HWSW Informatikai Kerekasztal: egy kivétel: e-connect - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (46 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

egy kivétel: e-connect Értékeld a témát: -----

#771 Felhasználó inaktív   Hani 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 18. 11:57

Idézet: Mikeee - Dátum: 2005. júl. 18., hétfő - 7:34

Egyszerűen nem értem, hogy a tökömbe alakulhat ki egy jogállamban olyan helyzet, hogy valaki kifizet valamit beadja garanciális javításra és nem kapja vissza? Ez lopás!
Ezért kéne azt bevezetni, hogy egy cég a tulajok TELJES vagyonával feleljen, egyből nem lenne ilyen gond! És már elnézést, de lehet akárki akármilyen jó fej, a vásárlók pénze az első, ugyanis Ő adta el nekik a cuccot! Simán kiforgatnám mindenéből a tartozást hátra hagyó cégtulajokat!
Ez most nem csak a konkrét esetre vonatkozik, hanem a millió ugyanilyen szitura, amikor jóhiszemű emberektől több 10 milliót kicsalnak és hoppp a cég a 3 milliós alaptőkéjével felel, a tulajok, meg nyugodtan költik más pénzét! Faszom ebbe a hülye rendszerbe!  :reklamacio:

Ha ez úgy lenne ahogy Te irtad,akkor a KFT felelős tagjai nevén semmi sem lenne, mindent átiratnának a feleségre/gyerekre/stb, és máris változatlannak minősül a helyzet...

#772 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 19. 10:18

Idézet: Hani - Dátum: 2005. júl. 18., hétfő - 12:57

Ha ez úgy lenne ahogy Te irtad,akkor a KFT felelős tagjai nevén semmi sem lenne, mindent átiratnának a feleségre/gyerekre/stb, és máris változatlannak minősül a helyzet...

Akkor meg irány az adósok börtöne! Hidd el ott teremne a pénz!

#773 Felhasználó inaktív   Fym 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 19. 10:20

Idézet: Mikeee - Dátum: 2005. júl. 18., hétfő - 9:34

...
Ez most nem csak a konkrét esetre vonatkozik, hanem a millió ugyanilyen szitura, amikor jóhiszemű emberektől több 10 milliót kicsalnak és hoppp a cég a 3 milliós alaptőkéjével felel, a tulajok, meg nyugodtan költik más pénzét! Faszom ebbe a hülye rendszerbe!  :reklamacio:

Én úgy tudom, hogy egy idei változás miatt, az ügyvezető teljes vagyonával felel... :think:
.:: A lényeg, hogy össze kell őket párosítani, hármasával ::.
.:: Fr33 YouR MinD ::.
.:: [Konfigok] ::: [Hunclickers] ::.
.:: Join the HWSW World Community-Team© ::: A HWSW UD-Team honlapja ::.

#774 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 19. 10:31

Idézet: Fym - Dátum: 2005. júl. 19., kedd - 11:20

Én úgy tudom, hogy egy idei változás miatt, az ügyvezető teljes vagyonával felel... :think:

Akkor megelőztek! Én akartam beterjeszteni ezt a törvényjavaslatot! Franc!  :D

#775 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 19. 10:45

Idézet: Fym - Dátum: 2005. júl. 19., kedd - 11:20

Eddig is teljes vagyonával felelt, ha szándékosan okozott kárt. Ha az üzletmenet miatt ment csődbe a kft, akkor nem felel (azt hiszem, itt nem a normál ügymenet miatt van galiba ;)).
"In my self righteous suicide
I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/

#776 Felhasználó inaktív   Fym 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 19. 18:44

Idézet: Csirke - Dátum: 2005. júl. 19., kedd - 11:45

Eddig is teljes vagyonával felelt, ha szándékosan okozott kárt. Ha az üzletmenet miatt ment csődbe a kft, akkor nem felel (azt hiszem, itt nem a normál ügymenet miatt van galiba ;)).

Ha normális lett volna az üzletmenet, akkor most nem erről szólna a topik... :think: És a "tevékenysége" szvsz kimeríti a szándékosság fogalmát...

