HWSW Informatikai Kerekasztal: Hova tunt a forum szinvonala? III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hova tunt a forum szinvonala? III. Értékeld a témát: -----

#881 Felhasználó inaktív   Litium 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 05. 14. 07:12

Idézet: Drummaster - Dátum: 2004. máj. 14, péntek - 8:01

Litium és 2-More (az idézet utóbbitól származik) elég régóta puszi pajtik. Ha ezt nem tudnám lehet, hogy problémáznék, de mivel tudom, ezért nem problémázok. Sziget/Társalgó mod vagyok, van némi fogalmam az ott lakó fórumozók egymáshoz fűződő viszonyáról, az idők során sok információt megosztottak ezzel kapcsolatban, ezeket nagyrészt megjegyeztem. Természetesen a Szigeten/Társalgóban is érvényes a fórumszabályzat, azonban ebben az esetben szó sincs arról, hogy 2-More személyeskedett volna Litiummal, inkáb...hmmmm...kedveskedett. :D

Nohát nohát...Már megint veléünk van a gond...Érdekes módon pl Renwick nem túl gyakori vendég a szigeten/társalgóban mégis tudja mi a szicsu.Szóval dear Piftuka te is ismerhetnél minket hiszen te gyakoribb vendég vagy arra fele....Amúgy azt hiszem már mi is kicsit visszavettünk.Pl nem veszzük számunkra a kisebbséget és egyáltalán.Ok én is hibás vagyok mert az írásban nem volt túl sok szmájli....Ne puffogj Piftuka inább igyál egy sört a zölszilánkban. :) Üdv

#882 Felhasználó inaktív   Litium 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 14. 07:24

Dear Piftuka!

"érthető számomra minden. Az a fórumrész a "kötetlen társalgást kedvelők helyéből" gyorsan átavanzsált "a Fórum szemetesládájává".

Nem is értem, miért használtok ti modok "tématemetőt". Az a szellemi mélyrepülés, ami a TÁRSALGÓ-ban megy...  "

Ez szerintem sokkal sértőbb sok ember számára mint az én hmmm  "személyeskedésem".Lehet hogy van egyfajta stílusunk ami egyeseknek nem tetszik.Viszont azt is pontosan tudom hogy pl ha 2-more kolega megír egy sztorit akkor azt sokan elolvassák.Hidd el nem egy emberről tudok aki a hardver szoftver fárasztó csatái után a társalgóban olvassák ezeket a szöszeneteket.....

Oké neked nem tetszik vannak még ezzel így.Én például elég sokszor zikálom a Krinyót lassan megérti hogy én már csak ilyen vagyok és nem csinál az egészből nagy ügyet.Cserébe én megpróbálom a lehető legkevesebbet baszogatni...

Ne rajtunk bosszankodj.Nézd meg ezt EZEN lehet idegeskedni..... :)

#883 Felhasználó inaktív   Litium 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 14. 07:26

Litium és 2-More (az idézet utóbbitól származik) elég régóta puszi pajtik. Ha ezt nem tudnám lehet, hogy problémáznék, de mivel tudom, ezért nem problémázok. Sziget/Társalgó mod vagyok, van némi fogalmam az ott lakó fórumozók egymáshoz fűződő viszonyáról, az idők során sok információt megosztottak ezzel kapcsolatban, ezeket nagyrészt megjegyeztem. Természetesen a Szigeten/Társalgóban is érvényes a fórumszabályzat, azonban ebben az esetben szó sincs arról, hogy 2-More személyeskedett volna Litiummal, inkáb...hmmmm...kedveskedett. :D

Én írtam.Drummaster figyelj jobban :D

#884 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 14. 07:36

Idézet: Litium - Dátum: 2004. máj. 14, péntek - 8:26

Én írtam.Drummaster figyelj jobban :D

Télleg. Javítva... :smoker:

#885 Felhasználó inaktív   Litium 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 14. 07:41

Idézet: FakeJack - Dátum: 2004. máj. 13, csütörtök - 19:18

:eek:  :down:

Dear Fakejack...

