HWSW Informatikai Kerekasztal: Nem is olyan rossz az a KékHal !!! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (7 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Nem is olyan rossz az a KékHal !!!

#81 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 10. 15. 22:29

idézet:
Ezt írta XC-biker:

Elég gáz a hangnemed ember!

Az egy dolog hogy, "állítólag" átverték, ami nem szép tőlük, ha így volt.

Tanulság! Építsd a géped magad, vagy valami !!!hozzáértő!!! ismerőssel. Abból talán nem lesz gond.

[/quote]

Azért ne bíztassad, hogy saját maga csinálja a gépét, mert akkor könnyen ott fogunk tartani, ahol a szomszéd topicban. Megégett a srác procija és nem lehet tudni, hogy eleve úgy kapta, vagy nála pörkölődött meg. A lényeg, hogy a bolt a hibás és ő nem.

#82 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 15. 22:46

idézet:
Ezt írta Yoisten:

Azért ne bíztassad, hogy saját maga csinálja a gépét, mert akkor könnyen ott fogunk tartani, ahol a szomszéd topicban. Megégett a srác procija és nem lehet tudni, hogy eleve úgy kapta, vagy nála pörkölődött meg. A lényeg, hogy a bolt a hibás és ő nem.
[/quote]

Hát ez is igaz...
De ha hozzáértő csinálja, akkor nem lehet gond.
Ha mégis, akkor az bárkivel előfordulhat és akkor ezek szerint ezentúl mindenki szervízben bővíthetne. ;)

Ami nekünk szervizeseknek nem egy rossz dolog... ;)

Viszont aki meg mégis okosnak hiszi magát, aztán befürdik az vessen magára...

"Kivételek mindig léteztek"

[ 2003. október 16.: XC-biker szerkesztette a hozzászólást ]

[ 2003. november 02.: XC-biker szerkesztette a hozzászólást ]
Adatmentés Fizikailag és Logikailag Sérült Merevlemezekről. Bevizsgálási Díj Nincs! Veszek Rossz HDD-ket is.- Notebook, PC és PDA Javítás. MSN, Mail: adatmentes@hotmail.com

#83 Felhasználó inaktív   adamsky 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 16. 08:35

ASDAM

sorry, de biztosan bennem van a hiba, de nekem 3x kellett átplvasnom, hogy egyáltalán sejtsem miről van szó.
Picit lehetnél higgadtabb :) :)

Más. Most mi lenne ha megfejelném az egészet és azt mondanám, hogy a srác betett egy szarabbat, de amit kiválasztottál azt meg zsebretette.
Tény megégedted magadat, ezen felesleges felhuzni magad. Legközelebb, keress egy ismerőst aki ért hozzá, és nyugodt természetű, és akkor ilyen nem fordul elő.
Mondjuk nem lehet hogy mégis az a kártya van benne, csak el van állitodva????? Mert nem hiszem, hogy szándékosan átbasznak.

Nekem is volt ismerösöm, aki ilyen vehemens volt és meg akart gyözni, hogy a garban javitott 15" monitorban, kicserélték a képcsövet, és SVGA helyett EGA képcsövet tettek be. Mindezt persze vehemensen adta elő, hirtelen azt se tudtam sirjak e vagy nevessek :)
Mondjuk a 16 szinre állitják a windowsba akkor tényleg 16 szinü a monitor.

Na ezt csak azért irtam le, mert megjegyezzem. Megnézted most azt a kártyát?? szétszedted a gépet??

Ja nem vagyok eladó sehol :))) igy nem a boltot védem :))

#84 Felhasználó inaktív   Damien 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 16. 10:47

idézet:
Ezt írta attilav:

A word helyesírásellenőrzője húzza alá.
[/quote]

És ha az Openoffice helyesírás-ellenőrzése az elkövető? :D A konklúzió ugyanaz: a srácnak még bőven akad tanulnivalója - minden téren!
Ha a kereszted állandóan magaddal cipeled, előbb-utóbb felfeszítenek rá...

