HWSW Informatikai Kerekasztal: Nem is olyan rossz az a KékHal !!! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (7 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Nem is olyan rossz az a KékHal !!!

#101 Felhasználó inaktív   adamsky 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 10. 20. 16:18

Sajnos lehet, hogy rosszul tudjátok, bár ne nekem legyen igazam.
Amikor leadod a cuccot, honnan tudják hogy 14 napot tul lesz a javitása????

Ezért van az hogy 14 napon tul vagy akkor vagy alkatrész vagy cseredarab. Ha 30 napon vagy tul akkor azonos alkatrséz vagy lové az eredeti vételár :)
Ja és nincs levásárolás, az akkorui értéken, mert azt csak ámitás.
Amennyiért vetted annyi mani visza :) :)

#102 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 20. 16:33

Szépek ezek az ódák a garanciális cseréről, meg 15, 30 stb napokról, de ha nem jár komoly következménnyel ennek be nem tartása, illetve sokan nem is tudnak róla, akkor leginkább reménykedni lehet és kultúrált, emberi hangon érvényesíteni jogainkat.

#103 Felhasználó inaktív   Zoch 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 20. 20:07

idézet:
Ezt írta FleetCommand [url="http://"https://www.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=14&t=003328"]ebben a topicban:[/url]

Most bevittem a szervízbe (BlueFish), így is az volt az első, hogy: biztos lesarkaztam a procit meg hogy tuningoltam :mad: hát egyen csigát reggelire, használni akarom a gépemet, nem azzal szórakozni, hogy ő ott mit gondol :eek:

Szal mondom neki, hogy van ez a lapom.. Rögtön nézi procit, hogy nem sarkaztam-e le (az még nem baj, persze, hogy meg kell nézni, de túl nagy feneket kerített neki). Amikor megnyugodott végül, mondom neki, hogy mi a hiba.. hogy crc-s lesz minden és már mindent kicseréltem, egyedül az udma kikapcsolása segített, de az ugye nem megoldás..
Valamint hogy a 333-as modul nem megy, csak 266-on.. erre azt mondja, hogy az már tuning :mad: mert hogy a proci csak 133-on megy, és akkor a memóriát azt 266-on fogja nekem meghajtani, mert az onnantól már tuning, ha én a 333-as modult 333-on szeretném látni..
Mondom és akkor a 266-os modul miért nem megy 266-on, csak 200-on? :rolleyes:

Végül sikerült elérni, hogy felvegyen nagyjából mindent a szervízlapra... bazz ki a fene tudja a hiba megjelenési formáját, ha nem én? :eek: utána meg az a rész jön, hogy a hibajelenségekből semmi sincs feltüntetve, és nincs mit nézniük, ráadásul az idő is megy vele..
[/quote]

:eek: :mad:

[ 2003. október 20.: Zoch szerkesztette a hozzászólást ]

#104 Felhasználó inaktív   Szövie 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 20. 21:23

Na látjátok. Ez a Bluefish szerviz... Nemcsak velünk szívóznak. Sajnos együtt tudok érezni Fleet Command-al.
Egy jó tanács: Ha ne adj isten vki mégis vásárolna ott, és egy ABIT NF7-S alaplapot venne, akkor VERJE KI BELŐLÜK A PATA-SATA átalakítót, mert hajlamosak lenyúlni, és utána jó pénzért eladni! Ez nem vicc!!! ALAPBÓL jár 1db az alaplap mellé!! Ja és a 4-5 PCI syn mellett van a fehér matrica, és ott v2.0 szerepeljen, mert az a jobb fajta.
Bocsi hogy egy kicsit off voltam.

#105 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 21. 00:18

idézet:
Ezt írta Szövie:
egy ABIT NF7-S alaplapot venne, akkor VERJE KI BELŐLÜK A PATA-SATA átalakítót, mert hajlamosak lenyúlni, és utána jó pénzért eladni! Ez nem vicc!!! ALAPBÓL jár 1db az alaplap mellé!![/quote]
NF7-S-hez jar, NF7-SL-hez nem.

Vortex07 alaplapjabol nem sikerult kilopniuk.