Mielőtt hasznáélod ezeket a jeleket nézd meg az aláírásod.Én pl ezt a bla bla izét nem értem (persze lehet hogy én vagyok buta) mégsem mutogatok....(amúgy te ihozzájárulsz a fórum erkölcsi fertőjéhez)

üdv

#886 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 14. 07:57

...van némi fogalmam az ott lakó fórumozók egymáshoz fűződő viszonyáról...

:wub:  :nevet2:

#887 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 14. 07:58

Idézet: Litium - Dátum: 2004. máj. 14, péntek - 8:24

...Hidd el nem egy emberről tudok aki a hardver szoftver fárasztó csatái után a társalgóban olvassák ezeket a szöszeneteket...

:respect:

#888 Felhasználó inaktív   Putt Putt 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 14. 09:01

Azért meg kell állapítanom, hogy az „Öreg csóka„ is tud „alakítani”.

Lásd: ITT

Egyébiránt egy kérdésem lenne a topikkal kapcsolatban.

Mi a célja?

Mert:

1.Ha az, hogy azok, akik beszélnek angolul, és tudják, hogy mi micsoda a windows könyvtárakban, akkor azok kitűnően el tudnak beszélgetni a témáról. (megjegyzem erre való utalás az adott topikban nem találtam, bár lehet én nem tudok olvasni)

2. Ha azon nem kevesek „tájékoztatása” lenne a célja, akiknek a windows egy „ismeretlen terület”, "csak" használják, és ezzel ki is merül a rendszerrel kapcsolatos minden vágyuk. Esetleg valami indíttatásból eredően mégis többet szeretnének megtudni, vagy hovatovább problémájuk van, és valami okosságot szeretnének megtudni arról, amiről adott esetben halovány lila pótfogalmuk sincs, akkor a foglalkozás nem érte el célját. (ne feledjük, hogy a fórumot nem csak a képzett számítás technikusok, rendszergazdák látogatják, hanem olyanok is mint én, aki csak egy user ver. 1.0)

3. Ezen elgondolásomat le sem merem írni, mert még a végén meg leszek kövezve.

Maradok Tisztelettel:

Putt Putt

#889 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 14. 09:33

Idézet: Omega - Dátum: 2004. máj. 14, péntek - 8:57

:wub:  :nevet2:

Igazán köszönöm a vallomást, de nős vagyok... :pokeas2:

#890 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 14. 09:42

Idézet: Drummaster - Dátum: 2004. máj. 14, péntek - 10:33

Igazán köszönöm a vallomást, de nős vagyok... :pokeas2:

:lol: Azt tudtam, de azt hittem, csak álca... :reklamacio:  :wub:  :]  :nevet:

#891 Felhasználó inaktív   Jim DiGriz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 14. 11:02

Mostanság egyre több olyan tisztelt, elismert fórumozót látok, aki olyan butaságokon tud fennakadni, hogy "Minek ez a topic", "nem értem, miért kell erről beszélni", meg ilyesmi. Mi történik veletek, emberek? Mi ez az elharapódzó hihetetlen egocentrikusság? Komolyan...nem bántásból mondom, de olyan nehéz megállni, hogy ne szóljatok bele valamibe, ha nem érint? Egyre több az önjelölt rendfenntartó, ami egy határig talán jó, de afölött abszolúte nem. Az arrogancia sem feltétlenül a magas színvonal jele.

:alcohol:

#892 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 14. 11:39

Idézet: Putt Putt - Dátum: 2004. máj. 14, péntek - 10:01

Azért meg kell állapítanom, ........

Hmm, kedves egykomám. Hosszú hónapokat eltöltesz egyetlen topikban. Hirtelen kidugod az orrod. Hogy, hogy nem, rögtön beletévedsz egy témakörbe ahol szinte sosem jártál, viszont rögtön megállapításod van. És rögtön, egyetlen pillantásra megállapítod, hogy mi értelme van?

Sőt, ezt nagybetűvel - és természetesen minősítve - közhírré is kell tenned. Sőt, rögtön tudod is, hogy bizony sokkal jobb lenne, ha másként csinálnák.