#85 Felhasználó inaktív   deuce 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 18. 15:30

soha nem vásároltam náluk, de szerintem nem is fogok...
telefonbeszélgetés 5 perccel ezelőtt (az első telefonszámon adat/faxhangot kaptam, pedig érdekes módon nem faxnak volt kiirva a weblapjukon, de ez legyen a legkevesebb) :

-helló, usb-s infraportot szeretnék
-jelenleg nincs, most nézem a raktárkészletünket, egyik boltban sincs, jövő héten lesz
-mikor várható hogy lesz, mikor érdeklődjek?
erre válasz:
-hát lehetőleg ne október 23-án...

nah erre nekem a reakcióm annyi, hogy ennél a cégnél garantáltan nem fogok semmit sem vásárolni az biztos...
érdekességképpen egy másik bolt amit előtte hivtam:
eladó:
-most jöttem a budai boltunkból, ott van még 3 darab, 5ezerblabla ft.
-meddig vagytok ma nyitva?
-este 7ig, odaérsz még és lesz.

azthiszem maradok a második boltnál...

A KÉKHAL PEDIG MONDJON LE EZZEL A FLEGMABUNKÓ HOZZÁÁLLÁSSAL, nem zavarok bele az október 23-i ünneplésükbe 18-án... SUKKAZ! :D

#86 Felhasználó inaktív   Fym 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 18. 17:40

idézet:
Ezt írta deuce:
...[/quote]

:eek: :eek: :eek: :( :( :(
.:: A lényeg, hogy össze kell őket párosítani, hármasával ::.
.:: Fr33 YouR MinD ::.
.:: [Konfigok] ::: [Hunclickers] ::.
.:: Join the HWSW World Community-Team© ::: A HWSW UD-Team honlapja ::.

#87 Felhasználó inaktív   Szövie 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 18. 19:26

Hi! Én asdam másik haverja lennék. Amit leírt, az szó szerint így van, semmi kitaláció sincs benne, én tudom hisz ott voltam. A nyugati bluefish egy kész átverés show...
MA vittük vissza MEGINT a gépét. egyik napról a másikra megint beszart. Hosszú sípszó.. Bemegyünk szervizbe, már szinte törzskártyánk van oda... Megnézi, próbálgatja és azt mondja, hát hibás az alaplap. Mondjuk ok, kérünk egy újat. Erre sajnos nem lehet, ebből a fajátból nincsen csere (Abit NF7) Én meg mondom: de hisz a bolt részében ott áll egy csomó NF7. Azt mondja, azt nem lehet odaadni, mert a számlázó szoftverjük, csak 14 nap után engedi, hogy kicseréljék az elromlott cuccot. Azt mondja, 5000Dt sürgősségi díj ellenében kicserélik. Én meg kérdezem: Miért akkor már megengedi a szoftver? erre meg nem mondott semmit. Hiába kértük szépen meg minden baszott kicserélni. Hivatkozott a nagykerre a szoftverre meg hogy nekik 14 nap áll a renelkezésükre, hogy megscinálják..á HÁT KAPJÁK BE BAA!
A haverom gépe 1 hónapos sincs, és abból már több mint 15 napot a bluefishben töltött. konklúzió? => Nem elég, hogy SZAR gyári hibás alapot sóznak a vevőre, még nekik áll feljebb, hogy mi azonnali cserét kérünk.
Egszóval egy szarbanda az egész. JA és az általuk minősített Sapphire 9500 radeon 3.3 Etrontech rammal ami nem húzható, és soha nem aktiváljuk azon a +4 pipelinet, mert egyszerűen nincs benne, Soft moddal érdekes módon 13E default 3dmark 2001.. Szóval eről ennyit. KÉKHAL-ÁL! :mad: :mad: :mad:

#88 Felhasználó inaktív   deuce 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 18. 21:14

idézet:
Ezt írta Fym:

:eek: :eek: :eek: :( :( :(
[/quote]

igen, én is ilyen arckifejezésekkel vágtam le a telefont, plusz egy "na hagyjuk, csá!" elköszönéssel...
szegény párának biztos szar melózni szombaton délután 4kor merthogy ez egy kivételes eset, elcserélődtek a napok, viszont egy olyan embernek, aki számitástechnikában mozog/dolgozik az agya is lehetne olyan felépitésű logikailag, hogy felfogja: október 23-a helyett melózik, és okt 23-án pedig én nem akarok majd k***ra infraportot venni... :(

(persze van benne valami hogy azért irom ilyen fröcsögősen, mert remélem valaki ismeri a személyt, vagy esetleg ő olvassa, na meg azért, mert nem elég találó a topik cime, valami "büdösödő partravetett megkékült hal" jobb lenne pfahaha)

#89 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 18. 23:54

Hat ja.

