idézet:
Ezt írta szabinar:
A moderator feladata 99%-ban az anyazos vitak lezarasa [qb]kell, hogy legyen, mert ha belefolyik egy olyan szakmai vitaba aminek ketes a kimenetele akkor elveszitheti konnyen a tekintelyet. [/QB][/quote]
Én is csak hangosan gondolkozok. Ugye, ugye, mint ahogy írtad, LY-vel senki sem szállna vitába. Nem csak vele. Illetve itt már rég nem a szakmai hozzárértésről vitázunk, nemde?
:confused:
MODERÁTORT KERESÜNK TÖBBEN IS
Elküldve: 2004. 01. 04. 20:42
Elküldve: 2004. 01. 04. 20:48
idézet:
Ezt írta maci75:
Én is csak hangosan gondolkozok. Ugye, ugye, mint ahogy írtad, LY-vel senki sem szállna vitába. Nem csak vele. Illetve itt már rég nem a szakmai hozzárértésről vitázunk, nemde?
:confused:[/quote]
Ne vedd baszogatasnak, mert tenyleg semmi bajom veled, de kisertetiesen emlekeztet a stilusod valakire. Raadasul 13 hozzaszolas utan Laa-Yosh-t LY-nek hivod...
Ugye tudod, hogy a tobb nicken mukodo forumozok bajba kerulhetnek?![]()
Elküldve: 2004. 01. 04. 20:49
idézet:
Ezt írta szabinar:
Ne vedd baszogatasnak, mert tenyleg semmi bajom veled, de kisertetiesen emlekeztet a stilusod valakire. Raadasul 13 hozzaszolas utan Laa-Yosh-t LY-nek hivod...
Ugye tudod, hogy a tobb nicken mukodo forumozok bajba kerulhetnek?[/quote]
Remélem erre is igaz, amit a másikba írtál: B+ a harag-szmajlijaidat, csak vicc volt, ember.
Elküldve: 2004. 01. 04. 20:51
idézet:
Ezt írta maci75:
Remélem erre is igaz, amit a másikba írtál: B+ a harag-szmajlijaidat, csak vicc volt, ember.[/quote]
Talan. Talan nem...![]()
Elküldve: 2004. 01. 04. 21:02
idézet:
Ezt írta szabinar:
Mit jelent az, hogy szakmai moderacio :confused:
[/quote]
Amikor valaki oltári tévedésben van, de magabiztosan hirdeti, esetleg szándékos félrevezetés érdekében részinformációkat, vagy valótlan dolgokat közöl. Ezeknek a kiszűrése szvsz a szakmai moderáció.
Elküldve: 2004. 01. 04. 21:07
idézet:
Ezt írta Mumia:
Amikor valaki oltári tévedésben van, de magabiztosan hirdeti, esetleg szándékos félrevezetés érdekében részinformációkat, vagy valótlan dolgokat közöl. Ezeknek a kiszűrése szvsz a szakmai moderáció.[/quote]
Aláírás II.
Komolyan, ilyenből lehetne topicot indítani.
Vagy szabályzatot csinálni?
Részemről:![]()
![]()
![]()
Elküldve: 2004. 01. 04. 21:28
idézet:
Ezt írta maci75:
Nem RÓLAD, hanem kijelentésed TARTALMÁRÓL szólt a válasz.
SZVSZ
![]()
Megint felötlik bennem a kérdés, illetve idézet, illetve ... á hagyjuk, szóval, akinek nem inge ne vegye magára, ennek fényében érdekes a megnyilvánulásod. Főleg, hogy szerintem pont Téged nem "cikizett" senki[/quote]
Tudom, hogy nem rólam van szó, nem vettem semmit magamra, egyszerűen csak szemléltetni akartam a mondandóm lényegét. Ennyi, nem több. Azért köszi.![]()
Elküldve: 2004. 01. 04. 21:40
Ezt PPeter tökéletesen leírta, nincs mit hozzátenni. Képzeljétek el hova vezetne, ha a mod döntene a példaként felhozott Intel-Amd vitában?!
Viszont én egyértelműen sokkal szigorúbbra tenném a mércét a fentebb már említett hangnem/stílus ügyében. Ennek is változnia kell az új fórum indulásakor, és ehhez a moderátorok munkája alapvetően fontos!
R.I.P. 1954-2009
Elküldve: 2004. 01. 04. 21:41
idézet:
Ezt írta Mumia:
Volt már rá példa, nem akarok neveket említeni[/quote]
Ezzel így általában még nincs is semmi gond, nyilvánvaló okokból (pl. mert én se vagyok az a hű de marha nagy szagértő). Viszont azzal se értenék igazán egyet, hogy ha valaki már komoly marhaságokat irkál, akkor egyszerűen csak ki lehessen zúzni a hozzászólását...
Elküldve: 2004. 01. 04. 21:49
idézet:
Ezt írta Laa-Yosh:
Viszont azzal se értenék igazán egyet, hogy ha valaki már komoly marhaságokat irkál, akkor egyszerűen csak ki lehessen zúzni a hozzászólását...[/quote]
Moderáció nem feltétlenül törlést jelent. Elég leírni, hogy nem igaz amit ír, és kéretik nem oly magabiztosan hirdetni.