#777 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 21. 10:09

Idézet: Mikeee - Dátum: 2005. júl. 19., kedd - 10:18

Akkor meg irány az adósok börtöne! Hidd el ott teremne a pénz!

Per pillanat igen nagy pénzekbe kerül az államnak (azaz az adófizetőknek) egy börtönlakó, pedig jóval többen vannak, mint a férőhely. Pénzt nem termelne (mivel nem adózik), ha kivezénylik valamilyen munkára, akkor meg a hasznot elviszi az őrzése, szállítása.

#778 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 21. 10:11

Idézet: Fym - Dátum: 2005. júl. 19., kedd - 10:20

Egyrészt ugye rá kell bizonyítani a szándékosságot, másrészt már nyilván kitalálták a módját az ilyenben utazók, hogyan lehet minden a családtagok, rokonok nevén.
Azt próbálták megfékezni, hogy az eladósodott bt-ket is eladták hajléktalanoknak, így azokon nem lehetett semmit behajtani. Itt már van valami visszamenőlegesen is, tehát hiába adja el, ha rá tudják bizonyítani, hogy direkt vitte csődbe.
Amúgy pedig az ügyvezető nem feltétlen egyenlő a tulajjal. Egy ügyvezető szerintem max az iksz havi fizetésével felel a cégért a tulaj felé. Itt egyébként is az egyik tulaj nyulikázott.

Szerkesztette: Yoisten 2005. 07. 21. 10:13 -kor

#779 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 21. 10:31

Idézet: Yoisten - Dátum: 2005. júl. 21., csütörtök - 11:11

Egyrészt ugye rá kell bizonyítani a szándékosságot, másrészt már nyilván kitalálták a módját az ilyenben utazók, hogyan lehet minden a családtagok, rokonok nevén.
Azt próbálták megfékezni, hogy az eladósodott bt-ket is eladták hajléktalanoknak, így azokon nem lehetett semmit behajtani. Itt már van valami visszamenőlegesen is, tehát hiába adja el, ha rá tudják bizonyítani, hogy direkt vitte csődbe.
Amúgy pedig az ügyvezető nem feltétlen egyenlő a tulajjal. Egy ügyvezető szerintem max az iksz havi fizetésével felel a cégért a tulaj felé. Itt egyébként is az egyik tulaj nyulikázott.

Az eladott cégekkel kapcsolatban azt találták ki, hogy 5 évig visszamenőleg elővehetők az előző tulajdonosok is.

Kft esetén az ügyvezető teljes vagyonával felel a szánékosan hibás döntéseiért (bár semmimet nem tenném erre ;)).

#780 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 21. 11:06

Idézet: Mikeee - Dátum: 2005. júl. 18., hétfő - 8:34

Egyszerűen nem értem, hogy a tökömbe alakulhat ki egy jogállamban olyan helyzet, hogy valaki kifizet valamit beadja garanciális javításra és nem kapja vissza? Ez lopás!
Ezért kéne azt bevezetni, hogy egy cég a tulajok TELJES vagyonával feleljen, egyből nem lenne ilyen gond! És már elnézést, de lehet akárki akármilyen jó fej, a vásárlók pénze az első, ugyanis Ő adta el nekik a cuccot! Simán kiforgatnám mindenéből a tartozást hátra hagyó cégtulajokat!

Ez nem lopás, ez a magyar kapitalizmus. Ha túl sok pénz van egy cégben, akkor azt kilopják belőle és csődbeviszik. Jó példa erre az utazási irodás csődhullám. Nyilván gyönyörűen ki lehet mutatni a papírjaiból, hogy szépen, megfelelően ment csődbe.
Ez nem a szocializmus, hogy mindenkiről gondoskodnak és megsimogatják a buksidat. Itt az erősebb kutya baxik és te mint vásárló csak a farok rossz oldalán állhatsz, sajnos.