Ma del korul Nyugatinal jartam (Siemens Desiroval mentunk egy kort :) ), igy beneztem az uj boltjukba.

Szep nagy, meg minden (2x akkora, mint a regi HQ), tele volt vevovel, erre 3 eladobol 2 azon diskural, hogy volt-e mar a masik ebedelni.

Fonok+1 srac meg vmi papirokkal rohangal fel ala, nagyon leltar gyanus volt.

Kb. negyed orat alltam, mire egyaltalan megkerdezhettem volna, ami erdekel...

De a tobbi kornyekbeli boltban sem tapasztaltam sokkal tobb rajongast a mai, penteki munkanap irant.

Volt ahol majdnem elzavartak, mert be mertem menni a nyitott ajton - amire meg egy "zarva" tabla sem volt kirakva - mondvan ma nem tartanak nyitva.

Sebaj, legalabb ma nem koltottem a gepre :cool:

#90 Felhasználó inaktív   bullseye 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 19. 01:54

idézet:
Ezt írta Szövie:
Hi! Én asdam másik haverja lennék. Amit leírt, az szó szerint így van, semmi kitaláció sincs benne, én tudom hisz ott voltam. A nyugati bluefish egy kész átverés show...
MA vittük vissza MEGINT a gépét. egyik napról a másikra megint beszart. Hosszú sípszó.. Bemegyünk szervizbe, már szinte törzskártyánk van oda... Megnézi, próbálgatja és azt mondja, hát hibás az alaplap. Mondjuk ok, kérünk egy újat. Erre sajnos nem lehet, ebből a fajátból nincsen csere (Abit NF7) Én meg mondom: de hisz a bolt részében ott áll egy csomó NF7. Azt mondja, azt nem lehet odaadni, mert a számlázó szoftverjük, csak 14 nap után engedi, hogy kicseréljék az elromlott cuccot. Azt mondja, 5000Dt sürgősségi díj ellenében kicserélik. Én meg kérdezem: Miért akkor már megengedi a szoftver? erre meg nem mondott semmit. Hiába kértük szépen meg minden baszott kicserélni. Hivatkozott a nagykerre a szoftverre meg hogy nekik 14 nap áll a renelkezésükre, hogy megscinálják..á HÁT KAPJÁK BE BAA!
A haverom gépe 1 hónapos sincs, és abból már több mint 15 napot a bluefishben töltött. konklúzió? => Nem elég, hogy SZAR gyári hibás alapot sóznak a vevőre, még nekik áll feljebb, hogy mi azonnali cserét kérünk.
Egszóval egy szarbanda az egész. JA és az általuk minősített Sapphire 9500 radeon 3.3 Etrontech rammal ami nem húzható, és soha nem aktiváljuk azon a +4 pipelinet, mert egyszerűen nincs benne, Soft moddal érdekes módon 13E default 3dmark 2001.. Szóval eről ennyit. KÉKHAL-ÁL! :mad: :mad: :mad:
[/quote]

nem akarom védeni őket (velem különben is rendesek ;)) pláne nem mcw-t idézni, de ha átnézitek az üzlet "szabályzatát" ottan van, hogy 2% ráfizetéssel azonnali cseregarancia jár. Elméletileg ez biztosítás jellegű, azaz előre kéne kifizetni, de úgy tűnik utólag is megadják ami SZVSZ rendes dolog. Más kérdés, miért kell amúgy 14 napot várni, de tény, hogy ez a törvényes ellenőrzésre, javításra és csak utána kell cserélniük :(

#91 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 19. 05:35

idézet:
Ezt írta Levente:
Tök jó, hogy most Pesten "lakom", voltam végre a híres/hírhedt boltokban, és hozzá tudok szólni az ilyen topicokhoz. Voltam Bluefishben, velem rendesek voltak, nem b*sztak át, és a számlát is saját nevemre kaptam(a Mindegy Bt. azért elég durva). Voltam egy Mistralban is, el kell mesélnem, hogy mi zajlott le egy vevő és két eladó között.
-Jó napot, ilyen hűtőt szeretnék venni(mutatja).
-Milyen gépe van?
-AMDs, xy alaplap.
-De ez Inteles hűtő!
-Ja, akkor mondjuk ez jó rá?(másikra mutat)
-Persze, jó.
-OK, köszönöm.(elmegy fizetni)
Egyik eladó a másiknak: - Szépen le fogja sarkazni a procit, nem is fér rá ez a hűtő arra az alaplapra.(röhögnek)

