HWSW Informatikai Kerekasztal: Bolhapiac - Not for resale - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (29 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Bolhapiac - Not for resale Értékeld a témát: -----

#181 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 26. 16:34

Idézet: Piftuka - Dátum: 2004. április 26, hétfő - 17:03

És most még nem is érted? Szomorú!

Sajnálom, ha megbántottalak, nem állt szándékomban. Lehet, hogy rossz példa volt. Elnézést.

#182 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 26. 19:03

Idézet: Piftuka - Dátum: 2004. április 26, hétfő - 17:03

De ki mondja, hogy "ez nem egy tényleges" piac???

ÉN.

Ha az, többé nem megyek oda, mert ezzel minden erényét elveszti, ha valóban az.

Én nem az árfikázást életetem, hanem az irreális árért való szólás ugyanabba a kateróiába tartozik, mint amit fentebb írtál, hogy live-ra érdemes e madzagot kötni.

Gondolom a pecsában is odamész, ha valaki azt mondja, arra nem érdemes kötni. Ezek szérint mégsem tényleges bolhapiac?  .Heh, hogy is van ez akkor?

Szerkesztette: Mumia 2004. 04. 26. 19:08 -kor

#183 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 26. 19:23

Idézet: FakeJack - Dátum: 2004. április 26, hétfő - 17:34

Sajnálom, ha megbántottalak, nem állt szándékomban. Lehet, hogy rossz példa volt. Elnézést.

Hát valóban rossz példa volt, ugyanis amit belinkeltél, ott tényleg azt írtam, hogy "beleszólni más üzletébe", ellenben én végig a hitelrontásról és az árak fikázásáról beszéltem.

Nem arról, hogy nem lehet egymással beszélgetni akár a bolhapiacon, ha szakmai jellegű a társalgás.

Nem bántottál meg, mindössze mérges lettem, hogy éppen te írtál ilyesmit úgy, ahogyan.

A bocsánatkérést elfogadom.
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#184 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 26. 19:28

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. április 26, hétfő - 20:03

Gondolom a pecsában is odamész, ha valaki azt mondja, arra nem érdemes kötni. Ezek szérint mégsem tényleges bolhapiac?  .Heh, hogy is van ez akkor?

Ha már így megkérdezted...

Valóban nem ritka, hogy az életben is szólok, ha ilyesmi történik. Például, ha előttem tankodik a néninke a piacon, hogy vegyen-e Takács néni hodrós savanyúságából (amely mondjuk a kedvencem), akkor bizony odabököm: "Hogy néni, vegyen belőle nyugodtan! Ez a kedvencem. Nagyon ízletes."

Az is előfordult, nem egyszer, nem kétszer -több helyen is-, hogy számtech, vagy műszaki boltban bekapcsolódtam egy előttem zajló beszélgetésbe, ha láttam, hogy az eladó, vagy a vevő tanácstalan.
Érdekes módon ezt még senki nem tette szóvá, ellenben nem egyszer megköszönték.

Látod, az nem mindegy, hogy miről folyik a társalgás. Alkudozásba és az árak dícséretébe, vagy szidalmazásába az életben sem megyek bele.

Egy kivétel van: ha én vagyok a vevő!

#185 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 26. 19:31

Pedig ugye tudod, hogy semmi közöd hozzá? Eddig mindenki ezt próbálta bizonygatni nekem, hogy semmi közöd, ahhoz, hogy ki kitől és mit vesz.

Árért pedig csak akkor szoktam szólni, ha irreálisan magas árat ír valaki. Nem kicsit magasabbat, hanem ilyet:  :omg: De akkor sem fikázó szándékkal ,hanem úgy, hogy ha valóban el akarod adni, akkor lejjebb kell menni az árral.

Szerkesztette: Mumia 2004. 04. 26. 19:33 -kor

#186 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 26. 19:33

Idézet: Piftuka - Dátum: 2004. április 26, hétfő - 20:23

*Hát valóban rossz példa volt, ugyanis amit belinkeltél, ott tényleg azt írtam, hogy "beleszólni más üzletébe", ellenben én végig a hitelrontásról és az árak fikázásáról beszéltem.

