MODERÁTORT KERESÜNK TÖBBEN IS
Elküldve: 2003. 12. 25. 10:01
Elküldve: 2003. 12. 25. 10:15
idézet:
Ezt írta LightBringer - aki éppen sorkatona:
Sziasztok!
Én azt mondom a karácsonyi hangulatnak igenis van helye a hwsw fórumon, de csak és kizárólag a sziget területein belül. Szerintem ennyit mindenki megérthetne... A történtekről annyit, hogy sem a törlésekkel, sem a floodolással nem értek egyet. A törléseket meg lehet oldani úgy is, hogy szól a mod az illetékesnek, a floodolás pedig már önmagában is rossz, még akkor is - sőt talán leginkább ilyenkor -, ha egy ilyen ünnepet "védelmez".
Üdv.[/quote]
Lám itt van, aki megmondta a "frankót" !
Macska !
A topic indoklás nélküli törlése nem elfogadható. Úgy lett volna helyes, ha zárja, indokolja és mondjuk egy nap múlva törli. Így mindenki elolvashatta volna az okot, amiért a topic zárásra, majd törlésre került.
Ellenben amit csináltok, mind a bolhapiacon, mind itt (floodolás) -karácsony-nem karácsony- számomra éppen annyira elítélhető dolog.
Szerintem gyorsan fejezzétek be, mert nem ez a módja a véleményed kifejezésre juttatásának.
Egyébként a véleményedet a már létező "Vélemények modokról, modoknak" topicba is írhattad volna (ahogyan a többiek is).
Ez a módja.
A szükségtelen floodolás, hőbörgés éppen annyira káros egy nívós fórumra, mint egy ámokfutó moderátor.
Mégegyszer mondom: mindkettő teljes mértékben elítélhető.
"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."
Elküldve: 2003. 12. 25. 10:19
idézet:
Ezt írta Netmaster:
A fórum még mindig nem reklámfelület (néhány hetes átmeneti időszakoktól eltekintve), így viszonylag kevéssé számít, hogy mennyien látogatják.[/quote]
Akkor akár a Medián WebAudit kódját ki is lehetne venni....![]()
Elküldve: 2003. 12. 25. 10:36
idézet:
Ezt írta Trinitron:
hat nemtom, en ugy vagyok vele, hogy a karacsonykodas nem ide valo. aki karacsonyozni akar a netten, az mennyen az index forumba. a topicinditoval amugy ennek ellenere meg akar egyet is ertenek, mar ami a spontan topic torleseket illeti. hozzateszem, ha offtopic a hozzaszolas vagy az egesz topic, akkor teljesen jogos.[/quote]
pontosan, karácsonyi jókívánságok nem ide valók, maximum szigetre.
spontán törléseknek hidd el oka van.
Elküldve: 2003. 12. 25. 10:38
idézet:
Ezt írta kokler,mint csi:
Gyerekek!
Egy alapveto dologrol felejtkezunk meg idonkent!
A HWSW-t Valaki uzemelteti...
Valaki fizeti az uzemeltetesi koltsegeket...
Valakinek van egy elkepzelese az altala fizetett site arculatarol...
Nektek van egy egyeni elkepzelesetek a hwsw mukodeserol!
Vazzeg! Te dirigalnal? es mas fizeti?
Nemtom ertheto volt -e amit kifejtettem?
A modok viselkedese teljesen ertheto!Minden ember,akinek hatalmat adnak a kezebe,elkovetheti azt a hibat,hogy visszael vele.De a modok megvalasztasa,levaltasa annak a joga,aki a sitet uzemelteti!
Jozsi! Tied a palya! A zaszlo all NEKED is!
Indits egy fa*bb sitet! Legyel igazsagosabb,mint Matyas!
Ha meg nem tetszik a hwsw arca-keresd meg a tulajt,es gyozd meg,hogy Te jobban csinalnad-es fizesd a kovetkezo havi szamlat![/quote]
Tökéletesen egyetértek veled.
mint moderátor nem tudom megérteni, hogy miért nem elhet kibírni egy hardware-software > szakmai fórumon OFFolás nélkül.
Azt meg nem tudom, miért várják el az emberek, hogy miután teleszemetelik az egészet minden ide nem illő témával(ezzel a moderátort dolgoztatják), a moderátor miután átnézte az egészet, és törölte, amit nem ide valónak ítélt, utána még mindenkinek írogasson priv üzit... azokraól nem is beszélve, akiknél ez is le van tiltva.
"Bolhapiac: Eladó az egész világ, avagy ha meg akarsz szabadulni valamitől vagy éppen keresel valamit. Nem reklámfelület vállalatok, vállalkozások számára!"
nem látok itt olyat, hogy "karácsonyi jókivánságokat ide kérjük", vagy bármi erre utalót.
