HWSW Informatikai Kerekasztal: egy kivétel: e-connect - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (46 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

egy kivétel: e-connect Értékeld a témát: -----

#731 Felhasználó inaktív   Biborkékhóvirág 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 16. 13:12

Idézet: zz7 - Dátum: 2005. júl. 16., szombat - 13:29

Szia!

Semmiféle jogviszonyról nem írtam.
Én csak arról írtam, hogy a weboldalon lévő nem valóságos szöveg helyett egyenesebb és hasznosabb dolog lett volna valami olyat írni a vevőknek aminek némi köze lehetne az igazsághoz.
Csupáncsak azért hogy ne várjunk feleslegesen arra az átmeneti karbantartásra.
Jó sok pénzt elköltöttem náluk már, úgyhogy ennyit elvártam volna.
E-mail-eket sem írogattam volna feleslegesen ha tudok bármi konkrétumot.

Üdv
ZZ7

Szia!

A jogviszonyt arra értettem, amit a vásárlással alakítottál ki, és most szeretnéd a jótállást érvényesíteni (annál a cégnél, amelyik megszűnés alatt van  :( ).

Na, és ehhez a szöveghez mit szólsz?

Tagax Computer Kft. élt kb. fél évet.

Bíborkékhóvirág

Szerkesztette: Biborkékhóvirág 2005. 07. 16. 13:14 -kor

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2005. 07. 16. 13:56

Idézet: Biborkékhóvirág - Dátum: 2005. júl. 16., szombat - 14:12

Szia!

A jogviszonyt arra értettem, amit a vásárlással alakítottál ki, és most szeretnéd a jótállást érvényesíteni (annál a cégnél, amelyik megszűnés alatt van  :( ).

Bíborkékhóvirág

Idézet

2004. November 22-én nyitottuk meg számítástechnikai üzletünket. Az árukészlet feltöltése folyamatosan zajlik.

#733 Felhasználó inaktív   zz7 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 16. 14:22

Idézet: Biborkékhóvirág - Dátum: 2005. júl. 16., szombat - 14:12

Szia!

Bíborkékhóvirág

Én meg arról beszélek ami a weboldalunkon van.
Az egy félrevezető szöveg amivel megetetik a vásárlókat és hamis reményeket keltenek bennük.
Vagyis hazugság.

Azt megértem hogy ha felszámolás alatt van egy cég akkor az mivel jár.
Ennek ellenére még lehettek volna korrektek legalább információban a volt vevőikkel szemben.

#734 Felhasználó inaktív   Biborkékhóvirág 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 16. 14:49

Idézet: zz7 - Dátum: 2005. júl. 16., szombat - 15:22

Az egy félrevezető szöveg amivel megetetik a vásárlókat és hamis reményeket keltenek bennük.
Vagyis hazugság.

Ennek ellenére még lehettek volna korrektek legalább információban a volt vevőikkel szemben.

Szia!

Szerintem meg kisebb gondjuk is nagyobb annál, hogy mi van felírva (pontosan a vásárlóik miatt).  :(

Bíborkékhóvirág

#735 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 16. 16:16

Nem úgy volt még előtte, hogy átalakítják a webshop-ot?
Nem lehet, hogy a szöveg eredetileg nem arra utal, hogy megszűnik a cég?
Nem lehet, hogy ez csak egybeesés?
"In my self righteous suicide
I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/

#736 Felhasználó inaktív   zz7 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 07. 16. 16:22

Idézet: Csirke - Dátum: 2005. júl. 16., szombat - 17:16

Nem úgy volt még előtte, hogy átalakítják a webshop-ot?
Nem lehet, hogy a szöveg eredetileg nem arra utal, hogy megszűnik a cég?
Nem lehet, hogy ez csak egybeesés?

Szerintem tökmindeggy most már.
Most ez van kinn és ez a helyzet.

Na jó hagyjuk, ennek itt persze semmi értelme nincs.
Hacsak nem olvassa ezt valaki esetleg az E-Connect csapatból.

