HWSW Informatikai Kerekasztal: egy kivétel: e-connect - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (46 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

egy kivétel: e-connect Értékeld a témát: -----

#761 Felhasználó inaktív   viharhozo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 17. 13:45

Idézet: Fym - Dátum: 2005. júl. 17., vasárnap - 11:11

Szerk: Cég van, csak épp felszámolás, és rendőri nyomozás alatt... Szvsz ezzel a két teherrel elég nehéz normálisan ügyintézni, bármennyire is jószándékú valaki (márpedig csucs az, nekem elhiheted)...

Nehez teher, nyilvan megprobalja az ember konnyiteni kicsit.

Idézet

Elmentem pár hétre külföldre, nyaralni, kikapcsolódni és feltöltődni, de nem felejtettem el, hogy mi a kötelezettségem felétek.

Nincs kedvem hosszas szajtepeshez, semmifele kovetelesem nincs a ceg fele, ugyanakkor erzesem szerint abszolut nem korrekt ez a hozzallas, abszolut nem korrekt, h egy budos szo nincs a honlapon, es gyakorlatilag biztos vagyok benne, h senki semmit nem fog visszakapni. Abban meg csak remenykedem, h az esetleges vagyontargyak kimenekitese utan meg nem kezdodott meg az uj ceg alapitasa.

Mindezektol fuggetlenul elkepzelheto, h a tulajdonosok jofejek, johiszemuen jartak el meg minden, viszont tapasztalataim szerint ez a jofejseg addig marad, amig nincs vita az elszamolassal kapcsolatban.

Ja, es ennek a topiknak a cime "egy kivetel: e-connect". Talan erdemes lenne megvaltoztatni.

#762 Felhasználó inaktív   wirving 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 17. 14:14

Idézet: viharhozo - Dátum: 2005. júl. 17., vasárnap - 14:45

Abban meg csak remenykedem, h az esetleges vagyontargyak kimenekitese utan meg nem kezdodott meg az uj ceg alapitasa.

Mindezektol fuggetlenul elkepzelheto, h a tulajdonosok jofejek, johiszemuen jartak el meg minden, viszont tapasztalataim szerint ez a jofejseg addig marad, amig nincs vita az elszamolassal kapcsolatban.

szerintem ezen folosleges vitatkozni, hogy most jofejek, es probaljak a vevok erdekeit nezni, vagy nem jofejek, es a sajat erdekeiket nezik. ezt ugyse tudjuk meg, meghat semmi kozunk hozza, ugyamugy. es megmondom oszinten, engem nem is erdekel, hogy csucs mennyire korrekt, mennyire becsuletes, mennyire szeretetremelto ember, nem akarok a baratja lenni, es o sem.

en is probalom a tenyeket nezni, az ugy hattere, hogy ki es miert es kinek a bilijebe pisilt bele, az nem izgat.

en most elutazok kulfoldre, de ha minden igaz, apam folytatja majd a telefonalgatast, cegbirosag, satobbi, hogy valami maradandobb es hitelesebb formaban is megmaradjon a kovetelesunk a ceggel szemben. szerintem egy user ennel tobbet nem tud tenni.

udv
Intel SE440BX, P3 @ 550, Ati Rage Fury 32mb, 384 SDRAM, 60+120 GB HDD (Maxtor + WD1200JB)

#763 Felhasználó inaktív   viharhozo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 17. 15:20

Idézet: wirving - Dátum: 2005. júl. 17., vasárnap - 15:14

szerintem ezen folosleges vitatkozni, hogy most jofejek, es probaljak a vevok erdekeit nezni, vagy nem jofejek, es a sajat erdekeiket nezik. ezt ugyse tudjuk meg, meghat semmi kozunk hozza, ugyamugy. es megmondom oszinten, engem nem is erdekel, hogy csucs mennyire korrekt, mennyire becsuletes, mennyire szeretetremelto ember, nem akarok a baratja lenni, es o sem.

Latod, ezt mar oldalakkal ezelott belattuk, dehat visszatero problema. :)

#764 Felhasználó inaktív   mefi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 17. 19:40

Idézet: Biborkékhóvirág - Dátum: 2005. júl. 16., szombat - 13:06

Szia!