Szóval megkérdezhetem, ennek vajon mi az értelme?
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#893 Felhasználó inaktív   Putt Putt 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 14. 12:06

Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. máj. 14, péntek - 12:39

Hmm, kedves egykomám. Hosszú hónapokat eltöltesz egyetlen topikban. Hirtelen kidugod az orrod. Hogy, hogy nem, rögtön beletévedsz egy témakörbe ahol szinte sosem jártál, viszont rögtön megállapításod van. És rögtön, egyetlen pillantásra megállapítod, hogy mi értelme van?

Sőt, ezt nagybetűvel - és természetesen minősítve - közhírré is kell tenned. Sőt, rögtön tudod is, hogy bizony sokkal jobb lenne, ha másként csinálnák.

Kedves lameXpert.

Lehet, hogy úgy néz ki a dolog, hogy hosszú hónapokat töltök el a fórum egy adott témájában, de hidd el, hogy eléggé sokat olvasok más szekciókban is, bár ez nem látszik.

Igen, megleltem a topikot, és mint érdekességet el kezdtem nézegetni, hogy esetleg ha valami gondom adódik a win-nel, tudnék-e valami hasznos információt szerezni akár még onnan is. Volt már rá példa elég sok, hogy kisebb nagyobb gondjaim megoldódtak a fórumon kapott (olvasott) információk felhasználásával.

Sajnos a topik ebben a formájában számomra nem sokat mondott.
Ez már legyen az én bajom, ezzel senkinek sem kell foglalkozni.
Még egyszer EZ AZ ÉN BAJOM, nem másé.

Hogy miért tettem szóvá, és főleg nagybetűvel, erre egyszerű a magyarázat.

Csak belegondoltam, ha netán egyszer egy kedves fórumtárs beleszalad valami kérdésbe, és kérdez ezzel a témával kapcsolatban, akkor majd frankón el lehet küldeni hogy használja a keresőt, és ha már használta, akkor ugye nem kérdez ismét, és amit talál, az sajna nem lesz jó semmire. Lehet ez édeskevés egy ekkora vita generálására, de szerintem a topik célja nagyon jó, csak valahogy ebben a formájában szerintem ennek a célnak nem tud megfelelni.

Hogy mi értelme van?

Erre a kérdésre az a válaszom, hogy ebben a formában sajnos semmi.

Mert sajnos marad minden a régiben.
Nem mondhat senki semmit, sem javaslat sem bírálat formájában.

Itt kívánom megjegyezni, (bár felhívták a figyelmemet, hogy semmi közöm hozzá) hogy a hangnemet nem is említettem, mert lassan már teljesen természetes lesz, hogy "elküldesz" szinte bárkit a "mama szoknyája mellé".
Erre vonatkozóan csak annyi megjegyzésem lenne, hogy a TE dolgod, ebbe nem szólhat bele senki, DE amekkora tiszteletet elvársz magadnak, annyit adj meg másoknak is. Engem még erre neveltek a szüleim, és bár sokszor nehéz, és nem is mindíg sikerül megtenni, de igyekszem ennek szellemében élni, cselekedni.

Maradok továbbra is teljes Tiszelettel:

Putt Putt

#894 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 14. 12:48

Idézet: Putt Putt - Dátum: 2004. máj. 14, péntek - 13:06

Kedves lameXpert.

Lehet, hogy úgy néz ki a dolog, hogy hosszú hónapokat töltök el a fórum egy adott témájában, de hidd el, hogy eléggé sokat olvasok más szekciókban is, bár ez nem látszik.

Szarkasztikusnak fog hatni, de tényleg nem. Vagy kissé szelektív szemüveggel. Mondjuk úgy, nem megértve, de ítélve.

Idézet

Igen, megleltem a topikot, és mint érdekességet el kezdtem nézegetni, hogy esetleg ha valami gondom adódik a win-nel, tudnék-e valami hasznos információt szerezni akár még onnan is. Volt már rá példa elég sok, hogy kisebb nagyobb gondjaim megoldódtak a fórumon kapott (olvasott) információk felhasználásával.

Sajnos a topik ebben a formájában számomra nem sokat mondott.
Ez már legyen az én bajom, ezzel senkinek sem kell foglalkozni.
Még egyszer EZ AZ ÉN BAJOM, nem másé.