#106 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 21. 00:32

Nem mellékesen 25cm-es matrica hírdeti a dobozon, hogy benne van, másrészt meg külön nem is kapni, harmadrészt úgy tudom csak Abittal megy.
Szóval szerintem is NF7-SL amiből "kilopták", mert abban nem is volt.
.:: Close the World  . . . Open the nExt ::.

#107 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 21. 00:38

Megy az Asus A7N8X Deluxe-szal is, probaltam.

#108 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 21. 07:49

idézet:
Ezt írta adamsky:
Igy igaz ott kell hagyni öket és bemenni.
csak egy baj van 14 nap után cseredaraot kötelesek adni, mely funkcióba megegyezik a javitásra leadott cuccal (mondjuk ezt se tartják be) 30 nap után kötelesek visszaadni a pénzt. Tehát 15 nap az még nudli, mert akkor te essel pofára, hogy kapsz mondjuk egy radeon helyet egy mx400-at és még nem is reklamálhatsz :) :)
[/quote]

Nem. Ha nem adnak cseredarabot akkor, amikor beadod a szervizbe, akkor 15. nap. Ha mindjárt az elején adnak, akkor 30 nap.
Friczy
Death is not a bug, it's a feature
Hogyan kérdezzünk okosan?

#109 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 21. 15:47

idézet:
Ezt írta Friczy:

Nem. Ha nem adnak cseredarabot akkor, amikor beadod a szervizbe, akkor 15. nap. Ha mindjárt az elején adnak, akkor 30 nap.
[/quote]

Milyen lépéseket teszel, ha a 15. napon még nincs a kezedben a hibátlan termék? Kinél érvenyesítheted a jogod?
Ha magánszemélyként vetted (tehát az áfát is betejelted a levesbe), akkor mehetsz a fogyvédelemhez. Ott majd valamit mondanak rá, kapnak egy ejnyebejnyét, vagy egy fekete pontot és mondjuk visszakaphatod a vételárat egy fvf-es papírral pár hónapon belül.
Ha cégnévre vetted, akkor meg egyből indíthatsz polgári pert és majd az elsőfokú ítélet után (1-2év), jól megfellebezzik azt, majd újabb pár éven belül lehet igazat adnak neked.
Mindkét esetben hűdemarhajóljárt a vevő, mi?

#110 Felhasználó inaktív   Sasfióka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 21. 19:17

idézet:
Ezt írta Yoisten:

Ha cégnévre vetted, akkor meg egyből indíthatsz polgári pert és majd az elsőfokú ítélet után (1-2év), jól megfellebezzik azt, majd újabb pár éven belül lehet igazat adnak neked.
[/quote]

Már meg akartam egy-két-három embertől kérdezni, aki hasonlókat írt, hogy ti már csináltatok végig garanciával kapcsolatos polgári pert? Mert a mi cégünk már nem egyet. A perkezdeményezést követően az esetek nagy százalékában a felszólított fél peren kívüli megegyezésre törekszik, azaz igazat ad mindenben. A perrel lefolytatott eljárás nem volt három hónapnál hosszabb.

Lehet, hogy sz@r a magyar jogrendszer, de ha igazad van, gyorsan le tudják zavarni.

SF
"Hiszek a sárkányokban, a jó emberekben és egyéb fantázia szülte lényekben..."

#111 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 22. 00:32

idézet:
Ezt írta Sasfióka:

Már meg akartam egy-két-három embertől kérdezni, aki hasonlókat írt, hogy ti már csináltatok végig garanciával kapcsolatos polgári pert? Mert a mi cégünk már nem egyet. A perkezdeményezést követően az esetek nagy százalékában a felszólított fél peren kívüli megegyezésre törekszik, azaz igazat ad mindenben. A perrel lefolytatott eljárás nem volt három hónapnál hosszabb.

Lehet, hogy sz@r a magyar jogrendszer, de ha igazad van, gyorsan le tudják zavarni.

SF
[/quote]

Számtechbolt ellen? Milyen volumen?
Én annyit látok, hogy mindenki leírja, hogy mi a törvény, meg mennyi napon belül kell mit csinálni, de te vagy az első, aki olyat ír, hogy érvényesített bármi ilyet.