És magyarázd már meg nekem, hogy egy feltehetően jogutod nélkül megszünt céggel, hogy állsz jogviszonyban?  :think:

Bíborkékhóvirág

Hányan vakarják most a fejüket ugyanígy  :think:    :think:    :think:

#765 Felhasználó inaktív   Examinator 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 17. 19:49

Jártam huzamosabb ideig egy haver konditermébe. Közeli, jó ismerősöm volt. Egyik hónap elején még beszedte a bérlet pénzt. Tőlem is. Rá két napra lehúzta a rolót... Néhány ember még hetekkel később sem tudott hozzájutni az edzőcuccához. Ilyen világban élünk. Sajnos... :down:

Core2 Duo E6600@3600; Asus P5W64 WS Pro; Team Xtreem 2x1GB 667@800MHz 3-3-3-8; MSI 7900GTO; Creative X-Fi; WD Raptor 150GB; WD 5000YS; NEC 4551A; Plextor PlexWriter Premium; FSP-460-60PFN; Antec P180; DELL 2405FPW 24"; Ilyama AS4314UTB 17"; Klipsch Promedia 5.1; diNovo Media Desktop Laser; Hauppauge WinTV USB2.

#766 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 07. 17. 20:00

Idézet: Fym - Dátum: 2005. júl. 16., szombat - 21:35

Na bááááááááz... :omg: Erre inkább nem mondok semmi...

Legyen már 50 rugója zsebbe valakinek fizetésnek, aztán ami raktáron van cucc adják ki garázsból az usereknek, garázs elérhetőségét meg basszák ki az online meg az offline boltra is. Bonyás?

Asszony melónélküli, ráér, melójáról még  számlát is adok ha van hol elszámolni, de melóügyi központban pár napra is talál ember occsóért. Szerintem 1-2 hét alatt ki lehetne zavarni a cuccokat. Az az 50 ezrest meg elsinkófált 40millió mellé már majdnem lapátolással is össze lehet keresni.
Make love not Wor.

#767 Felhasználó inaktív   mefi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 17. 20:28

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. júl. 17., vasárnap - 21:00

Legyen már 50 rugója zsebbe valakinek fizetésnek, aztán ami raktáron van cucc adják ki garázsból az usereknek, garázs elérhetőségét meg basszák ki az online meg az offline boltra is. Bonyás?

Asszony melónélküli, ráér, melójáról még  számlát is adok ha van hol elszámolni, de melóügyi központban pár napra is talál ember occsóért. Szerintem 1-2 hét alatt ki lehetne zavarni a cuccokat. Az az 50 ezrest meg elsinkófált 40millió mellé már majdnem lapátolással is össze lehet keresni.

Csak sejtem miröl beszélsz, de igazságod vagyon, pláne, ha 1-re gondolunk... :)  :smoker:

#768 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 17. 22:52

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. júl. 17., vasárnap - 21:00

A cuccok egy része a nagykerben ragadt nemfizetés miatt (ha igaz). Ezt nem lehet visszaadni, csak a tartozás rendezése után. Szóval felejtős.
Ha vannak raktáron cuccok, vagy bármi, amivel a cég valamilyen szinten rendelkezik (pontosabban birtokol, mert nem hiszem, hogy rendelkezhet felette) , az tekinthető valamilyen szinten a cég tulajdonának. A csődeljárás alatt/csőd szélén álló/rendőrségi nyomozás alatt álló/stb.? cég tulajdonát pedig nem biztos, hogy a tartozási sorban legutolsó helyen álló vásárlók kapják meg.

Egyébként, ha Neked úszna pár (10) milliód, és különösen nagy szarban lennél, akkor még dobnál rá akár egy fillért is?!? De ha igen, és csucs is ilyen, akkor is, biztos vagy benne, hogy nincs zárolva minden? Vagy van-e egyáltalán mit szétosztani? Stb.