**Nem arról, hogy nem lehet egymással beszélgetni akár a bolhapiacon, ha szakmai jellegű a társalgás.

***Nem bántottál meg, mindössze mérges lettem, hogy éppen te írtál ilyesmit úgy, ahogyan.

****A bocsánatkérést elfogadom.

*Így van. Tényleg elszúrtam. :(
**Egyetértek.
***Sajnálom, rossz passzban vagyok.  :(
**** Ennek örülök, itt a békejobbom:  :up: Ma már úgyis összevesztem egy(-két) másik törzstaggal is, elég volt. Ez egy ilyen nap.

#187 Felhasználó inaktív   Tano Cariddi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 26. 19:39

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. április 26, hétfő - 20:03

Ezek szérint mégsem tényleges bolhapiac?

Persze, hogy nem piac, hanem egy internetes forum: A fórum bárkinek lehetőséget nyújt az adott témaköröket érintő szabad véleménycserére. Ha valakinek nem tetszik, hogy hozza lehet szolni a boltjahoz, akkor valoszinuleg celszerubb egy mas formatumu "piacon" arulnia a cuccat.

Szerkesztette: Tano Cariddi 2004. 04. 26. 19:56 -kor

#188 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 26. 19:40

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. április 26, hétfő - 20:31

Pedig ugye tudod, hogy semmi közöd hozzá? Eddig mindenki ezt próbálta bizonygatni nekem, hogy semmi közöd, ahhoz, hogy ki kitől és mit vesz.

Teljesen igazad van. Semmi közöm hozzá. De szerintem én a fenti cselekedetekkel senkinek nem ártok (éppen ellenkezőleg), ellenben, ha egy topicban megindul az ár lesrófolása, akkor azzal az eladónak ártasz.

És a cél így ebben az esetben nem szentesíti az eszközt.

#189 Felhasználó inaktív   steven7 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 26. 19:42

Idézet: Krinyo - Dátum: 2004. április 5, hétfő - 18:37

Te is figyelsz... jelenleg semmilyen -- elore tervezett -- korlatozas nincs a Bolhan.

Krinyo

Halihó!

Ma sincsen! Akkor marad minden a régiben  :confused:

Csak ezé' kérdem, mert korábban igencsak vajúdtak a hegyek ...

#190 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 26. 20:20

Idézet: Piftuka - Dátum: 2004. április 26, hétfő - 20:40

Teljesen igazad van. Semmi közöm hozzá. De szerintem én a fenti cselekedetekkel senkinek nem ártok (éppen ellenkezőleg), ellenben, ha egy topicban megindul az ár lesrófolása, akkor azzal az eladónak ártasz.

Az ár lesrófolása, az másik történet, mint a 2x árra való figyelmeztetés, nem gondolod?

Ha szólok az eladónak, hogy ennyiért valszeg nem fogod tudni eladni, azzal ártok neki? Ezt nem tudtam.

#191 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 26. 21:00

Idézet

Persze, hogy nem piac, hanem egy internetes forum: A fórum bárkinek lehetőséget nyújt az adott témaköröket érintő szabad véleménycserére. Ha valakinek nem tetszik, hogy hozza lehet szolni a boltjahoz, akkor valoszinuleg celszerubb egy mas formatumu "piacon" arulnia a cuccat.

Lehet, hogy mégis érdemes lenne megtanulni olvasni is?

Idézet

Bolhapiac
Eladó az egész világ, avagy ha meg akarsz szabadulni valamitől vagy éppen keresel valamit.

¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#192 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 26. 21:01

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. április 26, hétfő - 21:20

Az ár lesrófolása, az másik történet, mint a 2x árra való figyelmeztetés, nem gondolod?

Ha szólok az eladónak, hogy ennyiért valszeg nem fogod tudni eladni, azzal ártok neki? Ezt nem tudtam.

Ideje megtanulnod....
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#193 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 26. 21:10

Áh, úgy is meddő ilyen vitába belemenni, amibe próbáltam.

Szerkesztette: Mumia 2004. 04. 26. 21:13 -kor

#194 Felhasználó inaktív   Tano Cariddi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 26. 21:51

Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. április 26, hétfő - 22:00

Lehet, hogy mégis érdemes lenne megtanulni olvasni is?

Mindenkeppen ajanlom neked. Gyakorolj ezen:
A fórum bárkinek lehetőséget nyújt az adott témaköröket érintő szabad véleménycserére

Mellesleg attol, hogy a Trabantodra rairod, hogy "Ez egy Ferrari!!", meg nem lesz Ferrarid, csak egy osszefirkalt Trabantod.