Ezután sorra kerültem, de az eladó csak nézett maga elé, és (?)netezett, én meg ott álltam. Kb 1 perc múlva "észrevett". Szóval vicces hely az a Mistral, legalábbis az eladók jól szórakozhatnak az átb*szott embereken.

FIGYELEM! Ezzel nem azt mondtam, hogy a Bluefish jó, a Mistral szar! Velem ez történt, ez tény. Ettől függetlenül lehetnek a Mistralban is jó eladók, és fordítva. Szóval légyszi ne kezdjetek el vitatkozni velem, hogy de igenis ez jó bolt, ez meg nem. Kösz :)
[/quote]

Egyik barátom ma volt itt és kérdezgette, hogy kell feljebbhúzni kicsit a gépét. Beszélgettünk és kiderült, hogy Mistralban neki a 800-as fsb-s P4-hez DDR333-as modulokat adtak, és még rá is beszélték, hogy ez jó lesz semmi baj vele. Sajnos nem nagyon foglalkozik a srác a gép hardware részével és így azt mondta jó lesz neki a 333-as is. Szóval akik ott dolgoznak azokat abszolút nem érdekli, hogy Neked a géped jól is menjen, csak vidd el a cuccot. Azt nem is kérdeztem, hogy a gépet ki rakta össze mert nem komlett gépet vett, de alapórajelen használta eddig és a memória 5:4-en volt :(. Igaz nem úgy vágták át, hogy rossz cuccot adtak el neki, csak nem olyan amilyen ehhez a géphez kellett volna. Elég szomorú ez is.

[ 2003. október 19.: Lipton szerkesztette a hozzászólást ]

#92 Felhasználó inaktív   Asdam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 19. 14:16

A hozzászólásom olyan volt amit ez a bolt MEGÉRDEMEL úgyhogy erről ennyit ja és a szakértelmemmel nincsen semmi baj de menj el venni valamit ott és aztán majd meglátod a Bluefishenk csak ennyit

Kép
bye

http://leonidasunstoppable.ytmnd.com/

TranceTreamFM The All New Hungarian Trance Radio

WoW: Ashenear - lvl60 Human Warlock - Arathor PvE
Updated@2006.12.01.

#93 Felhasználó inaktív   Fym 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 19. 14:22

idézet:
Ezt írta Asdam:
A hozzászólásom olyan volt amit ez a bolt MEGÉRDEMEL úgyhogy erről ennyit ja és a szakértelmemmel nincsen semmi baj de menj el venni valamit ott és aztán majd meglátod a Bluefishenk csak ennyit

Kép
[/quote]

Hmmm... A hozzászólásoddal nem az boltot/egyebet tiszteled meg, hanem minket...

PS: Ha jól megnézed, nekem is negatív tapasztalatom volt velük, de a hozzászólásom (és másoké is) kultúrált és érthető volt...

[ 2003. október 19.: Fym szerkesztette a hozzászólást ]

#94 Felhasználó inaktív   Asdam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 19. 16:15

idézet:
Ezt írta Fym:

Hmmm... A hozzászólásoddal nem az boltot/egyebet tiszteled meg, hanem minket...

PS: Ha jól megnézed, nekem is negatív tapasztalatom volt velük, de a hozzászólásom (és másoké is) kultúrált és érthető volt...

[ 2003. október 19.: Fym szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Erről nem nyitok vitát ideges voltam nem csak emiatt ennyi akinek nem tetszet annak bocs
bye

http://leonidasunstoppable.ytmnd.com/

TranceTreamFM The All New Hungarian Trance Radio

WoW: Ashenear - lvl60 Human Warlock - Arathor PvE
Updated@2006.12.01.