Azon kívül, hogy várnak, és megteszik a megfelelő jogi lépéseket a károsultak, nem hiszem, hogy sokmindent tehetnének. A jogi útra terelés az egyetlen esély, hogy valamit is lássanak a cuccukból, vagy annak értékéből. Kivéve, ha rendeződik a cég helyzete. ;)
"In my self righteous suicide
I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/

#769 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 18. 08:34

Egyszerűen nem értem, hogy a tökömbe alakulhat ki egy jogállamban olyan helyzet, hogy valaki kifizet valamit beadja garanciális javításra és nem kapja vissza? Ez lopás!
Ezért kéne azt bevezetni, hogy egy cég a tulajok TELJES vagyonával feleljen, egyből nem lenne ilyen gond! És már elnézést, de lehet akárki akármilyen jó fej, a vásárlók pénze az első, ugyanis Ő adta el nekik a cuccot! Simán kiforgatnám mindenéből a tartozást hátra hagyó cégtulajokat!
Ez most nem csak a konkrét esetre vonatkozik, hanem a millió ugyanilyen szitura, amikor jóhiszemű emberektől több 10 milliót kicsalnak és hoppp a cég a 3 milliós alaptőkéjével felel, a tulajok, meg nyugodtan költik más pénzét! Faszom ebbe a hülye rendszerbe!  :reklamacio:

#770 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 18. 09:21

Idézet: Mikeee - Dátum: 2005. júl. 18., hétfő - 9:34

Ezért kéne azt bevezetni, hogy egy cég a tulajok TELJES vagyonával feleljen, egyből nem lenne ilyen gond! És már elnézést, de lehet akárki akármilyen jó fej, a vásárlók pénze az első, ugyanis Ő adta el nekik a cuccot! Simán kiforgatnám mindenéből a tartozást hátra hagyó cégtulajokat!
Ez most nem csak a konkrét esetre vonatkozik, hanem a millió ugyanilyen szitura, amikor jóhiszemű emberektől több 10 milliót kicsalnak és hoppp a cég a 3 milliós alaptőkéjével felel, a tulajok, meg nyugodtan költik más pénzét! Faszom ebbe a hülye rendszerbe!  :reklamacio:

Ez nem teljesen van így! Az előző oldal közepén joe39 beidézte az ide vonatkozó dolgokat. (persze papíron...)

#771 Felhasználó inaktív   Hani 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 18. 11:57

Idézet: Mikeee - Dátum: 2005. júl. 18., hétfő - 7:34

Egyszerűen nem értem, hogy a tökömbe alakulhat ki egy jogállamban olyan helyzet, hogy valaki kifizet valamit beadja garanciális javításra és nem kapja vissza? Ez lopás!

Ha ez úgy lenne ahogy Te irtad,akkor a KFT felelős tagjai nevén semmi sem lenne, mindent átiratnának a feleségre/gyerekre/stb, és máris változatlannak minősül a helyzet...

#772 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 19. 10:18

Idézet: Hani - Dátum: 2005. júl. 18., hétfő - 12:57

Ha ez úgy lenne ahogy Te irtad,akkor a KFT felelős tagjai nevén semmi sem lenne, mindent átiratnának a feleségre/gyerekre/stb, és máris változatlannak minősül a helyzet...

Akkor meg irány az adósok börtöne! Hidd el ott teremne a pénz!

#773 Felhasználó inaktív   Fym 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 19. 10:20

Idézet: Mikeee - Dátum: 2005. júl. 18., hétfő - 9:34

...

Én úgy tudom, hogy egy idei változás miatt, az ügyvezető teljes vagyonával felel... :think:
.:: A lényeg, hogy össze kell őket párosítani, hármasával ::.
.:: Fr33 YouR MinD ::.
.:: [Konfigok] ::: [Hunclickers] ::.
.:: Join the HWSW World Community-Team© ::: A HWSW UD-Team honlapja ::.

#774 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 19. 10:31

Idézet: Fym - Dátum: 2005. júl. 19., kedd - 11:20

Én úgy tudom, hogy egy idei változás miatt, az ügyvezető teljes vagyonával felel... :think:

Akkor megelőztek! Én akartam beterjeszteni ezt a törvényjavaslatot! Franc!  :D

#775 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 19. 10:45

Idézet: Fym - Dátum: 2005. júl. 19., kedd - 11:20

Eddig is teljes vagyonával felelt, ha szándékosan okozott kárt. Ha az üzletmenet miatt ment csődbe a kft, akkor nem felel (azt hiszem, itt nem a normál ügymenet miatt van galiba ;)).

