HWSW Informatikai Kerekasztal: Noname-esített márkák - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (7 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Noname-esített márkák

#41 Felhasználó inaktív   galileo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 03. 16. 22:29

idézet:
Ezt írta Degeczi:

mármint volt audio - pár éve gyakorlatilag leállt
[/quote]

Nem lep meg. Elég sok hasonló márka elvérzett a nyolcvanas évek fénykora után.

#42 Felhasználó inaktív   galileo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 16. 22:30

idézet:
Ezt írta Degeczi:

most is az: LG = Lucky Goldstar
[/quote]

Igen, de most már Lucky!
:D

#43 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 16. 22:34

fura helyzet, mert pl az utóbbi 2-3 év "Panasonic" név alatt kihozott AV erősítői egyértelműen a régebbi Technics széria folytatása

#44 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 16. 22:38

idézet:
Ezt írta lameXpert:

Egy alacsonyabb árkategóriában eladható az a termék is, ami egyébként nem menne át a minőségellenőrzésen.
[/quote]

Vagy nincs olyan szigorú minőségellenőrzés. Mert az igazi minőségellenőrzés nagyon sokba kerül.
... a trip back in time is all I need ...

#45 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2004. 03. 16. 22:50

idézet:
Ezt írta Telcontar:

Vagy nincs olyan szigorú minőségellenőrzés. Mert az igazi minőségellenőrzés nagyon sokba kerül.
[/quote]

Variálni lehet... de legtöbbször van minőségellenőrzés. Nem is rossz. Csak éppen több kategória szerint osztályoz.

Van egy válogatás, ami kiszűri, hogy mit érdemes egyenként végignézni. Ebből lesz a egyedi válogatású "márkanév". (Számítógépben ilyen ritkán van. Túl hamar amortizálódik.)

Ami itt kiesett, ott szúrópróbaszerűen és szigorúan ellenőriznek. Ebből lesz a márka.

Ami itt is kiesett, ott még mindig van egy szúrópróbaszerű ellenőrzés az alacsonyabb kategóriájú semi-brand készülékekhez.

Ami ott sem megy át, az már tényleg selejt. Na, javarészt ezt kérik a magyar importőrök.....
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#46 Felhasználó inaktív   Henci Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 17. 07:13

Még szakközépben az egyik tanárom a következőket mondta:
Na, gyerekek. A processzor gyártásánál a következő a helyzet: Amikor tesztelik a procikat, a legjobbak kerülnek a NASA-hoz. A többivel pedig az történik, hogy Amcsi, Amcsi, Amcsi, selejt: Magyarország, Amcsi, Amcsi....
Úgy néz ki, hogy a dolgok 10 év alatt se változnak...
Élj úgy, hogy a hajdani gyermek aki voltál, ne szégyelljen téged, a felnőttet.
Fórumszabályzat X@r1 X@r2
Lehetsz tökös gyerek, de csak Nekem lehet makkos az avatarom! :)

#47 Felhasználó inaktív   Jazzos 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 17. 09:08

idézet:
Ezt írta Henci Papa:
Na, gyerekek. A processzor gyártásánál a következő a helyzet: Amikor tesztelik a procikat, a legjobbak kerülnek a NASA-hoz. A többivel pedig az történik, hogy Amcsi, Amcsi, Amcsi, selejt: Magyarország, Amcsi, Amcsi....
[/quote]

Hja, beszélünk itt a levegőbe :mad:. Megmondanád mi a gond a mai Magyarországra behozott procikkal? Azt hiszed ha bemész a boltba és kérsz pölö egy 3 gigás "pénégyet" akkor itthon sz@rabbat kapsz, mint bárhol máshol a világon? Nemár'!
"Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség. Gyakorlatilag viszont van!"

#48 Felhasználó inaktív   A_Sittes 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 03. 17. 09:17

idézet:
Ezt írta Henci Papa:
[/quote]

Én ezt úgy tudtam, hogy legyártanak egy valag procit, aztán megnézik, melyik milyen frekin megy üzembiztosan, aztán irány a szorzózáró gyártósor, majd a szitázó/gravírozó műhely. Így elvileg ugyanazon a gépsoron jönnek le a 3, a 2,8 és a 2,6 GHz-es prockók...
Le a hipermarketek hipergazdaságtalan PC-ivel!