Idézet

Azért meg kell állapítanom, hogy az „Öreg csóka„ is tud „alakítani”.

Igen, tényleg úgy látszik.

Idézet

Hogy miért tettem szóvá, és főleg nagybetűvel, erre egyszerű a magyarázat.

Csak belegondoltam, ha netán egyszer egy kedves fórumtárs beleszalad valami kérdésbe, és kérdez ezzel a témával kapcsolatban, akkor majd frankón el lehet küldeni hogy használja a keresőt, és ha már használta, akkor ugye nem kérdez ismét, és amit talál, az sajna nem lesz jó semmire. Lehet ez édeskevés egy ekkora vita generálására, de szerintem a topik célja nagyon jó, csak valahogy ebben a formájában szerintem ennek a célnak nem tud megfelelni.

Köszönöm, hogy ilyen gondosan előrelátó vagy. Nagyszerű, hogy ennyit törődsz a lehetséges kimenetellel. Főleg ebben az egy topikban. :) Hát istenem sokat olvasol, de csak itt, éppen most kellett nagyon előrelátólag feltenni a kérdést: "mi lesz ha egy szegény valaki éppen erről akar kérdezni?" Majd, valamikor.

Idézet

Hogy mi értelme van?

Erre a kérdésre az a válaszom, hogy ebben a formában sajnos semmi.

Szerencsére sokat olvasol - bár nem látszik - de akkor mégis szeretnélek emlékeztetni, mire is vonatkozott a tiszteletteljes kérdés:

Örülök, hogy tényleg válaszoltál.

Idézet

Mert sajnos marad minden a régiben.
Nem mondhat senki semmit, sem javaslat sem bírálat formájában.

Itt kívánom megjegyezni, (bár felhívták a figyelmemet, hogy semmi közöm hozzá) hogy a hangnemet nem is említettem, mert lassan már teljesen természetes lesz, hogy "elküldesz" szinte bárkit a "mama szoknyája mellé".
Erre vonatkozóan csak annyi megjegyzésem lenne, hogy a TE dolgod, ebbe nem szólhat bele senki, DE amekkora tiszteletet elvársz magadnak, annyit adj meg másoknak is. Engem még erre neveltek a szüleim, és bár sokszor nehéz, és nem is mindíg sikerül megtenni, de igyekszem ennek szellemében élni, cselekedni......

Érdekes. Rendkívül jólnevelten - néhány más (vagy éppen azonos?) - kollégához hasonlóan, rendkívül szenzitív tudsz lenni arra, ha valaki megunván a hozzád hasonlóan jólnevelt és rendkívül sunyi tanácsadó kötözködéseit, azt találja mondani, talán söpörj a saját portád előtt. Erre rendkívül érzékenyre neveltek. Arra, hogy te mivel kezdesz, mintha nem lennél érzékeny. Mert ezt a jólneveltséged és széleslátókörű olvasottságod nem engedi. :)
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#895 Felhasználó inaktív   Putt Putt 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 14. 14:02

Kedves lameXpert.

Azt, hogy mennyit olvasok a fórumon, nem tudod, és nem is tudhatod, úgyhogy ezzel a kérdéskörrel nem sok értelme vitába szállni. Hogy mennyit értek meg belőle, az megint nem képezheti vita tárgyát, mivel ha jól tudom nem vagy telepata.

Bár nem hordok szemüveget, (a látásom kitűnő, mint azt a szemorvos nemrégiben megállapította) mint mindenki más a szavaiddal élve "kissé szelektív szemüvegen" át, szemlélem a körülöttem lévő világot.

Te is ezt teszed, és mindenki más is ezt teszi. Ha nem így lenne, akkor más lenne a világ. Ez szerintem természetes. Nem tudom, ez Neked miért okoz problémát, én elvagyok ezzel a szemüveggel, eléggé régóta, eléggé jól.

Úgy gondolom, hogy a fórum nem csak a jelennek, hanem a jövőnek is szól. Ha ezt Te nem így látod, ám legyen ezzel nincs semmi gondom. A példát azért hoztam, mert sajnos megesik.

A kérdésedre úgy gondolom válaszoltam.

De még egyszer.

