HWSW Informatikai Kerekasztal: Bolhapiac - Not for resale - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (29 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Bolhapiac - Not for resale Értékeld a témát: -----

#141 Felhasználó inaktív   spacer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 25. 12:54

Idézet: Dj.Kakukk - Dátum: 2004. április 25, vasárnap - 13:45

Tudod, azért a kisker sem csak M.stralból áll...

Kicsit körül kellene nézned ilyen fronton is.

Ha egyszeri beböfögő vagy, akkor esetleg lehúznak (itt a Bolhán is).

Ha visszatérő vagy, akkor már csak kicsit.

És ha rendszeres vagy, és bajod van : lépnek a te érdekedben IS...

Ezt pont Te mondod nekem??? :D
Ráadásul nem azt mondom hogy csak a bolhán vásárolok, de azért elötte általában itt, és ott is megnézem mi mennyibe kerül, és csak aztán döntök.

Szerkesztette: spacer 2004. 04. 25. 12:56 -kor

#142 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 25. 14:22

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. április 25, vasárnap - 10:35

És szó nélkül kell hagyni, amint az orrom előtt valakit éppen lehúznak 2x áron valamiért  :eek:

Ezek szerint te már láttad, hogy valakit pisztollyal kényszerítettek ott az árú megvételére?
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#143 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 25. 14:55

Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. április 25, vasárnap - 15:22

árú

:]

#144 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 25. 15:02

Idézet: FakeJack - Dátum: 2004. április 25, vasárnap - 15:55

:]

Tudod, gondolnom kell mások kielégülésére is.....
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#145 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 25. 15:13

Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. április 25, vasárnap - 16:02

Tudod, gondolnom kell mások kielégülésére is.....

Persze :p

#146 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 25. 15:19

Idézet: FakeJack - Dátum: 2004. április 25, vasárnap - 16:13

Persze :p

Na ugye, hogy igazad van.....
¤

#147 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 25. 15:20

Idézet: spacer - Dátum: 2004. április 25, vasárnap - 10:41

Ugyanez egy kiskerrel... :mad:

Én tudok nem egy teljesen korrekt, megbízható kiskert, úgyhogy ebben abszolút nincs igazad!

Idézet

Szóval a lényeg: a bolha úgy jó ahogy van. :sandor:

:omg: Fenéket jó! :down:

Igaza van Kakukknak! "Érdekbarátok" javítják egymás üzletét. Egymás árait felsrófolják, ha pedig a "kilkkből akar" valaki venni valamit, akkor az eladónak fikázzák a magas árait.
Erről szól ez.
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#148 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 25. 15:22

Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. április 25, vasárnap - 16:19

Na ugye, hogy igazad van.....

ez nem újdonság :)

(azért remélem nem veszel mindent komolyan ;) )

#149 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 25. 15:31

Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. április 25, vasárnap - 15:22

Ezek szerint te már láttad, hogy valakit pisztollyal kényszerítettek ott az árú megvételére?

Ezek szerint te még nem láttál olyat, hogy valaki tájékozatlanul vásárol? Persze úgy is fel lehet fogni, "ha hülye haljon meg".

#150 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 25. 15:35

Idézet: Piftuka - Dátum: 2004. április 25, vasárnap - 16:20

Igaza van Kakukknak! "Érdekbarátok" javítják egymás üzletét. Egymás árait felsrófolják, ha pedig a "kilkkből akar" valaki venni valamit, akkor az eladónak fikázzák a magas árait.
Erről szól ez.

Ez már egy másik történet, velem is előfordult már, hogy vásárlási szándék nélkül beírtam, ha egy árat irreálisan magasnak, vagy alacsonynak láttam. Mégsem érzem magamat úgy, hogy valamiféle "klikkhez" tartoznék.

#151 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 25. 15:46

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. április 25, vasárnap - 16:31

Ezek szerint te még nem láttál olyat, hogy valaki tájékozatlanul vásárol? Persze úgy is fel lehet fogni, "ha hülye haljon meg".

Semmi közöd hozzá. Felnőtt ember.
¤

#152 Felhasználó inaktív   Rapidus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 25. 15:47

Zavaró persze az irreális ár, de hogyan én látom, ezt az "ott lakók" nagyon gyorsan lerendezik, helyre teszik. Viszont némelykor egész jó áron lehet ezt-azt venni. Nekem két ok miatt szimpatikus a bolha : egyrészt az átlagosnál több infó szerezhető be (és gyorsabban is) a kérdéses cuccról, mint mondjuk az aproneten, másrészt boltban/aproneten nehezen beszerezhető dolgot is a siker reményében lehet ott keresni, sok esetben van valakinek. 
A vállalkozásszerűen kereskedők ellen hangoztatott érv, hogy ti. megveszi 8-ért (tehát a fórum tagjai elől felvásárolja) és eladja 10-ért, itt a fórumon, szerintem ma már nem jellemző (ha egyáltalán jellemző volt valaha). Van persze ilyen is, de sok új alkatrészt is árulnak, esetleg nagykeres kapcsolatukat kamatoztatják, vagy teljesen más forrásból szerzik az alkatrészeket. Mindössze egy probléma van szerintem a bolhával: valahogyan kizárta magát/kizárták a HWSW említésre méltónak elfogadott táborából.
ÆQVITAS ET HONOS
R.I.P. 1954-2009

#153 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 25. 15:49

Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. április 25, vasárnap - 16:46

Semmi közöd hozzá. Felnőtt ember.

Mondtam

Idézet

Persze úgy is fel lehet fogni, "ha hülye haljon meg".