#737 Felhasználó inaktív   joe39 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 07. 16. 16:48

Idézet: Biborkékhóvirág - Dátum: 2005. júl. 16., szombat - 13:06

Szia!

Nem akarom védeni a céget, hiszen azt az előző hozzászólásomban már megtettem.

De - továbbra is fenntartom, hogy  - ne várjon már senki semmit sem egy megszünő / megszünt céggel szemben!

És magyarázd már meg nekem, hogy egy feltehetően jogutod nélkül megszünt céggel, hogy állsz jogviszonyban?  :think:

Bíborkékhóvirág

Szokás szerint:

Idézet

Helytállási kötelezettség jogutód nélküli megszűnés esetén:

A Kft. tag felelőssége a társaság megszűnésekor felosztott társasági vagyonból a tagnak jutó rész erejéig áll fenn a megszűnt társaságot terhelő kötelezettségekért.

Nem hivatkozhat korlátozott felelősségére az a tag, aki ezzel visszaélt. Így a korlátolt felelősségű társaság azon tagjai, akik a társaság elkülönült jogi személyiségével és korlátlan felelősségével a hitelezők rovására visszaéltek, korlátlanul és egyetemlegesen felelnek a megszűnt társaság ki nem elégített kötelezettségeiért.

Különösen fennáll a tagok előbbi felelőssége, ha a társaság vagyonával sajátjukként rendelkeztek, illetve, ha a társasági vagyont saját vagy más személyek javára úgy csökkentették, hogy tudták, illetve kellő gondosság tanúsítása esetén tudniuk kellett volna, hogy ez által a társaság a kötelezettségeit harmadik személyek részére nem lesz képes teljesíteni.

#738 Felhasználó inaktív   Fym 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 16. 19:23

Idézet: zz7 - Dátum: 2005. júl. 16., szombat - 15:22

Vagyis hazugság.

A weboldalról csak annyit, hogy amikor kiderültek a dolgok, akkor eleinte még volt remény, hogy meg lehet menteni a céget... Csak utána jöttek még "áldások" (újabb dolgok derültek ki) és akkor már csucs kisebb gondja is nagyobb volt annál, hogy a weblapot kijavítsa...
.:: A lényeg, hogy össze kell őket párosítani, hármasával ::.
.:: Fr33 YouR MinD ::.
.:: [Konfigok] ::: [Hunclickers] ::.
.:: Join the HWSW World Community-Team© ::: A HWSW UD-Team honlapja ::.

#739 Felhasználó inaktív   Jazzos 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 16. 19:33

Idézet: Fym - Dátum: 2005. júl. 16., szombat - 20:23

...

Nem akarok nagyon beleszólni, de a fórumba volt ideje írni...  :think:
"Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség. Gyakorlatilag viszont van!"

#740 Felhasználó inaktív   Biborkékhóvirág 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 16. 19:35

Idézet: Fym - Dátum: 2005. júl. 16., szombat - 20:23

A weboldalról csak annyit, hogy amikor kiderültek a dolgok, akkor eleinte még volt remény, hogy meg lehet menteni a céget... Csak utána jöttek még "áldások" (újabb dolgok derültek ki) és akkor már csucs kisebb gondja is nagyobb volt annál, hogy a weblapot kijavítsa...

Szia!

Hát ezt montam én is! :omg:

Bíborkékhóvirág

#741 Felhasználó inaktív   Biborkékhóvirág 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 16. 19:47

Idézet: Jazzos - Dátum: 2005. júl. 16., szombat - 20:33

Szia!

Na tessék!  :mad:

Megpróbálja a cég egyik képviselője a fórumon keresztül folymatosan tartani a kapcsolatot a vásárlókkal és a bajban ezt róják neki fel!  :think:

Bíborkékhóvirág

#742 Felhasználó inaktív   Biborkékhóvirág 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 16. 20:15

Idézet: joe39 - Dátum: 2005. júl. 16., szombat - 17:48

Szokás szerint:

Szia!