Macska: Te meg remélem elnyered méltó büntetésed a floodért és társaiért.
a "tulaj" akkor is tudná miről van szó, ha írtál volna neki egy emailt...
el lehetne ezt kultúrált emberként is intézni.
elhiszem, hogy sz@r a karácsonyod akármiért, biztos van aki sajnál is miatta, de ne itt dühöngd ki magad pls.
Elküldve: 2003. 12. 25. 10:41
idézet:
Ezt írta Piftuka:
A topic indoklás nélküli törlése nem elfogadható. Úgy lett volna helyes, ha zárja, indokolja és mondjuk egy nap múlva törli. Így mindenki elolvashatta volna az okot, amiért a topic zárásra, majd törlésre került.[/quote]
szerintem aki magától nem tud rájönni, hogy miért töröltek egy topicot, az olvasgassa még a szabályzatot, gondolkozzon el, hogy mi volt a topicban...
ha utána se jön rá, akkor nagyon sajnálom az illetőt, komoly gondok lehetnek nála.![]()
Elküldve: 2003. 12. 25. 10:47
idézet:
Ezt írta WiZARD:
ha utána se jön rá, akkor nagyon sajnálom az illetőt, komoly gondok lehetnek nála.[/quote]
Ezek a komoly gondok ott kezdődnek, hogy a szentestét ilyen eszetlen baromságokkal tölti. Lenyűgöző, komolyan mondom.
Elküldve: 2003. 12. 25. 10:47
idézet:
Ezt írta Dj.Kakukk:
Kijavítanálak : alázatos hatalom.
Mint eredetileg a miniszter. Szolga.[/quote]
Moderátort politikussal összehasonlítani SZVSZ elég mély ütés
Mondjuk, azért így halkan megjegyzem, hogy ha ezerszer le lett írva, hogy milyen topikot NE, és ezeregyedszer is valaki elkezdi, én is csípőből törölném, és nem lenne idegem megmagyarázni ezeregyedszer is, hogy miért.
A részleteket nem tudom, de egy topik - bármilyen módon való - törlésének oka KELL, hogy legyen. Ha nincs, akkor tényleg a moderátorral van a gond.
Elküldve: 2003. 12. 25. 11:23
idézet:
Ezt írta Jim DiGriz:
Ezek a komoly gondok ott kezdődnek, hogy a szentestét ilyen eszetlen baromságokkal tölti. Lenyűgöző, komolyan mondom.[/quote]
Ott a pont. Meg Wizardnál és Bástyánál.
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]
Elküldve: 2003. 12. 25. 11:27
idézet:
Ezt írta Macska:
Karácsony van.Legyen 100 karácsonyi topic.Engem nem zavar 100 karácsonyi topic KARÁCSONYKOR, DE A SZERETET ÜNNEPÉN BUNKÓNAK LENNI?????????? EHHEZ POFA KELL!!!
[/quote]
Sok levlistan elore kozoltek a moderatorok, hogy aki karacsonyi jokivansagokat mer irni, annak annyi, es ez igy teljesen korrekt. Imho, az egyetlen, amibe bele lehet kotni az az, hogy itt nem lett elore bejelentve.
Elküldve: 2003. 12. 25. 11:35
Epp eleg rossz lehet nekik, hogy ilyen bizonyitvanyt allitottak ki magukrol.
A temak gyorsaban elsullyednek, mint hogy ezt elfelejtsuk...
[ 2003. december 25.: Krinyo szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 12. 25. 12:03
Elküldve: 2003. 12. 25. 12:11
idézet:
Ezt írta WiZARD:
szerintem aki magától nem tud rájönni, hogy miért töröltek egy topicot, az olvasgassa még a szabályzatot, gondolkozzon el, hogy mi volt a topicban...
[/quote]
Szerintem pedig a hozzászólásom ilyen módon kiragadása csúsztatásnak minősül, mert úgy állít be engem, mintha a "palotaforradalmárokkal" értenék egyet, ami nem igaz, hanem éppen ellenkezőleg.
Emellett én arról beszélek, hogy ha az első topicba sem írta oda a mod, hogy miért törli, az helytelen.
Az összes többi törölhető indok nélkül, de az elsőnél akkor is indokolnia kell a törlést -és egy darabig zárva hagyni a topicot törlés előtt-, ha az adott topic és témája a fórumszabályzat ellen vét !
Hogy mást nem mondjak éppen az ilyen lázadások elkerülése végett a saját érdekében (is) !
[ 2003. december 25.: Piftuka szerkesztette a hozzászólást ]
"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."
