HWSW Informatikai Kerekasztal: Bolhapiac - Not for resale - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (29 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Bolhapiac - Not for resale Értékeld a témát: -----

#521 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 10. 01. 14:38

Idézet: Friczy - Dátum: 2004. okt. 1., péntek - 15:32

Más meg hangot adhat annak, hogy szóljon, ha soknak tartja.

... ha vásárlási szándékkal alkudozik. Egyébként pedig fogja be a pofáját, de nagyon az a bizonyos "más"!
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#522 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 10. 01. 14:38

Idézet: Etele - Dátum: 2004. okt. 1., péntek - 13:58

Izé... közben hozzátoldottam, reagálni kívánván az időközben született hozzászólásodra. :)

Mondjuk említetted már, hogy antedatálva könnyű okosnak lenni. :)

Itt is elmondhattad volna. :)
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#523 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 01. 14:40

Idézet: Piftuka - Dátum: 2004. okt. 1., péntek - 15:29

(Ezzel pedig: "Azt meg nem szabad seni szemere vetni ha lecsap egy jo ajanlatra mert eppen itt jart es volt annyi szabad penze...", ha arra célzol, hogy valaki vesz valamit itt a Bolhán, majd azonnal ugyanitt haszonnal árulja, egy külön téma volt!
Viszont az is igaz, hogy a Bolhapiaccal kapcsolatban az egyetlen olyan felmerült téma volt, amelyben mindenki egységesen egyetértett: elítélte.)

Nagyon helyesen használod a múltidőt. Volt ugye egy időszak a Bolha életében, amikor az akkori szabályokat véres komolyan vették. Pl. a nepperkedésre vonatkozókat is.

Aztán szépen mindenki rájött, hogy ha itt nem lehet szükség esetén gyorsan megszabadulni a cuccoktól, akkor egyrészt jó ajánlatok és lehetőségek tömegéről marad le mindenki pénz hiányában, másrészt elviselhetetlenül lelassul a bolha pörgése, harmadrészt pedig kiüresedik az egész, mert mindenki máshová vándorol vásárolni, eladni.

Azóta csak az erőszakos nepperkedés az, amit ma sem tűr a bolha. És ezt a viszonteladók be is tartják. A legtöbbször egy, de max. két ajánlat után mindenki árulhat, ameddig jólesik. Meg akár előtte is, mert szerfölött ritka amikor a viszonteladók kifejezetten keresnek valamit.

Szerkesztette: Rive 2004. 10. 01. 14:48 -kor

Elköltöztem :-)

#524 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 01. 14:44

Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. okt. 1., péntek - 15:30

Érdekesen nyilvánul meg a pénzügyi érdeked, melyet pedig oly szívesen takargatsz..... :)

Érdekesen célozgatsz. Elő a farbával, mik a szerinted vélt pénzügyi érdekeim, amiket takargatok :)

Ennyire nem megy neked, hogy már valami személyes érintettséget próbálsz beleerőltetni a képbe? Akkor miért erőlteted az egészet?

Szerkesztette: Rive 2004. 10. 01. 14:47 -kor

#525 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 01. 14:45

Idézet: Piftuka - Dátum: 2004. okt. 1., péntek - 15:38

... ha vásárlási szándékkal alkudozik. Egyébként pedig fogja be a pofáját, de nagyon az a bizonyos "más"!

Mondod ezt te. Csak tudod, ha valaki beszól, hogy ez sok, lehet még potenciális vevő is, sose tudhatod, hogy nem. Másrészt pedig védd meg magad, ha az ár reális, alá tudod támasztani, hogy annyiért megéri.
Friczy
Death is not a bug, it's a feature
Hogyan kérdezzünk okosan?

#526 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 10. 01. 14:53

Idézet: Rive - Dátum: 2004. okt. 1., péntek - 15:40

Nagyon helyesen használod a múltidőt. Volt ugye egy időszak a Bolha életében, amikor az akkori szabályokat véres komolyan vették. Pl. a nepperkedésre vonatkozókat is.

Ugyan múltidőt használtam, de egyrészt nem csak az adott időszakra vonatkozik. Ha visszaolvasol, láthatod, hogy a hozzászólások zöme már a teljes "liberalizáció" után született ebben a topicban.

Szerintem, ha végigkérdeznénk ugyanazon személyeket, akik akkor így vélekedtek erről, most is ugyanúgy vélekednének.

