meg is volt![]()
Elküldve: 2003. 06. 24. 12:08
idézet:
Ezt írta probalaci:
nagyon el vagytok szállva, ti pestiek!!!![]()
vidékről felmenni Pestre nem egészen ugyanaz, mint felszállni a körúti villamosra... - fizetni kell a benzint, ráadásul aki felmegy, ahelyett másnak kell dolgozni a boltban...
abszolút meg tudom érteni, hogy vidékről csak hetente egyszer járnak fel Pestre, hiszen még a legdrágább cuccért sem érdemes külön felmenni![/quote]
Én is meg tudom érteni, de a kiskereskedőnek vannak kötelezettségei. Ha én mint vásárló ragaszkodom ahhoz, hogy a kisker érvényesítse a kötelezettségét, akkor el vagyok szállva. Értem én. Vagy mégsem? :confused:
Elküldve: 2003. 06. 24. 12:46
idézet:
Ezt írta csucs:
Na találtam egy kis időt[/quote]
olyat merre lehet találni?
esetleg nem árultok?
jó nekem rendelésre is, nem ragaszkodok 1 napos szállítási időhöz![]()
Elküldve: 2003. 06. 24. 14:15
idézet:
Ezt írta WiZARD:
olyat merre lehet találni?
esetleg nem árultok?
jó nekem rendelésre is, nem ragaszkodok 1 napos szállítási időhöz[/quote]
Nem is lenne rossz üzlet
Segítsetek megfogalmazni úgy a dolgot, hogy ne legyen elijesztő jellegű, de ne legyen félreérthető. Tehát az "1 nap" felirat helyett kéne valami. 5letek?
Elküldve: 2003. 06. 24. 14:55
idézet:
Ezt írta csucs:
Nem is lenne rossz üzlet
Segítsetek megfogalmazni úgy a dolgot, hogy ne legyen elijesztő jellegű, de ne legyen félreérthető. Tehát az "1 nap" felirat helyett kéne valami. 5letek?[/quote]
Az érkezik, hamarosan, mindjárt lesz, gyere be jövőhéten is kifejezéseket szerintem kerülni kéne. A rendelésre ugye meg értelmetlen, mert egy online shopban minden az![]()
Jó ötletem nincs, de amiket írtam azokat legalább ne.
Az intervallumos megadás nagyon gáz? Mondjuk 2-7 nap. Vagy 1-4 nap. 7-14 nap, stb.

Súgó
A téma zárva.