Szerkesztette: Tano Cariddi 2004. 04. 26. 22:07 -kor

#195 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 27. 06:41

Idézet: Tano Cariddi - Dátum: 2004. április 26, hétfő - 22:51

Mindenkeppen ajanlom neked. Gyakorolj ezen:
A fórum bárkinek lehetőséget nyújt az adott témaköröket érintő szabad véleménycserére

Mellesleg attol, hogy a Trabantodra rairod, hogy "Ez egy Ferrari!!", meg nem lesz Ferrarid, csak egy osszefirkalt Trabantod.

Neked én is tudok ajánlani valamit. Gyakorolj azon....  :)
¤

#196 Felhasználó inaktív   roncs 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 28. 14:51

Szerintetek az miért baj, hogy a bolhán akarok venni lejárt/sérült/rossz cuccokat??
És Krinyó folyamatosan bezárja a topicot???

#197 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 28. 15:02

Idézet: roncs - Dátum: 2004. április 28, szerda - 15:51

Szerintetek az miért baj, hogy a bolhán akarok venni lejárt/sérült/rossz cuccokat??
És Krinyó folyamatosan bezárja a topicot???

1. Megkérdezhetted volna akár őt magát is.
2. Azért, mert sokadszori próbálkozásaid után mostanra prímán tudja mindenki, hogy mire kellenek neked ezek a cuccok.
2/a: ... és az bizony illegális.
2/b: ... és bizony itt nagyon sokan nagyon-nagyon ki vannak már akadva azokra, akik miatt mostanra olyan nehézkessé vált a tisztességben elhunyt alkatrészek garanciális ügyintézése.
Elköltöztem :-)

#198 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 28. 15:28

Idézet

2/b: ... és bizony itt nagyon sokan nagyon-nagyon ki vannak már akadva azokra, akik miatt mostanra olyan nehézkessé vált a tisztességben elhunyt alkatrészek garanciális ügyintézése.

:up: Sokadik privatvaltasra sem akarja megerteni a delikvens, hogy mi a gaz ezzel az egesszel... teszed a hulyet. Sebaj. Ilyen temat eddig sem es ezutan sem turunk meg a Bolhan.

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#199 Felhasználó inaktív   roncs 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 28. 15:30

Idézet: Rive - Dátum: 2004. április 28, szerda - 14:02

1. Megkérdezhetted volna akár őt magát is.
2. Azért, mert sokadszori próbálkozásaid után mostanra prímán tudja mindenki, hogy mire kellenek neked ezek a cuccok.
2/a: ... és az bizony illegális.

mint azt neki is mondtam! :
Mi az illegális?? az hogy rossz dolgokat veszek??
az , hogy ha az ember nemtudja legariztatni és nekem van kapcsolatom esetleges helyekkel (pl gyártó) akinél ezt eltudom intézni??
Nehogy már rámkenjétek hogy valaki nemtud legarizni valamit!!!
Mert ha veszek valahol valamit és ugyanoda visszaviszem GARPAPIRRAL, SÉRÜLÉSMENTES hardware-val, nincs az a bolt aki ne cserélné ki!!!!!

#200 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 28. 16:44

Idézet: roncs - Dátum: 2004. április 28, szerda - 16:30

mint azt neki is mondtam! :
Mi az illegális?? az hogy rossz dolgokat veszek??
az , hogy ha az ember nemtudja legariztatni és nekem van kapcsolatom esetleges helyekkel (pl gyártó) akinél ezt eltudom intézni??
Nehogy már rámkenjétek hogy valaki nemtud legarizni valamit!!!
Mert ha veszek valahol valamit és ugyanoda visszaviszem GARPAPIRRAL, SÉRÜLÉSMENTES hardware-val, nincs az a bolt aki ne cserélné ki!!!!!

:nevet: :lol:

Előbb a gyártóra hivatkozol, utána meg a boltra :nevet:

Vagy vagyük úgy, hogy azokra hajtasz, akik a teljes ár reményében ugyan nem vitték vissza gariztatni a cuccot, ellenben hozzád majd a tizedéért elviszik? Netán a bolt által már elhajtott ügyekért akarsz kiállni???

Van egy jóóóóó marék M* topik a PÁF-ban és a Hazai tüköben, ha csak öt olyan embert szerzel onnan, akiknek a cuccát visszagariztatod, én a magam részéről bizalmat szavazok :D :D

Addig meg SZVSZ ne rontsd a helyzetedet. Tudtomal Krinyo sem szereti, ha hülyének nézik.
Elköltöztem :-)

Téma megosztása:

• (29 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.