#527 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 10. 01. 14:54

Idézet: Friczy - Dátum: 2004. okt. 1., péntek - 15:45

Mondod ezt te. Csak tudod, ha valaki beszól, hogy ez sok, lehet még potenciális vevő is, sose tudhatod, hogy nem.

Ugye csak viccelsz? Hát megkérdezem.

Másrészt az árfikázások annyira egyértelműek (mondom, nem kell itt folyton a Fődudus esetet nézni. Nap, mint nap számos más példa is van rá), hogy magáért beszél, hogy szó sincs semmilyen vételi szándékról.

#528 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 01. 15:00

Idézet: Piftuka - Dátum: 2004. okt. 1., péntek - 15:53

Ugyan múltidőt használtam, de egyrészt nem csak az adott időszakra vonatkozik. Ha visszaolvasol, láthatod, hogy a hozzászólások zöme már a teljes "liberalizáció" után született ebben a topicban.

Szerintem, ha végigkérdeznénk ugyanazon személyeket, akik akkor így vélekedtek erről, most is ugyanúgy vélekednének.

Hány személy az a Bolha népességéhez képest, már megbocsáss?
Hánynak szúrja a szemét a dolog, és hány örül neki? Vagy szimplán: hány fogadja el? Nos?

#529 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 01. 15:03

Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. okt. 1., péntek - 15:36

Mumia drága, ha valaki nem ért valamit, miért beszél róla?

Alkudozás:

Ki mondta, hogy nem értem?  Az alkudozást, csak a párizsis hasonlatodra hoztam fel. Semmi többre, nem céloztam vele a konkrét esetre. Ez valóban nem alkudozás, hanem egy megjegyzés. Amin ha valaki megsértődik, az szerintem az ő baja. Speciel konkrétan még láttam is azt a témát ahol Fődudu boltolta a T965-öst 45-ért.  Szerintem ha nem szólt volna, az lett volna a hiba, és vitatható magatartás. Jelen esetben az egyetlen dolog, ami vitatató az a stílus, semmi több, nem pedig a mondanivaló.

Szerkesztette: Mumia 2004. 10. 01. 15:03 -kor

#530 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 10. 01. 15:08

Idézet: Rive - Dátum: 2004. okt. 1., péntek - 16:00

Szerintem a tény, hogy ez a 20-30 ember (a legkülönfélébb korosztályból, a legkülönfélébb ízlésvilággal, értékrenddel megáldva) -ha másban nem is, de ebben kifejezetten- egyetértett, magáért beszél!

Megnyugodhatsz, hogy szerintem nem fogsz találni olyan fórumozót, aki ne háborodna fel, ha kinéz valamit, amire nagy szüksége volna, megvenné, mert éppen olyat keres, de 15 perccel lekésett, mert vannak olyanok, akik 50.000, 100.000, X ezer Ft "forgótőkével" árgus szemekkel lesik a Bolhapiacot, hogy aztán az ilyen cuccokat felvásárolják, majd aztán fél óra múlva ugyanitt árusítsák X% haszonnal.

Erről akkor is egységes volt a vélemény, és szerintem most is.

De kiváncsian várom akár az akkori, akár új hozzászólók véleményezését ezügyben! Ha tévedtem, fejet hajtok.

Szerkesztette: Piftuka 2004. 10. 01. 15:14 -kor

#531 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 01. 15:08

Idézet: Piftuka - Dátum: 2004. okt. 1., péntek - 15:54

Ugye csak viccelsz? Hát megkérdezem.

Másrészt az árfikázások annyira egyértelműek (mondom, nem kell itt folyton a Fődudus esetet nézni. Nap, mint nap számos más példa is van rá), hogy magáért beszél, hogy szó sincs semmilyen vételi szándékról.

Mindig bologgá tesz, amikor olyan emberekkel találkozom, akik mindent első látásra tökéletesen el tudnak dönteni. Én mostanában olyan bizonytalan vagyok (vagy mégsem? :))
Friczy
Death is not a bug, it's a feature
Hogyan kérdezzünk okosan?

#532 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 01. 15:13

Idézet: Friczy - Dátum: 2004. okt. 1., péntek - 16:08

Mindig bologgá tesz, amikor olyan emberekkel találkozom, akik mindent első látásra tökéletesen el tudnak dönteni. Én mostanában olyan bizonytalan vagyok (vagy mégsem? :))

Példa 1:

"-Drágán méred a cuccot!