Ez mind igaz, de Te a sorban egy huszadrendű senki vagy a követelők között!  :omg:

Ja és még valami, az, hogy idézni már megtanultál, még nem jelenti azt, hogy érdemben is tudsz segíteni.  :mad:

Bíborkékhóvirág

Szerkesztette: Biborkékhóvirág 2005. 07. 16. 20:15 -kor

#743 Felhasználó inaktív   wirving 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 16. 20:15

hello

azien jogviszony meg mittomen mien dolgokrol:
szerintem az adott eszkoz (videokartya) az enyem. van rola papirom (szamla), es van szervizlap, amin az all, hogy a hajdani e-connect elvallalja a javitast adott hatarideig.

namost szerintem, ha nem kapom vissza, akkor az lopas. az mas kerdes, hogy nincs modom arra, hogy akar peres uton, akarhogyan visszaszerezzem, mert ugye indithatnek ien polgari pert, dehat miertelme lenne, mer 1. kurvasok ido, 2. tobbe kerulne nekem mint 40ezer forint, szerintem.

tehat oke, hogy szegeny cegvezetok, megszivtak, meg minden, sajnalom oket, de amit en, buta juzer latok az az, hogy egy ceg ellopott tolem egy videokartyat, esemiatt morci vagyok. de tenni nemtudok semmit, max hangoztatom teljesen feleslegesen, hogy milyen igazsagtalan is ezaz egesz.. ha megszannak, akkor visszaadjak, ha nem, akkor nem. ezegy ilyen vilag :(

pusszancs;*

ps.: az egy nagyon rendes es ertekelendo gesztus volt csucstol meg azoktol, akik infokat irtak ide a forumra, esezt tenyleg koszonom, gondolom nemcsak a magam neveben, de abban tenyleg igaza van a nemtommar kinek (sry), hogy ugye, akinek valami ugye lenne a ceggel, az elsonek a honlapot keresi fel. eshat ugye ottkene lenni az infonak.
Intel SE440BX, P3 @ 550, Ati Rage Fury 32mb, 384 SDRAM, 60+120 GB HDD (Maxtor + WD1200JB)

#744 Felhasználó inaktív   Fym 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 16. 20:35

Idézet: Jazzos - Dátum: 2005. júl. 16., szombat - 20:33

Na bááááááááz... :omg: Erre inkább nem mondok semmi...

#745 Felhasználó inaktív   Fym 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 16. 20:38

Idézet: wirving - Dátum: 2005. júl. 16., szombat - 21:15

hello

azien jogviszony meg mittomen mien dolgokrol:
szerintem az adott eszkoz (videokartya) az enyem. van rola papirom (szamla), es van szervizlap, amin az all, hogy a hajdani e-connect elvallalja a javitast adott hatarideig.

namost szerintem, ha nem kapom vissza, akkor az lopas. az mas kerdes, hogy nincs modom arra, hogy akar peres uton, akarhogyan visszaszerezzem, mert ugye indithatnek ien polgari pert, dehat miertelme lenne, mer 1. kurvasok ido, 2. tobbe kerulne nekem mint 40ezer forint, szerintem.

tehat oke, hogy szegeny cegvezetok, megszivtak, meg minden, sajnalom oket, de amit en, buta juzer latok az az, hogy egy ceg ellopott tolem egy videokartyat, esemiatt morci vagyok. de tenni nemtudok semmit, max hangoztatom teljesen feleslegesen, hogy milyen igazsagtalan is ezaz egesz.. ha megszannak, akkor visszaadjak, ha nem, akkor nem. ezegy ilyen vilag :(

pusszancs;*

ps.: az egy nagyon rendes es ertekelendo gesztus volt csucstol meg azoktol, akik infokat irtak ide a forumra, esezt tenyleg koszonom, gondolom nemcsak a magam neveben, de abban tenyleg igaza van a nemtommar kinek (sry), hogy ugye, akinek valami ugye lenne a ceggel, az elsonek a honlapot keresi fel. eshat ugye ottkene lenni az infonak.

A garanciába leadott alkatrészek egy részénél az a gond, hogy a kiderülés előtt le lettek adva a nagykerbe (asszem tudható is, hogy meLLik nagykerrel van a gond), és most csak akkor van lehetőség a visszanyerésre, ha az e-connect kifizeti egy új alkatrész árát... De ezt csucs már leírta valamelyik előző oldalon...