#112 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 22. 09:43

idézet:
Ezt írta Yoisten:

Milyen lépéseket teszel, ha a 15. napon még nincs a kezedben a hibátlan termék? Kinél érvenyesítheted a jogod?
Ha magánszemélyként vetted (tehát az áfát is betejelted a levesbe), akkor mehetsz a fogyvédelemhez. Ott majd valamit mondanak rá, kapnak egy ejnyebejnyét, vagy egy fekete pontot és mondjuk visszakaphatod a vételárat egy fvf-es papírral pár hónapon belül.
[/quote]

Ha így nézzük, soha ne tegyél semmit a jogaid védelmére, mert hűdemarhajól nem jársz. Inkább tűrd el, hogy a bolt azt csinálja, ami neki jólesik :confused:

Itt most nem hiszem, hogy arról van szó, hogy hű de jól jársz, inkább arról, hogy hogyan lehet az ilyen hozzáállású boltoktól a legkisebb fájdalommal megszabadulni. Tehetsz két dolgot
1. Beletörődsz, hogy kib@tak veled, esetleg szűk körű nyilvánosság előtt (pl. hwsw) kiadod a mérgedet, de azért a cuccot beszoptad.
2. Érvényesíted a jogodat, valamilyen szívással kiszálltál a bizniszből (talán kevesebb veszteséggel, de egy kicsit több macerával, mint az 1. esetben), cserében a bolt is valamilyen szinten ráb@szott, ami talán előbb-utóbb azt is eredményezi, hogy legközelebb megpróbálnak normálisabban dolgozni (tudom, ez naivitás, de az esély megvan rá :) )

A választás a tied, nekem a 2. eset szimpatikusabb.
Friczy
Death is not a bug, it's a feature
Hogyan kérdezzünk okosan?

#113 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 22. 23:17

Tegnapi és mai esetem, mely jól végződött:

"Hi!
Nem tudom kivel fordult elő, de vettem ma egy Abit NF7-S lapként árult cuccot. Kinyitva CSAK a hátsó közös USB-Firewire kivezetés volt benne. Kézikönyv sATA disk és leírás, valamint az oldallap matricán és magán a lapon kívül SEMMILYEN kábel!!!

Se :
Seriell
HDD, FDD
sATA kábel!

Holnap viszem vissza, mivel én természetesen NEM NF7-SL-t akartam venni, bár ahhoz is járnának legalább a sima kábelek... A bolt igen kék... Remélem csak vmi véletlen...
"

Ma:

"Adtak hozzá, ami hiányzott, maga az értékesítési vezető...
Az a helyzet, hogy meg szoktam nézni, hogy mit veszek meg, de nagyon siettem... Nem értem hogy hiányozhatott...

Hoppá... ATX hátlap nincs... és még 1 USB kivezetés SINCS... Bár látom, az USB2 és a FW egyen van rajta... Hmm ->

Le tudná írni valaki, akinek van NF7-S 2.0, hogy mi jár az alaplaphoz?

Üdv!
"

Ehhez hozzá kell tennem, hogy a pulttól átküldtek a szervízbe. A szervizes adott 1 FDD és HDD kábelt meg egy sATA-t. Mondom: És hol a Seriell? Hát azt ő nem adhat, mert ennyiük van itt, és menjek vissza a pulthoz és beszéljek az ért. vezetővel. Ő meghallgatott, és elvitte a lapot, majd visszahozta minden kábellel, szó nélkül... Most már csak a ATX hátlapot hagyták ki, amiért még mehetek vissza... :(

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#114 Felhasználó inaktív   Xao 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 22. 23:47

Én vettem a napokan egy újraírató CDt náluk, és még nincs bajom vele :) Bár még ki se bontottam :)

Tulajdonképpen az nf7-s lapomat ott vettem pár hónapja, és nekem minden tartozék mellékelve volt a dobozban.