-Hmmm, mennyit adnál érte? Velem lehet beszélni.

-Jaaa, én semennyit. Nekem nem kell, csak gondoltam szólok, hogy..."

Példa 2:

"-Szerintem drágán adod!

"-Tulajdonképpen ez csak egy irányár. Mennyiért vennéd meg?

"-Ha 5000-et engedsz belőle, már viszem is.

"-Legyen 4000-el kevesebb!

"-Rendben. Deal!"

Hú, de nehéz eldönteni, melyik volt a kéretlen árfikázó, üzletrontó!  :omg:

#533 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 01. 15:34

Idézet: Friczy - Dátum: 2004. okt. 1., péntek - 15:45

Mondod ezt te. Csak tudod, ha valaki beszól, hogy ez sok, lehet még potenciális vevő is, sose tudhatod, hogy nem. Másrészt pedig védd meg magad, ha az ár reális, alá tudod támasztani, hogy annyiért megéri.

Alátámasztottam? Igen. Írtak Bolhapiac-osok, hogy tényleg megérheti? Igen. Mi lett a vége?

Tehát? :think:

Szerkesztette: Omega 2004. 10. 01. 15:40 -kor

#534 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 10. 01. 15:36

Idézet: Rive - Dátum: 2004. okt. 1., péntek - 16:00

Hánynak szúrja a szemét a dolog, és hány örül neki? Vagy szimplán: hány fogadja el? Nos?

Hm? :think:  Nem sokan. De mégis, mi történik ilyen esetekben? Nem jellemző az én topic-om? Nem gúnyosan, célozgatva kérdem... csak kérdem.

#535 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 01. 15:39

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. okt. 1., péntek - 16:03

T965-öst 45-ért.  Szerintem ha nem szólt volna, az lett volna a hiba, és vitatható magatartás. Jelen esetben az egyetlen dolog, ami vitatató az a stílus, semmi több, nem pedig a mondanivaló.

Miért is? Mert az én T962-m miben különbözik az Ő T965-ösétől? Az áron kívül? Na? Tudod Te, és tudta Ő, amikor elkezdett beleírkálni? Mégis, minek van a Bolhapiac tetején az a mondat vastag, dőlt betűkkel? Hm?

#536 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 01. 17:10

Hát jelen állapot szerint, egyetlen dologra jó, hogy "akinek nem tetszik a képe" azt egyesek  elküldhessék melegebb éghajlatra, és az a szöveg meg szentesíti.

Szerkesztette: Mumia 2004. 10. 01. 17:10 -kor

#537 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 10. 01. 18:27

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. okt. 1., péntek - 18:10

Hát jelen állapot szerint, egyetlen dologra jó, hogy "akinek nem tetszik a képe" azt egyesek  elküldhessék melegebb éghajlatra, és az a szöveg meg szentesíti.

Biztosan? Vagy általában nem ez a célja? ... :think:

#538 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 01. 18:30

---

Szerkesztette: Omega 2004. 10. 01. 18:31 -kor

#539 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 10. 01. 18:46

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. okt. 1., péntek - 16:03

Ki mondta, hogy nem értem?  Az alkudozást, csak a párizsis hasonlatodra hoztam fel. Semmi többre, nem céloztam vele a konkrét esetre. Ez valóban nem alkudozás, hanem egy megjegyzés.

Örülök, hogy érted. Látszik minden szavadból.
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#540 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 10. 01. 18:51

Idézet: Rive - Dátum: 2004. okt. 1., péntek - 15:44

Érdekesen célozgatsz. Elő a farbával, mik a szerinted vélt pénzügyi érdekeim, amiket takargatok :)

Ennyire nem megy neked, hogy már valami személyes érintettséget próbálsz beleerőltetni a képbe? Akkor miért erőlteted az egészet?

Nem tévedtél el véletlenül? Mondjuk a személyeskedés megítélésében (is)?

Mert a kutya sem szólított se elő, se meg. Megjelentél, durcát vágtál és egyre erőteljesebben kezdesz az általad hőn áhított közösség (melyik vajon?) önjelölt szószólójaként vagdalkozni.
¤

Téma megosztása:

• (29 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.