Elküldve: 2003. 12. 25. 13:04
Krinyo
Elküldve: 2003. 12. 25. 14:48
Az számomra érdekes, hogy hosszabb ideig voltak ilyen topikok a Bolhán.Esetleg 1 napig is.Ezt követően a topic címek utaltak az indokolatlan törlésekre.A moderátor a háttérben maradva, ezekben a "címes" topikokban sem jelezte, tette egyértelművé, hogy nem kívánatos, szabályellenes(!!) amit tesznek.Megtehette volna, ha akarta volna.Megtehette volna az én első "Moderátorok Figyelmébe" topikomban is, hogy jelzi.Nem jelzett semmit, szó nélkül törölte.Ez a topik másról szólt, hogy miért oda írtam azt elmondtam.A másik nem tetszést nyilvánitó topiknak szintén ez lett a sorsa.Én úgy látom, hogy ha a moderátor az én topikomat mint egy más témáról szóló ELSŐ topikomat legalább indokkal zárja,amit a topikban kértem is(!!). Ezáltal megjelenik az adott moderátor,akkor megbeszélhettük volna nyilvánosan, a megfelelő helyen a problémát, tisztázhattuk volna.Volt olyan moderátor aki ezt megtette!!Olvasgatva a véleményeket, azért ezt meg lehetett volna tenni.Én azt láttam, hogy a moderátor a háttérből egyszerűen törölget, nem lehetett tudni ki ő, és miért.Ha a moderátor nem tette volna azt, amit tett, és úgy ahogy ezt tette, az egészre nem került volna sor.
Én azt tettem volna, hogy a Bolhán nyitottam volna egy "Karácsonyi Jókívánságok" topikot 1 hozzászólással, melyben a megfelelő helyre irányítom a tagságot, és jelzem, hogy ellenkző esetben zárom, majd törlöm a topikokat. Mindezt természetesen megfelelő stílusban, és esetleg a tagság is tanul belőle.Netán, annyi energiával amivel törölte a kérdéses topikokat szó nélkül. Ha erre van mód (nem tudom, de mintha láttam volna már moderátorok általi áthelyezéseket), át is helyezhette volna a megfelelő helyre.Ez jóval kevesebb energiába került volna, mint az, ami lett a végén belőle.Ehhez nem kellet vona más, mint TOLERANCIA,EMBERSÉG az adott helyzetben.Vannak más szintű moderátorok, akik legalább emberszámba veszik a tagságot.
Szép a mundér becsületének védelme, de azért a véleményem az, hogy a moderátori oldalon is történt hiba.
Én tanultam az esetből.Tudomásul vettem a szabályokat. de ha lehet, akkor ha valaki nem megfelelő módon tesz valamit, akkor legalább közöljék vele, hogy késöbb ne kövesse el.Ezenkívül, néha tehetünk kivételt is szerintem, mondjuk 3 napig.Mivel vannak, akik főleg egy-két topikba járnak, a többibe pedig csak be-be néznek,akkor ahol IGÉNY van rá, akkor lehetne nyitni CSAK 1 db(!!) topikot, mondjuk .... Jókívánság topikot a moderátorok engedélyével.Itt azoknak a tagtársak akik ismerik egymást régóta, elmondhatják amit szeretnének.Szerintem ezen nem ütközne meg senki.Ezt eldönteni nem az én tisztem, a modrátoroké.
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket
Üdvözlettel
macska
[ 2003. december 25.: Macska szerkesztette a hozzászólást ]
Rögös a macskaköves út....
Elküldve: 2003. 12. 25. 15:23
idézet:
Én azt tettem volna, hogy a Bolhán nyitottam volna egy "Karácsonyi Jókívánságok" topikot 1 hozzászólással, melyben a megfelelő helyre irányítom a tagságot, és jelzem, hogy ellenkző esetben zárom, majd törlöm a topikokat.[/quote]
?
Te, mint torzsforumozo, nyilvan ismered a szabalyokat. Tudod minek hol a helye, nem? Miert kellene erre felhivni a figyelmedet????
Ettol kezdve az egesz csak felesleges magyarazkodas. A lenyeg, hogy felhuztatok magatokat, mert RiCS nem turte meg (nagyon helyesen) a Bolhan a karacsonyi topikot, ezert nekialltatok floodolni, sot, ha jol lattam a Videokartya reszlegben is kiserleteztel.
Ahelyett, hogy irsz egy privatot vagy mailt az adott tema moderatorainak, vagy masnak, akar meg nekem is. Meg SMS-t is kuldhettel volna, kint van a telefonszamom az impresszumban.
Nem, nektek a balhe kellett. RiCS teny, hogy cselekedhetett volna maskent is, de a jelenlegi ismereteim szerint csak alapvetoen OFFnak indulo temakat torolt. Helyesen. Te is es a tobbiek is nagyon jol tudjatok ezt.
Egyebkent kellemes unnepeket Neked/Nektek is.