#776 Felhasználó inaktív   Fym 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 19. 18:44

Idézet: Csirke - Dátum: 2005. júl. 19., kedd - 11:45

Eddig is teljes vagyonával felelt, ha szándékosan okozott kárt. Ha az üzletmenet miatt ment csődbe a kft, akkor nem felel (azt hiszem, itt nem a normál ügymenet miatt van galiba ;)).

Ha normális lett volna az üzletmenet, akkor most nem erről szólna a topik... :think: És a "tevékenysége" szvsz kimeríti a szándékosság fogalmát...
.:: A lényeg, hogy össze kell őket párosítani, hármasával ::.
.:: Fr33 YouR MinD ::.
.:: [Konfigok] ::: [Hunclickers] ::.
.:: Join the HWSW World Community-Team© ::: A HWSW UD-Team honlapja ::.

#777 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 21. 10:09

Idézet: Mikeee - Dátum: 2005. júl. 19., kedd - 10:18

Akkor meg irány az adósok börtöne! Hidd el ott teremne a pénz!

Per pillanat igen nagy pénzekbe kerül az államnak (azaz az adófizetőknek) egy börtönlakó, pedig jóval többen vannak, mint a férőhely. Pénzt nem termelne (mivel nem adózik), ha kivezénylik valamilyen munkára, akkor meg a hasznot elviszi az őrzése, szállítása.

#778 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 21. 10:11

Idézet: Fym - Dátum: 2005. júl. 19., kedd - 10:20

Egyrészt ugye rá kell bizonyítani a szándékosságot, másrészt már nyilván kitalálták a módját az ilyenben utazók, hogyan lehet minden a családtagok, rokonok nevén.
Azt próbálták megfékezni, hogy az eladósodott bt-ket is eladták hajléktalanoknak, így azokon nem lehetett semmit behajtani. Itt már van valami visszamenőlegesen is, tehát hiába adja el, ha rá tudják bizonyítani, hogy direkt vitte csődbe.
Amúgy pedig az ügyvezető nem feltétlen egyenlő a tulajjal. Egy ügyvezető szerintem max az iksz havi fizetésével felel a cégért a tulaj felé. Itt egyébként is az egyik tulaj nyulikázott.

Szerkesztette: Yoisten 2005. 07. 21. 10:13 -kor

#779 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 21. 10:31

Idézet: Yoisten - Dátum: 2005. júl. 21., csütörtök - 11:11

Egyrészt ugye rá kell bizonyítani a szándékosságot, másrészt már nyilván kitalálták a módját az ilyenben utazók, hogyan lehet minden a családtagok, rokonok nevén.
Azt próbálták megfékezni, hogy az eladósodott bt-ket is eladták hajléktalanoknak, így azokon nem lehetett semmit behajtani. Itt már van valami visszamenőlegesen is, tehát hiába adja el, ha rá tudják bizonyítani, hogy direkt vitte csődbe.
Amúgy pedig az ügyvezető nem feltétlen egyenlő a tulajjal. Egy ügyvezető szerintem max az iksz havi fizetésével felel a cégért a tulaj felé. Itt egyébként is az egyik tulaj nyulikázott.

Az eladott cégekkel kapcsolatban azt találták ki, hogy 5 évig visszamenőleg elővehetők az előző tulajdonosok is.

Kft esetén az ügyvezető teljes vagyonával felel a szánékosan hibás döntéseiért (bár semmimet nem tenném erre ;)).

#780 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 21. 11:06

Idézet: Mikeee - Dátum: 2005. júl. 18., hétfő - 8:34

Ez nem lopás, ez a magyar kapitalizmus. Ha túl sok pénz van egy cégben, akkor azt kilopják belőle és csődbeviszik. Jó példa erre az utazási irodás csődhullám. Nyilván gyönyörűen ki lehet mutatni a papírjaiból, hogy szépen, megfelelően ment csődbe.
Ez nem a szocializmus, hogy mindenkiről gondoskodnak és megsimogatják a buksidat. Itt az erősebb kutya baxik és te mint vásárló csak a farok rossz oldalán állhatsz, sajnos.

Téma megosztása:

• (46 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.