HWSW Informatikai Kerekasztal: Noname-esített márkák - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (7 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Noname-esített márkák

#21 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 03. 16. 14:55

idézet:
Ezt írta A_Sittes:

Naná! Minden nagyker, aki forgalmaz Samsung moncsit, ott figyelnek a Samstronok is.

Kérdem én (mint tettem azt a topik nyitásakor): mire jó ez?
[/quote]

Vevő szereti ha válogat, így minél többet csinál, annál nagyobb esély hogy egy helyre megy a lóvé. Másrészt fentebb írták, hogy szvsz ez egy nevesebb gyártó hulladék kategóriája, így meg plusz összeg, kevesebb selejt.
Make love not Wor.

#22 Felhasználó inaktív   A_Sittes 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 03. 16. 15:06

idézet:
Ezt írta Jahno:

Vevő szereti ha válogat, így minél többet csinál, annál nagyobb esély hogy egy helyre megy a lóvé. Másrészt fentebb írták, hogy szvsz ez egy nevesebb gyártó hulladék kategóriája, így meg plusz összeg, kevesebb selejt.
[/quote]

A kevesebb selejtben nem vagyok biztos, legfeljebb a noname márka statisztikáit rontja a neves helyett. De ha kiindulunk abból, hogy a jobbak a márkásak, a selejtek a noname-ek, akkor ez valahol a vásárló megtévesztése, nem?
Le a hipermarketek hipergazdaságtalan PC-ivel!

#23 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2004. 03. 16. 15:12

idézet:
Ezt írta A_Sittes:
Kérdem én (mint tettem azt a topik nyitásakor): mire jó ez?[/quote]

Egy alacsonyabb árkategóriában eladható az a termék is, ami egyébként nem menne át a minőségellenőrzésen.
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#24 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 16. 15:25

idézet:
Ezt írta A_Sittes:

De ha kiindulunk abból, hogy a jobbak a márkásak, a selejtek a noname-ek, akkor ez valahol a vásárló megtévesztése, nem?
[/quote]

Kinek mi a selejt, meg a gagyi. Nekem egy átlagos Belinea monitor is selejt, lehet az akármilyen hiperszuper, vagy új. Samptron meg ezt tudja, ennyi pénzért.
Make love not Wor.

#25 Felhasználó inaktív   A_Sittes 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 03. 16. 15:31

idézet:
Ezt írta Jahno:

Kinek mi a selejt, meg a gagyi. Nekem egy átlagos Belinea monitor is selejt, lehet az akármilyen hiperszuper, vagy új. Samptron meg ezt tudja, ennyi pénzért.
[/quote]

Naiv kérdés lesz, de felteszem: Ezexerint azok az alkatrészek, amelyek a QC-n nem mennek át, de csak kicsit hibásak (pl. a képcső homályos 1024x768-ban), akkor azok Samtron címkés kasztniba kerülnek a Samstron helyett?
Le a hipermarketek hipergazdaságtalan PC-ivel!

#26 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 16. 15:44

idézet:
Ezt írta A_Sittes:

Naiv kérdés lesz, de felteszem....
[/quote]

Kép

Kép

Étel mindkettő? Igen.

Az egyik abból készül, ami a másikból kimaradt? Igen.

Selejt?
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#27 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 16. 15:46

idézet:
Ezt írta A_Sittes:
Naiv kérdés lesz, de felteszem: Ezexerint azok az alkatrészek, amelyek a QC-n nem mennek át, de csak kicsit hibásak (pl. a képcső homályos 1024x768-ban), akkor azok Samtron címkés kasztniba kerülnek a Samstron helyett?[/quote]

Rossz kérdés.

Az összeszerelt monitor minőségétől függően lesz Samtron vagy Samsung.
¤

#28 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 16. 15:57

idézet:
Ezt írta lameXpert:
Kép
Az egyik abból készül, ami a másikból kimaradt? Igen.

Selejt?
[/quote]

Nalátod, ezzel is rátappantottál. Mekikaját is csak műcuccnak hívom, gyors, érzéketlen gyomortömő, olyan recicle.
Make love not Wor.

#29 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 16. 16:06

idézet:
Ezt írta Jahno:

Nalátod, ezzel is rátappantottál. Mekikaját is csak műcuccnak hívom, gyors, érzéketlen gyomortömő, olyan recicle.
[/quote]

Ez már ízlés kérdése. Azért a pénzért ennyi jár. :) De az benne van.
¤

#30 Felhasználó inaktív   BYpsilon 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 03. 16. 18:23

A Panasonic es a Technics csak markanevek, mindkettot a Matsushita gyartja. A ket marka csak mas-mas vasarlo retegre es minosegi szintre van pozicionalva.
Ez nagyjabol ugyan igy van a Samsungnal is. Van egy Snycmaster es Samtron szeriaja. Mig az elobbi a napi technikai szinvonalnak megfelelo es legujabb technologiakat takarja, addig az utobbi a koltseghatekony illtve kifuto technolgiakat hazsnalja. Pld a DynaflatX es MagicBright-s monitorak jelentek meg a Syncmaster sorozatban, ezzel egyidoben illetve kisebb kessesel megjelentek a regi Dynaflat-k a Samtron szeriaban.