"Erre a kérdésre az a válaszom, hogy ebben a formában sajnos semmi."
Ezt továbbra is fenntartom. (sajnos)
Hogy miért itt? Arra a szekció moderátora hívta fel a kedves fórumozók figyelmét, hogy ne azt a topikot offolja szét a „vitatkozással”, hanem ebben a topikban tegyék meg észrevételeket.
Úgy gondolom a válasz ezzel a kiegészítéssel már kielégítő.

Idézet:
"Érdekes. Rendkívül jólnevelten - néhány más (vagy éppen azonos?) - kollégához hasonlóan, rendkívül szenzitív tudsz lenni arra, ha valaki megunván a hozzád hasonlóan jólnevelt és rendkívül sunyi tanácsadó kötözködéseit, azt találja mondani, talán söpörj a saját portád előtt. Erre rendkívül érzékenyre neveltek. Arra, hogy te mivel kezdesz, mintha nem lennél érzékeny. Mert ezt a jólneveltséged és széleslátókörű olvasottságod nem engedi."

Erre a kis szösszenetre azért válaszolnék is.

Mióta regisztráltam a fórumon, put ként, (még az elején volt egy kis váltás, még Te is segítettél) majd Putt Putt ként vagyok jelen, Semmiféle más nevem nincs, nem volt, és nem is lesz. Tehát csak magammal vagyok azonos, senki mással nem.

Sajnálom, hogy hozzászólásom arra indított, hogy "jelzőket" aggass rám, minősíts, erre semmi szükség nincs, nem volt, és nem is lesz. Természetesen, mint mindenki más érzékeny ember vagyok, és mint ilyen nem mehetek el szó nélkül kötözködő megjegyzéseid mellett, de mivel tudom, hogy Te ezt szeretnéd, szó nélkül hagyom őket, és arra kérlek, hogy mielőtt ismételten ezzel a módszerrel indítasz, gondold meg, hogy semmi értelme.

Még egy személyesnek nevezhető megjegyzésem ha lehetne. Jelen pillanatban nagy erőkkel rombolod, a bennem Rólad kialakult bevallom nem is rossz képet.

Maradok továbbra is Tisztelettel:

Putt Putt

#896 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 14. 14:12

Mind a játszmázósan udvariaskodós, mind a rossz lépcsőre fogalmazva nem értetős stílussal kivan a tököm.

Ui.: Üldögélek, reszelgetem a körmemimet és magamban hülyeségeket beszélek. Csak úgy, a saját kedvemért.

Szerkesztette: Rive 2004. 05. 14. 14:17 -kor

Elköltöztem :-)

#897 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 14. 14:57

Idézet: Rive - Dátum: 2004. máj. 14, péntek - 15:12

......
Ui.: Üldögélek, reszelgetem a körmeimet és magamban hülyeségeket beszélek. Csak úgy, a saját kedvemért.

Q.E.D. :)
¤

#898 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 14. 16:37

Idézet: Litium - Dátum: 2004. máj. 14, péntek - 8:41

Dear Fakejack...

Mielőtt hasznáélod ezeket a jeleket nézd meg az aláírásod.Én pl ezt a bla bla izét nem értem (persze lehet hogy én vagyok buta) mégsem mutogatok....(amúgy te ihozzájárulsz a fórum erkölcsi fertőjéhez)

üdv

Nos kedves Litium, no comment. Ez vagy te. Fentebbi sorokban mindent leírtál magadról. Hiába próbálsz flame-t gerjeszteni, nem fog sikerülni.  :kma:

Jah és tudom, az én anyámat, mert te nem értesz valamit. Tudod mit pajti: tanulj. Rád fér.

Szerkesztette: FakeJack 2004. 05. 14. 16:41 -kor

#899 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 14. 18:03

Kedves Renwick és Litium!

Maradjunk annyiban, hogy bocsánatot kérek, amiért szóvá mertem tenni azt, amit szóvá mertem tenni!
Innentől kezdve engem ez az egész nem érdekel; kár is lenne ragozni!

Ajánlom magamat!
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#900 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 14. 19:24

Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. máj. 14, péntek - 15:57

Q.E.D. :)

Szólt a teknős.
Elköltöztem :-)