#49 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 03. 17. 09:18

idézet:
Ezt írta Henci Papa:
Na, gyerekek. A processzor gyártásánál a következő a helyzet:
[/quote]

Jó sokat tudhatott a procik gyártásáról, de ha máshol nem, akkro a régebbi IBM HDDknél ez pont ferdítve volt. amit kivittek Magyarországból az kuka, amit ide behoztak az mind királyság volt. Akkor egyik kiskernél belefutottam olyan "made in hungary" cuccba, amit itthon nem is szabadott volna forgalmazni, meg estébé, dehát Szingapúr környékéről vagy honnan lett behozva :-)
Make love not Wor.

#50 Felhasználó inaktív   Henci Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 17. 11:29

idézet:
Ezt írta Jazzos:

Hja, beszélünk itt a levegőbe :mad:. Megmondanád mi a gond a mai Magyarországra behozott procikkal? Azt hiszed ha bemész a boltba és kérsz pölö egy 3 gigás "pénégyet" akkor itthon sz@rabbat kapsz, mint bárhol máshol a világon? Nemár'!
[/quote]

Értsd úgy, hogy jelen esetben NASA=Samsung, Magyarország=Samtron. Bocsi, félreérthető voltam. Legközelebb jobban átolvasom.

#51 Felhasználó inaktív   Jazzos 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 17. 11:53

idézet:
Ezt írta Henci Papa:

Értsd úgy, hogy jelen esetben NASA=Samsung, Magyarország=Samtron. Bocsi, félreérthető voltam. Legközelebb jobban átolvasom.
[/quote]

Értem, semmi gond. Szerintem átvágás akkor lenne, ha Samtron monitorokat hoznának Mo-ra Samsung kasztniban.
"Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség. Gyakorlatilag viszont van!"

#52 Felhasználó inaktív   Henci Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 17. 12:45

Akkor nagyon elásnák magukat, amit bizonyára nem szeretnének. Ha egy cég megszerzi magának a "jó" jelzőt, akkor azt nem szívesen adja ki a kezéből. Eddig bárhol dolgoztam, semmi mást nem hallottam, mint hogy: Minőség és termelékenység fiaim!

#53 Felhasználó inaktív   A_Sittes 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 03. 17. 14:30

idézet:
Ezt írta Henci Papa:

[/quote]

Azért ez erős egy kissé... Azt aláírom, hogy ide a Balkánra nem a csúcsminőséget szállítják, de azért annyira nem szemét, amit itt lehet kapni. Azt a tadzsikok kapják... :p
Le a hipermarketek hipergazdaságtalan PC-ivel!

#54 Felhasználó inaktív   zsber 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 17. 14:39

idézet:
Ezt írta A_Sittes:

Azért ez erős egy kissé... Azt aláírom, hogy ide a Balkánra nem a csúcsminőséget szállítják, de azért annyira nem szemét, amit itt lehet kapni. Azt a tadzsikok kapják... :p
[/quote]

Szerintem egyik gyártó sem skatulyáz be előre egy országot, olyat szállítanak amire igény van. Amíg a legtöbb ember úgy vásárol, hogy a legolcsóbbat kéri, akkor nincs semmi értelme a minőségi és drága cuccot nyomatni. Mert úgyis van egy dzsunka gyártó, aki hozza a szemetét olcsón és a legtöbben azt veszik. Ha a vásárlók igényesek lennének a minőségre, akkor biztos, hogy nem lenne, ekkora létjogosultsága, a példaként említett Samtron, vagy Asrock termékekre.

#55 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2004. 03. 17. 14:43

idézet:
Ezt írta zsber:
Szerintem egyik gyártó sem skatulyáz be előre egy országot, olyat szállítanak amire igény van. ......[/quote]

Itt egy pont. A gyártó azt szállítja, amit az importőr megrendelt. Minőségben is....
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#56 Felhasználó inaktív   Wolfish 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 17. 16:27

idézet:
Ezt írta Degeczi:
fura helyzet, mert pl az utóbbi 2-3 év "Panasonic" név alatt kihozott AV erősítői egyértelműen a régebbi Technics széria folytatása[/quote]

A Technics márkát visszavonultatták, legalábbis hifi fronton: a "nép"-nek fontosabb hogy egy márkából legyenek a cuccai, pl. Pana TV és hangrendszer, és hódit az egérmozi: picike műanyag satok és "komoly" 16centis mélysugárzók. A márka jó ideje a régen jólcsengő nevéből próbált megélni.
/s így a fejlesztéseik átvándoroltak a Panába/

#57 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 17. 18:03

A Dimarson-ról mit tudtok?
Én úgy hallottam, hogy az is valami Samsung-leány, ez igaz?