[ 2004. március 16.: BYpsilon szerkesztette a hozzászólást ]
Asus P5QL-EM, Intel Core 2 Duo E7300, 2*1GB DDR2 800MHz TwinMOS, 64GB Corsair Nova SSD, 500GB WD SATA2, NEC 7200S DVD író, Gainward ATI Radeon HD4670 512MB, Aerocool M40 HTPC ház + Corsair VX450W táp, Benq G2200W - 22" TFT

http://www.websitete...7afa237a520a023

#31 Felhasználó inaktív   galileo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 16. 18:32

Panasonic - főleg video

Technics - főleg audio

#32 Felhasználó inaktív   Fontaine 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 03. 16. 19:13

Nekem Samptron monitorom van, már talán kb 2 vagy 3 éve, és nincs semmi baja, tökéletesen müködik.Egyszerüen csak egy alacsonyabb kategoria mint a Samsung, nincs olyan szép képe(jó monitorral összehasonlítva mosott a képe, nem elég éles), de semmiképp sem hulladék.

#33 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 16. 21:27

idézet:
Ezt írta galileo:
Panasonic - főleg video

Technics - főleg audio
[/quote]

Ez mind Panasonic. :)

Copiers
Printers
Scanners
Whiteboards
Fax
CD-R/RW/ROM
DVD Recorders
SD Memory
Plasma Screens
Portable Audio
Mini Disc
Radios
IC Recorders
DVD-RAM Discs
Headphones
Batteries
Microwaves
Bagless Vacuums
Breadmakers
Satelite Navigation
CD Changers
Radios
Mobile Phones
DECT
Notebooks,
Handheld,
Wearable
Portable Projectors
Security Systems
Iris Recognition
IP Cameras
Monitors
EPOS Systems
Software...
Rotary Hammers
Multi-Drills
Saws
Air Conditioning
¤

#34 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 16. 21:44

idézet:
Ezt írta galileo:
Panasonic - főleg video

Technics - főleg audio
[/quote]

Lamexhez hozzászólva ja. Még Biciklit is gyárt. Talán az olcsób elemlápája szar, meg a videókazettái, többi cuccban nem sok hibát találtam.
Make love not Wor.

#35 Felhasználó inaktív   soopaFLY 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 16. 21:50

Szerintem ennek az az oka, hogy a kapitalista világban a dolgoknak nem annyi az ára, amennyit ér valójában, hanem amennyit van pofájuk elkérni érte. Az Asus egy megbízhatónak elkönyvelt márka (volt), mondjuk sztem összeségében mindig nem rossz. A termékei meg inkább a magasabb árkategóriába tartoznak. A termékei eladását már nem tudja tovább fokozni a középső és felső árkategóriában, ezért az alsó árkategóriában próbál új vásárlókat szerezni. Ha létrehozna egy nagyon olcsó termékcsaládot az alaplapokon belül, az sok vásárlóban azt a hatást keltené, hogy lejjebb adta a minőséget. Ha viszont létehoz egy új márkát, annak a termékeit azok fogják megvenni, akik csak filléreket akarnak költeni egy alaplapra. És amúgy szerintem a vásárlók 2/3-a nem tudja, hogy Asus és Asrock u. a.
Nekik így is megéri...

#36 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 16. 21:55

Apropó, a minőségi creative optikai meghajtókról eddig miért nem esett szó? :D
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#37 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 16. 22:09

idézet:
Ezt írta galileo:
Technics - főleg audio[/quote]

mármint volt audio - pár éve gyakorlatilag leállt

#38 Felhasználó inaktív   galileo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 16. 22:14

idézet:
Ezt írta Jahno:

Lamexhez hozzászólva ja. Még Biciklit is gyárt. Talán az olcsób elemlápája szar, meg a videókazettái, többi cuccban nem sok hibát találtam.
[/quote]

Igen, azért írtam azt, hogy főleg, mert a háttérben ki tudja ki-kivel van. Ma már mindenki, mindenkinek és mindent gyárt. Állítólag az (ex) Goldstar-nak is a repülőgép alkatrész volt a fő profilja. Az is igaz, hogy mikor ezt olvastam, akkor még dvd, pda, cf, stb. még nem volt minden utcasarkon.
Majd "ápdéjtölöm" az infóimat! :)

#39 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 16. 22:15

idézet:
Ezt írta soopaFLY:
Szerintem ennek az az oka, hogy a kapitalista világban a dolgoknak nem annyi az ára, amennyit ér valójában, hanem amennyit van pofájuk elkérni érte. ......[/quote]

Bezzeg a.... tényleg, hol is az a bezzeg? :D
¤

#40 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 16. 22:21

idézet:
Ezt írta galileo:
(ex) Goldstar[/quote]

most is az: LG = Lucky Goldstar

Téma megosztása:

• (7 Oldal)
  • +