És semmi probléma :)
--== WEF WEF ==--

WoW:  Xaó lvl 80 Nightelf Hunter (Bloodscalp) stb :D

#115 Felhasználó inaktív   Xao 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 22. 23:48

idézet:
Ezt írta Charles:
Tegnapi és mai esetem, mely jól végződött:

"Hi!
Nem tudom kivel fordult elő, de vettem ma egy Abit NF7-S lapként árult cuccot. Kinyitva CSAK a hátsó közös USB-Firewire kivezetés volt benne. Kézikönyv sATA disk és leírás, valamint az oldallap matricán és magán a lapon kívül SEMMILYEN kábel!!!

Se :
Seriell
HDD, FDD
sATA kábel!

Holnap viszem vissza, mivel én természetesen NEM NF7-SL-t akartam venni, bár ahhoz is járnának legalább a sima kábelek... A bolt igen kék... Remélem csak vmi véletlen...
"

Ma:

"Adtak hozzá, ami hiányzott, maga az értékesítési vezető...
Az a helyzet, hogy meg szoktam nézni, hogy mit veszek meg, de nagyon siettem... Nem értem hogy hiányozhatott...

Hoppá... ATX hátlap nincs... és még 1 USB kivezetés SINCS... Bár látom, az USB2 és a FW egyen van rajta... Hmm ->

Le tudná írni valaki, akinek van NF7-S 2.0, hogy mi jár az alaplaphoz?

Üdv!
"

Ehhez hozzá kell tennem, hogy a pulttól átküldtek a szervízbe. A szervizes adott 1 FDD és HDD kábelt meg egy sATA-t. Mondom: És hol a Seriell? Hát azt ő nem adhat, mert ennyiük van itt, és menjek vissza a pulthoz és beszéljek az ért. vezetővel. Ő meghallgatott, és elvitte a lapot, majd visszahozta minden kábellel, szó nélkül... Most már csak a ATX hátlapot hagyták ki, amiért még mehetek vissza... :(

Üdv!
[/quote]

hát borzalom, hogy kitoltak veled :(
--== WEF WEF ==--

WoW:  Xaó lvl 80 Nightelf Hunter (Bloodscalp) stb :D

#116 Felhasználó inaktív   FleetCommand 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 24. 10:44

idézet:
Ezt írta Zoch:

:eek: :mad:

[ 2003. október 20.: Zoch szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Épp most akartam elmesélni itt is, látom, Zoch kolléga megelőzött :)

Most egyelőre kíváncsian várom az eredményt :rolleyes:
Konfig: AMD Phenom II X4 955, Gigabyte 970A-UD3, Corsair Dominator DDR3 8-8-8-24 8 GiB (2x4), Gigabyte Radeon GV-R9270XOC-2GD 2 GiB DDR5, NEC MultiSync EA222WMe monitor, Samsung SH-222AL/RSMS DVD-író, Thermaltake Armor A60 ház, FSP Aurum 600W táp, Logitech C510 webcam, Windows 10 Pro en_US x64, WASD V2 billentyűzet (Cherry MX Green), SteelSeries Rival 300 egér, SteelSeries Siberia V2 White headset

#117 Felhasználó inaktív   Obi-Wan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 24. 10:58

Blefish:

Addig, amíg vásárolsz korrekt. (persze néha, főleg az eladóhölgyek arcán látni azt a szimpatikus arcrezdülést: Már megint basztat egy vásárló, fizetni akar...).
Amint szervizelsz, szervizvezető barátunk kicsinyt ellenszenves.
Nyílván, ez az érdeke, próbál palira venni, majd hülyére venni, rádkenni, amit lehet, aztán pedig, ha nem megy, akkor süllyesztőbe a cuccod, aztán majd 'évek' múlva mehetsz érte...

Ezért vásárolok a 3testőrnél már.
DIGITALIZÁLÁS * Régi, VHS, VHS-C, Video8, illetve Hi8 kamera kazettáról, és hanglemezről, magnókazettáról digitalizálás CD-re, DVD-re! MPEG2/DivX/MPEG4 * FOTODIGITALIZÁLÁS, dia, A3 szkenn nyomdai minőségben 06/70-335-2110 Ypsarion Team információs honlapja * Super8-as kerestetik!