Elküldve: 2004. 01. 04. 21:55
idézet:
Ezt írta Rapidus:
Nem is lehet szempont a moderátori munkánál a kiemelkedő szakmai felkészültség, viszont az alapvető ismeretek megléte fontos.
Ezt PPeter tökéletesen leírta, nincs mit hozzátenni. Képzeljétek el hova vezetne, ha a mod döntene a példaként felhozott Intel-Amd vitában?!
Viszont én egyértelműen sokkal szigorúbbra tenném a mércét a fentebb már említett hangnem/stílus ügyében. Ennek is változnia kell az új fórum indulásakor, és ehhez a moderátorok munkája alapvetően fontos![/quote]
Első mondatod:
:confused: Szeretlek is meg nem is? :confused:
Második mondatod ( Viszont ... ) : Személyeskedés, akárhonnan is futok neki, mindenféle összeesküvés elmélet nélkül!
Elküldve: 2004. 01. 04. 21:58
Idézet: Ez írta Mumia:
Ehhez viszont nem kell feltétlenül házigazda. Szakmai alapon max. a bannolásnak lenne értelme, de ilyenhez mégcsak közel álló esetre sem emlékszem.
Szerkesztette: Hasse 2004. 04. 06. 00:28 -kor
Elküldve: 2004. 01. 04. 22:02
idézet:
Ezt írta Laa-Yosh:
Ezzel így általában még nincs is semmi gond, nyilvánvaló okokból (pl. mert én se vagyok az a hű de marha nagy szagértő). Viszont azzal se értenék igazán egyet, hogy ha valaki már komoly marhaságokat irkál, akkor egyszerűen csak ki lehessen zúzni a hozzászólását...[/quote]
A franc se képes követni Titeket. Most akkor mit is akartok?
:confused:
[ 2004. január 04.: maci75 szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 01. 04. 22:02
Elküldve: 2004. 01. 04. 22:06
idézet:
Ezt írta Hasse:
Ehhez viszont nem kell feltétlenül házigazda. Szakmai alapon max. a bannolásnak lenne értelme, de ilyenhez mégcsak közel álló esetre sem emlékszem.[/quote]
De ha házigazda írja, akkor talán nagyobb a súlya, mert egyébként hajlamosak flémbe kezdeni az ilyen szószólók. Legalábbis szvsz. Bár az új motorban talán majd egy senior is megteszi.
Elküldve: 2004. 01. 04. 22:22
idézet:
Ezt írta maci75:
Első mondatod:
:confused: Szeretlek is meg nem is? :confused:
Második mondatod ( Viszont ... ) : Személyeskedés, akárhonnan is futok neki, mindenféle összeesküvés elmélet nélkül![/quote]
Szerintem pedig egyértelmű voltam. Nem feltétel a kiemelkedő, de elvárható az alapvető szakmai ismeretek megléte. Ennyi.
Második mondatom PPeter hozzászólásáról szólt, éspedig: "Ezt PPeter tökéletesen leírta, nincs mit hozzátenni."
Hagyd meg neki azt a jogot, hogy kifogásolja, ha akarja. Azt hiszem nem szorul a védelmedre.
Az pedig, hogy kultúrált hangnemben írjunk hozzászólásokat, nem személyeskedés, hanem teljesen normális elvárás.
idézet:
Ezt írta PPeter:
maci75, Te neked voltaképpen van valami értelmes mondanivalód ebben a topikban?... [/quote]
Helyénvaló a kérdés.
[ 2004. január 04.: Rapidus szerkesztette a hozzászólást ]
R.I.P. 1954-2009
Elküldve: 2004. 01. 04. 23:01
idézet:
Ezt írta Hasse:
Ehhez viszont nem kell feltétlenül házigazda.[/quote]
Hát már hogy a manóba ne kellene ? Ha mint fórumozó szólsz rá a tudatosan dezinformáló fórumtársra, akkor jellemzően jön a nagymellényű "te nem vagy mod, mit szólsz bele !?!" stílusú szöveg. Vagy egyszerűen az illetőt marhára nem érdekli, hogy fórumtársai mit mondtak neki.
Hány példa volt erre már !
"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."
Elküldve: 2004. 01. 05. 06:33
idézet:
Ezt írta Mumia:
Volt már rá példa, nem akarok neveket említeni[/quote]
idézet:
--------------------------------------------------------------------------------
Ezt írta szabinar:
pl. Laa-Yosh, vele nem hiszem, hogy sokan vitaba szallnanak szakmai alapon a videokartya szekcioban.
Nem kell burkoltan fogalmazni! Mondd ki bátran, hogy többek között a Bepe.Előfordult párszor ha jól vágom az FX5900 topicban is, meg máshol is. De ez nem azt jelenti, hogy nem ismerem el pl. Laa-Yosh szakmai felkészültségét, vagy nem adok arra, amit mond, vagy hogy ne érdekelne. Sőt! Én úgy vettem észre, hogy vidi kareszok terén szakmailag a Lajos azé' nagyon ott van. (a topon)
Üdv: Bepe
Elküldve: 2004. 01. 05. 09:19
Krinyo

Súgó
A téma zárva.