#154 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 25. 15:54

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. április 25, vasárnap - 16:49

Mondtam

Még inkább: semmi közöd hozzá, ki mennyiért köt üzletet.
¤

#155 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 25. 16:01

Új alaktrészt már nemigen érdemes a Bolhán venni. Esetleg válogatott daraboknál van értelme Bolhás ismerőstől venni (ezért vettem én is gugától a procimat), mert a boltban nemigen fognak neked "előválogatni" max. saját maguknak.  :rolleyes:  :D Használt cumóknál nagy a szórás. Amit viszont egyértelműen érdemes ott venni, az a dvd/cd lemez. Szerintem jövő héten már 100 Ft alatt lesz a Princo nyers dvd. :D

#156 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 25. 16:02

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. április 25, vasárnap - 16:35

Ez már egy másik történet, velem is előfordult már, hogy vásárlási szándék nélkül beírtam, ha egy árat irreálisan magasnak, vagy alacsonynak láttam. Mégsem érzem magamat úgy, hogy valamiféle "klikkhez" tartoznék.

Ez is egy dolog. Minazonáltal mindenkinek szíve joga annyiért kínálni itt a cuccait, amennyiért akarja. Legfeljebb rajta marad. Vagy nem. De ahhoz sincs senkinek semmi köze.

Gondolom, ha bemész egy áruházba, boltba, piacra ott sem azzal foglalkozol, hogy más üzletébe beszélsz bele!
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#157 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 25. 17:27

Üdv

Azzal is segítesz talán az eladónak is, ha csupán annyi zelzést adsz például: "Ennyiért nem fog elmenni, add el inkább a.... "( akárhol). Az eladó is el szeretné adni a cuccost, ha nem szólsz valamit, akkor várhat ítéletnapig. A fórum gyakorlata általában, hogy ha valami "nagyon" drága, valaki szól.
Nem egyszerű kérdés, az biztos.  ;) Megfigyeltem azt is, hogy sokan beárazást kérnek. Ez például nem rossz gyakorlat, mert így az eladó eldöntheti, hogy itt adja el, vagy esetleg máshol. Az eladó is szeretné eladni a portékáját, és szeretne pénzhez jutni minél előbb.Általában vagy egy határ, ami alá az eladó sem szeretne menni, mert minimum annyit szeretne kapni az adott árúért. ;) Az a legjobb, ha az eladó ad egy induló árat, ezt követően pedig az üzlet beindul. ;) 

Üdv
      macska ;)

Ui: Nem egyszerű, de az eladónak érdeke, hogy minél előbb pénzhez jusson, a vevőnek pedig, hogy az általa elgondolt összegért tudja megvásárolni az adott árút, melynek természetesen a realitások talaján kell mozognia mindkét részről. ;)

Szerkesztette: Macska 2004. 04. 25. 17:33 -kor

P3 Versus K7 ; p4 Versus K8 :) :)
Rögös a macskaköves út....

#158 Felhasználó inaktív   spacer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 25. 18:17

Idézet: Piftuka - Dátum: 2004. április 25, vasárnap - 16:20

Én tudok nem egy teljesen korrekt, megbízható kiskert, úgyhogy ebben abszolút nincs igazad!

:omg: Fenéket jó!   :down:

Erről szól ez.

piftuka!!!!
Én azt hiszem itt fejeztem be ennek az értelmetlen vitának a megvitatását, mert úgy érzem nem jutnánk nevezőre. Már csak azért sem mert felfogásbeli különbségek vannak közöttünk.
Ha megnézed kakukknak most is két topicja van a bolhán. Ráadásul olyan cuccot is árul amit pont az "érdekbarátok" üzleteiből vett.
A kiskerről meg csak annyit hogy nézzed meg a mist..lt! Az is nagyon szuper kisker volt amikor nyitottak, aztán mi lett belőlük...
UFF én beszéltem...

Szerkesztette: spacer 2004. 04. 25. 18:19 -kor

#159 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 25. 18:25

Idézet: spacer - Dátum: 2004. április 25, vasárnap - 19:17

Ha megnézed kakukknak most is két topicja van a bolhán. Ráadásul olyan cuccot is árul amit pont az "érdekbarátok" üzleteiből vett.

:think:

#160 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 25. 22:21

Idézet: Piftuka - Dátum: 2004. április 25, vasárnap - 17:02

Gondolom, ha bemész egy áruházba, boltba, piacra ott sem azzal foglalkozol, hogy más üzletébe beszélsz bele!

Éppen ezt próbáltam megértetni, hogy ez a különbség, az áruház, és az itteni bolhapiac között. Legalábbis azt hittem. De ha szerintetek olyannak kellene lennie a bolhapiacnak, hogy csak az írhat egy témába, akinek 101% bombabiztos, és konkrét eladási/vételi szándéka van, akkor megértem.
De ezzel el is veszíti a jellegét a bolhapiac, amilyennek én ismertem, és amiért kedveltem.

Másképpen szólva, az áruházba konkrét vásárlási szándékkal szoktam bemenni, és nem foglalkozom a több szereplővel.

A bolhapiacra pedig eddig nem csak ezért jártam, hanem azért is, hogy mások üzleteit segítsem tapasztalataimmal, még ha ritkán is. De ha szerintetek ez káros és ocsmány undorító szemét dolog volt tőlem, akkor soha többé be nem teszem a bolhára a browserem, ha nem akarok konkrétan venni vagy eladni valamit.

Szerkesztette: Mumia 2004. 04. 25. 22:24 -kor

Téma megosztása:

• (29 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.