Idézet: Buga_Laci - Dátum: 2005. nov. 3., csütörtök - 12:56
A fórum színvonala nagyon lesüllyedt. Társaságok alakultak ki, bandák, és azt hiszi az a pár ember, hogy Ő mindenekfelett áll.
Szerintem egyik társaság sem olyan, hogy kivetnék, kinéznék maguk közül az újakat, vagy a másképp gondolkodókat, mert ahogy én észrevettem, még a kicsit zártabb társaságokban is folyamatosan jönnek-mennek az új emberek. Nem kötelező beilleszkedni mindenhova és nem is várható el, hogy egy megszokott ritmusú, már kialakult stílusú társaság mindenkit feltétel nélkül elfogadjon, valamilyen szinten illik betartani az íratlan "szabályokat", még ha azok nincsenek is benne a fórumszabályzatban konkrétan az adott topikra vonatkozóan (lásd a saját topikod, ahol ugye képekkel üdvös hozzászólni és ezt számon is kéred/kérjük mindenkitől). A kompromisszumkészség természetesen mind a két oldalon szükséges, és sok élő példa van arra, hogy ez meg is van, hiszen a kialakult társaságok folyamatosan változnak, jönnek-mennek az emberek. Ha pedig egy-egy társaságnál úgy esett, hogy valós barátság, IRL kapcsolatok, barátságok alakultak ki, akkor ez bizony tovább erősíti/gyengíti majd azt a habarcsot, ami a téglákat összetartja abban a "bandában", lesznek olyan falak, amelyeket nem mindenki tud majd áttörni, ha nem tud oda beilleszkedni. De elutasító, kizáró, elzárkózó klikkesedésről szerintem nincs - és nem is lehet - szó. Ha mégis ilyesmire utalsz, kérlek nevezd meg, mert ebben a formában a véleményed csak homályos és bántó vagdalkozás, ami sokkal inkább azt engedi sejtetni, hogy Neked lehetnek beilleszkedési problémáid, Neked nem tetszik valami, és azt várod, hogy Hozzád idomuljon mindenki más, mert Neked nem tetszik a jelenlegi rendszer.
Idézet
Énnekem Studi dolga sem teljesen világos. Kitiltatja magát mint Studi, majd titokban csinál új nicket, utána meg megint mindenki látja hogy Ő az. Szóval ilyeneknek mi értelme van. Szerintem nagyon nagyon gáz. Névcserék vannak, ez is gázos. Nyílnak sorban az értelmetlenebbnél értelmetlenebb topikok!
Hát ha nem világos, kérdezd meg tőle. Semmilyen írott vagy íratlan szabályt nem sértett meg, amikor kérte a korábbi nickjének a felfüggesztését és egy újat hozott létre. Nem próbál a névcserével félrevezetni másokat, nem egyidejűleg használ két nicket, nem üzletel a bolhán két nickkel, sőt, még be is írta az aláírásába, hogy ő volt Studi. Nem gondolod, hogy egyszerűen csak úgy érezte, hogy Neki személy szerint jobb, ha új nevet kap? Miért nem őt kérdezed meg erről? Az értelmetlen topikokról meg csak annyit, hogy a topik nyitója számára általában minden topik értelmesnek indul, más kérdés, hogy mi lesz a sorsa az esetleges többszöri ismételt témafelvetés, vagy a kimondottoan flame jellegű tárgy miatt. Ha neked kellene törölgetni, zárogatni a topikokat, akkor megérteném ezt a felzúdulást, de így nem. Ami nem tetszik, azt ne látogasd, ami meg véleményed szerint sérti a fórumszabályzatot, azt kérlek jelezd konkrétan, intézkedni fogunk.
Idézet
Sok topikban épphogynem leanyáznak ha benéz az ember, mert nem tartozol közéjük, nem írhatsz oda, vagy ha odaírsz is rébuszokban beszélnek illetve nem válaszolnak / írnak Neked!
Szakmai topikról, vagy csevegős témáról van szó? Milyen jellegű kirekesztést érzel? Egy társaság nem tud befogadni, vagy szakmai kérdésre nem kaptál választ? Miért nem írod le, hogy kikkel, vagy kivel, melyik társasággal van bajod? Vagy hogy milyen kérdésedre nem kaptál választ? Vagy melyik topikban anyáztak le, amiért kérdezni mertél? Ha nem sikerül beilleszkedni, nem lehet, hogy másképp kellene megközelíteni a dolgot?
Idézet
Gáz lett ez a fórum. Sok ráérő embernek az unatkozás elleni helye, a rossz bugos motorral együtt...
Miért, a szakmai részleg - elvileg - hasznos eszmecseréit leszámítva mit vársz ettől a fórumtól? Hogy a Te specifikus - egyébként meg nem nevezett - igényeid kielégítse? Mert mások számára - bármilyen meglepő - működik a dolog, megtalálják itt, amit keresnek. Te mit szeretnél?