#95 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 20. 10:11

idézet:
Ezt írta bullseye:

nem akarom védeni őket (velem különben is rendesek ;)) pláne nem mcw-t idézni, de ha átnézitek az üzlet "szabályzatát" ottan van, hogy 2% ráfizetéssel azonnali cseregarancia jár. Elméletileg ez biztosítás jellegű, azaz előre kéne kifizetni, de úgy tűnik utólag is megadják ami SZVSZ rendes dolog. Más kérdés, miért kell amúgy 14 napot várni, de tény, hogy ez a törvényes ellenőrzésre, javításra és csak utána kell cserélniük :(
[/quote]

Ilyenkor ott kell hagyni, és minden előzetes érdeklődés nélkül a 15. napon bemenni a boltba, hogy jöttem a gépért. Ha nem tudják abban a pillanatban odaadni, akkor azonnal pénz vissza. Szerintem jó eséllyel bebukják :)
Friczy
Death is not a bug, it's a feature
Hogyan kérdezzünk okosan?

#96 Felhasználó inaktív   adamsky 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 20. 11:26

Igy igaz ott kell hagyni öket és bemenni.
csak egy baj van 14 nap után cseredaraot kötelesek adni, mely funkcióba megegyezik a javitásra leadott cuccal (mondjuk ezt se tartják be) 30 nap után kötelesek visszaadni a pénzt. Tehát 15 nap az még nudli, mert akkor te essel pofára, hogy kapsz mondjuk egy radeon helyet egy mx400-at és még nem is reklamálhatsz :) :)

ASDAM

Látod most már meglehetett érteni egy szuszra is :) Fő a higgadtság. Ez nem a bolt hanem a forum.

Még valami ott szerepel szinte mindenhol nekik hogy + nem tudom hány %-ék azt hiszem 2, és akkor jön az azonali csere, de ezt a vételnél jelezni kell.

Ezen kár veszekedni, ugynevezem ez egy support támogatás :)

#97 Felhasználó inaktív   Hassan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 20. 13:11

idézet:
Ezt írta adamsky:
Még valami ott szerepel szinte mindenhol nekik hogy + nem tudom hány %-ék azt hiszem 2, és akkor jön az azonali csere, de ezt a vételnél jelezni kell.[/quote]

Igen. +2%, de ha jól tudom az csak a náluk garanciáztatható
cuccoknál van. Amit például a Pulsarhoz kell vinni gariztatni, azoknál nincs ilyen opció. Úgy tudom az NF7 is ilyen.

#98 Felhasználó inaktív   Fym 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 20. 13:41

idézet:
Ezt írta adamsky:
csak egy baj van 14 nap után cseredaraot kötelesek adni, mely funkcióba megegyezik a javitásra leadott cuccal (mondjuk ezt se tartják be) 30 nap után kötelesek visszaadni a pénzt. Tehát 15 nap az még nudli, mert akkor te essel pofára, hogy kapsz mondjuk egy radeon helyet egy mx400-at és még nem is reklamálhatsz :) :)
...
[/quote]

Ehhez csak annyit fűznék hozzá, hogy csak akkor emelkedik meg a javítási ídő 30 napra, ha az átvételkor biztosítják a cseredarabot... Ha cseredarab nélkül veszik át a hibás terméket, akkor 15 nap van a javításra, és a 15 nap lejártával nem emelhetik meg harmincra, ha akkor adnak cserekészüléket...

#99 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 20. 13:42

idézet:
Ezt írta adamsky:
csak egy baj van 14 nap után cseredaraot kötelesek adni, mely funkcióba megegyezik a javitásra leadott cuccal (mondjuk ezt se tartják be) 30 nap után kötelesek visszaadni a pénzt.
...
[/quote]

Lehet hogy én tudom rosszul (vagy túlzottan optimista vagyok :) ) de a cseredarabot már akkor oda kell adniuk mikor leadod a garis cuccot, és közölni veled hogy sajna 15 napon túl javítható, itt van ez, addig használd egészséggel. És nem akkor az orrod alá nyomni mikor a 15. napon bemész a garis cuccodért...

Vagy nem? :confused: :eek: :(

#100 Felhasználó inaktív   Sasfióka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 20. 14:55

idézet:
Ezt írta Etele [aki néha Draco]:

Vagy nem? :confused: :eek: :(
[/quote]

Vagy DE :D

SF