[ 2003. december 25.: Krinyo szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 12. 25. 15:29
idézet:
Ezt írta Macska:
...
Én tanultam az esetből.Tudomásul vettem a szabályokat. de ha lehet, akkor ha valaki nem megfelelő módon tesz valamit, akkor legalább közöljék vele, hogy késöbb ne kövesse el.Ezenkívül, néha tehetünk kivételt is szerintem, mondjuk 3 napig.Mivel vannak, akik főleg egy-két topikba járnak, a többibe pedig csak be-be néznek,akkor ahol IGÉNY van rá, akkor lehetne nyitni CSAK 1 db(!!) topikot, mondjuk .... Jókívánság topikot a moderátorok engedélyével.Itt azoknak a tagtársak akik ismerik egymást régóta, elmondhatják amit szeretnének.Szerintem ezen nem ütközne meg senki.Ezt eldönteni nem az én tisztem, a modrátoroké.
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket
Üdvözlettel
macska
[/quote]
Neked is Kellemes Karácsonyi Ünnepeket.
De.
Már régóta követem a karácsonyi ámokfutásodat (megjegyzem nagyot csalódtam benned) és egy-két észrevételt megfogalmaznék a fentebb idézett mondandóddal kapcsolatban:
1. Tudomásul vetted a szabályokat? Tanultál az esetből?
Remélem.
Remélem, azt megjegyezted, hogy az esztelen flood-olás milyen romboló. Nagyon örülök, hogy a Tuningban nem nyitottad meg az ominózus topikodat.
2. Milyen (erkölcsi?) alapon kéred azt a házigazdáktól, hogy (ugyan a Karácsonyi topik miatt, de mégis) tegyenek kivételt a szabályok alól, miközben te elköveted az egyik legdurvább "bűntettet" a fórumon???
Nem érzed ezt egy kicsit visszásnak???
3. Valóban, nem a te tiszted eldönteni azt, hogy pl. a Bolhán nem oda illő topik megmaradjon-e.
Mert a fórumszabályzat világosan leszögezi, hogy mit, miért, hol, és te már vagy annyira öreg motoros itt, hogy tisztában légy az egyes témakörök funkcióival.
A Karácsonyi üdvözletek topik helye a Szigeten van. Punktum.
Nem hiszem, hogy anniyra megerőltető azon embereknek, akik szeretnének néhány jó szót szólni a barátaikhoz, hogy rákattintsanak a Szigetben lévő topikra...Ha meg lustaságból nem hajlandóak erre, és azzal "védekeznek", hogy ők csak a Bolhára járnak - gratulálok.
4. Az uszító "rágalomhadjáratodat" (amiben nem csak te voltál a hibás, mert volt azért még partnered ebben) pont Karácsony napján indítani - ez nagyon lesújtó képet alakít ki rólad/rólatok.
Főleg, hogy a "szeretet nevében nyitottuk a karácsonyi topikokat" választottátok fő érvetekül...
Szomorú.
5. Nem akarom ismételni Krinyot, de ha problémátok van egy moddal, akkor normális emberek között az első lépés az kellene legyen, hogy privátban megpróbáljátok elintézni a dolgot, és ha ez a kommunikációs csatorna kudarcba fullad, vinni a nyilvánosság elé a problémádat. Szerintem legalábbis. Te megpróbáltad megkeresni privátban Rics-et??? Krinyot? Más, Bolhás modokat???
Remélem nem sértődsz meg, Macska (és a többi emberke sem) a fenti kis eszmefuttatáson. Nem bántásnak szántam.
Nem vezettek hátsó szándékok, csak úgy éreztem, el kell mondanom a véleményemet, mert tegnap este óta egyre gyűlik bennem a keserűség.
Nagyon szomorú vagyok.
És nagyot csalódtam néhány emberben.![]()
[ 2003. december 25.: Etele [aki néha Draco] szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 12. 25. 15:30
Elküldve: 2003. 12. 25. 15:40
"..., hogy sokat jarok a bolhan, mar tapasztalatbol is Namost, egy nap atlagosan 5-6szor jovok a HWSWre ebbol 4-5szor a bolhara csak es kizarolag. Erre van idom, ez erdekel stb... Namost, bejovok boldog karacsonyt kivanok elmegyek. Kovetkezore meg latom, hogy nyom nelkul torolve a topic... Egy ilyen unnep alkalmaval ezen ohatatlanul felbosszantom magam, sajnalom."
Szerintem ezzel nem vagyok egydul... Az ev ezen jeles napjain szerintem felre lehetne tenni a szabalykonyvet, nem??? Vagy inkabb napellenzo fel es mereven elore az emberseggel szemben??? Ez jobb??? Te sem gondolhatod komolyan!!!
Elküldve: 2003. 12. 25. 15:41

Súgó
A téma zárva.