#781 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 21. 12:52

Idézet: Yoisten - Dátum: 2005. júl. 21., csütörtök - 12:06

Ez nem lopás, ez a magyar kapitalizmus. Ha túl sok pénz van egy cégben, akkor azt kilopják belőle és csődbeviszik. Jó példa erre az utazási irodás csődhullám. Nyilván gyönyörűen ki lehet mutatni a papírjaiból, hogy szépen, megfelelően ment csődbe.
Ez nem a szocializmus, hogy mindenkiről gondoskodnak és megsimogatják a buksidat. Itt az erősebb kutya baxik és te mint vásárló csak a farok rossz oldalán állhatsz, sajnos.

Nem szívesen de egyet kell értenem.
Mondom ezt cégtulajdonosként is!
Kb. ezért indult ez a topic ezzel a címmel, hogy talán nem mindenki.
Valamikor, bizonyos szempontból most is követendő példának tartottam az e-connect-et.
Aztán azért előjött itt is egy bizonyos mentalitás egyes emberek részéről. Ezen emberek miatt rossz minden normális ember szájíze. De nem is folytatom. :(

Na mindegy. Egy fecske nem csinál nyarat, de azért mi is megpróbálunk a tisztességes oldalon üzemelni.

#782 Felhasználó inaktív   Fym 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 21. 18:55

Idézet: Yoisten - Dátum: 2005. júl. 21., csütörtök - 11:11

...

Jelen esetben az ügyvezető tulaj is volt...

#783 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 22. 17:52

Üdv!

Szerintetek milyen módon lehetne kideríteni, hogy az E-connect-ben vásárolt termék melyik nagykertől származik?  :confused:
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#784 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 22. 18:07

Eszembe jutott hogy elég lenne ha valaki megmondaná hogy melyik nagykerektől vásárolt az e-connect. Aztán majd én felhívom őket hogy tőlük származik e ezzel a SN-el a cucc.  :D
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#785 Felhasználó inaktív   ohej 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 22. 20:06

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2005. júl. 22., péntek - 18:52

Üdv!

Szerintetek milyen módon lehetne kideríteni, hogy az E-connect-ben vásárolt termék melyik nagykertől származik?  :confused:

Pl:írsz egy privit "csucs" úrnak ;)

#786 Felhasználó inaktív   Fym 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 22. 21:26

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2005. júl. 22., péntek - 18:52

Üdv!

Van rajta egy alkoholos filccel írt kód... Ha megmondod a '/' jel előtti számot, akkor lehet, hogy tudok segíteni... :think:

#787 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 22. 21:49

Idézet: Mikeee - Dátum: 2005. júl. 18., hétfő - 9:34

:up:

#788 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 22. 21:53

Idézet: Hani - Dátum: 2005. júl. 18., hétfő - 12:57

Ez a baj. A simli. Minden szinten, szinte kötelezően.

A konkrét esettel kapcsolatban nem tudok / nem akarok mondani semmit; az bizonyos, hogy bármi botrány alakult ki, a volt vásárlók szívnak. Én örülök, hogy nem vásároltam tőlük.

#789 Felhasználó inaktív   Fym 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 22. 22:34

Idézet: Omega - Dátum: 2005. júl. 22., péntek - 22:53

Ez a baj. A simli. Minden szinten, szinte kötelezően.

A konkrét esettel kapcsolatban nem tudok / nem akarok mondani semmit; az bizonyos, hogy bármi botrány alakult ki, a volt vásárlók szívnak. Én örülök, hogy nem vásároltam tőlük.

Én pl. rengeteget vásároltam náluk, jó pár millió forintot hagytam ott...

#790 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 23. 03:13

Idézet: Fym - Dátum: 2005. júl. 22., péntek - 22:34

Én pl. rengeteget vásároltam náluk, jó pár millió forintot hagytam ott...

én is több száz ezret hagytam ott...Az egyik kedvenc boltom volt...Kevés olyan bolt van ahol korrektek és az e-connect ez a kevés bolt közé tartozott és nagyon jó áraik voltak emellett...

R.I.P.

Téma megosztása:

• (46 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.