#58 Felhasználó inaktív   deuce 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 17. 22:59

idézet:
Ezt írta lameXpert:

Rossz kérdés.

Az összeszerelt monitor minőségétől függően lesz Samtron vagy Samsung.
[/quote]

egy alapvető különbséget azért mindenki kihagyott... a samsung monitorokba általában a samsung gyárt normális minőségű képcsöveket, a samtronba pedig összeguberálják mindenféle hulladék gyártók képcsöveit.

előttem van egy samsung 755dfx tűéles 0,20-as képcsővel, most lesz 2 éves, összehasonlithatatlan a samtron monitorokkal amiből akárhányat is láttam (volt azért néhány darab) undoritó homályos nézhetetlen képe volt mindnek, tehát el lehet dönteni hogy valaki 40ezerért vesz sz@rt, vagy 50ért normálisat, én személy szerint maradok az utóbbinál... :D

az lg-t sem kell annyira favorizálni, mert az optikai egybesültek ajánlásával ellátott flatronokból a 775ösök képe 10példányból 7-8 a sarkokban gusztustalanmód homályos pár hónap használat után.

menjetek be egy médiamarktba, aztán ott lehet nézegetni a monitorok képét, és ne mondjátok hogy "de azok szét vannak járatva", éppen az a lényeg!
aki itt fórumozik ugyanolyan hardkor mód hajtja a monitorát, napi 10 órát be van kapcsolva tehát tökéletes tesztkörnyezet az mm. :D
nézzetek meg egy normálisnak mondható monitort, plusz egy samtront, és egy lg ft775-öt is, győződjetek meg róla hogy nem tegnap hozták ki a raktárból őket (picit koszos a külseje mondjuk)..
aki nem látja a különbséget a monitorok képei között annak szemorvos recommended, ha pedig nem homályos a képe az utóbbi kettőnek akkor valóban tegnap rakták ki őket a polcra. (bár mostanában láttam sok olyan lg-t aminek már 1-2hetes korában homályos volt a képe...)

#59 Felhasználó inaktív   Henci Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 18. 06:16

idézet:
Ezt írta zsber:

...
Szerintem egyik gyártó sem skatulyáz be előre egy országot, olyat szállítanak amire igény van. Amíg a legtöbb ember úgy vásárol, hogy a legolcsóbbat kéri, akkor nincs semmi értelme a minőségi és drága cuccot nyomatni.
...
[/quote]

Ezen okból kifolyólag nem tudok igazán minőségi írható DVD-t venni Miskolcon, mert mindenki viszi a (számomra legalábbis) sz@rf*s Princot és szinte akárhová benézek csak Princo Princo hátán. Egyik helyen igérték, hogy lesz már Verbatim is. Na, kíváncsi leszek rá. Addig marad a MM és a 800-900 HUF/db-os ár TDK és Fuji lemezekért. Oks, a bolhán lehet olcsóbban is szerezni, de 4-5 db-okat szoktam csak venni, annyiért meg postázgatni, meg stb. Áááááh! :mad:

#60 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 18. 07:55

idézet:
Ezt írta Henci Papa:
és a 800-900 HUF/db-os ár TDK és Fuji lemezekért[/quote]

fene tudja, én pl épp mostanában tervezem inkább ezeket használni: tele van mindenem azzal, amikor a filmeknek pont a végén kezd akadozni, végül teljesen leállni a feleennyiért vett lemez... :mad:
asszem a legpraktikusabb néhány RW beszerzése lenne, és amelyik film tényleg jó ott úgysem kérdés, h megéri az általad említett árat (és remélhetőleg pár év múlva is olvasható lesz)

Téma megosztása:

• (7 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.