#746 Felhasználó inaktív   ohej 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 16. 20:54

Idézet: Fym - Dátum: 2005. júl. 16., szombat - 21:38

........... csak akkor van lehetőség a visszanyerésre, ha az e-connect kifizeti egy új alkatrész árát... De ezt csucs már leírta valamelyik előző oldalon...

Szia

hmmmm,ebben amit mondasz csak az a problémás,hogy a szóban forgó kártya már nem az e-connect tulajdona hanem wirvingé :confused: ,tehát vissza kéne kapnia

#747 Felhasználó inaktív   Fym 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 16. 21:02

Idézet: ohej - Dátum: 2005. júl. 16., szombat - 21:54

Szia

hmmmm,ebben amit mondasz csak az a problémás,hogy a szóban forgó kártya már nem az e-connect tulajdona hanem wirvingé :confused: ,tehát vissza kéne kapnia

Ezt nem is vitatja senki... Csak arról beszéltem, hogy problémás a dolog, de csucsék dolgoznak a megoldáson...

#748 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 16. 22:51

Idézet: ohej - Dátum: 2005. júl. 16., szombat - 21:54

Szia

Ez nem teljesen igaz.
Átutalásos számlánál (e-connect vásárol a nagykertől, talán e?pert?) a számla teljes kiegyenlítéséig a számlán szereplő tételek az eladó tulajdonában maradnak. Viszont az e-connect eladta. Ha szigorúan vesszük, akkor ez törvényt sért (ti. olyat adott el, ami nincs is a tulajdonában!). Ezzel azért senki nem szokott foglalkozni, mert mindenki így csinálja. Viszont most, hogy kiborult a bili, az eladó (nagyker) él jogaival, és a ki nem egyenlített számlán szereplő cuccra ráteszi a kezét (valószínűleg nem pont arra, hanem ami a keze ügyébe kerül az adott céggel kapcsolatban).
Tehát inkább úgy kellene nézni, hogy a kisker pénzt csalt ki a vevőtől. Ez a pénz járna vissza, de hát...

Ez nem e-connect elleni uszítás akar lenni!! Ez akár lehet jogszerű cselekedet a nagyker részéről. Az egy másik téma, hogy az igazi vesztes pedig a vevő lehet! :(

#749 Felhasználó inaktív   wirving 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 16. 22:54

Idézet: Csirke - Dátum: 2005. júl. 16., szombat - 23:51

Tehát inkább úgy kellene nézni, hogy a kisker pénzt csalt ki a vevőtől. Ez a pénz járna vissza, de hát...

hohooo, az sokkal jobb lenne :D merthat 2004 decemberben vettuk, eshat azota coppet lement az ara (asszem 10-15ezerrel) :) na mindegy, lesz, ami lesz.
Intel SE440BX, P3 @ 550, Ati Rage Fury 32mb, 384 SDRAM, 60+120 GB HDD (Maxtor + WD1200JB)

#750 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 16. 22:58

A honlapról meg annyit, hogy tényleg meg lehetne változtatni, de nem értem, miért kell ennyit lovagolni rajta.
Annak idején fejleszteni akartak a webshop-on, ami már nem következett be, csak a tájékoztató szöveg kiírása. Bekövetkezett a baj, utána már ez volt a legkisebb problémájuk. A másik pedig, hogy minek kürtölnék világgá a cég problémáját, amíg nincs végkifejlet.
Figyelem!! Ezt csak üzleti szemmel szabad nézni!
csucs pl. nem csak üzleti szemmel nézte, ezért próbált meg más úton tájékoztatást nyújtani, amiért inkább hálásnak kellene lenni, nem pedig lehordani, hogy 'erre bezzeg van ideje'!

ui.: próbáljuk meg tárgyilagosan (még ha nehéz is) szemlélni a történteket. Így érthető sokminden, még ha nem is tetszik!

Téma megosztása:

• (46 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40