#118 Felhasználó inaktív   FleetCommand 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 24. 14:30

idézet:
Ezt írta Friczy:

[/quote]

Ez így van. Ezzel szívóztak velem, amikor a telefont vittem vissza garos javításra. 15. nap után mondja a nő, hogy ad készüléket.. mondom de nekem új készülék kell, nem cseretelefon (mivel megnéztem a korm.rendeletben és ott egyértelműen így vol). Akkor hívtam fel a fogyasztóvédelmet, hogy mi a nudli van, ott mondták, hogy még az se számít, ha a 15 nap lejárta után rádsóznak valamit, egyedül az a tény az érdekes, hogy az első 15 nap volt-e a kezedben cserekészükék, avagy nem. Onnantól kezdve pedig az üzlet oldja meg úgy, ahogy akarják... (legfőképp persze sehogy se akarják :rolleyes: ). Powered by Hungary :confused:
Konfig: AMD Phenom II X4 955, Gigabyte 970A-UD3, Corsair Dominator DDR3 8-8-8-24 8 GiB (2x4), Gigabyte Radeon GV-R9270XOC-2GD 2 GiB DDR5, NEC MultiSync EA222WMe monitor, Samsung SH-222AL/RSMS DVD-író, Thermaltake Armor A60 ház, FSP Aurum 600W táp, Logitech C510 webcam, Windows 10 Pro en_US x64, WASD V2 billentyűzet (Cherry MX Green), SteelSeries Rival 300 egér, SteelSeries Siberia V2 White headset

#119 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 26. 13:23

Na, simán kaptam egy I/O shieldet is. Nem tudom, hova tűnt belőle, és miért (mint a többi). A lap jó, úgyhogy végül is örülök. De ez a nagy bolt - sok vevő hozzállás nem tetszik nekem...

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#120 Felhasználó inaktív   Sasfióka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 26. 14:09

idézet:
Ezt írta Yoisten:

Számtechbolt ellen? Milyen volumen?
Én annyit látok, hogy mindenki leírja, hogy mi a törvény, meg mennyi napon belül kell mit csinálni, de te vagy az első, aki olyat ír, hogy érvényesített bármi ilyet.
[/quote]

Nagy volumenről csak annyit mondok Székesfehérvár. :D Igen számtech cég ellen indult az eljárás, de ők voltak azok, akik a perfelszólító levél kézhezvételét követően peren kívül megegyeztek (igazat adtak).

Viszont volt kis cég utcasarkon, aki azzal kezdte a garis ügyintézést, hogy hehe jól megszívtam, mert ő ugyan nem csinál semmit, menjek bírósághoz, hehe. Na rossz lóra tett :D Mert elmentem bírósághoz. Ő nem tudta, hogy peren kívül is meg lehet még egyezni a perelindítás után :D (Hozzá kell tenni, hogy ebben az esetben egy alaplapról és egy cd olvasóról volt szó, szóval a perköltségen többet vesztett mint a két alkatrész ára összesen!<<< Ezzel azt akarom mondani, hogy nem kell hozzá harmincmilliós megrendelés, hogy legyen belőle bármi is)

Három hónap alatt a pénz/alkatrész a kezemben volt, első esetben pedig egy hónap sem kellett.

Szóval nem nagy vaszisztdasz ez az egész. Csak kicsit furcsálltam, hogy mindenki mondja, hogy neki joga van erre meg erre, de ha jogot kellene érvényesíteni, akkor mint a strucc, homokba a fejet, veszteséget lenyelni. Pedig nem. Erre játszanak amúgy a cégek, hogy ha átverem, úgyis hagyja. De nem kéne. És a "magyar jogrendszer nem tud semmit megoldani százhúsz év alatt sem, meg minek pert kezdeményezni úgyis elbukom és fizetek meg nincs rá harminc évem" sztereotípiákat el kellene felejteni.

Mert pl. nekünk is volt tartozó ügyfelünk, egy év sem kellett és térült a jogi úton érvényesített követelés. Szóval működik, ha JOGOS AZ IGÉNY!

SF

Ui: Még annyit, hogy nem ügyvédi iroda vagyunk :D

[ 2003. október 26.: Sasfióka szerkesztette a hozzászólást ]
"Hiszek a sárkányokban, a jó emberekben és egyéb fantázia szülte lényekben..."

Téma megosztása:

• (7 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7